Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenlik yaparken engelli raporu aldığım için MEB'e memur olarak göndermek istiyorlar!?

alyazynp

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
7
Arkadaşlar 11 yıllık öğretmenim ve nobetlerde zorlandığım için engelli raporu aldim ve yillik sureyle yüzde 80 oran verildi. Raporumda hiçbir şekilde öğretmenlik yapamaz çalışamaz ibaresi yok. Idarem bana bu oranla öğretmenlik yapamazsın ve seni ilçe meb e düz memur olarak gönderelim dedi. Ayrıca çalışabilir raporu isteme hakkı var mi? Memur olarak gönderme hakkı var mı?

fizksel engelinizmi var..

durum bildirir raporda doktor nöbet tutamaz derse idare sadece konuşmuş olur kendi kendinede öğretmenlik ünvanını alma gibi bir durumu olamaz okul idaresinin...Siz istemedikten sonra ve öğretmenlik yapmanıza engel ağır %70 %80 gibi bir psikiyatrik rahatsızlığınız yoksa kimse öğretmenliğinizi alamaz..

@erz0025,
nefes darlığı dolasiyla aldım raporu. yalnız öğretmenlik mesleğinde yönetmelikte eğer nöbet tutulamiyorsa öğretmenlik de yapamaz ibaresi var. Buna dayanarak memurluk olsun diyor.

@alyazynp, hocam ben yıllardır dilekçe verdim nöbet tutmuyorum öyle şey olur mu. Yani engelli olan öğretmenlerin öyle bir hakkı var. Sağlık durumunuz el vermediği için nöbet tutmayabilirsiniz yani bu öğretmenlik yapamayacağınızı anlamına gelmiyor.

g) (Ek:RG-28/10/2016-29871) (Değişik:RG-5/9/2019-30879) Öğretmenlerden; engelli olanlar, engelli çocuğu bulunanlar ve bakmakla yükümlü olduğu engelli birey bulunanlara nöbet görevi verilmez. Ancak bu durumdaki öğretmenlere istemeleri hâlinde, gün tercihlerine öncelik verilerek nöbet görevi verilir.

@_suna_,

Hocam siz engelli kpss girerek mi atandiniz? Yoksa öğretmenlik yaparken mi aldınız raporu

Ben normal KPSS ile atandım engelli olmama rağmen öyle atandım. Sadece her yerde öğretmenlik yapabilir diye bir rapor istediler onu aldım bir göz doktorundan. Yani sonradan engelli olmanız bir şey ifade etmiyor. Yani bunun nöbetle bir alakası yok öğretmenlik yapamaz ibaresi falan olması lazım. Siz müdüre bakmayın bence iyice bu maddelere bakın bu maddelerin bulunduğu sayfanın çıktısını alın ondan sonra da raporunuzu da ekleyerek nöbet tutmak istemediğinize dair bir dilekçe yazın. Ayrıca engelli raporunuzu da mebbise işletebilirsiniz. O zaman zaten sonradan engelli olan hasta olan herkesin öğretmenlikten atılması lazım ya da memurluğa geçmesi lazım e o zaman engelli öğretmenlerin de alınmaması lazım. yani böyle yaparsa geri hizmete vermiş oluyor tavsiye etmem sınıf yönetimi ile ilgili bir sıkıntınız olmadıktan sonra böyle bir şeye gerek yok yani nöbet bir bahane.

Zaten 11 yıldır hiçbir sorun yaşamadan öğretmenlik yapıyorum. Sadece müdürden sabah saatlerimi ilk 2 saat boşaltın dedim rahatsızım dedim bana bununla ilgili belge getir deyince ben de heyete girip rapor aldım bu sefer de bu kadar yüksek bir orana burda çok zorlanirsin ilçe meb e görevlendirme yapalım seni dedi. Ne diyeceğimi ne yapacağımı şaşırdım öğretmenliği seviyorum evet zorlanıyorum ama şu an yapamayacak bit durumum yok.

Ders programınızı sizin isteğiniz doğrultusunda düzeltmesi gerekiyor onunla ilgili de bir madde olacaktı hocam.

