Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenim. %64 raporla malulen emeklilik başvurum reddedildi!?

cnmrt

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
14 Mayıs 2018 güncel:

Bugün cevap geldi yüksek sağlık kurulundan %48 olarak onaylamışlar.18 yılı doldurduğu tarihi itibari ile emeklil olabilirsiniz dediler

________
Merhaba ben 12/09/2001 tarihinde öğretmen olarak göreve başladım. Meslekte 16 yılım. %64 sağlık kurulu raporum var. Ek göstergem 2200 derece . 2/2 LİSANS MEZUNUYUM vergi indirimi emeklilik hakkımımvar mı acaba

cnmrt

emeklilik zamanınız gelmiş dilekceyi anlaşılır bir şekilde yazarsanız emekli olursunuz
[FONT=sans-serif]3-Sonradan özürlü olanlar[/FONT]
[FONT=sans-serif]Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının; [/FONT]

[FONT=sans-serif]a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,[/FONT]
[FONT=sans-serif]b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,[/FONT]

[FONT=sans-serif]gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.[/FONT]

Merhaba merve hanım ben sonradan özürlü olarak %64 ile vergi indirimim onaylandı.16 yılım bitti 17 yılının içindeyim.
Ben hemen dilekçe verebiliyor muyum yoksa 17 yıl 8 ay mı tabiyim

Merhaba ben 12/09/2001 tarihinde öğretmen olarak göreve başladım. Meslekte 16 yılım. %64 sağlık kurulu raporum var.% 64 RAPORUM ONAYLANDI VERGİ İNDİRİMİNDEN DE FAYDALANIYORUM Ek göstergem 2200 derece . 2/2 LİSANS MEZUNUYUM vergi indirimi emeklilik hakkım DOLDU MU YOKSA 17 YIL 8 AY A MI TABİYİM

cnmrt
vergi indirim hakkınız var tabi..
raporu memurluğa girişten önce de alsanız sonra da alsanız vergi indiriminden faydalanırsınız.
ancak burada bir eksiklik var. emeklilik konunuzun vergi indirimi ile alakası yok..
dikkat etmeniz gereken şey, engellilik durumunuz doğuştan ise raporu öğretmenliğe girişten önce almış olma zorunluğu var.
yani doğuştan hasta olduğunuza dair memurluğa girmeden önce bir raporunuz olmalı..
şayet;
engellilik durumunuz işe girişten sonra oluştuysa, yani doğuştan bir sorurunuz yokken, işe girdikten engelli olduysanız
bu noktada başka hükümler uygulanır.. rapor oranınız da yüzde 60 üstü olduğu için malulen başvurusu yapabilirsiniz.

cnmrt
her şeyden öte iki noktaya odaklanın..
1- engellilik durumu doğuştan ise, işe girmeden önce muhakak rapor almış olmalısınız.. işe girdikten sonra doğuştan engelli olduğunuza dair rapor almanız halinde SGK nin deyim yerindeyse oyuncağı haline gelirsiniz.. 25. 28. ve diğer sair hükümler ve maddeler ile değerlendirildikten sonra malul sayılmamamız halinde 5510 geç. 4. madde ye göre emeklilik hakkı ile kısmen de olsa bu eksiklik giderilmişse de ben bunca yıllık araştırmalarımda sorun yaşamadan emekli olmuış doğuştan engelliye rast gelmedim. gelen varsa bilgilendirsin beni.
2- engellilik durumu işe girişten sonra olduysa, raporunuz da yüzde 60 üzeri olduğu için direkt malulen başvurusu yapabilirsiniz.

şayet 657 sayılı kanunun 53. maddesi ve diğer engelli isthidamı konusundaki hükümlere istinaden engelli kadrosunda işe başladıysanız
zaten sizi kimse tutamaz...
bulunduğunuz kadro engelli kadrosu ise, emekliliğiniz hayırlı olsun..

sonradan engelli olanlar da erken emeklilik hakkına sahiptir.
arkadaşlarımız yazmış. ilgili maddeleri.

