cnmrt
vergi indirim hakkınız var tabi..
raporu memurluğa girişten önce de alsanız sonra da alsanız vergi indiriminden faydalanırsınız.
ancak burada bir eksiklik var. emeklilik konunuzun vergi indirimi ile alakası yok..
dikkat etmeniz gereken şey, engellilik durumunuz doğuştan ise raporu öğretmenliğe girişten önce almış olma zorunluğu var.
yani doğuştan hasta olduğunuza dair memurluğa girmeden önce bir raporunuz olmalı..
şayet;
engellilik durumunuz işe girişten sonra oluştuysa, yani doğuştan bir sorurunuz yokken, işe girdikten engelli olduysanız
bu noktada başka hükümler uygulanır.. rapor oranınız da yüzde 60 üstü olduğu için malulen başvurusu yapabilirsiniz.
cnmrt
her şeyden öte iki noktaya odaklanın..
1- engellilik durumu doğuştan ise, işe girmeden önce muhakak rapor almış olmalısınız..
işe girdikten sonra doğuştan engelli olduğunuza dair rapor almanız halinde SGK nin deyim yerindeyse oyuncağı haline gelirsiniz.. 25. 28. ve diğer sair hükümler ve maddeler ile değerlendirildikten sonra malul sayılmamamız halinde
5510 geç. 4. madde ye göre emeklilik hakkı ile kısmen de olsa bu eksiklik giderilmişse de ben bunca yıllık araştırmalarımda sorun yaşamadan emekli olmuış doğuştan engelliye rast gelmedim. gelen varsa bilgilendirsin beni.
2- engellilik durumu işe girişten sonra olduysa, raporunuz da yüzde 60 üzeri olduğu için direkt malulen başvurusu yapabilirsiniz.
şayet 657 sayılı kanunun 53. maddesi ve diğer engelli isthidamı konusundaki hükümlere istinaden engelli kadrosunda işe başladıysanız
zaten sizi kimse tutamaz...
bulunduğunuz kadro engelli kadrosu ise, emekliliğiniz hayırlı olsun..
sonradan engelli olanlar da erken emeklilik hakkına sahiptir.
arkadaşlarımız yazmış. ilgili maddeleri.