Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS için memur alım yönetmeliğinde değişiklik yapıldı / 22 Şubat 2012

asi 23

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
22 Şubat 2012 ÇARŞAMBA
Resmî Gazete Sayı
: 28212
YÖNETMELİK
Karar Sayısı : 2012/2777

Ekli "Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in yürürlüğe konulması; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 13/2/2012 tarihli ve 2920 sayılı yazısı üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 15/2/2012 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Abdullah GÜL
CUMHURBAŞKANI

ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE YAPILACAK MERKEZİ SINAV VE KURA USULÜ HAKKINDA YÖNETMELİKTE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ‒ 22/8/2011 tarihli ve 2011/2192 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine "mezun" ibaresinden sonra gelmek üzere "veya ÖMSS'nin yapıldığı yıl itibarıyla mezun olabilecek durumda", (c) bendine "mezun" ibaresinden sonra gelmek üzere "veya mezun olabilecek durumda" ibareleri ile fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir.
“f) Adaylarda, yerleştirme işlemine son başvuru tarihi itibarıyla ilgili eğitim kurumlarından mezun olma şartı aranır.

MADDE 2 ‒ Anılan Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "ayrı ayrı" ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 ‒ Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Memurlar.Net (Özürlü memur alım yönetmeliğinde değişiklik yapıldı)

Yukarıdaki değişikliğin uygulanacağı yönetmelik: ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE YAPILACAK MERKEZİ SINAV VE KURA USULÜ HAKKINDA YÖNETMELİK

Değişen maddenin son hali: (mavi renkli ifadeler yeni eklenenler)
Özürlü alımına ilişkin temel ilkeler (1)

MADDE 5 ‒ (1) Özürlülerin Devlet memurluğuna alımına ilişkin temel ilkeler şunlardır:

a) Başkanlık, bu Yönetmelikte yer verilen esas ve usullere göre özürlü memur alımı amacıyla ÖMSS’yi yapar ve/veya kura usulünü sonuçlandırır, ÖMSS ve/veya kura sonuçlarına göre yerleştirmeyi yapar ya da bu bentte belirtilen hususları Başkanlık adına yapacak Merkezi belirler.

b) ÖMSS, ortaöğretim, ön lisans veya lisans düzeyinde eğitim veren kurumlardan mezun veya ÖMSS'nin yapıldığı yıl itibarıyla mezun olabilecek durumda olan özürlüler için eğitim durumları ve özür grupları itibarıyla sınav sorusu hazırlanması, değerlendirilmesi ile özürlülerin bu sınavlarda ulaşabilirlik şartları oluşturularak yapılır.(1)

c) Kura, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 41 inci maddesine göre Devlet memuru olabilmek için aranan asgari eğitim şartını haiz eğitim veren kurumlardan mezun veya mezun olabilecek durumda olan özürlülerden kamu kurum ve kuruluşlarına tercihlerine göre yerleştirileceklerin tespiti amacıyla noter huzurunda yapılır. Kura çekimini, kura için başvuruda bulunan adaylar da izleyebilir. (1)

ç) ÖMSS’de istekleri halinde özürlülere özür grubuna uygun refakatçi temin edilir.

d) Kamu kurum ve kuruluşları, kanunlarda ya da kanunların bu konuya dair düzenleme yetkisi öngördüğü tüzük ve yönetmeliklerde yer alan özel hükümler haricinde, yerleştirme yapılmasını talep edecekleri kadrolar için üst yaş sınırı tespit edemez.

e) Yerleştirme sonuçlarına göre özürlülerin Devlet memuru kadrolarına atanmaları ilgili kamu kurum veya kuruluşunca yapılır.

f) (Ek: 15/2/2012-2012/2777 K.) Adaylarda, yerleştirme işlemine son başvuru tarihi itibarıyla ilgili eğitim kurumlarından mezun olma şartı aranır.

"Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik''te yapılan değişiklikle, 29 Nisan'da yapılacak ÖMSS'ye, ortaöğretim, ön lisans veya lisans düzeyinde eğitim veren kurumlardan mezun olanların yanı sıra ÖMSS'nin yapıldığı yıl itibarıyla mezun olabilecek durumda olan özürlülerin de katılmasına imkan verildi."

Bu durumda benim lisans eğitimim devam ediyor.Şu an 4.sınıfta okuyorum.Bu yıl bitecek okulum.Ben lisans olarak mı gireceğim sınava .?

benim anladıgım mezun olma şartı aranıyor başvuru tarihinin sonuna kadar aksi haldekabul edilmeyecek ama konuya daha hakim arkadaşlarda burda bilği verirse iyi olur.

ben hiç bir şey anlamadım ilk okul menzun ları girmeyecekmi yoksa nedir bu degişen aynı rapor daki muamma burdada var

muamma felan yok benim anladığım mezun olma şartı koymuşlar gibi...

yerleştirme işlemi diyor arkadaşlar.. yanlış yönlendirmek istemem ama sanırım atanma dönemini kapsıyor.. yani sınava lisans öğrencisi son sınıf olarak başvurduysanız örneğin, yerkeştirme işlemlerine kadar yani atamalara kadar mezun olmanız isteniyor.. eğer yanlış anlamadıysam yine de net bilen biri açıklasa daha iyi olacak..

