Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS Diyanet İşleri Başkanlığı sadece imam hatip mezunlarını mı alacak..?

tekerlekli sandalye kullanan sağlıkçı adamı acile ambulansa vermezler oralar önemli yerler öyle her önüne gelene o görev verilmez belli bir süre acil tecrübesi olması lazım, o polikliniklerde hasta muayene eder sedyeye uzanan adamı muayene edemeyecek mi labaratuvara sonuçlarını oturduğu yerden yorumlar ama yine mesleğini yapıyormu yapıyor o hastane içinde ayarlanan bir durum. diğer meslek koruluşları içinde aynı şey geçerli, bu durum kanunla belirtilmiş zaten yapabileçeği iş verilmek zorunda, yoksa kör doktora renk görlüğü muayenesi yaptırmaya benzer bu akıl da mantıkda almaz bunu.

FÜHRER HA GAYRET KARDEŞİM bak anlaşcaz sonunda sen sağlık grubunun 26 grup olduğunu söyledin demi hadi bu sağlıkçı arkadaş hareket gerektircek bölmü okudu eee o zaman nolcak? fizyoterapist ne anlar laborantlıktan sonuçta ayrı branş yine o arkadaş sağlık bakanlığında düz memur olmayacak mı?

lisedeyken sağlık oçağında staj yapıyoruz doktor var yürüme probemli ama adam o kadar bilgili kendini geliştirmiş doktorlar içinde bir numara bilgisi muhabbeti yaklaşımı herşeyiyle yan odada sağlam doktora hasta gelmiyor bizim engelli doktorumuz boş kalmıyor, sana kalsa bu adam lise mezunuyla yan yana koyacaksın, doktor sağ hala çalışıyor gelip görmek istersen yaz seninle gidelim o doktora ben seni düz memurlarla aynı kefeye koymuştum dersin lise mezunu ile bilgi yarışması yapsınlar :d

en hareketli bölüm acil tıbbi teknisyen bu kişi buna uygun değilse acilde yapıçak hiç mi iş yok epikriz yazar sonda takar kan alır vs vs ki zaten bu kişi engelli raporunda çalışabilir ibaresi varsa o kadarda ağır özürlü değildir,bilirsin ağır özürlülerin sağlık raporunda çalışamaz yazar bu kişi ömss ye de giremez yanlışlıkla girdiysede ataması iptal edillir.fizyoterapist laborant içinde aynı kıyaslama yapılabilir

istisnalar kaideyi bozmaz demişler:eek: kardeşim ha ben illa yapamaz idasında bulunmuyorum ama zorlanır mesleğinde zorlanınca naparız o işten kaçmaya çalışırız geçen bir veteriner arkadaş vardı düz memurluk istiyordu olmazsa düz memurluk isteyen ünvanlı çalışanla düz memur olarak çalışıp bölmünü isteyenler yer değiştirsin biz insan oğluyuz kardeşim işimiz rahat gelirimiz bol olsun onada bi kulp buluruz ;)

hastaneye sadece muayne için gitmediğimiz için nerde nasıl bir iş uygulandığını biliyoruz lisede 2 yıl üniversitede 1.5 yani 3.5 yıl çok değişik hastenelerde çalıştım,sonuç olarak sağlık raporu çalışabilir yazan bir sağlıkçı isen senin yapacağın mutlaka bir iş vardır alanında

KARDEŞ bak şimdi konu dağılıyor bizim amacımız bölmündeki işi yapmak değilmi?fizyoterapistse fisyoterapistlik yapcak yok ona uygun iş bulunur bölümdeki amaç budur türkçe öğretmeniyse türkçe öğretmeni olcak illa ona uygun başka iş bulunmayla bölümün dışına çıkılmış oluyor zaten o zaman ne anlamı kalıyor bölümün?

biz mesleğimize çok alıştık zorlanmayız ben düz memurlukda çok zorlanırım mesela içişleri bakanlığına atandım ben bununla ilgili hiçbir bilgim yok orta okuldan sonra ben hep hep sağlık gördüm başka meslek yapamamki, ağır özürlü sağlıkçı olmaz onun için zorlanmaz sağlıkcılar mesleğinde başka bişey bildiğini yaptığı için basit gelir verimli çalışır, iş öğrenmeyiz iş öğretiriz. bu nasıl olaçak demeyiz atandığımız yerde ilk gün bile verimli çalışırız,çünkü 6 yıl eğitim aldık işler şıkır şıkır işler. ve böylece bir engelliden maximum verim almış olursun mesleğini yaptırmak ile. Sen atandın düz memur oldun işi kapman işin tam anlamıyla en az 1 yıl geçmesi lazım ama biz ilk gün alırız bu verimi, buda devlet mekanızmasının hızlı verimli çalışmasına hatta daha az personelle çalışması demektir.

