Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenim. Vergi indirimi ek ders için de geçerli mi?

Arkadaşlar ek dersten indirim almadıysanız geçmişe dönük 5 yıllık indirimlerinizi tecil faizi ile birlikte alabilirsiniz. Ayrıca dava açmanız gerekirse tecil faizi dava süresince de işliyor. Durumunuzu bana mesaj atarsanız ne kadar alabilirsiniz, nasıl alabilirsiniz, uğraştığınıza değer mi değmez mi bilgi veririm.

Genel bilgi de vereyim; kurumunuz muhtemelen sistemlerin uygun olmaması nedeniyle bunu vermeyecek. Doğrudan vergi dairesinden talep edeceksiniz, vergi dairesi iade etmezse mahkeme yoluyla alabilirsiniz.

İster ek ders, ister bordro üzerindeki ücret olsun, engellilik indirimi rapor tarihinden itibaren uygulanmaktadır ve verilmediği takdirde dava yoluyla alınabilmektedir. Bununla ilgili neticelendirdiğim çok sayıda dava oldu (çoğu bu forumdan arkadaşlar).

Konuyla ilgili yayınlamış olduğum bir makaleye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.alomaliye.com/2019/08/1...y6uZhMQpb12ibaU1mDMK-95G2HbaumS_GChjyKpMfTK0o

Memur maaş sistemi KBS ye memurun engel derecesini veri olarak girdikten sonra sistem ek ders dahil tüm matrah üzerinden vergi indirimini kendisi otomatik yapmaktadır.Kontrol edilmesi gereken yer sadece burasıdır.Buraya veri girilmediyse haliyle vergi indirimi yapılmamış olup geriye yönelik ödeme alınması mümkün olabilecektir.Bunun dışında yapılacak bir işlem yoktur.

tek maaş derken anlayamadım. sonuçta ek ders te benim gelirim ve ondan daha fazla kesiliyor. Diğer arkadaşlar yapmış ama nasıl onu merak ediyorum

Kbs ye yeni işlendiği için almadığım eski vergi indirimlerini nasıl alacağım örnek bir dilekçe var mı acaba?

Üst Alt