Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB'den kurtulan var mı?

@sevgi07,

OKB psikoza dönüşmez, ikisi ayrı hastalık ama OKB den sonra psikoz ya da hem OKB hem psikoz olmayacağının garantisi yok. Tek seferlik psikozdan sonra ikincisinin olma ihtima yüzde 70 80 deniliyor.

"Ne yazık ki, hastalığın tekrarlaması yaygın olmaya devam ediyor; bu oran bireylerin yaklaşık %30'unda bir yıl içinde, %80'e kadarında ise 5 yıl içinde görülüyor."

Peki okbdeki ataklarla piskoz benzerlik gösterebilirmi bunu yaşayan biri cevap verebilirmi🙏🏻🙏🏻geçen hafta araştırıp iyi bir pskiyatr gördü bizi ama malesef ne olduğu belli değil inşallah olmasın hastalık çıkmasın ama yaşadık mı bu durumu yaşadık yüzde birde olsa yşnede tek seferlik olma ihtimali olabilir çünkü bu hastalıklar bambaşka kişiyle alakalı sanırım çok teşekkür ederim cevap için

@sevgi07,

Evet benim 7-8 yaşındaki obsesyonum anneni babanı öldür şeklinde bir düşünce tekararıydı. Bu OKB psikozla karıştırılabilinir. Kendime de zarar veriyordum. Kompülsif davranış olarak.

Sorunuza buradan cevap yazsam bir mahsuru olmaz sanırım?

Anlattıklarınız (bir şeyleri tekrar etmek ) engel olamamak, evet biraz okb gibi görünüyor,ancak sadece bunlar okb için yeterli değil.

Askere ilk gittiği gün alevlenmiş,iş yerinde de bir takım bulguları varmış doğrumu?

Paniklenecek bir durum yok, askeriyenin vermiş olduğu disiplin ve ortam değişikliğine bağlı psikotik özellikli depresif nöbet(atak)geçirmiş olabilir,maddi durumunuz iyi demişsiniz ALLAH çok versin fakat boşuna özel hastanelere gidip gereksiz harcamalar yapmayınız(sadece bir öneri)

Hekim önerisini istemişsiniz,hangi ildesiniz bilemiyorum? Buna gerekte yok bence, bulunduğunuz ildeki herhangi bir Psikiyatrist hekime gidip muayene olun,hekimden hekime tanınalar bazen değişebilir ancak neticede tedavi kardeşinin şikayetine göre aynı olacaktır.

@sevgi07,

Peki Pskotik özellikli depresif nöbet ne oluyor inanın iki profösör gördü hepsi farklı şeyler söylüyor bizimde kafamız çok karışık hala nasıl bir yol izlemeliyiz diye eger iyi bir doktor olursa Türkiye’nin her yeri olabilir terapi peki iyi geliyormu gerçekten bu hastalıkta olumlu yönde düzelme olurmu yoksa ilaçlar yeterlimi kalır en son gören doktor ilaçların dozu düşürülsün dedi iyi dedi ama tanıyı koyan doktor kardeşime Okb diyende hayır 6 ay kullanıcak dedi çok uyku yapıyor ilaçlar gerçekten zormuş yine iyide olsa ilaç deşimi için 6 ay beklemek gerekiyor ozaman peki bu depresif nöbet geçici olabilir mi

hocam teşhisden önce tedavi şikayetlere göre yapılıyor diyor. Teşhisin önemi yok, haliyle sizin 2 profesörünüzün farklı şeyler söylemesi tedaviyi olumsuz etkilemeyecek.

Hanım efendi siz nerede yaşıyorsunuz? Bazen biri bana şaka yapıyor diye aklıma geliyor.

Kafanız neden karışık? Kardeşinizdeki durumun askere gittiği gün, aniden ortaya çıktığını söylemişsin,iki hoca görmüş farklı tanılarla tedavi planlanmış.

Verilen tedavi eğer hiç rahatlama sağlamıyorsa 6 ay illa kullanacak diye bir şart yok, hangi hoca söylemiş bunu merak ettim doğrusu?

Psikiyatri ilaçları evet Ağrı kesiciler gibi hemen etki etmez doğrudur,fakat kardeşindeki şikayetlere göre 15-20 gün içinde çok az da olsa bir rahatlama olur,en fazla 1 ayı tamamlarsın,hiç rahatlama olmuyorsa tedaviyi yükseltir veya başka bir tedavi eklersin,yada tedaviyi kesersin..çok ağır hastaları dahil etmiyoruz.

Her neyse,size önerim tedaviye ek olarak terapi almasında fayda olacaktır..ayrıca aaker dediniz sanırım? OKB tanısı koyup askere gönderilmesi ayrıca bir garip.

@sevgi07,

Kafamız her doktorun farklı söylemesinden dolayı karışık…Kardeşim tedaviye yanıt vermiyor yazmadım ki ben tam tersi iyi olduğunu belirttim sadece her doktor farklı söylüyor ve bu depresif bir nöbetse kalıcımı hastalık yoksa tek bir seferlik olabiliyorum bunu merak etmiştim yukarıdada o şekilde yazmışım…yoo hatta şuan askerde iki tanede doktor raporumuz var yapabilir diye hemde rütbeli yapıcak.Teşekkür ederim🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Geriye doğru ne yazmışsınız bakmadım inanın,

Pekii.
Tanılara takılmayalım,her şey yolunda ise endişelenecek paniklenecek bir durum yok,kardeşinizi de doktor doktor gezdirmeyin.

Şikayetleri varsa tabiki hekime gidin ama fazlada abartmayın,endişenizi anlıyorum/Geçmiş olsun.

Dip not olarak bir şey ekleyelim.. gerçekte var olan psikiyatrik bir hastalık, veya yeni olan bir durum olsa bile pat diye düzelme olmuyor bilginize.

Hasta olmayan birine de, bütün imkanlarımız var diye gereksiz yere psikiyatri ilaçlarını dayatmayalım,devlet hastanesindeki hekim ilaç kullanmasına gerek yok kullanmasın diyorsa kullanmasın.

@sevgi07,

Son düzenleme:
ben okb değilim ama iş yarinde bir bayan çalışan vardı hastalığı tamamen yendi

Üst Alt