kardeşim sen düz mantık gidiyorsun senin branşın laborantlıksa laborant olcan illaki öyle verim alınsın ama sen tutupda sağlık bakanlığına atanıyım bana uygun bir iş düşer düşüncesindesin her bölmünü okuyan verimli olcak bi kuralda yok BİR BİRİMİZİ KANDIRMAYALIM senin amacın sağlık bakanlığına geçmek yoksa bölmünü falan istediğinden değil sen diyorsun ki ben fizyotrepistim söz gelimi ama yapayacak durumdayım bana uygun bir iş çıkar diyorsun:D

tamam da bölüm dışına çıkmadan mesleğimizi yapabiliyoruz,dediğim gibi bir sağlıkcı raporunda ÇALIŞABİLİR diyorsa mesleğini yapabileçek durumda demekdir zaten, ha sonradan hastalığı ilerlemiştir onuda geri hizmette kullanır hastane yada emekli yapar, buda 1000/1 olur çok yönlü düşün tek taraflı bakma olaya.

yanlış yorumluyorsun laborant adam LABORANT MESLEĞİNİN SINıRLARINda MESLEĞİNİ YAPAR''DİYORUM'' bu sınırlar içinde ona uygunu var diyorum ben, BU CİZGİLERİN DIŞINA ÇIKARSAN MESLEĞİN NE ÖNEMİ VAR? LABORANT, BENİM MESLEĞİMİ YAPAMAZ, EBE, ATT NİN İŞİNİ YAPAMAZ teknik olarakda yapması mümkün değil kanun olarakda, senin dediğin gibi deseydim şu cümleyi kurardım:FİZYOTRAPİSTİM BEN AMA LABORATUVAR da BANA UYGUN İŞ VAR ORDA ÇALIŞAYIM MAKSATE HASTANE OLSUN, burda her alan bir uzmanlık ve eğitim istiyor, biri diğerinin işini yapaçak eğitimde değilki nasıl yapsın?

yaş kaç bladerim senin meslek ne merak ettim sözlerimden nasıl bunları çıkardın?

senin branşın ne kardeşim ? ebenin görevi nedir doğum yapmak başka bir işi varmı? laborant görevi nedir tahlil yapmak sonra ambulansdakilerin görevi nedir acil yardım hemşirenin görevi ilk mudahale yapmak...ATIYORUM SEN EBEYSEN görevin doğum yaptırmak sana başka uygun iş nasıl olur? laborantsan tahlil yapcan başka görevi nedir?işini yapayacak durumdaysan düz memurluğa razı olcan ha sağlık bakanlığı ha milli eğitim bakanlığı sorun maaşsa maaşlarda eşitlencek sık dişini biraz:eek:

sen düz memur ol gideceksin kenara oturtup sadece seyredeceksin işi öğreneçeksin ben sağlık memuru olarak atandığımda sadece mekanı göstermeleri kafii ilk gün kenarda oturarak değil devlete iş kazandırarak gecireceğim tabi bu sadece bir günde bitmeyecek aylarca işi öğrenmeye çalışaçaksın sen memurluk eğitimi aldınmıki? ben ise hiç kimseye bu ne olaçak demeden bütün işlemleri yapıcam mesleğine atadığın kişiyi böylece max verim alaçaksın senden adam 3 ay verim beklemesin çünkü işleyiş ne atandığın kurumda bilmiyorsun. mesleği olanı mesleğine atamaklada fark ortaya çıkaçak.

