Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenlikten düz memurluğa geçiş..?

Feyza05

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
3 yıldır Türkçe öğretmeniyim. Spina bifida hastasıyım. Hafif yürüme güçlüğüm, denge problemim ve ürolojik sorunlarım var. Bunlar zaten doğuştan. Öğretmenlik yazarken artılarını eksilerini düşünmüştüm. Ama öğretmenliğe başladıktan sonra mide bağırsak sıkıntılarım başladı. Mide bulantısı, aşırı şişkinlik, bel ağrısı, hazımsızlık gibi sorunlar yaşıyorum ve bu kronik hale geldi. Bazen hareket etmemi bile zorlaştırıyor. Mesleğimi yapmakta zorlanıyorum. Eğer bu geçmezse öğretmenlikten düz memurluğa geçmeyi düşünüyorum. Çünkü branşım Türkçe ve sınav yükü, gürültü, çocukların aşırı özgüvenli yetiştirilme tarzı ve saygısızlığı beni mesleğimden soğuttu açıkçası. Ama düz memurlukta da yaz tatili ve sömestir yok işte ve haftanın beş günü 8-5 çalışma zorunluluğu var. Boş gün yok. Ama düz memurluğunda sessiz çalışma ortamı, çocuklarla muhatap olmama, daha az iş yükü gibi artıları var. Sizce ne yapmalıyım?

Öğretmenlikte kalmalısın tedavini olmalısın yaz tatili, sömestir tatili dediklerin az buz zaman değil raporlu gibi düşün gih e geçip hem daha fazla çalışıp hem daha az maaş almak sonradan pişman olmana sebep olabilir iyice düşün sonra pişman olursan dönüşü olmaz.

@Feyza05, hocam selamlar Allah (c.c) şifa versin Geçmiş olsun Ben de Türkçe öğretmeniydim. 2004 yılında atandım. 7 sene çalıştıktan sonra düz memurluğa geçtim. Belirttiğiniz """sınav yükü, gürültü, çocukların aşırı özgüvenli yetiştirilme tarzı ve saygısızlığı """ gibi olumsuz etkenler beni de zorladı. Şizofren olmamın da etkisi vardı.

Yaklaşık 15 senedir okuldan farklı bir kamu kurumunda çalışıyorum. Tabiri caizse buraya kök saldım diyebilirim. Elbette öğretmenlikteki 2 ay yaz tatili, ara tatiller, ek ders ücreti almak ve sınav gözetmenliği gibi ekstra imkanlar da gözardı edilemez Lakin olmuyorsa da zorlamaya gerek yok. Şahsen işimde çok rahatım. Kendime ait masam ve bilgisayarım var. Azıcık aşım , kaygısız başım deyişi gibi...

@sokr@t, beyin de yazdığı gibi geri hizmete alındıktan sonra öğretmenliğe tekrar dönmek çok zor. Hatta imkansız gibi O yüzden iyi düşünün. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
valla ben de çok az biraz benzer düşüncelere kapılmadım değil ama çok da düşünmüyorum açıkçası düz memurluğu en azından şuan için. Benim de şikayet ettiğim biraz başka şeyler var galiba mesela benim karşılaştığım müdürler kültürce sıkıntılı, kendini geliştirmemiş üstelik hem müdürlerden hemde bazı öğretmen arkadaşların çekememe/kıskançlıkları var gibi gözlemledim. Bu sebeplerden öğretmenlikten düz memurluğa geçilir mi sanmıyorum.Ayrıca sistemsel bir sürü sorun var. Yinede sanmıyorum dedim çünkü ben sosyalim bence. Sosyal olmayı da seviyorum ,tabi mesafeye de dikkat ediyorum.

@kar&yağmur, ben kültürlüyüm onlar cahil diyorsun yani .:)Öğretmenlikten Gih e geçme konusuyla alakası ne ?

@sokr@t, konuyla alakası şu: kamuda hak etmediğin halde sorunu yaşayan sen olursan elbet (mekan veya iş pozisyonunu değiştirme gibi) bu tip şeyler düşünürsün. :)

@Descartes, bu iddiayı benim için kasttettiniz ise öyle olduğumu düşünmüyorum (hastalık tanıları ve teşhisleri ile alakalı burdaki iddialarınız da dikkate alınmaz zaten)
yalnız söylemlerinize dikkat etmenizi öneririm yinede. (Hakaret vs durumlar sıkıntı yaratabilir)

bu benim bahsettiğim durumu düşünmeme de şu sebep oldu açıkçası.

karşılaştığım bazı öğretmenlerden bazıları kendilerini geliştirmeyi talep dahi etmiyorlar. Dil öğrenmek , programlama yapmak, bir sanat alanın ile alakalı ortaya bir eser bırakacak kadar geliştirmek vs.)

bununla birlikte iş ortamında yaşanan bazı sorunlar oluyor. Adam öğretmenler odasında şunu söylüyor "benim küçük çocuğum grip olmuş özel hastaneye götürdüm" hemen bir ders sonraki tenefüste aşağıda bahçe nöbetçisi arkadaş gelip şunu söylüyor bu öğretmene

"ah hocam çok geçmiş olsun duyduğum kadarıyla küçük çocuğunuz ameliyat olmuş"

şimdi hemen bunun duyan diğer bir öğretmen de diyor ki

"dedikodu..."

ben takmam da takınmam da. Ama gerçekten dedikodular oluyor iş ortamında. malesef. neyse Allah'a sığınırım herhangi bir sıkıntıdan.
ve her işin hayırlısını dilerim Allahtan.
çok mutluyum yinede.

@Feyza05,

Feyza05' Alıntı:
3 yıldır Türkçe öğretmeniyim.

meslektaşların birçoğundan şunu işittim. Günümüz koşullarında ülkemizde anasınıfı ile sınıf öğretmenliği çok zor, ortaokul zor.
lise de aslında kolay değil. Ama biçok meslektaştan ilköğretimin nispeten sanki liseden daha zor olduğunu işittim. Hakkımızda hayırlısı.

Son düzenleme:
Üst Alt