Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS için rapor almam gerekiyor. Nasıl bir yol izlemeliyim?

byrm_yucel

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
özürlü raporu almam gerekli bunun için nerden başlamalıyım..hastaneye sevk için işkurdan mı başlamalıyım ???? Acil cevap lütfen

rapor almak için geç kalmışsın..
rapor tarihin en geç 14.01.2012 olmalı..

Hastaneye gidiyorsunuz başhekimliğe rapor almak istediğinizi söylediğinizde size bi form verecekler onu dolduruyorsunuz. O form 3 tane resim ve nüfus cüzdanınızın fotokopisitle sağlık kuruluna teslim ediyorsunuz.Onlar size gitmeniz gereken poliklinik ve doktor adlarının yazılı olduğu bi evrak veriyorlar tek tek doktorları gezip imza ve kaşelettiriyorsunuz.İmza ve kaşeler bitince bu evrakı sağlık kuruluna teslim edip sağlık kurulunun olduğu gün hastanede oluyorsunuz..

bende çok önceden çıkartıgım rapor vartı artık ımlık artım var..

hem vergı muafıyetım var ...

bunlara karsılık yenıden rapor çıkartmam gerekıyormu...

verdiğiniz bilgiler için tşkler benim 2009 tarihli bi raporum war oran %45 ama elimde sadece fotokopisi war bu geçerli olur mu acaba ??

"aslı gibidir" kaşesi varsa olur..

malesef aslı gibidir kaşesi yok ama hastaneye gitsem öyle bi imkanım olur mu kaşe felan basarlar mı acaba ?

Raporu aldığınız hastaneyse kaşelerler..

yaa yeni rapor almak için uğraşırz büyük ihtimallede alırım tek derdim şuan ki sadece raporun fotokopisi war aslı gibi kaşesi yok o yüzden birazda geç kalmışım ama şu dkdan sonra ne yapalırsem öyle yani

Arkadaşım zaten raporun varmış, yeni rapor almak için falan uğraşma büyük bir ihtimalle yetişmez zaten, sen o fotokopiyle raporu aldığın hastaneye git, sana aslının aynısından çıkartıp verirler.

evet raporu aldığım hastane yarın bi gideyim o halde bakalım sonucu ne olacak başhekmliğine mi gitmem gerekli acaba

Fotokopi ayrı çekip hastane heyet mühürlü aslı gibidir ve imzalayıp geçerli olacaktır..

evet hastaneye gidip aslı gibidir kaşesi vurdurmam gerekli rapora verdiğiniz bilgiler için çokk sağolun hepiniz

rapor tamam
bankaya para yatırdık yada yatırmadık ama
nereye basvuru yapacagız ...

xcoll;
Bankaya para yatırdıktan sonra, ÖSYM ce belirlenmiş, başvuru kabul eden okullara veya direk ÖSYM merkezine giderek başvurunu yapacaksın arkadaşım.

beşikt(AŞK);
Kardeş; o zaman 2010 yılındakinden sonrakilerden rapor istemeyecekler mi? Ben 2 ay önce aldım raporu. Bir de tekrar rapor istemenin mantığı neymiş, zaten biz bu raporu hastane heyetinden sürekli ibareli olarak alıyoruz, garip bir durum:)

NİLSU;
HADİYAA benim raporum yeni 16.02.2012 tarihli eminmisiniz rapor tarihi 14.01.2012 tarihinden önce olack diye ben madde görmedim.

beşikt(AŞK);

tamam kardeşim çok sağoalsın ama raporun aslı yok onuda halletmeye çalışcam yarın aslının aynısı die inş. olur da ya bi sıkıntı yaşamayız .

emilyo;

Seninki olur kardeşim; sınav başvuru tarihinden önce yani 20.02.2012 bugünden önce olan raporlar kabul edilir, endişe etme bir sıkıntı yok senin raporunda. Arkadaş yanlış yazmış, önemli olan raporu başvuru tarihinden önce almandır, onun söylediği tarih en son yönetmeliğin tarihi. Seninkinde sıkıntı yok kardeş git başvurunu yap.

omss bolumunde yada osym bolumden klavuzu ıncele oku orda hersey yazıyor

BALTAZAR_79;

Nasıl yani? Ben bugün rapor için başvurdum ve yarın raporu alacağım heyetten.. Şimdi benim yarın alacağım raporu kabul etmeyecekler mi? Şaka mı yapıyorsunuz? :D Başvuru tarihleri içerisinde alınan raporların kabul edilmeyeceğine dair kaynağı veya duyumu nerden aldınız acaba?

beşikt(AŞK);

ya yok böle bisi arkadasım insanların kafasını karıştırmayın o zaman kimse basvurmasın cogu elemanın raporu eski geri kalanlarda yeni rapor alma konusunda sıkıntı yasıyanlar alla alla herkes bisi uyduruyor

BALTAZAR_79;

evet nerede yazıyor bende yarın alacağım boşunamı gideceğiz ? şimdi?