kardeşim kimse doğarkan mesleğiyle doğmuyor 3 ay geç başlar birisi senden sağlıktan anlamaz ama senden daha verimli hale gelir bunu kimse bilemez max verim diyorsun devlet 3 ay işi bilmeyen birine işi ögretir ondan emekli olana kadar verim alır en gıcık gittiğim şey bir işe girerken tecrüben varmı denmesi tecrübe çalışmadan olmaz o insana şans vereceksin ki tecrübe sahibi olsun KORKMA KARDEŞİM AÇIK AÇIK KURUM DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM DE bölüm mölüm hikaye de konu kapansın:eek:

sağlık memuruyum ben, sağlık memuru ne iş yapar deme mümkünse.. senin saydıkların görüneni ebe sadece doğum yaptırmaz işte bunları araştır öğren benden değil resmi kurumların yayınlarından öğren sana en yakın sağlık yüksek okuluna git mesela en doğru bilgiyi alaçaksın o zaman ANLAMIYORMUSUN BLADERİM MEMUR OLAMK İÇİN İLK AŞAMA HEYET RAPORU BU KİŞİ RAPORUNDA ÇALIŞABİLİR YAZIYORSA BU SAYDIĞIN MESLEĞİNİN HEPSİNİ YAPAR, tıpçı arkadaşım var böbrek sorunu var bu doktorluk yapamıycakmı?? ebe arkadaşım var beyin tümörü var bu doğum yaptıramaz mı buna biz değil 7 tane uzman doktor karar veriyor..ÇALIŞABİLİR SAĞLIKÇILAR MESLEĞİ NE OLURSA OLSUN MESLEĞİNİ YAPABİLEÇEK DURUMDADİR DEMKTR

senin sorularına cümle cümle cevap vermeye gayret ediyorum ama sen yazdıklarımdan hangisi ucu açık hemen onu alıp sonuyorsun, en son yaş meslek sorununu tekrarlim o zaman, diğerlerini tekrarlamaya kalkarsam sabah olacak

biz elimizde enjektör ile mutluyuz damar yolu açmak bizim işimiz ben ne anlarım karayollarından itinayla damar yolu açılır:d

dipnot:gül dalında güzeldir

kardeşim bak şimdi sen açık veriyorsun sonra açık yer buluyorsun diyorsun hem diyorsun herkez mesleğini yapsın tamam diyoruz sonra diyorsun fizyotrapist laborantlık yapamaz diyorsun bi geliyorsun sağlık okuyan her işi yapar diyorsun akıl karıştırıyorsun:Dsağlık memuruysan sadece sağlık memurluğundaki açılan kadroyu yazcan o zaman laborantlıkta olur nasılsa o olmazsa başkası olur diyerek sağlık bakanlığına geçmeye çalışmışcan SAĞLIK MEMURU hemşireye yakın bi bölüm bizim köyde de var sağlık memuru ha onun gibi çalışabilceksen sadece branşını yapacaksan ne ala yok sağlık memuru olmamda laborantta olurum diyorsan o zaman iş mualla oluyor :D

Aradaki mesajları tam okumadım ve haberin doğruluğundan da emin değilim. Fakat uygulamayı yanlış buluyorum. Çünkü olayın bir de şu boyutu var. Diyanete atanma şartı olarak imam hatip li olma şartı getirildi diyelim. İmam hatip çıkışlılar ayrıca Diyanet dışında kalan yerlere de atanma şansı bulabilecekler mi? İmam hatip çıkışlılardan düşük puan alanlar Diyanetin kontenjanına girebilecekler ayrıca puanları yettiği takdirde diğer devlet kurumlarına da atanabilecekler. Yani İmam hatip çıkışlılar, İmam hatipli olmayan arkadaşların hem Diyanette hem de diğer resmi kurumlarda önlerini kesecekler. Düşük puan alırlarsa bedavadan atanacaklar yüksek puan alırlarsa istedikleri yerlere atanacaklar. Uygulama yanlış fakat sürpriz olmaz.

İmam HAtip mezunları diyanette imam,vaiz,müezzin kadrolarına yerleşir memur kadrolarına atanmak için imam hatip mezunu olma şartı aramaz şuan bile diyanetin memur kadrolarında işletme mezunu memurlar çoğunlukta..

ferdi öztürk;
aynı kıyaslamayı sağlık için yapıyorum ama anlatamıyorum sanki düz lise mezunu yada önlisans makine bölümü okuyan sağlık memurluğu yapabileçek, sağlık bakanlığında düz memurda var mühendisde var sağlık memuruda, seni hangisi kapsıyorsa sadece ona başvuru yaparsın, kpss de sağlıklı sağlık memurları ile yarışıyorum burda da engelli sağlık memurları ile bizim puan ortalamamız kpssde de düşük burda da düşük olaçak önlisans makine okumuş adama 100 almış bizi ilgilendirmez benim işimi yapma ayrıçalığı tanımaz ona, kpss de adam 95 le atanmayı bekliyor sağlık 50 ile atanıyor buna da haksızlık denesize o zaman.herkezin alanı farklı, arz talep meselesi bunun başka açıklaması yok.

