Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okb hastaları çalışma işini nasıl yapıyorsunuz?

Konular
20
Reaksiyonlar
156
Bir dünya hayalim var . Ama çalışmayaınca gerçekleşmiyor. Çalışırken takıntılar başlıyor ve işi gücü bırakıp kaçıp gidiyorum. Bu iş konusunda nasıl yapıyorsunuz? İş konusunda artık geri duruyorum. Çalışmak istiyorum ama olmuyor. Yol gösterin lütfen.

@Boşasaymayirmibirharf,
Kardeşim çalışmak insanı gerçekten çok zorluyor vede yıpratıyor. Yinede insanoğlu çalışmak zorundadır iyi kötü işte. Bende 2012 TEMMUZ dan beri düzenli psikiyatrik tedavim devam ediyor. Artık bazı şeyleri unutmaya başladım doğrusu. 6 yıldırda bir kurumda kamu personeli olarak çalışmaktayım.

Bu illetten kurtulduğum bin kere şükretsem azdır. Eğer kurtulamasaydım muhtemelen sürekli zihnimi meşgul ettiği için karşımdaki insanları anlamamı ve günlük işlerimi halletmemi engelleyecekti.

OKB'den muzdarip olduğum zaman 12. sınıftaydım. Vallahi hocalarımın imtiyazıyla bile okulu zar zor bitirmiştim. Diğer rahatsızlıklarım okul hayatımı bunun kadar etkilememiştir. Muhtemelen ikinci üniversitemi bitiremez, 3. üniversiteye başlamaya niyetlenemez, atanamaz ve diğer alanlarda kendimi geliştiremezdim.

@Boşasaymayirmibirharf Yıllarca anksiyete için ilaç kullandım. En sonunda bu ilaçlar bende yan etki yapmış, obsesyonlarımı tetiklemeye başladı. Doktora bu durumu izah ettim ama ilaçları kesmek yerine OKB ilacı verdi. Tabii o zamanlar bunu ilaçların tetiklediğinden haberim yok, bu illetyen kurtulmak için her şeyi yaptım. Çeşitli kitaplar okudum, YouTube'dan hocalar izledim, çeşitli egzersizler yaptım. Hatta bir süre dini obsesyonlarım yüzünden Allah'ın beni böyle cezalandırdığı düşünmüştüm. Bu düşüncenin sebebi de günde 5 vakit değil, 4 vakit namaz kıldığım ya da belli kelimelerden sonra tekbir getirmediğim gibi gerçekdışı obsesyonlardı. 1 sene bu illeti çektim, hatta okulu bitirmemi bile zorladı. Neyseki pandemi dönemiydi de saatler esnek hâle getirilmişti. En sonunda 18 yaşıma geldiğimde çocuk psikiyatrisini bırakınca anksiyeteyi kendim yenmek için yetişkin psikiyatrisine gitmemeye karar verdim. İlaçları bırakınca bir süre sonra tesadüfen OKB illetinden de kurtuldum.

Hâlâ anksiyeteyi yenemedim ve sırf bunun korkusundan ilaçları kullanmaktan çekiniyorum. Ama bir daha bu illete yakalanmaktansa şuanki anksiyetemin 10 katını yaşamaya razıyım.

Üst Alt