Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB'den kurtulan var mı?

Konular
24
Reaksiyonlar
23
ilkokuldan beridir bu illeti çekiyorum anksiyete ile kombine hâlde hayatim yamuldu sayılır var mıdır daha once okb'den muzdarip olup da kurtulan? ne yapmalı ne yapmamalı?

benim okb travmatik hocam feci derecede zor cocukluk yasadim detay vermeyeyim de aile ici istismarlar agir fakirlik vs.

Okb genelde çocukluk travmalarından oluyormuş zaten ya da genetik oluyor aile de varsa falan yani !

@sokr@t İkisi birlikte kombin olmuyor mu bende ki gibi dr bipo dedi yeni ilaç başladık toplam 4 ayrı ilaç oldu

Kombin zaten ! Kombine hatta en önde . :giggle:

İlaçların tetiklediğini fark edene kadar 1 sene bu illeti çektim. Sırf bunun korkusundan hâlâ anksiyete için ilaç kullanmaktan çekiniyorum.

OKBden kurtulan genelde yok, zira psikiyatri gri alandan ibaret, neredeyse hiçbir şey tamamen tanımlanmış değildir. Antidepresanlar OKB semptomlarını ya azaltır, ya da yok eder (bu genelde görülmez), keza kontrol altına alır. Antidepresanlar, örneğin herhangi bir antidepresan, beyindeki serotonin nörotransmitterinin sinaptik aralıklarda birikmesini sağlar, ve beyinin daha fazla serotonine maruz kalmasını sağlayarak bu OKB denilen illetin bastırılmasına, kontrol altına alınmasına ve tedavi edilmesini sağlar. Geçmiş olsun.

Yıllarca okb teşhisi kondu antidepresan kullandım sonunda psikoza girdim antidepresan psikoza sokabilir doktor söyledi bunu bana .

@sokr@t, Sokar, şöyle sokar, bir kullan, bir bırak yaparsan, beyin kimyası (d2-5ht2a) şaşırıp, psikoza yol açabilir. Lakin böyle bir durumda direk %60-80 reseptör işgaline uğradığı zaman d2, kurtarırsın paçayı. Yeterli dozda alman lazım ilacı yani.

@Ahlakideğer,

elim sürekli terliyor test bile çözemiyorum sürekli elimi yıkamaya gidiyorum

bir de geçmişte yaşadıklarıma çok takıntım var yaşanmış menfi olaylara

@waltherwhite99, geçmişe sende mi takıntılısın benim gibi doktora bu durumunu anlattın mı ne dedi doktor sana bununla ilgili ?

@sokr@t,

hocam bir işe yaradıkları yok üst hocama senin durumunu danışıp yardım alabilir miyim dedi parayı alırken de utanmıyorlar, he bu arada gittiğim psikoloji hekimi de türkiyenin en bilindik hekimlerinden.

@sokr@t,

hocam benim fiziğime de takıntım var sürekli kollarımı inceliyorum zayıf geliyor gozume takinti seviyesinde surekli inceliyorum kendimi

@waltherwhite99, fiziğime takıntılı değilim benimkisi daha çok haz etmediğim insanların lafları sözleri davranışları falan işte !
Genelde aklıma sonradan gelir art niyet ya da ukalalık o an samimiyetine falan veririm ya da ben kafamda büyütüyorumdur bilemem .
Hak ettiği karşılığı ya da cevabı vermezsem rahatlayamıyorum isterse 10 sene geçsin !

@sokr@t,
hocam hayatta hem iyi seyler hem kotu seyler mutlaka yasanacak ama biz yasadigimiz kotu seyleri 7287282638 kere takinti yaparsak hicbir yere gelemeyiz burada sorun olan kotu seyler yasamak degil zaten yasanan kotu seyleri kafaya surekli takmak, menfi seyler yasamayan dunyada hicbir birey yok.

Düşünce tekrarları ve kendine zarar verme ile başladı. Hala deri koparıyorum tamamen geçmemiş ve bipolar eşlik ediyor bende.

Kulaklıkla kimse yokken son ses dileyin acayip bir müzik.

@Ahlakideğer,

Bu hastalığa psikiyatride ruh kanseri de denir bazılarına psikoz da eşlik eder, ben de bipolar eşlik ediyor.

@waltherwhite99,
Emin olmakta haklısınız.. psikiyatri'de hasta yoktur hasta eden vardır.. çoğunlukta böyledir maalesef.

Çok az bir %de kendiliğinden veya farklı nedenlerden dolayı olsada..genel yelpazeye bakıldığında hasta değil hasta edenler çoğunluğu oluşturur.

@OğuzHan112,
evet hocam kendi kendine deliren sayisi az o yuzden psikiyatrik hastalarin cogunu erkekler olusturuyor cocukken eziyet gorme hayat zorluklari vs.

benim de cok calisma gecmisim yok hocam ama baslayacagim ve en onemlisi mecburuz yapmak zorundayiz

Üst Alt