Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS için neden raporu sürekli olmayanlar başvuru yapabildi?

• Konbuyu başlatan derya_1986
  • Başlangıç tarihi
D

derya_1986

değerli arkadaşlar ben kaç yıldır özürlü sınavlarına giriyorum. yanlız bu sınavdabaşvurular çok oldu. nerden
bakarsanız kura ve sınavın toplam başvurusu 120 bin civarı. yanlız bunların içerisinde çalışan ve çalışamayan aynı zamanda raporların sürekli ve sürekli olmayanda başvurdu. bu buyuk haksızlık. bu sınavda neden böyle bişey yaptılar hala anlamış değilim. diğer sınavlarda gerek sağlık bakanlığın ve gerek milli eğitim bakanlığın yaptığı sınavlarda olsun toplam hepsi 20 bin civarıydı. bu sınavlarda çalışabilir ve raporları sürekli olan girebiliyordu. benim tahminimce ve kesin olması gerektiğine inanarak tercihlerde bence çalışabilir yazısı ve raporları sürekli olmayan kişilerin tercih edemeyeceğine inanıyorum. çünkü 6 aylık veya 1- 2 yıllık geçiçi raporlar özürlü değilidr. çünkü bu süre içerisinde bu kişi iyileşebilir veya daha farklı olabilir umarım bu konuda bana katılıyorsunuz
saygılarımla...

kimse duyarsız bu konuya anlaşılan ben kapatılıyorum o zaman

Şeker hastaları(adı üstünde hasta),ruhsal rahatsızlıgı olanlar bence özürlü değildir...bunlar hastadır...hayatlarını ilaçla veya başka bi yöntemle hiç bir sorun olmadan devam ettirebilen insanlar özürlü olamaz bunlara özürlü diyen zihniyette şimdi itiraz edecek... benim görüşüm bu.....

Derya arkadaşımız çok dogru söylüyor bu konuda hepimiz birlik olalım adı üstünde Özürlü memur sınavı geçici özürlü raporu alan çok sayıda kişi var bunlar bizim haklarımıza enfel teşkil ediyorlar özürlü federasyonlarına ve derneklerine vede yetkililere sesleniyorum bu konu hakkında gerekeni yapın yada atama sonrası tekrar rapor isteyin ve devamlı degilse iptal edin

evet arkadaşlar bu kunu dogru ve yerinde açılmış bir konu hakkımıza sahip çıkalım tekses olalım arkadaşlar geçici hasta arkadaşlarımız engelli özürlü degillerdir şeker hastası adı üstünde hasta degilmi şimdi birlik olmıcazda ne zaman olucaz

Derya Hanım ; Düşünceleriniz Çok Yanlış Olduğunu Baştan beliteyim ... Öncelikle ÖMSS Sınavına 60.367 Kişi Başvurdu ; bu Resmi Rakam Olarak acıklandı ... ÖMSS Kura Başvuru Sayısı Henüz Resmi Olarak acıklanmadı ve siz bu sayının da 60.000 olduğunu nereden biliyorsunuz .. Kanaatimce ÖMSS Kura Başvuru Sayısı O kadar olmayacak.... Ayrıca ; 6 Aylık Özürlü Raporu Ben Duymadim; Zaten 6 Aylık Özürlü Raporu ile ÖMSS ye Başvuru cok zor yapilir.. Tamamen Sınav ve Atama süresini kapsamasi acisindan... Ayrıca ; 1 yıllık - 2 yıllık Süreli raporlar neden Özürlü Raporu olarak olmasınmış ... Devlet ; Engelli kardeşlerimize bu hakkı verdi ise ; bence sizin yorumunuz cok gereksiz olmuş ... Ayrıca ; bir örnek vermek gerekirse ; Bir Kanser Hastasına ; iyileşebilme ihtimali nedeniyle Süreli Rapor veriliyor .. Şimdi Bu engelli kardeşimiz ; Engelli Haklarından yararlanmasin mi ... Eski Sınavları Örnek vermissiniz ... Tabiki eski Sınavlara girenlerin sayıları bu kadar cok olmuyordu; Cunku Her Kurum Kendi Sınavı Yapiyordu ... MEB , Sağlık Bakanlığı vs vs ... EEe şimdi ÖMSS ile Tüm Kurumların Engelli Memur ALımları Olacak ... EEe Genel Toplama vurduğunuzda ; ÖMSS olarak Merkezi Yapıldığı duşunulurse ; 60.000 sayisi bile bence az ... Kendinize ufakta olsa bir avantaj sağlamak icin yazılan bu yazı hiç ŞIK olmamış ... Çevremden biliyorum; Nöroloji hastasi gecici raporlu bir kardeşimizin neler yaşadıklarını ; onlarca ilac kullandığını; bu kişinin Engelli Haklarından Gecici Rapor Nedeniyle Yararlanamamasi cok aci olur ... ayrıca ; Engelli Demek ; İlla Ortopedi , İlla Görme ve İşitme Engelli Olması Gerekmiyor ... Bu konuda Size Tavsiyem : http://www.engelliler.biz/forum/sag...rlari-hakkinda-yonetmelik-14-ocak-2012-a.html --> Buradaki Sakatlık Oranı Cetvelini bir incelemeniz ...

