Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS Diyanet İşleri Başkanlığı sadece imam hatip mezunlarını mı alacak..?

musti_ken

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar kafamızı kurcalayan bir başka soruda biliyosunuz en çok kadro diyanet işleri başkanlığında yaklaşık 2 bin kadro dolduracak fakat aldığım duyumlara göre diyanet işleri başkanlığı sadece imamhatip ve ilahiyat mezunlarını alacakmış sizce doğrumu bu ozaman işler dahada zorlaşacak diğer okul mezunları için

resmi bir duyum yok fakat diyanet dışardan kimseyi çalıştırmıyormuş hizmetliyi dahi yani kuralları sıkıymış

böyle bir rezalet olur mu!!! oldu olacak kadronun tamamını imam hatip mezunlarına ayırsınlar. böyle birşeyin olacağına ihtimal dahi vermiyorum. bu kadarını da yapmazlar diyorum; ancak diğer taraftan diyanet işleri ne amaçla bu kadar memur alacak ve bu alacağı memurlardan ne şart arayacak çok merak ediyorum.
hakkımızda hayırlısı

o iş mümkün değil 2bin engelli hemde bölüm mezunu en fazla 200 çıkar, alayı boş kalaçak (imamhatip ilahiyat mezunu diye tuttururlarsa) bu kadronun benzer durum bende de var çünkü bende sağlık teknikeriyim türkiyede en son resmi rakamlara göre 25 kişiyiz :D

DOĞRUDUR kardeşim öncelik hakkı imam hatip mezunu ve ilahiyatçılarda KPSSde de aynı kural bakın imam hatip mezunları 40-50 puanla atanırken düz mezunlar 90 puanla bile atanamıyor en çok alımda DİYANETTE OLDUĞUNA GÖRE İMAM HATİP VE İLAHİYATÇILAR YAŞADI sınava girmiş olmaları yeterli puanları hiç önemli değil onlar bitince düz mezunlara geçilir.

xxxman haklı arkadaşlar diyanet tabiki imamhatiplilere öncelik verecek ortaöğretimde başvuru 48 bin bu sayının içinden 2 bin imamhatipli çıkar bence bizim umutlar yine suya düştü gibi zaten genel olarak atayacakları sayı 2 bin kişi ancak çıkar birde şuan memur olarak çalışan arkadaşlar var bunlarda tercih yaparsa bize hiç kadro kalmaz çünki onlar meb sınavında sağlık bakanlığı sınavında atandılar 2500 kişi bizden başarılı oldukları için atandılar bu sınavdada bizden başarılı olacakları aşikar dolayısıyla bizlere ümit yok gibi allah hepimizin yardımcısı olsun

Bence DİYANET in bu alım şartı çok normal.Normal görmeyenleri çok anormal olarak karşılıyorum.Bazılarının dediği gibi rezalet yakıştırması uygunsuz olmuş.Mühendislerin Doktorluk yapmasını istemek gibi birşey.

DİYANET HANGİ KONUDA HAKLI İMAM HATİP OKUYAN MÜSLÜMAN DÜZ OKUL OKUYAN DEĞİLMİ?eee diyanete girecek olanın islamı bilgisi olcak elhamdüllillah hepimizin var islam bilğisi DİNİ KONUDA İŞ VERCEKSE (imamlık v.s) HAKLI ama alcakları düz memur dinle ne alakası var memurluğunda öncelik imam hatiplerde olcak?HERKEZ İŞİNE GELDİĞİ GİBİ KONUŞUYOR NASIL PUANSIZ BİR İŞE GİRERİM DERDİNDE ünv mezunu gitmiş KERESTE bölümü okumuş sınavdan 30 puan almış lisanslı alınsın der öğretmen giren az olduğu için ögretmen çok alınsın diyen var 30 puanla ögretmen olmak için ÖNLİSANS çıkar bizi alın der herkez ben atanıyım derdinde ama nasipten öteye yol geçmez atanamayacak olan 100 puanlada kalır.

xxxman; durum aynen izah ettiğin gibi, bunların elinde TESTERE yok bir sana, bir bana diyecek, bunların elinde KESER var, HEP BANA-HEP BANA diyorlar:) Dediğin gibi Allah herkese hayırlsını versin, müslüman kardeşin için, hayır düşünmezsen, o düşünmediğin hayır sana da uğramaz, insanların ilk önce bunu anlaması lazım.....

