Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okula yeni gelen okul müdürü işten geç çıkmamı istiyor!?

erbin

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
28
Okul Müdürünün Şizofren Hastası Memuruna Okuldan Geç Çık Demesi

Tüm Şizofren devlet memuru arkadaşlar hepinize merhabalar

Arkadaşlar ben Ankaranın bir ilçesinde bir ortaokulda engelli kadrosunda memurluk yapıyorum. 12 senelik devlet memuruyum. Şizofren hastasıyım. Şizofren hastalığımın tedavisi için hastalığımın tedavi sürecinde değişik değişik ilaçlar kullandım. Şizofren hastalığımın tedavisi için şu an kullandığım ilaç Meresa 200 mg adlı ilaç. Ben bu ilaçtan her gün sabah 2 tane akşam 2 tane içiyorum. Kullandığım Meresa adlı ilaçtan ben ileri derecede fayda görüyorum. Meresa adlı ilaç benim halüsinasyonlarımı epeyce azaltıyor. Meresa adlı ilacı ben daha uzun yıllar kullanacağım. Arkadaşlar bu ilacın bende tek olumsuz etkisi bu ilaç bende uyku yapıyor. Bu ilaç beni çok uyutuyor. Arkadaşlar ben engelli devlet memuruyum. Arkadaşlar devlet kurumlarında engelli devlet memurlarının mesaisi resmi kanuna göre en geç sabah saat 09:00 da başlar. Arkadaşlar benim kullandığım Şizofren tedavi ilacı bende uyku yaptığı için ve sabahları geç uyanabildiğim için ben sabahları saat 09:30 ta çalıştığım kurumda işe başlıyorum. Arkadaşlar benim çalıştığım okula 4 ay önce yeni bir okul müdürü atandı. Bu okul müdürü okula geldiği ilk hafta bana "Sen sabahları 09:30 da geldiğin için bundan sonra her gün saat 17:30 da okuldan çıkacaksın" dedi. Türkiye de Devlet memurlarının mesaisi devlet dairelerinde saat 17:00 de bitmesine rağmen bana okul müdürü bana saat 17:30 da okuldan ayrılacaksın dedi.

Ben her gün okula saat 09:30 ta geliyorum fakat benim içtiğim şizofren tedavi ilacı bende uyku yapıyor. İçtiğim ilaç bende uyku yaptığı için ben sabahları geç uyanabiliyorum ve her gün 09:30 da okula gidiyorum. Elimde olan bir şey olsa ben her gün saat 08:30 da okula giderim. Ama elimde olan bir şey değil. Okul müdürüne size bu mesajımda yazdığım cümleleri 1 ay önce odasında ben kendim söyledim. Okul müdürü bana sen her gün saat 17:30 da çıkmaya devam edeceksin diye ısrar ediyor.

Arkadaşlar benim içtiğim ilaçtan dolayı sabahları geç uyanma bu yüzden okula saat 09:30 ta gelme gibi bir mazeretim varken okul müdürünün bana çalıştığım okuldan saat 17:30 da mesain bitecek demeye hakkı var mı ? Yoksa Müdür Bey bana okuldan 17:30 da çık demesinde haklı mı ? Ben nasıl bir yol izlemeliyim ? Derdimi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürlerinden birine veya İlçe Milli Eğitim Müdürüne söylesem kendi lehime sonuç alır mıyım ?

Valla bizim kurumdaki geri hizmetli memur arkadaş sabah 10 dan önce kuruma gelmiyor Müdüre bu durumdan rahatsız olduğumu belirttim ama değişen bir şey olmadı. Sonra kendime , adamın ekmeğiyle oynama diyip meseleyi kapattım erbin arkadaşım bahsettiğin konuda haklısın.

