Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okuyucu konusundaki uygulama nedeniyle sınavı iptal olanların ÖSYM'ye dava açması..?

yalnizefe

Üye
Konular
147
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;
Bilindiği üzere, okuyucu istediği halde soruları okuyanların sınavları iptal edildi.
1- bazı adayların okuyucuları gelmemiş, sınav görevlisi uyarmamış, duruma müdahele etmemiş, aday soruları okuyup sınavı bitirmiş
2- bazı adaylar ise, sınav görevlisi+okuyucu olmasına rağmen bazı soruları kendileri okumuş sınav görevlisi uyarmamış
bu adayların kamera kayıtları incelenip sınavları iptal edilmiş. adayın kuralları bilmesi gerekir ancak sınav görevlisinin de müdahil olması gerekirdi.

ÖSYM'yi mahkemeye vermek için nasıl bir yol izlenmeli? adrese gönderilen iptal evrakı + ösym ye gönderilen itirazın olumsuz cevabı dışında evrak gerekli mi? Avukat şart mı, bireysel başvuru yapıp kendi kendini savunması sorun olur mu?

Avukat arkadaşlar yada bilgi sahibi arkadaşlar cevaplarsa sevinirim

Saygılar...

Klavuzda bununla ilgili uyari vardi sanirim. Evet az önce kılavuzu tekrar inceledim. Kılavuzun sinav kisminda 15. sayfada yaziyor. Okuyucu talep edenlerin kendileri de okumalari halinde sinavlari geçersiz sayilacaktir. deniyor.

biliyoruz, bu konu tartışıldı. konu "mahkeme başvurma yolları"

Sen okuyucu iste sonra sınavı kendin yap üstüne üstlük fazla süre kullan. Bizde görme engelliyiz fakat yüksek punto isteyip sınava girdik 60 dk da yaptık az çok bi puan aldık kimse uyanıklık yapmaya calışmasın bizede yetmedi 60 dk tebrik ediyorum ösym'yi.

Dava Ankara nöbetçi idare mahkemesine aciliyor. 200-230 TL civarinda mahkeme masrafi olur. Bilirkisi tayini yapilirsa 450 tl de ona odenir. ÖSYM kılavuzu delil olarak gösterecek ve mahkeme ÖSYM yi hakli bulacaktır.

hatti;
bence de ÖSYM kazanır, kılavuz delildir, ama adaylar hakkını kullansın...

Hayatyaşamayadeğer;
haklısınız, okuyucu isteyip 30 dk ek süre alıp sonra kendi okuyan uyanıklık yapıyor, haksızlık bu. ancak, okuyucusu gelmeyen de var, durumu bilmeyen sınav görevlisinin uyarması gereken adaylar da vardı... ben avukat değilim, yöntem sordum, yöntemi aktaracağım ilgili adaylara, yargılamak mahkemeye düşer, adalet yerini bulur...

3-5 lira kazanmak için ekpss ve diğerlerinde görevli oluyorlar . klavuzu da o an okuyorlardır. milletin emeğine yazık olmuş gerçekten kopyalık durum yoksa mahkemeyle falan düzeltilir durum ama atamalardan önce olması lazım

Üst Alt