C.ym;

Olayları düşünürken lütfen sadece kendimizi degil sınava giren 60bin kişiyi düşünelim. ortak bir noktada düzenli hak yenmeden alım olmalı bence. ÖMSS sınavı branş sınavı degildi yoksa ben mi yanlış biliyorum ? Düz memurluk sınavığdı. Diyelimki sizin dediğiniz gibi diyanet imam hatip mezunu olan arkadaşlarımızı tercih yapmalarını istedi peki ozman diyer kurumlar ne isteyecek adliye;adalet yüksek okulu mezunlarını, sağlık bakanlığı;sağlık meslek liselerini, Milli eğitim; öğretmenleri emniyet;kendi braşındakileri istemezmı ozaman. Her kurum kendi bransındakıleri tercik ederse düz lise mezunu olupta bu sınav giren arkadaşlarmız ne olacak? Bu 60bin içinde düz lise mezunu olan kaçbin arkadaşımız bende 40bininden fazlası düz lise mezunu ne olacak onlar?

C.ym;

Al kapalı kutun senin olsun ben zaten kapatılmasından yana olduğum bir kurumda atasalarda çalışmam.

20 milyon aleviden vergiyi alacaksın geri kalanlara cami yapacaksın, sonrada allahü ekber elhamdürillah müslümanız kul hakkı yemeyiz...

Alanya; olayı farklı boyutlara çekme arkadaşım, burada tartıştığımız konu diyanet değil, alımlar. Burası siyaset veya dini konuların tartışıldığı bir yer de değil. Herkesin inancına saygımız var, o yüzden konuyu farklı mecralara çekip de olayı din boyutuna taşımazsan daha iyi olur. Yaptığın iş, çok yanlış benden söylemesi.

Diyanet düz memurlara da eğer din bilgisi şartı koyuyorsa eğer bu KUL HAKKINA girer.. Herkesin öğrendiği derecede din bilgisi vardır. Hem din ve devlet işleri birbirinden ayrı laik bir ülkede yaşıyoruz bence böyle kurallar olmaması gerekir..

meslek mezunlarının kendi alanlarında çalışmasının hakkı olduğunu düşünüyorum nihayetinde bu işi yapmak için bunca yıl dirsek çürüttük, mesela arkadaşım diyetisyen 4 yılını normal memur olmak için mi üniversite okudu ? lise mezunu mesleği olamaynlar normak memurluk için ideal kpss ye girenleriniz vardır orda atamalarda kılavuza bakarsın sonunda aranan şartlar ve nitelikler yazar x şehrine 10 kişi alınacak şartlar kısmına gelir bakarsın ee ne istiyor herhangibir liseden mezun olmak sen önlisans mezunusundur başvuramazsın. 1101 cinsiyeti erkek olmak. kadın isen başvuramazsın.6271 meb onaylı grafik sertifikası sahibi olmak, yoksa başvuramazsın vs vs bunlar binlerce, şartları seni kapsıyorsa başvurunu yaparsın.

ör:http://osym.gov.tr/dosya/1-58889/h/pozisyonlar-icin-aranan-nitelikler.pdf

Bir kaç gün önce şöyle bir yazı okumuştum. Nerede okuduğumu tam hatırlayamadım şimdi. Diyanet işleri İmam yada müezzin değil masa başında görev yapacak memur alacakmış İmam Hatip yada İlahiyat mezunu olma şartı yokmuş tek şart erkek olmakmış. Bilgi ne derece doğru bilmiyorum.

centirmen arkadaşa katılıyorum çok güzel anlatmış arkadaşlar zaten şu durumda ortaöğretimden en fazla 2 bin civarı alım yaparlar bunun bin tanesi diyanete düşer diyanette imamhatip şartı koşarsa ozaman sınavın ve atamanın bir anlamı kalmaz imamhatipli 30 net le atanırda düz lise mezunu arkadaş 45 netle atanamazsa işte ozaman burda bir kul hakkı oluşur sınavında hiç bir anlamı kalmaz burda imamhatipli arkadaşlar alınmasın biz kimseye karşı değiliz istediğimiz tüm kurumlarda şart olayı olmasın doğrusuda bu yoksa 60 net yapsan nafile

MUSTİKEN KUL HAKKIMI ODA NE?yada hak hukuk düşünen kim ünv.mezunu arkadaşlar hele hiç bilmiyor onca yıl boşunamı okuduk diyip 10 puanla atanmayı bekliyor alım hep lisans olsun diyor bu işi çözse çözse KPSS sistemi çözer bölümler taban puanla belirlenmeli atıyorum ögretmenlik 70 puan gerçek okuyan okumayan belli olsun ögretmenlik bitirmiş 2010 gibi istiyor sınava girmek yeterli olsun diyor öğretmenlikte bir bilgi birikimi istiyor bunu ispatlamak gerek sağlıkçı atıyorum taban puan 60 her bölmün kendine has taban puanı olmalı yoksa 0 alan bile atanmaya çalışıyor.

