Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenlikten geri hizmete geçiş süreci nasıl oluyor?

ay_126

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

2017 nisanda engelli öğretmen atamasıyla atandım ancak atandıktan sonra sağlık durumumda kötüleşme oldu ve şu aşamada öğretmenlik yapabileceğimi sanmıyorum.

5 eylülde okul başlayacak o zamana kadar durumumda düzelme olmazsa daha okulun ilk günü öğretmenlik yapamayacağıma dair rapor alıp dilekçe verirsem geri hizmete geçebilir miyim? sanırım süreç 1 ayı buluyormuş diye duydum eğer öyleyse öğrencilerin mağdur olmaması için okul başlamadan bu ay sonuna doğru rapor ve dilekçe versem kabul edilir mi? böylece okul başlayana kadar yerime başka bir öğretmen atarlar.

Daha önce öğretmenlikten geri hizmete geçmiş ya da bu konuda bilgisi olanlar varsa cevaplarsanız sevinirim.

psikiyatri heyete girdim ve memurluk yapması uygundur şeklinde rapor aldım

Dün itibariyle dilekçe verdim ancak fakülteden rapor istemediler şimdilik gerek yok dediler. Sosyal güvenlik kurumuna gönderilip onlar değerlendirecek ve gerek görürlerse bildirecekler raporu o zaman alacağımı söylediler bu arada ruhsal engelliyim bipolarım geri hizmete geçmeyi çok istiyorum bu geçiş isteğimin kabul edilmeme ihtimali var mıdır? Sanırım sizin süreç farklı işlemiş doğrudan rapor alıp dilekçe vermişsiniz

@ay_126

Doğrudan rapor alıp dilekçe vermedim. Sınıflarda disiplin problemleri çıkmıştı. Bir de okul aile birliğinden bazı kişiler şizofren olduğumu öğrenmiş. Cahil takımı işte, bu adam tehlikeli, akıl hastası vs. diye okul idaresine şikayet edip baskıda bulunmuşlar.

Müdür benden öğretmenlik yapabilir diye rapor alman lazım dedi. Ben de sürekli gittiğim tıp fakültesinde durumu izah ettim. 1 sene kadar geri hizmette çalıştıktan sonra yeniden öğretmenlik yapabilir raporunu aldım. Ama hakkımı yediler. Rapora rağmen bana sınıf vermediler. Ücretli hoca nisan ayında Kpss hazırlığı için okulu bıraktı. Daha önceki sorunlar yaşanınca soruşturma geçirdim. Artık temelli düz memurum. Ama işimde çok rahatım.

Ek ders ücreti kaybını kafaya takmıyorum. Çünkü ailemle kalıyorum. Kiracı olsam gelir/gider aynı hesaba gelir. Hem Allah aşkına bu zamanda öğretmenlik kolay mı ? Teog'u kaldırdılar. Her sene değişen müfredatlar. Bir sürü saçma sapan yönetmelik değişiklikleri vs.

Ben kendim istedim geçmeyi.norm fazlası olduğum için görevlendirme yaptılar başka okula gidemeyeceğimi özellikle belirtmeme rağmen yine de yaptılar bu gün yeni okulda göreve başkadım. Müdür istersen dilekçe verebilirsin geçiş için dedi ben de verdim ama sonuç belliu olana kadar bu okukda devam etmem gerekiyor çok zorlanıyorum.umarım çabuk belli olur. Sizin geçişiniz ne kadar sürmüştü?

Kendini yıpratma rapor al bi süreliğine

Çok uzunmuş o kadar süre rapor alamam sanırım aday öğretmenim daha şimdilik danışman öğretmenin yanında duruyorum sınıf vermediler meb den cevap gelene kadar böyle idare edecekler gibi görünüyor ama sınıf vermeye kalkarlarsa rapor alırım meb ten geçiş için olumsuz cevap gelme ihtimali var mı acaba? Kabul edilmezse diye çok korkuyorum umarım sorun çıkarmazlar

ay_126

Eee zaten bu 3-4 ay dediğim zaman zarfında aktif öğretmenlik görevinde değildim. Bütün süreci evimde geçirerek bekledim.

Peki meb dilekçemi kabul etmeyebilir mi bu konuda bilginiz var mı acaba beklemek çok zor kesin geçirirler mi boşuna beklemek istemiyorum meb in bu konuda tutumu nasıldır? Kusura bakmayın tekrar tekrar soruyorum çok merak ediyorum

Öğretmenlik bu kadar zor bir meslek mi ? Neden herkes öğretmenlikten memurluğa geçmek istiyor çok ilginç..

Zor değil cok zevkli guzel bir meslek

Tabi sağlığın yerindeyse

Mesela işitme engelli cihaz kullanan bir öğretmen olarak elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ama bi sene de saçlar gitti cok yıprandım

Hadi ben böyle bak yukarıda ki arkadaş şizofren falan birsürü laf etmişler allah bilir ne kadar üzülmüştür Görme engelli arkadaşım var okulda tuvalete gitmesi bile sorun Tüm bunların yerine masa başı memurluk sence de daha iyi değil mi? Zamanın ötesinde ki kardeşim
Yoksa normal sağlıklı biri icin öğretmenlik zevkli bile bence tabi