erbin

Onun mesaisi de aynı Herkes gibi 17.00'de bitiyor Adam çalışkan ; bir şeyler yapmaya çalışıyor ama gece yatarken aldığı ilaçları (ketya, invega) bahane ederek sabah zor kalkıyorum diye mesaiye geç başlıyor Kardeşim, ona bakarsan ben de clonex 600 mg ve seroquel 25 mg alıyorum Sabahları zor kalkıyorum ama yine de işime zamanında gidiyorum. Müdürle konuştum ama bir şey değişmedi.

erbin

Herkes gibi 08.30'da işbaşı yapıyorum Allah'a şükür çalıştığım yer evime yakın Minibüsle 20 dak.da varıyorum. Sana tavsiyem , bu meseleyi ilçe milli eğitime falan gidip kimseye açıklama. Şube müdürü vs. hiç kimseyle konuşma Çünkü böyle yaparsan müdürünün kulağına gider. Ondan sonra "beni şikayet mi ettin" diye daha fazla üstüne gelebilir. Yani meseleyi müdürünle istişare yaparak halletmeye çalış. Sabah işe zamanında gidersen geç çıkmak zorunda da kalmazsın. Çözüm bu kadar basit

perseküsyon

Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Seninde yazdığın gibi ben Müdür Beyi İlçe Milli Eğitim Müdürüne şikayet edersem müdürün kulağına gider. Müdür bu sefer bana daha çok aksi davranır.

Ben her gün okula saat 09:30 ta geliyorum fakat benim içtiğim Şizofren tedavi ilacı bende uyku yapıyor. İçtiğim ilaç bende uyku yaptığı için ben sabahları geç uyanabiliyorum ve her gün 09:30 da okula gidiyorum. Elimde olan bir şey olsa ben her gün saat 08:30 da okula giderim. Ama bu benim kesinlikle elimde olan bir şey değil.

erbin kardeşim ilaçların ağır gelmesini anlıyorum Ben de Clonex ve Seroquel kullanıyorum.Bilen bilir; bu ilaçlar antipsikotikler içinde en ağır olanlardandır... Yine de sabah 07.30 gibi kalkıp kahvaltımı yapıp işime zamanında gidiyorum Doktorunla konuş "eğer uygun görürse" Modiwake yazdır. Bu ilaç uyku açıcıdır; senin şikayetlerine iyi gelir. Kendini zorla; hayat mücadelesi kolay değil.

perseküsyon

Beni motive edici cümlelerin için sana teşekkür ederim. Seninle daha önce bu forumda Şizofren memurun emekliliği konusunda yazışmıştık. Benim engelli memur emekliliğime 3 buçuk sene kaldı. Ben engelli memur emekliliğinden büyük ihtimal faydalanacağım. Allah hayat mücadelesi veren tüm şizofren devlet memurlarının, şizofren çalışanların yardımcısı olsun.

[SIZE=3]Sevgili kardeşim bende şizofrenlik filan yok. Her hastalığı da, artısıyla eksisiyle, çeken bildiği için ben bilgim olmayan bir konuda ahkâm kesme niyetinde değilim. Belki dışarıdan gazel okuyor olacağım. Öncelikle Perseküsyon lakaplı arkadaşımızın dediklerine aynen katılıyorum, üst makamlara durumu hiç ama hiç aksettirme. Lehine değil aleyhine olur. İkincisi sabahları yarım saat daha erkek kalkmaya alıştır kendini, buna gayret et ve mesaiye zamanında başla. Belki başta biraz zorlanırsın ama zamanla alışırsın ve mesaiden de zamanında çıkarsın.
Şizofreni rahatsızlığı olan arkadaşları her iş yeri idare etmiyor maalesef. İdare etmekten kastım onlara biraz olumlu yaklaşmıyorlar, pozitif ayrımcılık yapmıyorlar. Benim bir şizofren memurum vardı kulakları çınlasın. İstediği zaman gelir istediği zaman giderdi. Hatta zaman zaman biz onu erken çıkartırdık veya “git biraz dolaş da gel” derdik.
Allah sana kolaylık versin.
Selametle.[/SIZE]

Geç uyanma diye bir şey yok bizde kullandık yıllarca o ilaçları zamanında gel zamanında git müdür geç gönderemezse sende geç gelemezsin.