KERESTE BÖLÜMÜNÜ BİTİRİP kerestecilik kadrosu isteyen ve 60 bin kişiden sadece kendisi giren arkadaş bekliyordur:eek: öğretmenlik atıyorum her yerde ögretmen alımı olsun diyen tamam olsunda 60 binden girsin 500 ögretmen vardır yok mebin bütün alımı ögretmen olsun diyen bunların hepsi yüz puanmı alcak 10 alanda olcak 100 alanda onun için taban puan şart imam hatipler hepsi 100mü alcak 10 alanda olcak örnekler çoğaltılır..

xxxman haklısın kardeşim ne söylenebilir sonuçta hükümet ne derse o oluyor elimizden bişey gelmiyor malesef ama senin dediğn en mantıklı olanı bakalım ne olacak birde meb sınavında ve sağlık bakanlığı sınavında yerleşen arkadaşlarda bu sınava girdiler bakalım bu arkadaşlardan bize sıra gelecekmi çünki onlarda tercih yapacak daha iyi yere gitmek için benim korkum atanan yine aynı kişiler olacak yani meb ve sağlık bakanlığı sınavında yerleşen arkadaşlar atanacak bize yine bişey kalmıyo

KERESTE BÖLÜMÜNÜ BİTİRİP kerestecilik kadrosu isteyen=hiç okumayıp kendini bişey zanneden..
benim anlatmak istediğim şu ben sağlık memuruyum sen benim işimi yapabilirmisin???? arkadaşım diyetisyen onun yaptığı işi yapabilirmisin??? mühendislik yapabilirmisin öğretmenlik yapabilirisin?? bunları lise mezunu kişinin yapması mümkün değildir AMA bu kişiler lise mezunu adamın yaptığı işi hiç zorlanmadan yapar.

führer benim kastım lisans veya ön lisans değil onlar zaten liseden farklı bölümlere atanacaklar benim dediğim imamhatip liseleri ve düz liseler yani ortaöğretim mezunlarının hepsi eşit olmalı ayrıcalık yapılmamalı anladınmı

mustiken bu konuda hemfikiz dediğin mantıklı bladerim

FÜHRER BAK ASLINDA AYNI DİLİ KONUŞUYORUZ sen sağlıkçısın tamam bölmünde çalışman hakkın bende bişey demiyorum ama sağlıkçı olman sana direk atanma imkanı tanımamalı KPSS de nasıl sistem bölümünde başarılı olabiliyorsan en doğal hakkın ama sağlık okudu diye hiç bir bilgisi olmayan insanda giren sayısı az diye 10 puanla atanmasın diyorum atıyorum giren sağlıkçı sayısı 100 olduki 150 tane sağlıkçı yeri açıldı o zaman ne olcak?hiç bir soruya cevap veremeyenden mis gibi atanır sağlıktan anlamasına falanda gerek yok atandınmı iş biter o zaman napılcak 100 sağlıkçı girmişse 5 tane kadro açılcak hak eden gircek.herkez kendi bölmünü isteyebilirse KERESTE mezunu birininde kerestecilik kadrosu istemesi doğal sen nasıl istiyon bölümünü?EN GÜZELİ HEPSİ DÜZ MEMURLUK OLSUN İSTEYEN İSTEDİĞİ YERE GİRSİN adam ögretmen,veteriner bölmünü istiyor kazanıyor bu sefer normal memur olmak için sınava giriyor BÖLMÜ OLMAYAN MEMURLUĞU SEÇİYOR SONRA TEKRAR SINAVA GİRİP BÖLMÜNE ATANMAYA ÇALIŞIYOR EN İDALİ ÖZÜRLÜ KADROSUNUN HEPSİ MEMURLUK OLSUN KİMSE TEKRAR TEKRAR SINAVA GİRMESİN