NOT : Bu arada benim Raporum Süreklidir. Bilginiz Olsun ... Ancak ; ben Süreli Raporu Olan Arkadaşlarımızı düşünerek yukarıdaki yorumu yaptım... Peki hiç Empati Yapip ; şunu düşündüz mü Derya Hanım ; Ya sizin Engelli Raporunuzda Süreli Olsa idi ; yine Aynı Yorumda Bulunurmuydunuz ... Ayrıca ; bu yorumlarım, Derya Hanım Gibi düşünen diğer üyeler içinde geçerlidir ...

Saygılar ...

arkadaşlar emin olun bir şeker hastası ya da psikolojik hastalığı olan bir insan biz fiziksel engelli arkadaşlardan daha fazla zorluk çekmekteler. örneğin şeker hastası olan bir kişi düzenli olarak kontrollere gitmek, zor hatta imkansızda olsa stresten uzak durmak zorunda. zaman ilerledikçe iç organlarında tahribat meydana gelmekte. ben 6 ay önce annemi şeker hastalığı yüzünden kaybettim. ne zor bir illet olduğunu çok iyi bilirim. bilip bilmeden hasta arkadaşları sağlam statüsüne koymayalım arkadaşlar.

bu arada özkan bey'e sonuna kadar katılıyorum...

veydel Bey ; BAŞIN SAĞOLSUN ... ALLAH SABIR VERSİN... Ben ; daha bugün babamin Şeker Hastalığı Nedeniyle ; Muayne, Tetkik, İlaç Raporları ile uğraştım .. Her gün İnsülin yapmak zorunda .. Kalp Baypass Oldu , 3 Kez Stent Takıldı.. Gözler Her Ay Lazer Tedavisi Goruyor.. Ayak damarları ve Şah damarlarında Tıkanıklar var ve 15 e yakın ilaç kullaniyor.. Bu sadece bir örnek ... veydel bey ; yorumlarına sonuna kadar katılıyorum ... Neden İnsanlar Bu kadar Bencil İnanin anlamiyorum ... ALLAH HEPİMİZİN YAR & YARDIMCISI OLSUN ...

Saygılar ...

Özcan bey kardeşime sonuna kadar katılıyorum ve sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum...

Bu önyargılı yaklışıma ve değerlendirme şaşırdım kaldım...

Özcan kardeşimin dediği gibi empati kurupta siz de aynı konumda olsaydınız raporum süreli diye sınava

girmeyecekmiyidiniz devlet bu imkanı vermişken !....

Ben kronik epilepsi hastasıyım ve günde 3 defa ilaç almama rağmen nöbet geçiyorum...

Raporum süreli hastalığım kronik ve iyileşme imkanı da yok buna rağmen ilk verildiğinde süreli daha sonra

kontrolden sonra süresize çevireceğini belirtti veren kurul...

İnsanlar dış görümüşüme bakarak hep önyargılı davranırlar...

1.85 boyunda 95 kg ağırlağında dıştan bakıldığında kapı gibi bir adamım...