Jozefim

Kanun ve yönetmelikler böyle der elbette ancak kurumlar ve kişiler bazen bilgisizlikten, yetersizlikten bazen de ilgisizlikten çok açık ve net maddeleri görmezlikten gelip işi uzatmayı tercih ediyor

caramel

eee o kesin zaten.

bilgisizlikten değil. bilgisizlik spontane olur. bence kasten yapılıyor. seni emeklilikten vazgeçirmek ve ertelemek için soğutuyorlar. kurum idari amirleri ve sgk yetkilileri..

çünkü emeklilik ücretleri kamu için büyük bir yük teşkil ediyor. gittikçe yaşlanan dünya nufusuna paralel olarak türkiye nüfusu da yaşlanıyor.

emeklilik sistemi bu gidişle şiştikçe şişecek. durum bu.

dik duruşunu sürdürüp, mevzuata uygun hareket edeceksin. doğru zamanda doğru dilekçeyi vermeye devam edeceksin.
* *

Merhaba raporum sonradan astım şeker ve kalp %64 vergi indiriminden faydalanıyorum

Kurum aracılığıyla dilekçe vermiştim emekli olup olamayaacagım halkında malûl olmadığıma karar vermişler ne yapmam lazım

cnmrt

yüzde 60 üstü de almışsın. güzel olmuş.. valla her şey açık gorunuyor. sen olamazsan kimse olamaz :)

2200 ek gösterem 2/2 deyim

Merhaba ben 12/09/2001 tarihinde öğretmen olarak göreve başladım. Meslekte 16 yılım. %64 sağlık kurulu raporum var.% 64 raporum onaylandı vergi indiriminden de faydalanıyorum ek göstergem 2200 derece . 2/2 lisans mezunuyum vergi indirimi emeklilik hakkım doldu mu yoksa 17 yıl 8 ay a mı tabiyim

cnmrt

malulen olmayacaksınız sizi malulen diye sevk etmişlerdir dilekçeyi dogru yazın 5510 maddenin geçici 4 maddesine göre emekli olacaksınız

Merhaba arkadaşlar emeklilik için dilekçe vermiştim. 39.maddenin j bendine göre ret cevabı geldi

5510 sayılı yasa geçici 4. maddeye göre de olamaz niye öyle diyorsunuz? Çünkü o yasa %40-59 arası engellileri kapsıyor.Arkadaşınki %64 engel oranı.
Yani kanun ve mevzuatlar da açık ve tutarsızlık var.Gücü olan STK ların bunu düzeltirmesi gerekir.

u.uçar

Malulen emeklilik için oran değildir belirleyici olan. Belirleyici olan, kişide maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde işgücü kaybının olup olmamasıdır. %80 rapor da olsa maluliyet cetveli'Ne göre maluliyet gerektirmiyorsa malulen emekli olunamaz. Böylesi bir durumda malulen emeklilik reddedilir, "madem malul saymadınız (%60 üzeri saymadınız), o zaman 5510 geçici 4. maddeye göre Yaşlılık emekliliğinden işlem yapın" denilir ve o bağlamda emekli olunur.

%60 üzeri erken emekli olamaz diye bir şey yok...ayrıca her %60 ve üzeri malul olur diye bir şey de yok.kavramlar karıştırılıyor.malulluk farklı bişe.sgk nin sitesine girin sağlık kurulu bölümünde gayet güzel açıklamışlar malullük nedir diye? %60 ve üzeri engelli kişiler de erken emekli olabilir.siz tekrar dilekçe yazın fakat engelli olarak erken emekli olmak istiyorum diye yazın...malulen yazılırsa iş karışır!!! Asla olamazsınız.tabi siz dilekçeyi doğru verseniz de üst yazıyı yazan bir mandaval çıkıp malulen falan diye yazabilir o da ayrı bir konu? Erken emekli olarak başvurun...kolay gelsin

Bu konuda haklısıniz...kavram boşluğu var...bunda yasal olarak yapmıyorum diyebilmelerinin önünü açabiliyor...ama ise %70 engel oranıyla başlayan biri erken emekli olduğuna göre sonradan 60 ve üstü oranlı engelli olmuş memur da erken emekli olabilir bu maddeye dayanarak...ama ne yazık ki memlekette essek hep yokuşa sürülüyor ki vatandaş biksin vazgecsin diye...