xxxman;
sağlık okuyan her işi yapar derken kendi mesleğinde içinde herşeyi yapar lafı işine geldiği gibi yorumlama...netden bak bakalım sağlık memuru ne iş yapar ???? Sen diyosun sadece enjektör yapar öylemi bak bakalım 6 yılda enjektör yapmayı mı öğrettiler bize o eğitim için 6 yıla gerek yok..ebe sadece doğum yaptırı öylemi bak bakalım?? Kendi bildiğini söyleme bana senin öğrendiğin o senin gördüğün o, bunu dedidiğin gibi en iyi sağlık yüksek okulundan öğreneçeksin senin onlar tatmin eder..... Sağlık memurur laborantlık yapar dediğimi alıntı yaparak göster bakalım bana??? Yakın bölüm olsaydı iki tane farklı bölüm olmazdı biri lisans en başta eğitimleri çok farklı ama sana kalsa aynı işin içine girsen anlarsın karşıdan bakınca öyle gelir, yaş kaç meslek ne??? Sen soruyorsun ben söylüyorum 3 kez sordum cevap ver adam gibi işin güçün kıvırmak.....

arkadaşlar inanıyorumki öyle bir şart olmayacak du edelim alım sayısı yüksek olunda şansımız biraz daha artsın

FÜHRER KARDEŞİM KENDİNİZİMİ ÇOK AKILLI GÖRÜYORSUNUZ MİLLETİMİ ÇOK SAF SANIYORSUNUZ ANLAMADIM...Madde 4. Ebe; gebelik, doğum, doğum sonrası ve yenidoğan döneminde gerekli izlem, bakım, danışmanlık ve eğitim hizmetlerini yürüten, normal doğumları ve doktorun olmadığı hallerde makat doğumları yaptıran, gerektiğinde epizyotomi uygulayan ve acil durumlarda uygun girişimlerde bulunan, ana çocuk sağlığı ve aile planlaması hizmetlerini yürüten, kadın, aile ve toplum sağlığının yükseltilmesi ve korunması için ebelik uygulamaları ile karşılanabilecek girişimleri planlayan, uygulayan, değerlendiren, denetleyen ve yöneten yetkili sağlık personelidir. Ayrıca ebe; temel sağlık hizmetleri kapsamında, bağışıklama, 0-6 yaş çocuk bakım ve izlemi, bulaşıcı hastalık kontrol programlarında da görev alır.BU SADECE BİR EBENİN GÖREVİDİR SAĞLIK MEMURUDA AYNI HER İŞİ AYRI EBEYE YAPTIRCAK OLSALAR TÜRKİYEYE EBE YETİŞMEZ GÖREVLER BELLİ SAĞLIK MEMURUDA AYNI görevini yapacak durumdaysan haklısın ama sırf kurum değiştirmek için yazık günah işsiz birinin hakkına girceksin karar senin ve devletin biz sadece uyarıyoruz konu kapandı benim için:D[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT]

führer;

Ben olmasını istediğimi değil,şuan olanı söylüyorum diyanetin memur kadrolarında en çok işletme mezunları çoğunlukta..doğru mu yanlış mı o tartışılır??

alana göre yerleştirme olursa iktisadi idari bilimler mezunları (işletme,,ktisat,maliye) çok avantajlı duruma gelirler bende işletme mezunuyum ama diğer arkadaşlara çok haksızlık olur,mesela işletme mezunu 50 puanla atanırken,mühendislik mezunu arkadaş mühendislik kadrosu az diye 90 la bile atanamayabilir..

diyanette memur ve vhki kadroları azdır.diyanette lise,önlisans,lisans mezunu her gruptan memur olur.