Yani benim engel durumum için saatler çok önemli olmadığı için ben böyle bir istekte bulunmadım. Ama sabahları sıkıntı yaşıyorsanız nefes darlığı ile ilgili bununla ilgili de dilekçe verebilirsiniz. Sizi zaten isteğiniz dışında hiçbir şekilde görevlendiremez gerçekten öğretmenlik yapamaz ibaresi olması lazım

hocam bu dediğiniz bence de öğretmenlik yapmaya engel bir durum değil. olmamalı da. hım ama sizin isteğiniz önemli burda eğer siz öğretmenliğe devam etmek istiyor iseniz kesinlikle hiçbir yerde öğretmenliği bırakmak istediğinizi söylemeyin veya idarenin size söylediğini kabullenmeyin.

Ben ekpss ile atandım ve durumum psikiyatrik idi. ancak elhamdulillah çok rahat yapıyorum ben nöbetimi de tutuyorum hiç sıkıntı çekmedim elhamdulilah. Allah'a sığınırım.

zaten çok dakik ve çok çalışan bir profilim var. birkaç taneden fazla dil hakkında bilgi sahibiyim Allah'ıma şükürler olsun.Rızkı Allah'tan istedikten sonra Allah çok kerim çok ğani dir.

vesselam.

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Benim tek sıkıntım ben görevlendirme istemiyorum dediğim zaman önüme mecbur bırakıp yönetmelik kanun koyarsa diye tedirgin oluyorum

Merhaba hocam durumunuzu bilmiyorum ama görevlendirme yapabiliyor idare. geçen yıl yaklaşık 15 km uzaktaki bir okula görevlendirme idim mesela, ve biraz zorlandım çünkü o zamanlar trafiğe çıkacak kadar kendime güvenemiyor idim ama bu yıl tekrar görevlendirmeyim buna benzer bir okula ve araba kullanıyorum artık. işime arabamla gitgel yapıyorum Allah'a hamdolsun.

yani demek istediğim malesef idare sizi görevlendirme yapabiliyor ama engeliniz var ise sizin izniniz dışında kadronuz başka bir yere gidemez. mesela norm fazlası oldunuz sizi pat diye başka yere atayamazlar. böyle ince nüans detaylar var. bu haliyle biraz işlevsiz gibi kalıyor hak ama aslında gidici olan idareci olmuş oluyor. çünkü onun 4+4 yıl hakkı oluyor en fazla aynı okulda güncel durumda.

benim görevlendirmede geçen yıl yaşadığım sıkıntı otobüs akşam gelirken tıklım tıklım oluyordu. ve ben ayakta geliyordum yarımm saat o halde. bu da bana çok koyuyordu. Allah duamı kabul etti ama ve arabam da var süredebiliyorum. yine 15 km mesafede bir başka okuldayım ve arabamla git gel yapıyorum.
@alyazynp,
o evet sanki öyle bir detay vardı ama emin olmasam da kendi talebiniz olmadan sizi malulen de emekli edemiyorlar. Dilerseniz yaşadığınız soruna yönelik başka paylaşılabilir detaylar varsa paylaşabilirsiniz.

Bildiğim bişey var: (idare ile idare mahkemesinde) mahkemelik olursanız mahkemede (öğretmenliği bırakmak istemiyor iseniz ) sakın teklife olumlu sözler söylemeyin ama bu kısımda belki bir hukukçu ile de görüşmek yararlı olabilir.

daha başlarken rapor almış kimseleri sorun etmiyorlarda sonradan alanı niye sorun yaparlar bana çok anlamlı gelmedi. dediğim gibi bir hukukçu ile görüşmek yararlı olabilir.

Hocam sizi öğretmenlik dışında bir şeye görevlendiremezler zaten ayrıca norm kadro fazlası değilseniz ders saatini de dolduruyorsanız öyle bir şey yapamaz yani kadrolu öğretmensiniz sonuçta

@_suna_,
Bilmiyorum ki hocam. Sendikam bile evet yapabilir sonuçta nöbet sizin asli göreviniz ve bu oran raporumda yazmadığı halde öğretmenliğe engeldir diyo artık bekleyip göreceğim galiba çünkü elimde böyle bir yapamayacağına dair resmi bir yazı da olmayınca mecbur bekleyip göreceğim