direk atanma hakkı talep etmedim etmem ima da etmedim.. alanımdaki kişlerle YANİ HEM ENGELLİ SAĞLIK TEKNİKERİ HEMDE KPSS İLE SAĞLAM SAĞLIK TEKNİKERLERİ İLE YARIŞIYORUM ZATEN BEN. sağlık teknikerleri arasında caneğrisi yapılır en başarılı kişiler alınır. baraj koy 70 bir kişi 71 almış sadece onu mu alcan, üniversitelerde yani çoğunda çaneğrisi sistemi kullanılır.sen üniversite hile hurda ile biter sanıyosun galiba yada önce hile hurda ile kazanman lazım?? sana canlı örnek:sağlık alanında önlisans 28 bölüm var şuan en revaşta olan fizyoterapist bölümü 26 puanla atandı kpss ile e bunda yaygara çıkması lazım ? ben 10 puanla atanmayı talep etmiyorum AMA sınava TR de sağlık teknikeri ENGELLİ 30 kişi sınava girdiyse ve bunların not ortalaması 20 ise ben 10 aldıysay atanmam muhtemel kendi kulvarımdaki kişilerle yarışıyorum.önlisans makine okumuş biri 90 almış beni ilgilendirmez. kpssdeki sistem bu bak sağlık meslek lisesine 50 ile atanıyor normal liseliye bak 97 ile atanıyor araştır bunları.bu haksızlık değil arz talep meselesidir.daha basit örnek ile: bir maldan piyasada çok olursa fiyatı çok düşük olur, o maldan piyasada yoksa fiyatı 1/1000 bile olur bu mantık ile düşün blderim. kişi o diplomayı aldıysa sağlıkdan çok iyi anlıyodur sen merak etme. git sağlığın ders müfredat incele biz %95 ağırlıklı sağlık dersi alırız o yüzden matemetik tarih coğrafyada iyi değiliz buda kpss puanımızı aşağıya çeker.kulvarımızda yarıştığımız için kpss den 50 almak bizim sağlıkçılar arasında başarıdır.KERESTE BÖLÜMÜNDE BAHSETMİYORUZ TR DE DÜNYADA POPÜLARİTESİ YÜKSEK BİR MESLEKDEN SAĞLIKDAN BAHSEDİYORUZ 60 BİNDE 1 KERESTE MEZUNU OLAN ADAM KEDİ MESLEĞİNDE ATANMAYI TALEP ETMEZ YANLIŞ KIYASLAMA YAPIYORSUN bu kıyaslama yanlış popülaritesi yüksek bir meslek ile kıyaslamalısın. kpss de kereste bölümü ataması yapılmıyorsa bunda yapılması beklenemez.ben normal memur olsam bile gitmem çünkü ben mesleğime 6 yılımı verdim sağlık meslek çıkışlıyım 4+2 mesleğimide seviyorum düz memur olmak için okumadık biz. 2010 da sağlık bakanlığının alımlarına giremedim şuan netden bak kadro ve posizyonlara hemşire, ebe, acil tıbbi teknisyen, sağlık memuru,tıbbi laborant mühendis, doktor vs vs aldılar, senin mantıkla sadece düz memur alması lazımdı BU OKUYAN BUNCA ÇİLE ÇEKENLERİN GÜNAHI NE engelli olarak sağlam kişilerle yarıştık okuduk rektör imzalı diplomamızı aldık.TIPCI ADAMI DÜZ MEMUR YAPARSIN YAN YANA MASALARDA ÇALIŞIRSIN SEN HELAL OLSUN DİYORUM MANTIĞINA..

öğretmen adamın veteriner olaması mümkün değil bakan babası olsa belki, ki o zamanda normal memurluk yapmaz gemicik bulur.o dediğin olayda söyle sen kpss ye girmedin hiç tercih yapmadın prosedürü hiç bilmiyosun.. öslisans mezunusun hangi bölüm olduğun önemli değil tercih klavuzuna bakarsın '''3001''' kodunu gördüğün ili yapıştırırsın, bu kod nedir: herhangibir önlisans programında mezun olma şartı'dır bu nu kerestede yazar sağlık memuruda halı kilim bölümü okuyan biride yazabilir puanı en yüksek kişiyi alırsın,verdikleri iş ise önlisans okumuş birine göre verilir sen sağlık okumuşsun sana şu işi sen kereste okumuşsun sana şu işi verelim diyemz kurumun.

