Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Öğretmenim. Öğrenci zorbalığına karşı ne yapılabilir?
Lisede öğretmenim bana çok farklı bi yüzün var ilk defa görüyorum başka kimsede görmedim böyle öğretmenlik yapamazsın diyordu sınıftakiler de zorbalık yapiyordu ben de ağır depresyona girdim abarttim mi
Bu bende aşırı saldırganlığa sebep oldu. Okulda da bana aynısı yapılıyordu ama yıllar geçince ben saldırmaya başladım. Defalarca işten atıldım, amir gelip artist artist konuşunca direkt saldırıyordum. Lise de öyle keza. Yani abartmaktan kasıt seni çıldırtacak seviyeye geldiyse ve tahammül seviyen hızlıca düşüyorsa bence abartmıyorsun.
Şimdiki nesil çok saygısız onları takmayın ancak bunu bir eğitimci dediyse yada diyorsa burda bir sıkıntı var sakın bu konuda kendi içinize atmayın yoksa daha çok gelirler Allah yardımcınız olsun
@raysel,
Yazdığım eksik olmuş, bende depresyondan çok bipolar işaretleri çıkmaya başladı bu zorbalıklar yüzünden. Senden başka hiç kimse değerli değil. Yüzün ne olursa olsun o aşağılık insanlar boş konuşmaya devam edecekler. Biliyorum işkence çekiyorsun ilçe milli eğitime gidebilirsen o hadsizlere belki (ben yaptığımda öğretmenin işine son verdiler- sözleşmeliydi) ceza verilebilir.
Ne kast ediyor bunu bilmiyoruz . Özgüvenini kaybetme önemli olan sadet yani sonuç öğretmen olmuşsun okumuşsun kendini kanıtlamıssın
@dgcnn,
Benim dönemimde kısmen şiddet işe yarıyordu ama artık şiddet edince polis sabıka kaydına işleyebilir düzgün iş bulamaz ! Oyuzden soğuk kanlı olup yasal adım atmakta yarar çok
@lijepa, o zamanlar hep babama dedim liseyi değiştir psikolojim bozuldu diye.. Sonra okula geliyordu bana kızıyordu niye dövüyorsun milleti diye. Polis falan hak getire anca ölünce geliyordu o zaman. Şimdi de aynı, sosyal medya ile anca iş yapıyorlar. Defalarca ifade verdim. Olan bana oldu şimdi daha beter oldum.
@dgcnn,
Popüler ve zeki öğrenciydim Benim sıkıntım olmazdı ama gidip ezilen bi öğrenci görünce onu korurdum . Beni koruyan yok belki Allah’tır tek dayanağım. Keşke okulunu degisseymişsin o dönemler! Umarım güzellikler bulur
@lijepa,
Ben hiç popüler olmayı sevmiyordum Öyle olmanız çok güzel, önemli olan insanın kendini sevmesi. Beni ezemediler zannediyordum ama psikolojim gitmiş. Çoğumuz ezilenleri korumuşuz valla ne iyi yerde buluşmuşuz 14 yıl oldu zaman hızlı geçiyor..