Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB'de sanrılar ve halusinasyonlar!?

obsessedwithyou

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
11
OKB'ye sahibim sanrılarım ve yasadıgım halusinasyon durumları var. Ama ilaçların hiçbiri etki etmiyor. Algı olarak sanki önümü bile onlar. Görüyormuş benim sesimi sesler yaratıyormuş. Gibi düşüncelere sahiptim. Bu da bende paranoya yaptı dışarı çıkamaz hale geldim sanki dışarıda bir olay olursa ben yapmışım gibi bir düşünce oluşturdu.
Şu anlık tedavimde 60mg prozac ve 10mg abilify kullanıyorum. Önceden 200mg misol 10mg abilify kullanıyordum. Bu durumun farklı bir adı var mı? Yoksa okb olarak mı geçiyor.

Abilify okb ye iyi geliyor.Ben bı ara kullandım ama bende uykusuzluk ve akatizi yapiyordu.biraktim

Hocam bendekinin okb olduğundan da şüpheliyim

Çünkü algıda bozulmalar var

Yanlis bilgi vermek olmasin ama sahsen ben hic duymadim OKB'de bu tarz sanri ve halusinasyonlarin oldugunu. Eslik eden baska bir rahatsizlik daha vardir ya da baska bir tani alirsiniz diye dusunuyorum.

Ayrica onemli olan semptomlar ve bunlarin giderilmesi. Merakinizdan sormussunuz ama yine de belirteyim, hastalik isimlerine takilmayin.

OKB gibi gelmedi bana. Antipsikotiğin dozunu arttırabilir doktor.

Yıllardır uğraşıyorum artık beraber yaşamaya alıştım.. Çok stresli dönemlerde halüsinasyon bilmiyorum.. Dr değiştir zaten güvenmiyor muşsunuz.

@obsessedwithyou, başka doktora randevu alıp şikayetleri anlatın. Sizi tanımadığı için müdahale etmezse de eski doktordan memnun olmadığınızı söyleyin. Psikiyatride tanımıyorum diyip gönderen doktorlar var.

Geçmiş takıntısı var bende de on sene önce olmuş olan konuşmalar davranışlar falan sürekli aklıma geliyor sinir oluyorum başıma ağrılar giriyor ilaçta fayda etmiyor nedir bu ?

@obsessedwithyou,
bende çevremdeki ölenleri ben öldürmüşüm gibi geliyor hatta vesvese veriyorum merhumu ben öldürdüm diye

@obsessedwithyou,

Okb berbat bi hastalık yaşayan biliyor bende eskiden berbattım berbat şimdi elhamdülillah eskiye nazaran daha iyiyim ama keşke ilaçlardan kurtulsak artık...

@Ahmet T, ben ölüm haberi gördüğümde benim adıma öldü sanıyordum. Yani ben aslında ölmüşüm ama yaşıyorum, benim yerime haberdeki kişi ölmüş.
Şu sıralar ölecekmiş gibi hissediyorum, umarım bu gerçekleşmez.

@Pickle Ben de cok guzel seyler basima geldiginde kotu bir sey olacak gibi hissediyordum psikozdayken. Agir bir atak degildi, ilac kullanirken dalgalanma yasiyordum. Sanki aslinda kotu bir sey olacak da Tanri bana dayanma gucu saglamak amaciyla onceden o iyi seyleri saglamis gibi. Ama hicbir sey olmadi.

Kompulsuf nasıl oluyor peki gerçeklikten kopma olurmu Okb de

Okb de piskoz olursa geçicimidr acaba yoksa yeni bir rahatsızlıkmı başlamış olur

@sevgi07, Forumda ki bütün konulara cevap yazıyorsunuz yazabilirsiniz tabi ki ama sakin olun.

Yeni pisikoz teşhisi almış yakınınız olduğu için şaşkın ve şok hali içindesiniz ne yapacağınızı bilmiyorsunuz hepimiz ilk başta yaşadık bunları.

Öncelikle düz eğip bükmeden söyleyeceğim eğer alınan pisikoz teşhisi doğru ve kesinse çok uzun yıllar ve genellikle ömür boyu ilaç kullanmaya hazır olun ve bu durumu kabullenin ah vah etmek hiç bir şeye yardımcı olmaz hastalıkta sağlıkta bizler için.

Hedef en az zararla hayatı kabul edilir ölçüde devam ettirmeyi sağlamak doğru ilacı ve dozu bulana kadar bir kaç ilaç değiştirmek ve yan etkilerle uğraşmak zorunda kalınabilir umarım doğru çabuk ve düşük dozda bulabilirsiniz.

Allah yardımcınız ve yardımcınız olsun Amin.

@kara duman,
Evet bu siteye girme amacım bu zaten hastalığı öğrenmek bilği edinmek amacıyla yazmıştım bende evet şuan çaresizlik içindeyiz çünkü konulan bir tanı yok şimdilik Okb deniliyor fakat bu olmadığını biliyoruz inşallah sağolun rabbim herkese şifa versin

@sevgi07, Amin Allah hepimizin yardımcısı olsun Amin.

Ne gibi şikayetleriniz var hangi ilaçlar başlandı ve fayda gördünüzmü?

Bu sorulara cevap verirseniz daha rahat konuşulur kimsenin kimliği sitede belli olmadığı için her şeyi çekinmeden açıkça yazabilirsiniz.

Bu sitede ki herkes eşşekten düşmüş olduğu için bu konularda ki en sağlıklı bilgi ve kişisel tecrübe edinilebilir.