OturanBoğa

Maalesef Bülent bey iyi niyetlisiniz ama sizinle aynı dili konuştuğumuz halde anlaşamıyoruz. Peki örnek gösterin o zaman sonradan engelli 657 tabi memur olup %60 ın üzeri raporla 5510 geçici 4. maddeye göre emekli olanları?

Ogorken

Maalesef öyle. Mevzuatımız yanlış yazılmış adam kanun maddesine bakıyor senin oranın %40-59 arasında değil oranın yüksek sen bu kanuna tabi değilsin ki diyor. Buna çare bulunmalı...

u.uçar

Kişi %59'la emekli olabiliyorken %61'le emekli olamaması düşünülemez. Malulen emeklilik reddedilmişse bu kişinin oranının %60 olmadığından hareket edilmiş demektir. Bu durumda Yaşlılık emekliliği kaçınılmazdır. Bu şekilde baş vurulduğunda emekli edilmemek imkansızdır. Doğru bir dilekçe ile Yaşlılık emekliliği kesindir.

Evet, kanun aptalca yazıldığı için tereddüt yaşıyoruz. Zira SGK uyanıklık edip kanundaki "%60 üzeriyse malul sayılır" ibaresini by-pass etmek için maluliyet cetveli diye bir şey çıkardı. O nedenle Yaşlılık emekliliği için 40-49, 50-59 oranın peşi sıra "60 ve üzeri" diyemez. Derse bu kanun ile çelişir. AMa kurum bunu doğru dilekçe ile aşacaktır.

Bülent bey, keşke herşey dediğiniz gibi olsa, bizde aynı durumdayız. Telefonla sorduk, 5510 sayılı kanunun geçici 4.md hatırlattık olmaz dediler oranınız yüksek. Bu sefer Ankara'daki Kamu Emeklileri Daire Başkanlığına e posta attık, 6 aydır buna cevap bile verme gereği duymadılar.

Her halükarda kanun /mevzuat değişikliği yapmak /yaptırmak lazım. Belki gücü yeten STK'lar baskı yapabilir. Yani tek hastalıktan %60 ve üzeri engeli olanlar malulen emeklilik, Balthazard yöntemine göre bir kaç hastalıktan %60 ve üzeri erken yaşlılık engelli emekliliği diye ayrım yapılması gerekir.

cnmrt

arkadaşın tek hastalıktan degilmiş o boga malulen zaten olamaz engelli hakkıyla olması lazım

Gelir idaresi raporu mu onayladı 2015 yılında 2017 de emeklilik için dilekçe verdim raporu mu%35 düşürüldü .nasıl bir yol izlemeliyiz

Memurun engelli erken emekliliği sayfasında ülkü Buket hanım %70 engelli raporu ile engelli erken emekli olmuş.soylemistim %60 ve üzeri de engelli erken emekli olabilir önemli olan doğru dilekçe...bilginiz olsun arkadaşlar örneği var

saglık kurulu raporunu düşürmüş %35 yapacak bişey yok isterse %100 olsun raporu malesef raporunu düşürmüş yapacak bişey yok düşürmeseydi emekli olurdu %60 ve üzeri olsa dahi

SGK dan görüş yazısı için dilekçe verince tahminen kaç gün sonra cevap geliyor?

Engelli memurun emekli sandığından emekliliği linkinde paylaştı ülkü buket hanım diye biri. ancak o sayfadaki butun yazılar nedense yönetici tarafında siliniyor. dedigim gibi o bayan arkadaş emekli olmuş...

@Ülkü Buket hanım lütfen buraya da yazar mısınız % kaç engelli raporuyla erken emekli olduğunuzu...

Sağol sayfayı araştırınca buldum. Bazı sorular sordum Buket Ülkü hanıma bakalım cevap verecek mi?
Tabii engellimiydi doğuştan yoksa sonradan mı oldu raporu ne zaman aldı esas belirleyici onlar.

Rica ederim.ancak ben ilgili sayfayı acinca mesajları nedense göremiyorum hep silinmiş görünüyor.ben de yönetici siliyor sanıyorum.garip geldi.isinize yaradiysa sorun yok.kolay gelsin

Üst Alt