Ama insanların önyargısından iğrendim ve insanlardan...

Boynuma ben epilepsiyim tabelası asarak dolaşmam lazım sanırım ve toplu taşıma araçlarına bindiğimde ücretsiz

kartımı bastığım anda şöförlerin önyargılı bakışlarından kurtulmam için....

Ve hakkım olarak alnımın akı ile hakketiğim şekilde girdim sınava gönlüm rahat....

Önyargıdan önce empatiyi lütfen göz önünde bulundurun...

Özcan kardeşim sevgi ve saygılarımla....

veydel başın sağ olsun. Özkan'a da Allah sabır versin. Okuması bile zor.

Bence buradaki mesele , özürlü olmak ile vücut fonksiyon kaybı arasındaki farktan ileri geliyor. Devlet vücut fonksiyon kaybı %40 ve üzeri olan herkesi özürlü olarak tanımlıyor ve haklarını veriyor. Bir şeker hastası özürlü gibi görünmeyebilir ancak hastalıktan dolayı yüksek oranda vücut fonksiyon kaybına uğramıştır ve devlet ona özürlü haklarını sürekli veya süreli verir. Buradaki belirleyici olan ne kadar vücut fonksiyon kaybına uğranıldığı. Bu bakımdan ben ozkancey gibi düşünüyorum.

Veydel kardeşim başın sağolsun Rabbim sabır ihsan eylesin....

Özcan kardeşim Rabbim yardımcın olsun....

MuTanG Amin. İNŞALLAH ... Öncelikle Geçmiş Olsun; ALLAH Şifa Versin ... Rica Ederim. Ben ; yaklaşık 1 yıldan fazla süredir ; engelli sitelerine girer ; yorumları okur, gerekli gördüğüm durumlarda yorumlarda bulunurum ... Ancak ; hic bir zaman ; taraflı olmadım.. Doğru Olduğunu düşündüğüm Şeylerin arkasından sonuna kadar gittim .. Duygu ve Düşüncelerin için Teşekkür Ediyorum ...

çamlıca; Sağolasın ...

Rabbim razı olsun değerli kardeşim...

Ben bu siteyi takip ettiğimden beri tüm yorumlarını,çabalarını uğraşlarını yakından takip ettim ediyorum...

Tüm engelli kardeşlerim ve herkes adına şükranlarını sunuyor ve dualarımda anıyorum sağol varol değerli kardeşim...

MuTanG Kardeşim Amin. İNŞALLAH ... Sağol... Bu Düşünce, Duygu, Yorum ve Hayır Duaların icin ALLAH RAZI OLSUN ... Bildiklerimizi, doğrularımızı , işe yarayacağını düşündüklerimi sadece burada değil; Tüm Engelli Platformlarında Paylaşıyorum ve Paylaşmaya devam ediyorum .... Sende Sağolasin Eksik Olma ... ALLAH HEPİMİZİN GÖNLÜNDEKİNİN HAYIRLISINI VERSİN İNŞALLAH ...

Saygılar ....

derya hm. görüşlerinize katılmadığımı belirtmek isterim
ben bir ortapedik engelliyim tamam engelliyim fakat yukarıda arkadaşların dediği gibi epilepsi veya şeker hastalarıda engellidir
burada asıl üzrinde durulması gereken konu engelli olmayıp sınava girenler veya hayatın da hiç rapor almayıp sırf memur olmak için rapor alan insanlar olmuş olabilir
asıl sorun burada bence bunun takibini ise yetkili merciler yapması gerekir

Arkadaşlar yapmayın, bu ömss sınavı çıktığından beri bazı işgüzar arkadaşlar 3-5 gün içinde rapor alıp sınava başvurdular. Ben özellikle atama öncesi tekrar'dan sağlık taramasından geçme taraftarıyım çünkü süreli ya da sürekli fark etmez, gerçek engelli birey ile iş güzar vatandaş ayrılmalı. Yani elma ile armutları ayrıştırmak şart, bir yerlerde tanıdığı olan işini çevirdi. Gözümün önünde başvuru yaptı adamın raporu 3 günlük bu bireyde hemen engelli'midir? Birbirimizi kandırmayalım ben derya hanıma hak veriyorum.