yaff biz laf olsun torba dolsun diye konuşuyoruz işte:eek: hadi bölmüne atanıp menmun kalan engelli birini bul bana şimdi sen normal memursundur bölmüne atan 2 yıl sonra ki sınava düz memurluk için girmezsen gel yüzüme tükür bu kadar açık ve net ifade ediyorum bizim için bölüm mölüm hikaye kısa ve öz ifade BÖLÜM İSTEMEDEKİ AMAÇ NEDİR BÖLMÜNDEN GİREN AZDIR ATIYORUM LİSANS MEZUNU 5BİN KİŞİ ÖGRETMEN GİREN 500 kişi bu kişiyle tercih şansı daha yüksek herkez memur olsa 5000de atanma ihtimali 10da bire iniyor anlaşılmayan bişey yok umarım;)

ben laf olsun diye konuşmuyorum bladerim gerçekleri söylüyorum tıpçı adam ile lise muzununu yan yana koyan mantığa hayretle bakıyorum..sağlıkçı adam bölümüne atanaçak memnun kalmayaçak şakamısın sen ? biz bunun için çalışıyoruz sadece mesleğimizi yapmak için, atanan bir çok arkadaşım var bunlar memnun değilmi yani? hepsi memnun işinden mesleğinden.bölümüne atanan adam şikayetçi olmaz memnun olur öğretmen adam öğretmenliğe atandıysa memnundur değiştirmez, memnun değilse onun özrü zihinseldir saygı duyarız, bahsettiğin durum ömss için değil kpss içinde geçerli kpss ile atanmış biri de tercih yapabiliyor tekrar başka yere geçebilir, atananların tekrar tercih hakkının kısmi olarak kondurulması lazım bunu engellemen için.BEN BÖLÜMÜME ATANMIŞIM 2 YIL SONRA NEDEN SINAVA GİREYİM NORMAL MEMURLUĞA GEÇMEYE ÇALIŞAYIM,NORMAL MEMUR 1700 TL ALIRKEN SAĞLIK TEKNİKERİ 2200 TL MAAŞ ALIYOR. NORMAL MEMUR OLMAK İSTESEK NEDEN GÜZEL BİR BÖLÜME GİDELİM,gideriz normal liseye zorlanmadan bitiririz, sana sağlıkçı 1 kişi değil 1000 kişi bulurum 10 yıl önce atanan biride hala sağlıkçı 5 ay önce atanan biride hala sağlıkçı.SANA NORMAL MEMURLUĞU BAYA GÜZEL ANLATMIŞLAR ANLAŞINLAN BİZİM TIPÇILARA ANLATALIM ONU ONLARDA NORMAL MEMURLUĞA GEÇERMİŞ :d :d .BENDE LİSE MEZUNU OLSAYDIM BENDE BÖLÜM HİKAYE DERDİM ÇÜNKÜ O ZAMAN MESLEĞİM OLMAYAÇAK,devlet beni normal memur olarak alsın bana işi öğretsin diye bakardım,biz ömss de değil KPSS ilede bölüm bölüm diyoruz öğretmende bölümüm bölümüm diyor çünkü başka yere atanmıyorlar.

yok kardeşim hayat şaka TIPÇI ADAM BÖLMÜNE ATANCAK MEMMUN KALMAYACAK Şakamısın diyorsunya evet aynen öyle diyorum bizdeki heves ve istek çok görmüyorum ama engelli olarak bize en uygunu düz memurluk bunu herkez anlar zamanla öğretmenlik uzaktan hoş ama içine gir o kadar çocukla uğraşmak kolay mı? yada sağlıkçısın bi sağlıkçı düşün tekerlekli sandalyede yerde yatan hastaya kalp masajı yapmak zorunda kalıyor yada mimar engebeli topraklara gidip inceleme yapacak her engel farklıdır tamam ama engelli olarak işin hep en kolayına kaçarız bu tecrübelerle sabitlenmiştir :D

C.ym;

Al kapalı kutun senin olsun ben zaten kapatılmasından yana olduğum bir kurumda atasalarda çalışmam.

20 milyon aleviden vergiyi alacaksın geri kalanlara cami yapacaksın, sonrada allahü ekber elhamdürillah müslümanız kul hakkı yemeyiz...

Diyaneti Atatürk kurdu!
E ozaman cemevinin duvarlarından atatürkün portresini de kaldır.
Madem hoşlanmıyorsun.
Bir ikincisi Hz. Ali nin ibadethanesi mescitlerdi.
Bu nasıl bir ikilemdir?:confused:

Bende kullanmadığım senin duble yolun vergisini ödüyorum?
Ayrıca devlet cami yapmaz. Faturasını ödemez. İşkembeden sallıyorsun! Camilerin çoğunu hayırseverler yaptırır.

Üst Alt