Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Engelliler Yeteneklerine Göre İşe AlınacakEngellilerin yeteneğini kullanacağı işe girmeleri gözetilecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ankarada güne, yaşlılara saygı haftası kapsamında düzenlenen sempozyuma katılarak başladı.20-03-2012 21:19Aileden uzaklaştırmadan yaşlı bakımında yeni modeller ürettiklerini söyleyen Fatma Şahin, bu konuda ailelere maddi destek verdiklerini hatırlattı.Fatma Şahinin programındaki diğer durak, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Hizmetleri Sempozyumuydu.Burada Şahinin engellilere güzel bir haberi vardı.Şahin, 29 Nisanda düzenlenen Özürlü Memur Seçme Sınavında yeni bir düzenleme yapılacağını açıkladı.Buna göre, sınava girenler kapasiteleri ve öne çıkan becerilerine göre işe yerleştirilecek.Bakan Şahin şunları söyledi:Hem işyerlerinin onlardan istifade edeceği, hem de onların kendi potansiyelini oraya verebileceği, görme engelli birinin kulağından istifade etmeyi, zihinsel engelli birinin elinden istifade etmeyi yani herkesin top yekün engellidir hiç bir işe yaramaz mantığı ile değil, herkesin kendi pozisyonuna göre kimin ne potansiyeli var şeklinde süreci takip ediyoruz. TRT HABEROnlisans ve lisans icin diploma bolumune gore alim yapacaklarini dusunuyorum tercih yaparken nitelik kodlarina gore yeteneler siralanir aldigi egitim goz onunde bulundurulur teknik universiteyse ornegin elektirik elektironik bolu okuyanlar avantajliilur, adalet okumussa adalet bakanligina yerlesmedesansi yuksek klur cunku bu alanda kalifiye olmus aranan elemandir .lise icinde benzeri sartlararanir diye dusunuyorum ben yetenekten bunlari anladim sizlerin yorumu nedir ?onu duymadım..yetenek derken;sadece kura yı kastemiş olmalı...yada branşı olmayanları kest etmiştir....benim mesleğim teknikerse..bana ne karışır aksine mecbur oldugu ıcın aldığı kadroyu nitelik sahibi elemela doldurmuş olur...yoksa 657 nolu memur kanunu nu değiştirmeliengeli memur için ayrı 657 nolu kanun yapacaksa orasını bilemem..sanmam da...