sizin söyledikleriniz nasıl hiç düşünmeden araştırmadan şeker hastaları özürlü grubuna girmez diye düşüne bilirsiniz peki şu açıdan bakalım arkadaşar diabet hastalığının nasıl bır sınsı hastalık olduğunu acıkca bılen varmı bilen varsa anlatsın bakalım burada çünkü ben diabetlıyım ve nasıl bır rahatsızlık oldugunun bılıyorum çektığım sıkıntılarda bana yetiyor.. bu başlığı direk hastalık ısmı verıp de değilde genel olarak açsan ınsanlara dahada yardımcı olurdun derya hnm

Ben özkan kardeşime katılıyorum. konuyu açan hanımefendi yanlış düşünüyor. toplumda öyle insanlar varki dıştan baktığımıza boylu poslu sapasağlam bir adam. ama geceleri ağrılardan dolayı uyuyamıyor. yada sara hastası. yürürken aniden düşüp nöbet geçiriyor... ben konuyu açan hanımefendiye şunu sormak isterdim: siz kendi hastalığınızı diyabet hastalığıyla değiştirebilirmisiniz... öyle bir imkan olsaydı ne yapardınız? biraz daha dikkatli yazalım inşALLAH... herkese saygılar..

Yazı yazarken yorum yaparken düşünmeden yazıyoruz . Empati yapmayı bilemiyoruz. Diyabet (Şeker) hastaları ne gibi sıkıntı ve sorunlar içinde oldugunu bilmiyorsanız ögrenin ve kırıcı olmayın. Şeker hastalıgı iyi takip edilmedigi süre kaçınılmaz sona dogru gidiliyor. Geçen gün Tv de bir doktor şeker hastalıgını asrın VEBASI olarak degerlendiriyor. Çünkü Yıllara yayılan şeker yüksekligi Retinopati ve Göz körlüğü , Nefropati Böbrek tahrifatı ileri safhası Diyalize baglanma ,Nöropati ileri seyri Ayak kesilmesi , Yüksek tansiyon varsa felç olabilme , Kalp Damar rahatsızlıgı kalp krizi ve sonunda ölüm olabiliyor. . Bunu eniyi bilen yaşayan insanlar ve en yakınları... Bu yazıyı vicdanlarınızda degerlendirin
Toplum olarak neden kaybediyoruz maneviyattan uzaklaşıp maddeci ve materyalist yaşantı içine kapılıp gittigimiz için..

2009 yılındaki ölüm nedenlerinin cinsiyete göre dağılımı şöyle:

HASTALIKLAR
TOPLAM %
ERKEK%
KADIN%
Dolaşım sistemi hastalıkları
39,9
36,2
44,4
Habir urlar
20,7
24,4
16
Solunum sistemi hastalıkları
8,9
10,1
7,4
Endokrin (iç salgı bezi),
beslenme ve metabolizmayla
ilgili hastalıklar (Diyabet)
6,4
4,8
8,3
Dışsal yaralanma nedenleri ve
zehirlenmeler
4,0
4,9
2,8
Diğer
20,2
19,6
21,0

Ben böbrek HASTASIyım .Konuyu açan arkadaşımızın bir gün diyaliz ünitesini ziyaret etmesini tavsiye ederim.

nasıl bakarsanız öyle görürsünüz ömss den hemen önce çok rapor alan oldu diyen arkadaşlar ben rahatsızlığım dolayısıyla hiç gitmiyorsam ayda bir hastanedeyim ne ömss öncesi nede şimdi kurulun önünü hiç boş görmedim emin olun şu anda bile birileri rapor alabilmek için kapı kapı dolaşmakta yoğunluğun bir sebebide bence türk halkının genetik hale gelmiş alışkanlığıdır işleri hep son güne bırakırız Türkün aklı ya kaçarken ya sı.rken der babam raporumu çıkartalı 2 yıl oluyor şu anda normal kadroda muhasebebeci-depo sorumlusu olarak çalışmaktayım raporum sadece şehir içi serbest kart almama yaradı haftada bir bilemedin iki kere otobüse biniyorum ömss den önce bu raporu almak için nedeni olmayan kişilerdi bence o gördükleriniz mademki böyle bir hak tanınmış kullanmalarıda hakları değil mi?
o sahte rapor vermiş bunun raporu sahteymiş artık komik bunlar şikayet edeceksin veren doktorda hesabını verecek alan kişide ceremesini çekecek