Müdür haklı mesai 9.00 da başlıyorsa 9.00 da orda olman gerekiyor, ancak mazeret sürerek 9.30 da okulda olduğunu belirtiyorsun, müdür isterse hergün hakkında tutanak tutup soruşturma açabilir, ancak geç geldiğin dakika kadar mesai mesai yapmanı istemiş, yapmazsan bence işler daha sıkınıtlı olur. Ayrıca kalkabilsem 8.30 da bile okulda olurum diyebiliyorsan, 17.30 da çıkmanıda sorun etmemen gerektiğini düşünüyorum.

erbin

SElam,

Hocam kusura bakma ama bence sen haksızsın.

Eski müdürün seni idare etmiş ama bu herkesin idare edeceği anlamına gelmez.

Atıyorum yarın bir mevzuat düzenlemesi yapılır: Derlerki engelliler 6 saat çalışır ve mesaileri istedikleri saate göre düzenlenir ve yine de tam maaş alırlar; o zaman senin iş düzelir. Çalarsın müdürünün kapısını, dersin bu işi düzenleyelim.

Müdür mevzuatta/kanunda yazmayan bir işlem tesis etmemiş ki sen burada bize soruyorsun.

İkinci olarak:
Nacizane ben de şizofrenim ben de bir ortaokulda çalışıyorum ben de zorlandım da kimseye bu şekil minnet etmedim. Bi zahmet akşamları 1 saat erken yatıver kalkarsın o zaman; uyuyamıyorsan da doktora yazdır bi ilaç yat uyu kardeşim.

Bol şanslar..

erbin

Mesai 8de başlamiyomu 8,,,,,5 batıda farklı mı oluyor bizim burda 8;;;5

Son düzenleme:
İstese, haftasonu da çalıştırır. Böyle müdürler her kurumda olsun.yoksa, bahanelerin arkası kesilmez.

Arkadaşlar benim açtığım bu konuya genelde Şizofren arkadaşlar yorum yapmış. Bazı arkadaşların yorumlarına ben çok üzüldüm. Halbuki Şizofren hastası Şizofren hastasının halinden anlaması lazım. Türkiye gibi insanların eğitim seviyesinin yüksek olmadığı bir ülkede, Türkiye gibi Şizofren hastalığı hakkında yüzbinlerce insanın yalan, yanlış, asılsız bilgilere, önyargılara sahip olduğu bir ülkede bu hastalıkla yaşamak, bu hastalıkla mücadele etmek gerçekten hiç ama hiç kolay değil. Bu hastalıkla yaşamanın ne kadar zor olduğunu bu hastalıkla yaşayan ve bu hastalığı yaşayanın yakınları bilir.

Bazı arkadaşlar bana 1 saat erken yat 1 saat erken kalk, işine zamanında git diye yazmışlar. Arkadaşlar; benim içtiğim antipsikotik ilacı içen birisi akşamları ne kadarda erken yatsa sabahları erken kalkması çok ama çok zor. Benim içtiğim antipsikotik ilacın yan etki olarak uyku yaptığı ilacın reçetesinde de yazıyor. Psikiyatristler de antipsikotik ilaçların bazı hastalarda yan etki olarak uyku yaptığını söylüyorlar.

Arkadaşlar kamu kurumlarında Müdüründen hizmetlisine kadar, işçisine kadar herkesin belli bir mesai saati var. Herkes bu mesai saatine yasal olarak uymak zorunda. Bunu ben kabul ediyorum. Arkadaşlar değişik değişik hastalığı, değişik değişik engellilik durumu olan engelli memur arkadaşlarımız var. Bazı engelli memur arkadaşlarımızın hastalıkları, engellilik durumları çok ağır değil. Bahsettiğim bu engelli memur arkadaşlar kamu kurumlarında çalışan engelli olmayan memurlar gibi çalıştıkları kamu kurumlarının çalışma ortamlarına, mesai saatlerine kolayca uyum sağlıyorlar. Şizofren Hastalığı bir çok bedensel ve ruhsal hastalığa göre farklı ve ağır bir hastalık. Şizofren Hastalığı Psikiyatristlerin ifadesine göre Psikiyatrinin Kanseridir. Şizofren Hastası Memurların içtiği ilaçların uyku, uyuşukluk gibi çok sayıda yan etkisi var.