Bu sıkıntılar başına gelmemiş kişilerin görüşlerini en yakınınız olsa bile çok da dikkate almayın bu konularda toplum çok cahil ve ön yargılı çünkü.

Sizin OKB kaynaklı işitsel halüsinasyonlariniz olabilir ama şunu belirtiyim sizde psikoz var anlatiklarinizdan özetle sizin antidepresan yerine antipsikotik ile tedavi olmaniz şart iyi bir doktor bulun tedavide zaman kaybetmeyin derim.Ben yanlış tedavi yüzünden geç toparlandım size tavsiyem.

@kara duman,

Allah razı olsun çok teşekkür ederim kardeşim iki ay önce askere gitti yedek subay olarak orda tamamen kendini kapatmış bi konuda gerçeklikle algısını kaybetmişti üç dört kelimeyi söylüyordu sürekli ama iyiydide konuşuyordu kendi gibi hemen biz gittik öğrenince zorla sevkini isteyip hastane yatışı oldu orda doktor ileri derecede takıntı dedi Okb ve uyum bozukluğu tanı 2 hafta sonra hava deşimine çıktı öğrendikki iş yerindede sıkınlıymış üç aydır çalışmıyor demişler aslında son ay biz farkına varmıştık çok az konuşuyordu yalnız takılıyordu hep biz depresyona girdi sanmıştık ne olduğunu anlayamadık ses işitme bu tarz şeyler olmadığını söylüyor şimdi olanzapin 15 mg ve Misol 50 mg kullanıyor profösür gördü bölüm başkanı kendisi bunun piskoz olduğunu söylüyor işi silahlı bir iş ve sözleşmeli şimdilik ilk Okb tanısını koyan pskiyatri askerliğe elverişli dedi sonra yine başka bir doktor gördü oda dedi yapabilir diye ama engelleyemedik bu durumu paralıya da çevrilmiyor gidicek çocuk ilaçları yaramış dedi kendi doktorumuz ama donuk çocuk eskisi gibi neşesi yok durgun az konuşuyor burda belm yanımda Üni okudu şuan sosyalleşiyır arkadaşları var biz dışarı çıkarıyoruz sürekli aklı iyi en zor matematik sorularını çözüyor oğlumun ama zor uyanıyor orda yine aynı şeyler yaşanırmı diye çok tedirginiz ona bişey olur diye uzun yazdım hakkınızı hell edin

@Anti PSİKİYATRİ,
Allah razı olsun inşallah rabbim şifa versin hemen evet ilaçlara başladık dediğiniz gibi piskoz oluştu Okb sonrası işitsel halüsinasyon yok kafa karışıklığı oldu sadece şuan ilaçlar yaradı ama içine kapandı çok

@sevgi07, Helal olsun ne demek burası aile ortamı.

Askerlik yaparkende muaf alınabiliyor askerlik yapısı itibariyle stresli birbortam orada dahada kötüleşebilir muaf almaya çalışın.

Her pisikoz hastasında halisinasyon olmuyor veya hasta gizleyip yalan söylüyor bu rahatsızlıkta hastalığı kabul etmeme çok yaygın.

Kullanılan ilaçlar güzel olanzapin iyi bir antipisikotiktirdir.

İlaçlarda biraz durgunlaştırabilir onuda göz önünde bulundurun.

Biraz sabır çok geç olmadan başlamışsınız tedaviye kontrol altına alınabilir hastalık.

@kara duman,
Kabullenmesi çok zormuş rabbim hepimizin yardımcısı olsun artık oraya gidince nasıl oluca görücez canısagolsun işindende olsa önce sağlık bizim için peki eskisi gibi olurmu hasta eski haline gelirmi neşeliydi hep konuşurdu şimdi çok az konuşuyor

• Beğen
Reaksiyonlar: Mara
@sevgi07, ne mutlu ki sizin gibi bir ailesi var, onu dusunuyor.

Herkes ayni durumda degil.

@kara duman,

Burda görüştüğümüz profösör bu tarz rahatsızlıkların 100 kişiye farklı seyrettiğini söyledi daha iki ay oldu sanırım izlenecek bir süre peki ilaçın dozu nezaman düşer

@sevgi07, Bu rahatsızlıklarda hastalık yok hasta var aynı teşhis aynı ilaçlarla çok farklı etkiler gözlemleniyor onun için en tecrübeli doktor bile kesin bir cevap veremez.

Kullandığınız doz çok fazla değil normal tedavi edici doz daha öncede söyledim daha çok erken şimdiden doz düşürmeyi düşünmeyin daha tam teşhis bile belli değil bu tedavide aylar değil yıllar konuşulur.

Oğlumda ilk başta OKB belirtileri ile başladı sonra şizofreniye döndü ve yıllardır işitsel halisinasyonla uğraşıyoruz dua edin sizde halisinasyon yok inşaAllah hiç olmaz Allah göstermesin olursa içine kapanıklık en küçük sorununuz olur.

Çook zor olduğunun farkındayım ama geçmişe takılmayın bu durum sizi daha fazla yorar biz eşim ve oğlumla kendisinin eski resim ve videolarda ki hallerine bakıp çok ağladık oğlum çok yoruldum dayanamıyorum diye bana sarılıp çok ağladı ama yapacak bir şey yok bu Allahın ağır bir imtihanı müslümana isyan etmeden sabır edip imtihanı geçmek düşer.

@sevgi07, Olanzapin donukluk yapıyor, zaten sakinleştirici etkisi çok. Ben Abilify'a geçtim, daha iyi gibiyim yaşam enerjisi geldi. Olanzapin atağı geçirme etkisi olarak çok iyi ama yan etkisi hissediliyor maalesef.

Üst Alt