Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okb ve esansiyel tremore kaç oran verilir?

eberco

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
1
Merhabalar
19 .03.2024 ten beri işsizim, çalışamıyorum. Titremenin ne zaman geleceği belli olmuyor. Diderali raporlaşırdım, mysoline iyi de reçetesiz kullanıyorum.

Mayıstan 2025 ten beri de okb tedavisi görüyorum. Daha önce 2014 ten beri depresyon anksiyete yazıyorlardı. Okb olduğu kesinleşti. Ama düzelme çok az.

Engelli için başvurmak için doğru zamanda mıyım? % 40 alır mıyım? Bir de evrak götürmeli miyim yanımda? Yoksa sistemden görüyorlar mı ? Götüreceksem hangi evrakları götürmeliyim, teşekkür ederim. Mersindeyim bu arada.

@eberco Evet tüm epikrizlerini götür heyete gireceğin hastaneye en az 40 alacağınızı düşünüyorum.

@samedo99,
Hiç yatışım olmadı,epikriz verirler mi? Yoksa e devletten kendim çıktı mı alayım, ilaç çıktıları vs o da epey zor olacak

@eberco, OKB tedavi gördüğün doktordan hastalığının ile alakalı durum bildirim raporu al.Heyete girdiğinde muayene olacağın psikiyatri doktoruna göstermen yeterli.

çok teşekkürler cevaplar için.durum bildirim raporu yeterlidir umarım.
Ayrıca e nabızdan tek tek reçeteleri ve e devletten tedavi bilgilerini götürmeye gerek var mı? Çok fazla kağıt çıkar onları bastırırsam. Esansiyet tremor için çok tek muayene var zaten, bir de ilaç raporu. Ama okb için çok evrak çıkar.. :/

@eberco,
Durum bildirir raporunda kullandığın ilanları zaten yazar. Don sltı aylık ilaç raporun varsa yeterli yoksa düzenli kullandığın ilaclarınw doktorundan ilaç raporu çıkart.Durum bildiğim raporu ile ikisi yeterli. Doktoruna heyete gireceğini söyle durum bildirim raporu istiyorum de.ilwc raporun yoksa ilaç raporu yazdır 6 aylık düzenli ictigin ilac icin.Heyette yeterli olur

doktora söyledim bugün. ordan bi sey cıkmaz dedi konuyu kapattı. hastalığı küçümsedi. bipolar falan olman lazım düzgün bi oran için dedi. sanırım bilmiyor. başından savdı.

@eberco,

tekrar git o doktor müspet desine deki seni ilgilendirmez de bir şey çıkıp cıkmaması de.Rabbim bu hastdlıgı benden alıp sana musallat etsin de.Belki o zaman anlarsın de sen den para pul istemiyorum de kanunen hakkım olan durum bildirir raporu nu istiyorum de Hastalık listesinde OKB Hastslıgının en düşük oranı %40 dır.Sen gittiğin dokturun karşısında kendini ifade edemezsen seni paketler gönderir .Gözlerinin icine bakarak ben senden hakkım olan durum bildirim raporu istiyorum de.vermiyorsan baş hekimin odasına gidiyorum de, burası devletin kurumu bunu sorgulamak yerine işini yap beni madur etme de. hakkım olan evrakı al.Heyatde de tedavinin zaten son 1 yıldır devam ediyorsa %40 oran alırsın.Heyetteki doktorlarda önlerindeki bakanlıgın hastalık listesine bakarak puanlama yapıyorlar Senin sürekli muayene oldugun doktordan durum bildirim raporu alman sadece işi hızlandırır. Ve garantiler. Olmadan da kullandığın ilaç raporlarını göstermede yeterli olur.Ama doktordan alacagın durum bildirim raporu senin hangi ilacı ictigini ve tedavinin devam ettiğini hastalıgın tanısını bu durum bildirim raporuna yazıyor imzalıyor doktorun.Bu belgeyi heyetteki psikiyatri doktorunun önüne koyduğunda %40 en az oran cebde demek

@fenerliyizz,

Benim okb tanısı ve tedavisi henüz 1 yıl olmadı. Birkaç ay oldu. Okb den önce depresif nöbet, anksiyete falan yazıyorlardı. Bir de ben özelde tedavi oluyorum okb başladığından beri. Bu durumda %40 almam zor mu sizce. 1 yıl olmasını mı bekleyeyim özelde. Veya şimdiden devlette başka bi doktora mı geçmek lazım ?

Devlet hastanesinde psikiyatri bölümüne görün.6 ay sonra heyete başvur. Tedaviye başlayalı yeni ise Şayet psikiyatri doktoruna gidip ilac kullanalı iki üç yıl oldu ise tedavi sürecinde doktur değiştiğinde hastalıgın öyküsüne göre doktorlar Anksiyete, depresib nöbet yazar tanıya bunlar doğal olagan şeydir. OKB,de bu hastalıkları icinde barındıran bir tanıdır.OKB tanısında 1 yıllık tedavi sürecin olursa %40 alırsın.Anksiyete yada debresif nöbet den %20alırsın muhtemelen. Her halde psikiyatri tedavi gecmişin var ve bu sistemden cıkar. Anksiyete ve debresif nöbeti tanısı konulduğunda kullandığın ilaçlar icin ilac raporu yazdırdıysan onların cıktısını al ve OKB tanısı konulduğunda ilac raporu yazdıysa, doktorlar en az 6 aylık yazıyorlar heyete gittiğinde psikiyatri doktoruna ver.Sadece psikiyatri den engelli raporu alamazsın şu aşamada ek hastalığın varsa %40 tamamlarsın yoksa alacağın oran %20 yi geçmez çünkü OKB tanısı yeni konuldu diyorsun en az 8 ay geçmeli belki onuda yeterli görmezler

Arkadaşlar merhaba
Elimde uzun yılları içeren depresif nöbet, anksiyete tanıları var. Bir de yakın dönemi içeren özel hastaneden verilmiş bipolar ve okb tanıları var. 27 ağustosta randevum var. Hiç gitme, çıkmaz mı dersiniz. Yoksa elimdeki raporlarla şansımı denesem mi?

Dilekçe yazmak faydalı oluyor mu kurula giderken ?

Herkese merhaba
Bir süredir esansiyel tremor hastasıyım. Çay, kahve bardağı tutarken titreme, merdiven inerken bacakta titreme, araç kullanamama, birinin önünde yazı yazarken titreme gibi belirtiler var.

Günde 3 kez dideral ve yarım mysoline alıyorum.

Kurula başvursam oran verirler mi sizce?
Mart 2024 ten beri çalışamıyorum.

Üst Alt