Arkadaşlar mesajımı daha fazla uzatmadan birkaç cümle daha yazacağım. Arkadaşlar bana inanın ki size yemin ederek söylüyorum benim elimde olan bir şey olsa ben her gün mesaiye sabahleyin saat 08:30 da başlarım. Ama içtiğim antipsikotik ilaç bende yan etki olarak uyku yaptığı için sabahları geç uyanabiliyorum. Arkadaşlar ben sabahları kesinlikle keyif yapmak için uzun süre uyumuyorum. Tamamen ilacın yan etkisinden dolayı ben sabahları geç kalkıyorum. Bu yüzden çalıştığım okula sabah saat 09:30 ta gidiyorum.

Son düzenleme:
erbin
Ben kalkmakta zorlandığına inanıyorum oğlu şizofren olan bir baba olarak söylüyorum.
Ama biraz kendini zorlayarak bu sorunla baş edebileceğini düşünüyorum.
Oldu başaramadın çünkü şizofrenlerin sorunlarla baş etme becerisi sağlıklı insanlar gibi değil o zaman müdürün akşam geç çık demesini sorun etmemelisin hatta geç geldiğin için rahatsız olup bunu kendin söylemelisin.
Bu senin samimiyetini ve gerçekten elinde olmadan geç kaldığını gösterir.

08:30 da başlaman gereken mesaiye 09:30 da başlaman sıkıntı olmuyorsa oradakiler ve müdürün için 17:00 de ayrılman gereken mesaiden 17:30 da ayrılmakta senin için sıkıntı olmasın o zaman oluyorsa da git müdürüne söyle bakalım ne diyecek ?

erbin
Mesai saatleri hakkında kanun vardı o kanunu oku engelliler için
Kaymakamlıktan izin alıyorsun kaçta gelip kaçta gitmek istiyorsan

Ben 22 yıllık öğretmenim. Yönetmeliğe göre geç geldiğiniz için müdür size soruşturma açabilir, bunu yapmak yerine mesai saatini doldurmanız için geç geldiğiniz kadar geç çıkmanızı istemiş. Size kolaylık göstermiş. Bizim okulun eski hizmetlisinin de psikolojik rahatsızlığı vardı, müdürümüz mesaiyi doldur yeter diyordu. Geç gelince geç çıkıyordu. Tayin olunca müdürü idare etmedi, arka arkaya tutanaklar tutuldu, önce ceza aldı sonra işten atıldı. Ben bu saatte kalkıp gelemem deme lüksünüz yok. Doktorunuzla bu durumu konuşup ona göre nasıl tedbir alacağınızı düzenleyebilirsiniz. Ayrıca akşam yatma saatini biraz öne çekince belki daha rahat edersiniz.

@erbin

Sana tavsiyem ilacını değiştir. Vizyon sahibi bir doktor bul durumunu anlat ''Şu tanım var deme, Şu ilaçları kullanıyorum beni çok rahatsız ediyor ve çok uyku yapıyor uyku yapmayan ve daha hafif ilaç deneyebilir miyiz'' diye sor. Emin ol hayatında çok şey değişecek. Türkiye de psikiyatri doktorlar ezberden ilaç yazıyorlar teşhisi doğru koyamıyorlar bu konuda Türkiye çok geride. Söylediğimi dene. eğer doktor daha hafif yeni ilaçlar yazarsa ilk başlarda uykusuz kalabilirsin buna diren yavaş yavaş yeni ilaçlara alışırsın (uykusuzluk için ayrıca uyku getiren psikotik olmayan ilaç kullanabilirsin ama uykun yavaş yavaş düzene girince bu uyku getiren ilacı da bırakırsın) ve uykun da düzene girer.

kaderimsee çekerim..

