direk atanma hakkı talep etmedim etmem ima da etmedim.. alanımdaki kişlerle YANİ HEM ENGELLİ SAĞLIK TEKNİKERİ HEMDE KPSS İLE SAĞLAM SAĞLIK TEKNİKERLERİ İLE YARIŞIYORUM ZATEN BEN. sağlık teknikerleri arasında caneğrisi yapılır en başarılı kişiler alınır. baraj koy 70 bir kişi 71 almış sadece onu mu alcan, üniversitelerde yani çoğunda çaneğrisi sistemi kullanılır.sen üniversite hile hurda ile biter sanıyosun galiba yada önce hile hurda ile kazanman lazım?? sana canlı örnek:sağlık alanında önlisans 28 bölüm var şuan en revaşta olan fizyoterapist bölümü 26 puanla atandı kpss ile e bunda yaygara çıkması lazım ? ben 10 puanla atanmayı talep etmiyorum AMA sınava TR de sağlık teknikeri ENGELLİ 30 kişi sınava girdiyse ve bunların not ortalaması 20 ise ben 10 aldıysay atanmam muhtemel kendi kulvarımdaki kişilerle yarışıyorum.önlisans makine okumuş biri 90 almış beni ilgilendirmez. kpssdeki sistem bu bak sağlık meslek lisesine 50 ile atanıyor normal liseliye bak 97 ile atanıyor araştır bunları.bu haksızlık değil arz talep meselesidir.daha basit örnek ile: bir maldan piyasada çok olursa fiyatı çok düşük olur, o maldan piyasada yoksa fiyatı 1/1000 bile olur bu mantık ile düşün blderim. kişi o diplomayı aldıysa sağlıkdan çok iyi anlıyodur sen merak etme. git sağlığın ders müfredat incele biz %95 ağırlıklı sağlık dersi alırız o yüzden matemetik tarih coğrafyada iyi değiliz buda kpss puanımızı aşağıya çeker.kulvarımızda yarıştığımız için kpss den 50 almak bizim sağlıkçılar arasında başarıdır.KERESTE BÖLÜMÜNDE BAHSETMİYORUZ TR DE DÜNYADA POPÜLARİTESİ YÜKSEK BİR MESLEKDEN SAĞLIKDAN BAHSEDİYORUZ 60 BİNDE 1 KERESTE MEZUNU OLAN ADAM KEDİ MESLEĞİNDE ATANMAYI TALEP ETMEZ YANLIŞ KIYASLAMA YAPIYORSUN bu kıyaslama yanlış popülaritesi yüksek bir meslek ile kıyaslamalısın. kpss de kereste bölümü ataması yapılmıyorsa bunda yapılması beklenemez.ben normal memur olsam bile gitmem çünkü ben mesleğime 6 yılımı verdim sağlık meslek çıkışlıyım 4+2 mesleğimide seviyorum düz memur olmak için okumadık biz. 2010 da sağlık bakanlığının alımlarına giremedim şuan netden bak kadro ve posizyonlara hemşire, ebe, acil tıbbi teknisyen, sağlık memuru,tıbbi laborant mühendis, doktor vs vs aldılar, senin mantıkla sadece düz memur alması lazımdı BU OKUYAN BUNCA ÇİLE ÇEKENLERİN GÜNAHI NE engelli olarak sağlam kişilerle yarıştık okuduk rektör imzalı diplomamızı aldık.TIPCI ADAMI DÜZ MEMUR YAPARSIN YAN YANA MASALARDA ÇALIŞIRSIN SEN HELAL OLSUN DİYORUM MANTIĞINA..
öğretmen adamın veteriner olaması mümkün değil bakan babası olsa belki, ki o zamanda normal memurluk yapmaz gemicik bulur.o dediğin olayda söyle sen kpss ye girmedin hiç tercih yapmadın prosedürü hiç bilmiyosun.. öslisans mezunusun hangi bölüm olduğun önemli değil tercih klavuzuna bakarsın '''3001''' kodunu gördüğün ili yapıştırırsın, bu kod nedir: herhangibir önlisans programında mezun olma şartı'dır bu nu kerestede yazar sağlık memuruda halı kilim bölümü okuyan biride yazabilir puanı en yüksek kişiyi alırsın,verdikleri iş ise önlisans okumuş birine göre verilir sen sağlık okumuşsun sana şu işi sen kereste okumuşsun sana şu işi verelim diyemz kurumun.