konuyu herkes istediği yere çekiyor resmi açıklama sadece alınacak personel sayısında mezuniyet durumu hakkında açıklama yok ki zannetmem olsun düşünsenize müftülüğün odacısı imam hatip mezunu olsa ne olmasa ne ne fetva verecek kişi nede cemaatin önüne geçip namaz kıldıracak kişi. yorumları takip ettiğim kadarı ile hiç bir bayan arkadaşımız yazmamış diyanetin genel kadrosu erkek sınava giren bayanların hiç şansı yok bırakalım bencillik yapmayı hakkımızda hayırlısı olsun kimse anlamıyor saygı duymuyor bari bizler birbirimizi anlayıp saygı duyalım saygılar

Diyaneti Atatürk kurdu!
E ozaman cemevinin duvarlarından atatürkün portresini de kaldır.
Madem hoşlanmıyorsun.
Bir ikincisi Hz. Ali nin ibadethanesi mescitlerdi.
Bu nasıl bir ikilemdir?:confused:

Bende kullanmadığım senin duble yolun vergisini ödüyorum?
Ayrıca devlet cami yapmaz. Faturasını ödemez. İşkembeden sallıyorsun! Camilerin çoğunu hayırseverler yaptırır.

Atatürk, diyaneti siyasi partinizin arka bahçesi gibi kullanın diye kurmadı, hem 100 yıl öncenin şartları ile bu günü karıştırma, hangi gelişmiş devlette din adamları memur gibi maaş alır, papazlıktan emekli olan hiç birisi ile tanıştın mı? Din ve Devlet işleri birbirinden ayrıdır. Biz buna LAİKLİK diyoruz.

Madem Hz. Ali nin hakkında çok şey biliyorsun o zaman mescitte nasıl katledildiğini de biliyorsundur. İkilem yok senin kafan karışmış... Hatta o kadar karışmış ki devletin asli görevi ulaşım için yaptığı yollar ile camiyi kıyaslıyorsun, eninde sonunda işi olan herkes o yollardan geçer ve herkes bunun sağlanabilmesi için üstüne düşen vergiyi öder, ama ben sen cennete gideceksin diye vergi ödemek istemiyorum.

Devlet cami yapmaz cümlenden sonra benim zaten sana söyleyecek lafım yok.. Hiç birşey bilmiyorsan TOKİ'nin sayfasına gir bak... Ha cemaat yaptırıyorsa söyle o cemaate bizim vergilerimizden değil aralarında para toplayıp, imamların maaşını, camilerin elektrik ve su faturalarını ödesinler.

Tabi bunları o cemaate söyleyecek işkemben varsa !

diyanete bağlı eğitim merkezleri var,buralara da yerleştirme yapılır.

5-6 ilde var zannedersem bu merkezler.

Eğer bayan alınmıyorsa çok üzülürüm tarcih edeciğim ilk kurumdu

Arkadaşlar Diyanet normal memur alacaksa bence imam hatip mezunu şartı koymaz gibime geliyor. Bende imam hatip mezunuyum.

Merhaba, Arkadaşlar Yapılacak alımlarda imam hatip alımlarının ön planda olacagına inanmıyorum.. Fakat şuu belirtmekte fayda var. Alınacak 7000 özürlü içinde 4000 tane yatay geçiş var yani kendi alanına geçme işlemi var. bunlar meb kadrolarında muhendis vb olur duz memur statusunde olanlar şimdiki yerleştirmede kendi alanlarıan geçmek istemektedirler. Haklı veya haksız olmaları bizi ilgilendirmiyor önemli olan bu durumda normal yerleştirme sayısında ki düşüş. Kalan 3000 yeni alım.. bu haksızlık degil mi ? hemen ewet dersiniz o zaman ben imam hatiplinin sonradan kurum içi geçiş yaparak kadro daralması yapacagına şimdiden yerleşşsin kadro genişlemesi olmasından yanayım.. yapılacak yerleştirmede böylece normal memur alımlarının alım şartları ve konumları , sayıları dahada güzel olacak. Alımlara gelince 18 haziran ile 27 haziran arasında kpss yerleştirme ile beraber olacaktır. böylece alımların sayısını yuksek göstermek yerleştirme için yapılacak harcamalardan kısmak , eldeki istatistik verilerinde gelecekte bu kadar alımı yaptık diyebilmek.. tek seferde bu akadar kadro doldurduk diyebilmek... Keşke alan daralması yapmadan yeşleştirme yapılsa... 4000 yerleşmiş kadronun yatay geçişini sonraya bıraksa....

Üst Alt