Ben yanlış anladım yoksa doğrumu aynen şunu anladım bir resmi gazete yayımlanmış bu tarihte oda buarada T.C. Resm Gazete ve bu gazetede denmişki bu tarihte (14/01/2012 )özürlülük ölçütü ve derecesi %40 ve üzeri olan ve belgeleyen sınava girebilir demiş o tarih bu tarih belirtmemiş yanii 1 martta bile alsan 2 martta başvurabilirsin yalnışmıyım öyle bir yazı yok pdf dosyasında...

Bu sınava ve kura usulüne göre yapılacak yerleştirmelere başvurabilmek için %40 özürlü olmak şarttır. 14/01/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Özürlülük ölçütü, sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun %40 ve üzerinde özürlü olduğu özürlü sağlık kurulu raporları ile belirlenmiş olan adaylar ÖMSS’ye başvurabileceklerdir. Kura usulüne göre yapılacak özür grubu ve tercihlerine göre devlet memuru kadrolarına atanabilecekleri için ÖMSS’ye başvurmaları gerekmektedir.

bundan sonra gelecek senede tekrar alacak mıyız ?? NİLSU hanım ?

ÖMSS sınavına girebilmek için rapor nasıl alınabilir?

bi arkadaşım sınava girmek için hastaneye rapor almaya gitmiş.ama sadece dahiliye drunu görmüş.u raporu almak için hangi yolları izlemeli.kendisi bursada.orda sistem nasıl işlio.teşekkürler.

Hocam arkadaşınızın sorunu ne bilemem ama hastalğı ne ise o doktor ve hekimler detaylı inceleme yapar heyete girerler ilk yapması gereken hangi şehirde ise oraya en yakın tam teşkilatlı araştırma hastanenin online internetten veya telefon ile sağlık kurulu biriminden numara alması gerekli ondan sonraki prosödür yönlendirme usulü atıyorum piskiyatra git imza atsın göze git imza atsın gibi hastalığın ne ise onda detaylı inceleme yapıyorlar hocam..

eyvallah

şu tarih olayını çözdünüzmü çok daha ciddi bi sorun :)

arkadaşlar ildeki sosyal hizmetler müd. arayın sorun. buradaki yazanların bazıları yorumdan ibaret. yanlış bilgi edinebilirsiniz

Bayram yücel, 2009 yılında almış olduğun raporun fotokopisinde eğer sürekli ibaresinde EVET yazıyor ise, hemen o raporunla birlikte almış olduğun hastaneye gidip bir kaçtane fotokopisini çektirerek ASLI GİBİDİR yazısı yazdırarak başhekimliğe onaylatabilirsin. Ondan sonra sınav için gereken evraklarla birlikte başvurabilirsin. Birde 14.01.2012 ibaresi resmi olarak %40 ve üzeri özürü olanlar bu sınava girebilir diyor. Rapor geçersiz değildir. Arkadaşlar klavuzu iyi okuyalım lütfen!!!
[FONT=TimesNewRoman]2.1. BAŞVURU KOŞULLARI

[/FONT]
[FONT=TimesNewRoman][FONT=verdana]ÖMSS ve kuraya; 14/01/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren[/FONT]
[FONT=verdana]Özürlülük Ölçütü, [/FONT][/FONT]Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında
Yönetmelik hükümlerine uygun %40 ve üzerinde özürlü olduğu özürlü sağlık kurulu raporları ile
belirlenmiş olan adaylar başvurabileceklerdir.
[FONT=TimesNewRoman][FONT=verdana] [/FONT][/FONT]Özürlü sağlık kurulu raporlarında %40’tan daha az
özürlü olduğu belirtilen adaylar ÖMSS ve kuraya başvuramazlar.

[FONT=TimesNewRoman]http://www.osym.gov.tr/dosya/1-59235/h/2012omsskilavuzyeni220-2-2012.pdf
[/FONT]

arkadaşlar yüzde 40 altındakiler sınava vaya kuraya giremez orası belli ama benim gibi olanlar durumu nedir klavuz açık yazmıyor net belli degil rapor hakkında kim girebilir kim giremez ben nefrotik sendrom hastasıyın 2011 yılında aldıgım yüzde 40 raporum var 2022 maaşı için aldım raporum 2 yılık bu durumda bende girermiyim giremezmiyim kim girersin kimi giremezsin diyor nedir bu behriz nedir bu lahana turşsu net cevap arkadaşlar

Üst Alt