Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS ikinci tercihleri ne zaman olacak?

yakısıklı14

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
ben ömss ye gırdım lısans mezunuyum. tercıhlerı kacırdım. puanımda fena sayılmaz. fakat ıkınıc tercıh olmassa hıc bır anlamı olmayacak. bu fırsatı kacırıdıgım ıcın cok sınırlendım ama cozumu yok. eger ıkıncı tercıhler olacaksa bılgı verebılır mısınız.

Henüz belli değil 6 ay içerisinde olması bekleniyor çünkü standardı bu KPSS'ye bakarak sadece varsayım yapabiliyoruz.
Bunun yanında aynı Üniversite sınavlarında olduğu gibi bir ek atama olacak (Eylül veya Ekim diyorlar) fakat bu atamada dolmayan kadrolar doldurulmaya çalışılacak biraz da ek kadro açılır ama çok az bir rakam olur düüşüncesinde herkes.

ömss tercih ve kura ile alım yapıldı artık 2 sene sonraya diye biliyorum

EnemyHunter;

yok eylülde ek tercih ekimde 2.tercıh yapılcak puanımız ıkısene geçerlı ıkısene ıcınde atanamassak 2 sene sonraki ömssye kalırız

Evet bende şebboya katılıyorum puanın geçerliliği 2 yıl ve bence 2013 de de böyle bi 6-7 bin kişi alırlar bu ömss puanına göre diye tahmin ediyorum.

Maalesef bende kacirdim gece aklima gelince sinirden uykularim kaciyor eylulu bekleyecez artik

eylul ekım gıbı ek yerlestırme olacaksa sıkıntı yok gıbı gorunuyor en azından tercıh yapmıs oluruz. :))

demekki nasip degilmis tercihde yapmis olsaydim yine atanamazdim nasibimiz baska zamanda baska yerde hakkimizda hayirli olan neyse mevlam onu versin bizim hayir sandigimiz şeyde şer, şer sandigimiz şeyde hayir olabilir ama nefsime söz geciremiyorum :)

nasıl yaaaa eger eylülde de yerleşemezsek 2 yıl bekleyecekmiyiz , 2.yerleştirme 2 yıl sonramı

peki yeni kadro açılacak mı yoksa mevcut boş kalan kadrolar için mi yerleştirme yapılacak

bakanın açıkladığı eylül ayında ek yerleştirme olacağıydı.ama bu ek yerleştirmeye bu yerleştirmelere tercih edipte atanamayanlar tercih yapar diye tahmin ediyorum.ekim kasım gibide 2. yerleştirmeler olacağını söylemişlerdi.

bghns;

+26

Tamamen katılıyorum, ek yerleştirmeler atananamayıp tercih yapan yerleşen arkadaşlarımızdan sonra açılır. Bu da muhtemelen Kasım / Aralık ayını bulabilir.

2.ci yerleştirmeler, yani tercih yapıp atanamayanlardan sonra yeni kadrolar açılacaktır diye düşünüyorum.

eylülde olacakmış bakalım ne olacak bende dahil olmak üzere atanamayanların durumu ne olacak

valla arkadaşlar bence açacakları taş çatlasın 2000 kişi buda bütün öğretimleri kapsar diye düşünüyorum ama inşallah ben yanılırım şöyle bi 5000 kişi falan alırlar

arkadaşlar eylüldeki atamalar için peki tekrar başvuru gerek varmı veya tercih yapmamıza

rüzgarın oğlu;

eylüldeki ek atama için başvuruya gerek yok ama tekrar tercih yapmamız gerekecek

eylülde atama bekliyoruz. boş kontenjan artı yeni kadrolar.....

Simdi Tercih yapmayanlar eylulde yapilmasi beklenen ek tercih de tercih yapamayacaklarmi

ek yerleştirmeler olsa dahi çok atama olucagını sanmıyorum eğer ömss 2 yılda bir olucaksa ve bütün kadrolar bu sene doldurulacaksa 2 sene sonra girenler napıcak bu sefer o ayrı bir dert.

Gerçek engellilere hesapla araştırma yapılsın en az 250 bin açık vardır gökhan sen rahat ol engelliler önlerine atılan ufacık parçayı kabul edip hak aramadıkları için 46 bin engelli ile başlayan süreç 20 bine düşdü ve haziranda alınacakdı sözde 20 bin kişi eylülde işbaşı yaptırılacakdı bakdılarki bizler çok pasif insanlarız önümüze ne atılsa razıyız bunu parça parçaa alalımda çok alım yapmış gibi oluruz işin reklam kısmını ön plana çıkardılar uzun lafın kısası sen düşünme kardeşim daha çok kadro vardır ülkede reklam bitmez :D

inşallah 2.tercihler olur bencede olur gibime geliyor ösym'nin sitesinde ömss tercih/1 yazıyor demekki 2.de olacak

EnemyHunter;
dostum tabiki olacak sen neden umutsuzluğa düşmüş gibi yazdın şimdi bu mesajı kpss gibi düşün ikinci tercih ve başka tercihler olmayacaksa bu sınavın yapılmasının bir anlamı olurmu bende tercih yapıp atanamayanlardanım ilk başlarda çok üzüldüm ancak dünyanın sonu değilki ikinci yada üçüncü tercih de olacak sen emin ol eylül ayında ek kontenjan açılacak ve tercih yapacağız.

EnemyHunter;
dostum ne mezunusun puanın kaç?

ortaöğretimden girmiştim ben 85 puan aldım 2 yıllık meslek yüksek okulu okurum diye tercih yapmadım oda olmadı 1.tercihde bari ömss tercih yapıp bi yere gireyim bari diyorum bilgi için teşekkürler bu arada

Hakan ek kontenjanda 813 ortaöğretim kadrosu boş kaldı ek kontenjan dedikleri bu tamamı dolmayan boş kalan kadrolar eylülde bunların duyurusu yapılır düzenleme yapılacak bş kadrolar belkide dolsun diye biraz yumuşatacaklar nitelikleri puanında gayet iyi güzel bir tercihle atanma şansın var...

çokta yokmuş ama artık yerleştirme yaparlarken sadece puanlarımı göz ardı ediyolar yoksa engellilik durumunuda işin içine katıyorlarmı ?

tercih yaparsın yaptığın yerlerdeki kurumlara en yüksek puanlı niteliklere kim uyuyorsa ataması yapılır engel durumu önemli değil sınavda herkese ona göre soru soruldu ona göre süre uzatımı yapıldı tabi ne kadar adil orası tartışılıır kardeşim sonuç itibari ile puanın iyi sertifikan yoksa hemen al derim benden tavsiye sana

Bio;

ben bu sene lise den bilgisayar bölümü/web programlama bölümünden mezun oldum elimde diplomam var sertifika dediğiniz nedir acaba ?

Üst Alt