evet gamze tekrar okudum yerleştirmede mezun olma şartı aranır diyor ....

gamze1988;

katılıyorum doğru anlamışsın..........

o zaman mezun olamazsa yanacakmı sınavı yani herhangi kaybı olacakmı mezun olamayanlar bunlarıda tam olarak nasıl ögrenecez.

işitme kaybımdan dolayı 10 yıldır işssizim ve bir ışık gördüm dıye sevınırken kurayada giremeyeceğim bulundugum ilçe o kadar gelişmiş değil ve engellim olarak iş bulamıyorum sehır dısında işler var fakat ailem olamdan oralara gıdemıyorum okumak istedim fakat hafızlık yaptığım için eski ismiyle ortaokula almadılar şimdi ise ortaokulu dışardan bıtırdım ve lisede yeniyim bu sene içinde bıtıremeyeceğim için kuraya giremiyorum anlaşılan eger bu ülkede hakkımı kim yiyorsa yemın ederim helal etmeyeceğim

ekremm;

Neden bu kadar karamsar şekilde yazmışssın anlamadım.Şu an itibarı ile ilköğretim mezunusun ve kura ile gireceksin.Bunda anlaşılmayacak birşey yok

bensalih1131;

yerleştirme için mezun sartı aranıyor keske yanlış anlamış olsam

Diploman varsa diplomanla gideceksin en son mezun oldugun okul geçerli olur.Eğer diplomanı liseye kayıt için verdiysen oradan öğrenim belgesi alırsın mezun olmadığın içinde lise düzeyinde değilde İlköğretim mezunu olarak kurayı beklersin.Bu kadar endişelenmeye gerek yokki

ahmet bey inşallah bir işe yerleşirim raporuma göre ne iş olursa olsun biraz olsun moral bldum sagolasın

herkes için hayırlısı olur inşallah arkadaşlar...

ekrem;
mezuniyet şartı genelde son sınıf öğrencilerine konmuş anladığım kadarı ile ama elbette ki ilk okul ya da orta okul mezunu olarak kuraya katılabilirsin tahminimce..karamsar olma arkadaşım herşeyin hayırlısı demek lazım..hayırlı olanı nasip etsin Rabbim hepimiz için..

Son başvuru tarihi 2 mart yapmışlar henüz net bir bilgi verilmiyor açık öğretim lisesi okuyorum 1 dönem daha okumam gerekiyor bu sınava girebilirmiyiz ?

OzİStar;

1 donem daha derken 2011/2012 doneminde mezun olabiliyorsan girebilirsin

BEN BİŞEY SORCAM BEN ÖMMSYE LİSE DÜZEYİNDEN BAŞWURDUM AMA ÖNLİSANS SON SINIF ÖĞRENCİSİYİM İNŞLLAH BU DÖNEM MEZUN OLUCAM AMA KAFAM BİŞEY TAKILDI. MEZUN OLURSAM VE SINAVI KAZANIP ATANIRSAM SİZCE Bİ SORUN ÇIKARMI?:confused:

bende açık liseye de okuyorum ağustosta ek sınava da girersem mezun oluyorum ve 17 yaşındayım sınava girebilirmiyim:confused:

reiis;

dersleri verebilirsek hepsini mezunum ama veremez isek ne olucak bilmiyorum onu ? ayrıca neler gerekli şimdi
benim raporum 2007 tarihli nereden yapıcam başvuruyu nasıl bir belge alıcaz halk eğitimdenmi alıcaz bilgi verirsen sevinirim.

yönetmelik ne der bilmem ama benden hem sosyal yardımlaşma hem de ösym bürosu diplomanın fotokopisini istedi. sosyal yardımlaşma başvuruda özellikle onaylı fotokopi istedi. okulunuzdan OKULUNUZDAN EĞER Kİ; OKULU BİTİREBİLECEK DURUMDADIR DİYE YAZI ALIRSANIZ GARANTİ OLUR GİBİ GELİYOR bana. bunun için okulunuzla da bir kez gidin görüşün derim. saygılar...

Arkadaşlar öyle birşey söz konusu olamaz bende meslek yüksek okulu son sınıf öğrencisiyim bu dönem mezun olup olamayacağımı bilemem ki ben bu sınavı kazandıysam lise mezunu olarak lise düzeyinde kazanmış olacağım.

fatih530;

teşekkür ederim ama bu kesin bilgi mi ve doğruysa nereye başvurcam nasıl bi yol izlemeliyim?

nereden başvuru yapıcam başvuru forumlarının olduğu okula gidip forumu alıcam neler gerekiyor ?

Ben lise mezunuyum elimde diplomam var kaydımı yaptırdım ama aöf den bu sene kamu yönetimine kaydoldum. Daha 1. Sınıfım eğer ömss yi kazanırsam memur olurmuyum. Aöf de okumamın sakıncası varmı ? Daha 1. Senem

Üst Alt