Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenim. %64 raporla malulen emeklilik başvurum reddedildi!?

5510 sayılı kanunun geçici 4.maddesine göre emekli olduğunu yazmış zaten arkadaş.yazilarini iyi okuyun...

Maalesef siz daha iyi okuyun ne demek istediğimi anlamamışsınız.
Burada asıl öğrenmek istediğim memuriyete engelli girip girmediği, engelli girmişse zaten o kanuna göre her türlü emekli olur, engelli girmemiş sonradan engelli olmuşsa ve %60 ve üzeri raporu varsa o malum kanuna göre emekli olup olmadığını öğrenmek?

Tamam arkadaşım kötü bir şey demedim agresif olmana lüzum yok...konu benimle alakalı olmadığı halde yardımcı olmaya çalıştım.bayan 3 hastalıktan 70 oranında rapor aldım diyor.1995 de ilk sigorta girişi.sonradan almış raporunu ve görüşe göndermiş SGK ya.iyi okuyun dediğim bu.ama neden agresif tavir takindiniz anlam veremedim.neyse kendisine ulaşır sorarsiniz iyi günler

Agresif falan değilim onu nereden çıkardınız. Hem nereden biliyorsunuz işe engelli girmediğini? Bir başka mesajında 16 yıllık öğretmenim diyor 2017 de demek ki 2001 de falan girmiş öğretmenliğe, 2 yılda bağkuru varmış.

Engelli olarak göreve baslasaydi yani engelli kadrosuyla öğretmen olsaydı görüş yazisina gerek kalmadan direk olarak emekli olurdu.2008 öncesi memur çünkü.engelli ise baslamis olsa neden görüş yazısı istesin.neyse dediğim gibi kendisi açıklar umarim

Belki, kendisi online olup açıklarsa o zaman durum aydınlanır.

Merhaba
ben %70 engelli raporumla emekli oldum.(Sonradan sakatlanan memur kapsamında 5510 sayılı kanunun geçici 4.maddesine istinaden)18 yıl 6 ay memuriyette, 2 yıl 6 ay da bağkur hizmetim var. Rahatsızlığım 2013 itibari ileydi. Raporumu 2017 Ocak ayında aldım.

Henüz maaşım elime geçmedi. Ancak maaşım 2045 TL. görünüyor.Mart ayında maaş ve ikramiyemi alabileceğimi söylediler.

Bu arada bağkur girişim 1995, öğretmenliğe girişim 2001 dir.

@Ülkü Buket hanım Ben de öğretmenim rapor oranim %50 sürekli crohn hastaligindan.2019 Eylül'de surem doluyor.iki hafta önce görüş yazısı istedim.ilce biz yazarız ama il mem görüş istemek için Ankara SGK ya yazmaz sureniz dolunca direk emekliliğe başvurun dediler.ben de raporum SGK dan onaylanır mi merakıyla şimdiden sormak istedim.bakalim ne olacak

il MEM görüş yazısı için illa yazmam derse 2019 Eylül'de direk emeklilik için başvuru yapacam artik.sgk raporumu umarım onaylar.raporum 2017 Kasım ayına ait ve üniversite hastanesinden.sizin de emekliliğiniz de hayırlı olsun.

@Ülkü Buket hanım Ben de öğretmenim rapor oranim %50 sürekli crohn hastaligindan.2019 Eylül'de surem doluyor.iki hafta önce görüş yazısı istedim.ilce biz yazarız ama il mem görüş istemek için Ankara SGK ya yazmaz sureniz dolunca direk emekliliğe başvurun dediler.ben de raporum SGK dan onaylanır mi merakıyla şimdiden sormak istedim.bakalim ne olacak il MEM görüş yazısı için illa yazmam derse 2019 Eylül'de direk emeklilik için başvuru yapacam artik.sgk raporumu umarım onaylar.raporum 2017 Kasım ayına ait ve üniversite hastanesinden.sizin de emekliliğiniz de hayırlı olsun.

özür oranını %35 olarak belirlemişler.

cnmrt

1-Engelli raporunuzu kim %64 ten %35 e düşürdü?
2-Raporunuzu nereden aldınız ve sürelimiydi, süreklimiydi?,
3- Engelli emekliliğiniz için kurumunuza ne zaman başvurdunuz?
4- 5510 sayılı kanunun geçici 4 md. istinaden mi emekliliğinizi istediniz?

OturanBoğa

kanunla neden çelişiyor o boga 60 ve üzeride diyebilir neden olmasın 5510 sayılı yasada var 60 ve üzeri malulen emeklilige zorlayacaksa arkadaş tek hastalıktan 60 ve üzeri almamış ki malulen olma ihtimali olsun tek hastalıktan 60 ve üzeri alamayan malulen olamaz zaten her 60 ve üzeri raporu olan malulen olmak istemeyebilir engelli hakkıyla emekli olmak ister canı isterse bence

çünkü şartları ayrı malulende emekli olursa çalışamaz engelli hakkıyla emekli olmak isterse çalışma imkanı var kesinti yapılarak tercih meselesi bence

EVET %64 DEN %35 DÜŞÜRDÜLER.
SÜREKLİYDİ.
ARALIK 2017 DE BAŞVURU YAPTIM.

5510 sayılı kanunun geçici 4 md. istinaden 16 YIL 5760 GÜNE GÖRE İSTEDİM

cnmrt daha önce 39.maddenin j bendine göre red geldi demiştiniz.sonra bir daha mı başvuru yaptiniz.neden dolayı düşürüldü raporunuz.hastaliginiz neydi?

Bugün cevap geldi yüksek sağlık kurulundan %48 olarak onaylamışlar.18 yılı doldurduğu tarihi itibari ile emeklil olabilirsiniz dediler

cnmrt
yapılan işlem dogrudur yüksek saglık kuruluna itiraz ettiniz 48 onaylandı geçici 4 maddeye göre 18 yıl ediyor 6480 le emekliligi hak etmiş bulunuyorsunuz

hayırlı olsun

cnmrt

Rapor oranı SGK tarafından düşürüldüğünde nereye itiraz ettiniz?
İtirazın bir örneği var mı?

Ben de raporumu öğretmen olduktan 1 yıl sonra aldım.doğuştan olmama rağmen.o da ehliyet için heyetten geçmem gerekiyordu.yoksa engelli raporu alacağım da yoktu.raporumu işletmem ise 5 yıl sonraydi.emekli olurken sorun yasayacagima eminim.hadi hayırlısı :)))

20yıl 7 ay öğretmenlik yaptım ve erken emekli oldum.....soru varsa cevaplarım

Üst Alt