Aynen öyle ; katılıyorum Seroquel, zyprexa, risperdal (kullandım) Çok daha ağır antipsikotikler var. @byilmaz21 'ın belirttiği gibi doktorla konuşup ilaç düzenlemesi yapmakta fayda var. Herkesin hakkında hayırlısı olsun...

alifatih1958

Ali Fatih Bey; beni motive edici mesajınız için size teşekkür ederim. Ben arada sırada bu sitede sizin engelli arkadaşlara yazdığınız mesajları okuyorum. Siz engelli değilsiniz herhalde. Siz ne iş yapıyorsunuz ? Siz okul müdürlüğü yaptınız mı ?

(Gölge)

Arkadaşım engelliler için mesai saatleri hakkında kanunun internette linkini bana yazar mısın ? Ayrıca engelli memurun mesai saati için kaymakamlıktan izin alabildiğini ben ilk defa senden duydum. Sen bu bilgiyi nereden edindin ?

Konuyu yukarı taşıma boşuna bence bir şekilde anlar bildirdiğini (şikayet ettiğini) bu durum şahsın adına hoş olmaz daha çok üzerine yüklenir...

erbin

Arkadaşım üzülme şizofreni zor bir rahatsızlık anlıyorum seni bizi anlamayanların damgalayanlarin Allah onlarada versin bu rahatsızlığı geçen gün bir arkadaşım vardı şizofreni dayanamadı intihar etti anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az 657 kanuna bak birde engelli ekpss yönetmenliği yaz Google Bi bak Google ye yaz bulursun

(Gölge) 657 de bana oku dediğin maddeyi okudum. Teşekkür ederim sana sorunumla ilgilendiğin için.

İstese, haftasonu da çalıştırır. Böyle müdürler her kurumda olsun.yoksa, bahanelerin arkası kesilmez.

İstiyorsa çağırsın bak ne oluyor geçin bunları. Allahtan senin gibiler müdür olmuyor yoksa bu ülkede suçun önü alınamaz.

Ben 22 yıllık öğretmenim. Yönetmeliğe göre geç geldiğiniz için müdür size soruşturma açabilir, bunu yapmak yerine mesai saatini doldurmanız için geç geldiğiniz kadar geç çıkmanızı istemiş. Size kolaylık göstermiş. Bizim okulun eski hizmetlisinin de psikolojik rahatsızlığı vardı, müdürümüz mesaiyi doldur yeter diyordu. Geç gelince geç çıkıyordu. Tayin olunca müdürü idare etmedi, arka arkaya tutanaklar tutuldu, önce ceza aldı sonra işten atıldı. Ben bu saatte kalkıp gelemem deme lüksünüz yok. Doktorunuzla bu durumu konuşup ona göre nasıl tedbir alacağınızı düzenleyebilirsiniz. Ayrıca akşam yatma saatini biraz öne çekince belki daha rahat edersiniz.

Beni böyle müdür attıracak o müdürü sakat pozisyonuna sokar öyle çıkarım işten. Keyfine kimse kalkamamazlık edemiyor.

Arkadaşım sana gelincede. eğer geç git diyorsa,geç git o kadar da takılma. Senden 3 saat fazla durmanı isterse sorun yaparsın.

Valla bizim kurumdaki geri hizmetli memur arkadaş sabah 10 dan önce kuruma gelmiyor Müdüre bu durumdan rahatsız olduğumu belirttim ama değişen bir şey olmadı. Sonra kendime , adamın ekmeğiyle oynama diyip meseleyi kapattım erbin arkadaşım bahsettiğin konuda haklısın.

Senin yaptığında delikanlılık değil. Gidip şikayet etmek nedir? Böyle mi destek oluyorsun arkadaşına. Allahtan senin gibiler benim kurumumda yok.

Üst Alt