allah razı olsun hepinizden.
özkan bey sizin yaşadıklarınızın hepsini bende yaşadım. inanın işin yorgunluğu bi yana psikolojik olarak çöküyor insan. elimizden gelen her şeyi yapmamıza rağmen arkadaşın dediği gibi ilaçla hiç bir şey düzelmiyor. annem benim bu hayattaki tek aşkım, sevgilimdi. onu kaybetmek sürekli kabuslarımdı. şu an antidepresan kullanıyorum. ama her zaman şunu söylemişimdir eğer geçmişe dönüp baktığınızda keşkeleriniz yoksa ne mutlu size. benim çok şükür keşkelerim yok. allaha şükür annem de beni hem anası hemde babası olarak görüyordu. sürekli bunu dile getirirdi. inanın sırf havaalannında yorulmasın diye ankaraya 1000 km yolu tek başıma sadece 1 mola ile araç kullanarak gittim. sonuç olarak söylemek istediğim annenizin kıymetini bilin arkadaşlar. ben kaybettim kaybettiğim günden beri yarım bi insanım. allah sizlere bu acıyı yaşatmasın...

veydel kardeşim ; ALLAH SENDEN DE; HEPİMİZDEN DE RAZI OLSUN... Analar Ne güzel Senin gibi düşünen ve faydali Evlatlar doğuruyor ... "" CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR "" Sözü Gerçkten cok cok doğru bir söz ... ALLAH ANNELERİMİZİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN ... veydel kardesim; ALLAH SANA SABIR VERSİN... ALLAH Şifa Versin ... Umarım Herkesin Hakkında Hayırlısı Olur ...

Saygılar ...

derya hanım sizi esefle kınıyorum. ne kadar ben zihniyetli toplum olmuşuz. peygamberimizin bir hadisini yazmadan gecmeyecem. kim kimi kınarsa aynısını dünyadan görmeden ayrılmayacaktır. psikolojik hastaların halini git bir gör ondan sonra konuş. ne kadar acınacak bir durum. insanlarımız ne hale geliyor.

Derya Hanım'ın bahsettiği konu önemli bencede ama anlatım yanlış. Vücut fonksiyonları kaybolan hastalar tabiiki engellidir. Fakat sahte rapor alanlara ne diyeceğiz? Derya hanım sanırım bu konudan bahsetmek istediğini umuyorum. O yüzden atananların tekrardan kontrolden geçmesini istiyorum bende.

huderix ; Derya Hanımın YAzısını 2-3 Kez Okudum ... Hayır Kesinlikle Sahte Raporlardan Bahsetmiyor ... Düpedüz ; Süreli Raporları Olanların ; Engelli Kabul Edilmemesi ; Bu sayede ; ÖMSS ye girenlerin sayıları azalsın ki ; Kendilerine bir avantaj sağlasın ... Bencilce bir düşünceden başka birsey değil ... Acaba Kendisinin SÜreli Raporu Olsa idi ; Boyle bir başlık - Boyle bir konu açabilir miydi --> Bana sadece bu sorunun cevabini vermesini isterim ....Ayrıca Sahte Raporlarla ilgili bir Konudan bahsetmek istese LİNK'te O Konu MEvcut : http://www.engelliler.biz/forum/ozurlu-memur-secme-sinavi-omss-29-nisan-2012/90229-omss-sinavina-girebilmek-icin-para-karsiligi-sahte-rapor-cikartmislar.html

H
üseyin Bey ;""
ÖMSS için neden raporu sürekli olmayanlar başvuru yapabildi? "" --> Konu Belli Sürekli Raporu Olmayanlar ; ÖMSS Ye niye Başvurdu ... Sadece Yazık Diyorum... Eğer bu düşünceye olumlu bakanlar varsa; Gercekten cok üzüleceğim; bu derecede bencillik olur mu yani ....