Ay kardeş sen de sabırlı ol adaylığın kalksaydı kesin geçirirler derdim ama aklım adaylık kısmında kaldi normal memurluğa geçirip bi daha baştan aday memur mu yaparlar acaba ben de bu kısmı merak ettim açıkçası hakkında hayırlısı olsun dua ile

tekrar merhaba. bugün mem den yazı geldi rapor almam gerektiği yazıyor. heyet raporu için diğer doktorlara da gitmem gerekiyor mu yoksa sadece psikiyatriden almam yeterli midir?

merhabalar bende rapor almak için yarın dotoruma danışıcam , perseküsyon atanırsam bende o dedikodulardan çok ürküyorum zaten öğretmenlikte ürktüğüm başka şeyler var yani iftira atılmasından çok korkuyoum bakın: https://www.memurlar.net/haber/706131/6-ogrencisini-istismar-eden-ogretmene-72-5-yil-hapis.html

bu tarz bir durumda öğretmen itiraz etse de fayda etmiyor bu durumda iftira olsada ispatlanmaz.

ben üç yıl ücretli çalıştım çok yıprandım.

yarın doktoruma gidicem toplum ruh sağlığında önerileriniz varsa yazın

merhaba benim geri hizmet için istedikleri heyet raporunda sorun çıkardılar neden anlamadım ama 6 ay sonra karar verilmesi uygundur diye yazdı doktor bu ne demek oluyor çok uzun bir süre değil mi normal bir durum mudur? bilgisi olan var mı?

Hocam ben de istifa etmeyi düşünüyorum,14 yıllık öğretmenim artık gerçekten sağlığımı ruh kaybetmek üzereyim..geri hizmete geçmek için şartlar nedir acaba? Heyet raporundan bahsetmişsiniz..yani bariz bir ğsikolojik rahatsızlık mı olmadı gerekiyor yoksa sizin durumunıza göre onay veriyorlar mı? Maaşı, bunca yıllık emeklerimi gözüm görmiyor o kadar yıprandım 😔

Hocam, hocalarım kurban olayım bana da bir yol gösterin kafayı yemek üzereyim. Geri hizmete geçmek için ne yaptınız? Kaç yılllık öğretmendiniz Lütfen bana da bir yol gösterin lütfen..

perseküsyon
Hocam, hocalarım kurban olayım bana da bir yol gösterin kafayı yemek üzereyim. Geri hizmete geçmek için ne yaptınız? Kaç yılllık öğretmendiniz Lütfen bana da bir yol gösterin lütfen..

ay_126
Hocam ne yaptınız memurluğa geçebildiniz mi? lütfen bana da bir yol gösterin

Hocam 5.5 senedir öğretmenim psikolojik rahatsızlığımdan dolayı geri hizmete geçmek istiyorum. Okula gitmek istemiyorum. Şuan da raporluyum. Kurumdan yazı alıp mı üniversite hastanesine rapor için başvurmalıyım. Müdüre ne diyeyim nasıl bir yazı verecek. Şube müdürüyle görüştüm heyet raporu alıp dilekçeyle başvur dedi. Allah rızası için bir yol gösterir misiniz?

ahmet22
Aynen böyle iftiralar insanı paranoyak yapıyor

zehra.nur
Bundan önceki sayfada yer alan cevabımı okuyun. Orada her şeyi detaylarıyla yazdım

Hoca89
Şube müdürünün dediği şekilde yaparsınız...

Heyetteki doktorlara ÖĞRETMENLİK VASIFLARININ (ÖZLÜK HAKLARI) SAKLI KALMASI KAYDIYLA, DERS DIŞI BİR RESMİ GÖREVDE ÇALIŞMASI UYGUNDUR. bu ifadenin yazması gerekiyor desem yazarlar mı? TEŞEKKÜR EDERİM

İnşallah hocam çok teşekkür ederim. Rahatsızlığım bir dönem psikotik belirtili ağır depresif nöbetti şuan ağır depresif nöbet. Çocuklarla uğraşınca rahatsızlığım artıyor. Öfke nöbetleri oluyor.

Son düzenleme:
Hoca89
Şube müdürü doğrusunu demiş.İlk önce bireysel başvuruyla rapor vermeye yetkili bir devlet hastanesinden (ya da arastırma- ünv.hast.olması tercihen) rapor alacaksınız hastalığınızı teşhis edecek dr a durumu anlatacaksınız o da büyük olasılıkla hastalığınızın gerektirdiği şeyi yapar.Sonra okulunuza dilekçe yazacaksınız raporu da ekleyeceksiniz.Okul müdürü de ilçeye yazacak.Onlar da il e durumu bildirecek.Zaten önceden şube müdürüyle de görüştüğünüz için size durumunuza uygun bir görevlendirme ayarlayacaklardır diye düşünüyorum.

Evet hocam. Dayakta atıyorum maalesef.

Anladım hocam. Çok teşekkür ederim.

Belki düşünürsünüz söyleyeyim: Aile bakanlığının öğretmen kadrosuna geçebilirsiniz.Birçoğunuz için çare olmaz belki ama en azından derse girmiyorsunuz.Derse girmek sorun oluyorsa bu yolu deneyebilirsiniz.Geçenlerde okula yazı geldi.İsteyen geçebilir diye.

yakup bey derse girmeyip ne yapıyorlar orada?
ara_donem...jpg

yanlış oldu sanırım ama engel durumuna bağlı ter değiştirme dilekçe örneği yazın google de çıkıyor kendi engelinize en uygun işe göre yerleştirme isteyin tabi kadro olan bi yere

Üst Alt