Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB'nin yanında en sık görülen pskiyatrik rahatsızlılar nelerdir?

OKB in yanında bende ayrıca Atipik Psikoz ve Asperger Sendromu eşlik etmektedir.

Dostum , Rabbim sana şifa İhsan eylesin . Okb takıntılar yoğunlaşınca bi panikleme ve sıcak basması, yoğun kaygı oluyor acaba bunun panik atakla bağlantısı var mı acaba ?y

Okb nin şizofreni ile ortak belirtileri var mı acaba. Ya da halüslasyon görmeyen olmayan sesler duymayan görmeyen biri şizofreni olabilir mi. Ya da okb şizofreniye dönebilir mi.

Ben Atipik Psikozlu iken OKB ye döndü, sonrada Asperger Sendromu oldu. Ayrıca Depresif Nöbette var.

Yalnız bende Ses Duyma / Görüntü Görme hayatım boyunca hiç olmadı.

Bende ne kadar Ne Hastalık Var bence=
Depresif Nöbet=%10
Atipik Psikoz=%10
OKBozukluk=%30
Asperger Sendromu=%50

TOPLAMI=100 yapar.

Vücutta bazen bi alevlenme oluyor takıntı vs yokken . Hiç bişey yapasım gelmiyor . Agrasif oluyorum o ara . Depresyonla bağı var mı acaba

psikotik bozukluklar şizofreniye dönüşebilir

Şuan alevlenme var vücudumda ve farkediyrum kollarımda gezici sızlama oluyor . 5 yıla yakındır kol bacaklarda karıncalanma oluyor . Tahliller normal . Bunu doktora söylemelimiyim. Ben hep takıntılardan bahsediyorum

Kasılma gibi bişeymi ve bundan dolayı korku yaşıyormusun o ağrı/sızı neyse işte gelecek diye.

Gelmiş yine hastalık hastaları :D
Her şeyi ilaç ile çözemezsiniz öyle bir dünya yok.

Sürekli kullanmak zorundasın o ajanları/ilaçları. Ben tam 8 yıldır ilaçları kullanmaktayım ve bir gün bile ara vermedim hiç bu 8 yıl boyunca. Hemde bu ilaçlarla çalışabilmekteyim. Daha ne isteyim Allah tan. Kendi ayaklarımın üstünde duruyorum👍👍👍👍👍😁 ALLAH HERKESİN YARDIMCISI OLSUN.

Okb nin şizofreni ile ortak belirtileri var mı acaba. Ya da halüslasyon görmeyen olmayan sesler duymayan görmeyen biri şizofreni olabilir mi. Ya da okb şizofreniye dönebilir mi.
Dönebilir.Psikotik özellikli OKB diye bir tanı var.Şizo-Obsesif Bozukluk da denir.Daha çok Şizoaffektif Bozukluğa yakındır.

Talihsiz Bedevi
Peki bu durumda ne tür ilaçlar kullanılabilir. Ne tür tedaviler uygulanabilir. Terapiler faydalı mı. Ben abizol ve xeplion kullanıyorum.Bu ilaçlar bu rahatsızlık için etkili mi.Yıllardır biraz okb belirtileri dışında bir şikayetim yok.İlaçların yan etkileri var bir de. Kademeli olarak dozaj azaltarak bırakıp ve serotonin etkisi olan ilaç kullanmam doğru olur mu. Şizofreni belirtileri hayatımda yıllar önce sadece iki ay kadar ileri seviye aşırı şüphecilik herşeyden saçma sapan şüphelenme şeklinde oldu. Ondan sonra olmadı hiç ama o tarihten itibaren aynı ilaçları aynı dozda kullanıyorum .

Okb ile şizofrenin ortak özellikleri yada ayıran özellikleri nelerdir ? Görme duyma dışında ?

tetami55
Sadece takıntı OKB için doktorunuz biri depo iğne olmak üzre 2 farklı Antipsikotik vermiş?Bu antipsikotikler psikotik belirtilerde etkilidir.Doktorunuza kontrole gittiğinizde hiç ilaç doz ve tür değişikliği yapmıyor mu?Bazı psikotik özellikli OKB tiplerinde Antipsikotik+Antidepresan verilebilir.

Talihsiz Bedevi
Ben psikotik belirtilerin ağırlıklı olduğu yıllar önceki o iki aylık rahatsızlık geçirdiğim dönemde yazılmıştı bu ilaçlar . Ondan sonra hep aynı ilaçları yazdırdım doktora da pek muayene olmadım. Bunda psikotik belirtilerin olduğu o 2 aylık döneme dönme ya da ondan da kötüye gider diye korkmam neden oldu. Daha önceleri sadece antidepresan kullanırdım.Şu an psikotik belirti yok ama anksiyete takıntı fazla düşünme gibi belirtiler mevcut, bu da hayatımı fazla olumsuz etkilemiyor. Abizolun okb için de iyi geldiğini okumuştum bir yerde ama onun yerine antidepresan kullanmak daha faydalı olur düşünüyorum ben de. En kısa zamanda bir psikiyatriste giderek detaylı şekilde anlatacam. Yardımlarınız için teşekkürler.

Okb de en etkili ilaç ( şahıstan şahısa değişebilir) anafranil . Ondan başka ilaç yazdırmam . Yarasada yaramasada .

Geçen senelerde aripa diye bi ilaç yazıldı okb için içindeki kağıdı okudum . İlaç içememe gibi durum başladı ? Yan etkiler vs birde şizofrenlere vs veriliyormuş sanırım . Anafranil bile içmek istemiyorum artık korku basıyor ilaç yazılınca bu normal midir ?

Okb ' ye bipolar eşlik etti .

Sadece Okb mi takıntıya sebep oluyor mesela bizi üzen acı veren bir olay durum kişi okb sebebiyle mi zihnimizden çıkmıyor sebebi sadece okb mi ? Yani okb olmasak bu olayı takmaz mıydık ?

Bide nevrotik bozukluk

Şizoaffektifler gerçeklikten kopmuştur.delüzyonel olmuşlar.

Okb var ise anksiyetede vardır zaten.

sokrates

Elbette takıntı olurdu. İnsani bütün duygular aynı şekilde yaşanır, sorun OKB bu duyguları daha şiddetli hissettiriyor. Yoksa her aşk acısı yaşayan potansiyel OKB'li olurdu.

Benim kimilerince aşk acısı da denebilen ama aslında alakası olmayan yaşadığım bir olay var geçmişte tamamen yanlış hamle yaptığımı düşünmem yüzünden ve "keşke" demem yüzünden kızın(olayın) bende takıntıya dönüşmesi aşktan ziyade hırstı aslında bence birçok kişinin de aşk sandığı şey farklı bir şey aşık olduğunu sevdiğini sandığın kişi meğerse en nefret ettiğin kişiymiş belki de ancak o durumda bunu gerçekten aşk sanıyorsun tehlikeli bir durum.

Merhaba ben 13 yıldır okb hastasıyım bir çok ilaç kullandım günde 10 a yakın ilaç kullanıyordum Bakırköy Dr. Mazhar Osman Ruh veSinir Hastalıkları Hastanesinde bir doktora gittim doktor kullandığım ilaçların hepsini inceledi ve bu ilaçların ben iyi olacakken daha da hastalığımı artırdığını söyledi yani yanlış ilaç tedavisi alıyor muşum bana iki ilaç verdi birini 25 gün kullanıp bırakma mı diğerini devamlı kullanma mı söyledi ve şu anda tek ilaç kullanıyorum ve yaklaşık 6 aydır vesvese gelmiyor iyileşiyorum.

Üst Alt