Dünya malı deniz suyu gibidir susadıkça içer içtikçe susarsınız. demiş allah cc evliyası.

burock;
Güzel kardeşim;

Biz çöple saman ayrılmasın ya da ahteler ayrılmasın diye bir laf etmedik tabi ki kontrol yapılsın sahtekarlar çıksın

ortaya lakin burda öyle konu edilmiyor genel olarak bir önyargı ve bencillik var....

Raporum süresiz olsa yine aynı şeyi yazar ve savunurdum...

Kimse yaşamadan anlamaz....

İşgüzarlıklıkları süreli diye ayırmakla değil gerçek sahtekarlarda aramak ve gereğinin yapğılmasında çaba

sarfetmek lazım tüm süreli engelleri kardeşlerime zan etmekle değil !....

veydel;
Değerli kardeşim...

Rabbim annenize rahmet eylesin mekanı Cenneti Ala olsun İnşAllah...

Acınızı çok iyi anlıyorum....

Rahmetli anneninzde dualarımızda olacak....

Rabbim size sabır versin....

vay vay anam ben buraya üye olmadan okurdum burdaki şeyleri gülerdim şimdide güldüğüm gibi. bugune kadar süreli yani geçici raporla tek bir allahın kulu ne yerleşti nede yerleşecek. ama sınava almış olabilir belki verdiğiniz para için yada acemice. şunu tekrar belirteyim idda ediyorum hayatına, tercih etseniz bile atamanız için gerekli evraklar istenildiğinde sürekli raporu olmayan kesinlikle yerleşemezzzzzzzzzz. ben kendim şahsım bu sınavdan 91 aldım üstelik. benim bu söyledğime saçma sapan yorum yapacağına kalkın bir an önce raporu sürekli olması için başvur heyete git. aslında iyi niyetli olsanız benim bu söyleğime insancıl olarak teşekkür etmiş olurdunuz. alan yada almayan, sırf raporları sürekli olmayanlar, şunu bilin ki ne olursa olsun ve emin olun ki sürekli ve çalışabilir raporu olmayan tercih yapmış olsa bile ataması esnasında istiyecekler. arkadaşımın biri çalışabilir yazısı kolay demiş yaparız ama sürekli için bilemem demiş. evet çalışabilir yazılır ama sürekli için tekrar heyete çıkıp girmesi lazım neyse bakın bu bana saçma sapan yazan arkadaşlara söylüyorum sahte rapor alan çok arkadaşlar var insanı hiç bir şeyi yok skolyz ameliyatı olmuş 2 yıl yüzde 48 süreli raporu almış bu 2 yıl sonunda raporu düşecekti mutlaka peki o zaman iştenmi çıkatacaklar hayır 2022 maaş alabilir ama raporun süresi bittimi maaş iptal olur yeni rapor istenir bunda öyle bir durum yok kadro alan bir memuru kendi isteği dışında çıkatamazsın arkadaşlar atama esnasında görüşürüz bunu unutmayın.
çünkü özürlü raporu almak çok kolaylaştır artık sahte rapor alan çok vay!!!!

.....

Konuyu açarken söylediğiniz anafikirle burda ki tamamen farklı...

Ben direk üstüme alınıyorum haklı olarak...

Benim raporum 9. ayda dolacak ve o ayda

tekrar heyete gireceğim...

Kaldı ki tercihlerin açıklanması atanma v.s v.s

bunu çoktan aşacak...

Bu süreli olanlara bir hak olarak tanınması ve gerisinde olacak aşamaları o kişilere bırakın yorumu size düşmez ve kimse sizin bu konuda yorumunuzu fikrinizi sorduğunu sanmıyorum....

Yorumların değerlendirmenizde lütfen seviyeli bir biçimde değerlendirmeniz rica olunur ayrıca...

ben inanıyorum ki inş teala sen atanamayacaksın şeytan bile ben dedi huzurdan kovuldu. görelim sen ne yapacan. seni bu kadar kesin konuşturan ney. hak şerleri hayr eyler zannetmeki gayr eyler mevla görelim neyler neylerse güzel eyler.

şunuda unutma son gülen iyi güler.

Üst Alt