Hocam o zaman siz şöyle bir şey yapın rahatsızlığınızla ilgili doktordan öğretmenlik yapmasını engel değildir şeklinde bir rapor alın elinizde bulunsun. Çoğu sendikalar engellilikle ilgili yönetmelikleri çok bilmiyorlar çok ilgilenmiyorlar.

benim anladığım idare siz nöbet tutmamak için sunduğunuz koza karşılık onlarda sizi geri hizmete alalım diye blöf yapıyorlar. (ben öyle anladım)
benim bildiğim müfettiş gelip rapor tututup hastaneye sevk edilmeniz. öyle her idare kafasına göre engeli olanları geri hizmete alma imkanı olsa bir çok kişiyi keyfi yerinden ederler.
size tavsiyem durum bildirir raporu alın. öğretmenlik yapabilir diye. daha sonra da diğer engelli raporunuzla nöbetten muafiyet dilekçesi yazın. tabi bu hamleden sonra idare sizi radarına almış olacak buna da hazır olun. örneğin törene neden geç kaldınız derse 1 dk geç girdiniz vs vs ama siz zaten 11 yıllık öğretmensiniz benden daha iyi bilirsiniz. artıları eksileri tartıp ona göre kararı siz verin. idareyi bizden iyi tanıyan sizsiniz sonuçta. ama benim bildiğim idare öğretmenini geri hizmete alamaz. inşallah doğru biliyorumdur

Merhaba.
%80 yüksek bir oran"nefes darlığı"demişsiniz? Nefes darlığı bir çok hastalıkta görülen bir durum,Özel değilse tanı deydi?

@alyazynp,

@Ben_Claudius,
Hocam , aslında derdim nöbette değildi. Ders programında sadece ilk iki saatimi boş bırakın deidm, rahatsızım dedim. Her seferinde belge getirin dediler. Ben de hastalığımla ilgili engelli raporu aldım. Bu seferde bu oranla öğretmenlik olmaz seni görevlendirme ilçe milli eğitime gönderelim dedi. Ve ben istemiyorum.

@OğuzHan112,
Bronsektazi

@alyazynp, Hocam tez zaman da sorununuz çözülür inşallah. başka sendikalardan da bilgi alın. bir öğretmenin geri hizmete alınması için müfettiş görevlendirilmesi lazım diye biliyorum. idareniz biraz olayı kişişelleştirmiş gibi geldi. İlk mesajımda da dediğim gibi hemen durum bildirir raporu için başvuruda bulunup öğretmenlik yapabilir diye bir raporu almaya çalışın elinizin altında dursun.
ders işlerken rahatsızlığınız size engel olmuyor değil mi ?

Hayır hocam. Öğretmenlikte tek sıkıntı fazla yorgunluk oluyor. Ben bu hastalığımla ilgili ilaç dahi kullanmiyorum. Teşekkür ederim cevaplarınız için

Raporunuzda öğretmenlik yapamaz yazarsa evet. Ama yazmazsa sizi öğretmenlikten alamazlar.

Hocam memur olarak görevlendirmek müdürle alakalı değil. Sadece ders saatiniz az olursa ilçe sizi farklı okullara görevlendirebilir. Memurluk geri hizmet. Ben 14 yıldır öğretmenlik yapıyorum. Samsun'a geldiğimde ilk müdürüm beni göndermek istedi. Hatta evrakta ders saatimi farklı göstermiş ortaya çıktı başka okula gönderileyim görevlendirileyim diye. Onu bile yapamadı. Ders saatim azken evet başka okullara gittim iki okula gittim. Ama kimse de seni memur olarak görevlendireyim diyemez. Benim raporum %90'dı mesela. Şimdi alsam 65-70'lerde verirler muhtemelen. Hocam siz bir an önce öğretmenlik yapabilir tarzında göğüs hastalıkları doktorundan en azından bir rapor alın.

belli yaşı geçmiş hiçbir hastalığı olmayan öğretmenler bile nöbet tutmayabiliyor okulda yeterli sayıda öğretmen varsa ..onlara geri hizmet falan istenmiyor..idarenin tuzağına düşmeyin bir arkadaş vardı meme kanseri hastalığı vardı raporla tutmuyordu aynı şekilde yaşlı birçok öğretmen tanıdım nöbetten muaftılar..

Üst Alt