Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Olası bir savaş durumunda engellilere ne işlem yapılır?

polynom

Aktif Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
1
özellikle şizofreni hastaları da askere alınır mı?

Alinir Tabii sapasaglam adamlar onlar😐 at gibi kacarlar yorulmayı bilmezler acıkmayı bilmezler doymayı hiç bilmezler. Tabii ellerine para verirsen.

Canlı Bomba Olarak kullanılırlar :)

enes75

Tebrikler ne kadar güzel bir örnek vermişsin ruh sağlığı bozuk insanları gördüğünüz mertebe mağlesef ki bu.

Gönüllü gitmek isteyenler geri hizmete yani cephe arkasında ihtiyaç tedarik ( ekmek fırını , aş evi , giyim , depo sevkiyat veya kışlada hazır kıta bekler ) işleri için görev verilir . Engel durumuna göre iletişim ve ulaşımlarda görev alır .

@yalniz06 bilmediğin durum var . Edirne Süloğlu nda psikolojık rahatsızlığı olup olmadığına bakılmadan Irak bölgesine gönderilmiş ve görev yapmışlardır . Orada 6-7 yıllık askerler de vardı ve silahsız nöbet tutan askerler de vardı .

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI RESMİ SİTESİ'nde şöyle yazıyor:

Hastayım ve sefer görev emrim var ne yapmam gerekir?
En yakın Askerlik Şubesi başkanlığına başvurarak hastalığınızı beyan etmeniz halinde, Sağlık Bakanlığınca belirlenen en yakın yetkili Sağlık Kurullarına sevkiniz yapılacaktır.

Sağlık Kurullarınca yapılan muayene sonucunda "Askerliğe Elverişli Değildir", "Barışta ve Savaşta Sürekli Olarak Askerliğe Elverişli Değildir", "Hazarda ve Seferde Görev Yapamaz" raporu almanız halinde SGE"niz iptal edilecektir.

ayrıca E-Devlet 'te aşağıdaki linkten kendi durumunuzu sorgulayabilirsiniz:

https://www.turkiye.gov.tr/personel-seferberlik-tatbikat-sorgulama

Savasta cikmasin,Bizde gitmeyelim insallah.Savasin kazanani olmaz,Takma kafani böyle seylere.

zaten şuan savaşın içindeyiz arkadaşlar farkında değilmisiniz. artık savaşlar silahla değil politikayla, siber alemle, baskıyla,ambargo ile ekonomi ile olmakta. tabiikide olası bir silahla savaş durumunda yaşlı,engelli,kadın, ergen demeden hepimiz savaşa gideriz. çünkü biz türküz ailemizi vatanımızı,toprağımızı sonuna kadar savunur bu uğurda canımızı seve seve veririz. tarih de bunun ispatıdır.

Damarlarım da Türk kanı taşıdıkca bizde bu vatan sevgisi bitmez...

Klavye delikanlılığı yapmam ileri hizmeti geri hizmeti farketmez çagırmaları yeterli..

19932783_245587689281076_5263055475728973824_n.jpg

Son düzenleme:
yalniz06 enes75

Ben bir şizofreni hastası olarak askerliğimi doğunun en doğusunda jandarma komando olarak yaptım; savaş çıkarsa da ilk ben giderim, gerekirse ilaçlarımı da içmem... Sizlere de saygılarımı sunmuyorum, Allah size akıl fikir versin diyorum.

Gerektiğinde ELİ SİLAH TUTAN herkes savaşa alınır

Ne mutlu sana Onbaşı,demek ki yapilabiliyormus adamo

olası bir savaş halinde ben mülteci olurum siz savaşin arkadaşlar

Ülke nüfusu 80 milyonu geçmiş, olası bir savaşta engellilerin asker olup olmama ihtiyacına sıra gelene kadar savaş sonuçlanmış olur bence.

Dalga geçmeyin hastalıkla kınamayın bişeyi...

Erdal yorumun hiç gzl dğl niye kınıyon sende engellisin

Erdal vallahi nasıl bir yaklaşım bilmiyorum. Ben gittim muayeneye albay dedi askeri hastaneye sevk edin. Gittik ordaki askeri komutan doktor diyor ki bir operasyon birşey olsa sen nasıl duyacaksın. Ben seni nasıl alayım dedi. Arkadaşın dediği gibi hepimiz engelliyiz boş yere kınama herkesin iç durumunu Allah bilir.

Gezmeyi biliyorsun ama kimse senin kadar Türkiye'yi Gezemiyor,sapasaglam insanlar bile.
Abatmissin askerlik konusunda.
bak adamo Koç gibi Onbaşı.

yalniz06 herşey bitti benim gezmeme geldi iş :) sizde gezin kardeşim tutan mı var :) benim de mali durum çok iyi değil ki olan maaşım. Benim kafamın sol tarafı ameliyatlı ve cihaz var. En küçük bir darbe bile yasak. Cihazları çıkarınca hiçbirşey duymuyorum. Kullandığım cihazlar pilli aniden operasyon esnasında pil bitti ben ne yapacağım ? Bir şehit olmak var birde askeri bile bile ölümle başbaşa bırakmak var. Senin mantığınla herkes asker olmalı yani. Gezmek le asker olmanın alakası ne ? Asker de çürüğe çıkıp bir gezen ben miyim ? Aman yorum yapayım da ne olursa olsun yorum yapayım mantığıyla yorum yapma !

hiçbirsey yapılmaz dünya savası cıkarsa kendimizi koruruz o kadar silah altına alıp seferberliğe cagırcak halleri yok :)

@yanliz06 sana söyluyecegim çok şey var ama ışte beni nickimi yasaklı üye olma ihtimali çok yüksek...

[FONT=sans-serif]@desperado[/FONT]

[FONT=sans-serif]@yanliz06 nickli üyenin bu sayfaya yazması sınırlandırılmıştır.[/FONT]

@hozgul Hakan bey her yere aman yorum yapayım diye yorum yapıyor. Kırmak istemiyoruz. Zor durumlara sokuyor. Engelleme için teşekkür ederim.

@desperado Selçuk aynı şekilde arkadaşım senden önce ben yapacağım ama kırmak istemiyorum. Hayatımda bu kadar gereksiz bir adam görmedim.

Love Master

Rica ederiz... Olabildiğince özgürlükçü olmaya çalışıyoruz. Ancak işi sulandırma ve kişilik haklarına saldırının bir sonucu oluveriyor.

Biraz boş konuşuyoda içi pis değil:)

Allahım askere gidemedim diye laf ediyor gezmeme kafayı taktı bu mu iyi niyet ! Birşey demiyorum Fulya flora19 geçmiş yorumda kendin kızmışsın şimdi de savunuyorsun. Sırf insanları gıcık etmek için yapıyor

Yokya ne takcak takılıyo üstüne durma:))

Tamam Fulya tamam gereksiz işler müdürüyle uğraşmaya gerek Yok.

erdal kadar ıtıcı alakasız her yerı pısleyen bırı daha yok forumda

shukufe onun çaresi belli abla. 5 gün askıya al bak bakalım yapıyor mu daha. Hayır insanın morali bozuk olur dalgın olur ister istemez gereksiz yorum yapar bu adam her yere yetişiyor gıcıklığına mahsus yapıyor :mad:

Çok uyardımda huyu öle heralde:D

Düşünmeden atlıyo

Üst Alt