Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS ile atanan EKPSS ile tekrar atanabilir mi?

morfeuse23;

cevap geldi senin kul hakkı dediğin şeylere.

Sayın Samet B….

Müftülüğümüz e-mailine gönderdiğiniz ileti tarafımızca değerlendirilerek aşağıdaki hususların bilginize iletilmesi uygun görülmüştür.

1- Halen Devlet memuru olduğunuz halde KPSS'ye girerek işe başvurmanızın, başvuruda bulunacak diğer adayların hakkını ihlal ederek kul hakkına sebebiyet verebileceğiniz yönündeki ifade ve beyanlar gerçeği yansıtmamaktadır. Zira eleman alımı yapacak Devlet kurumunun halen Devlet Memuru olma veya olmama gibi bir şartı söz konusu değildir. İster Devlet Memuru olsun ister olmasın puanı yeterli olan herkesin başvurabileceği açıkça beyan edilmişken Devlet memuru olanların bu alım için başvurmaları herhangi bir hak gaspı hükmünde değildir.

2- Halen çalışmakta olduğunuz iş ve işyerinden hoşnut olup yeniden iş için herhangi bir başvuruda bulunmamanız ve iş bulmak isteyen diğer adaylara fırsat tanımanız ise bir fazilet ölçüsüdür. Zorunluluk değildir.

Bilgilerinizi rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Hikmet YAZICI
Karacabey Müftüsü

Son düzenleme:
arkadaşlar ben birşey duydum doğrumu bilmiyorum ama ekpss kurada ilk önce kura çekilecekmiş sonra ismi çıkanlar tercih yapacakmış sizler böyle bir duyum aldınız mı acaba

ÖMSS ile herhangi bir kadroya yerleştirilen arkadaşlar, EKPSS ile mezun oldukları branş dışına tekrar ataması yapılmamaktadır.

arkadasim argo konusmak istemiyorum yazdiklarimi ya adam gibi oku yada ismimi cismimi kullanarak yorum ekleme ben farkli seyden bahsediyorum sen malsin anlamiyorsun bak yazmisim kul hakki yapan dedigim adam ogretmenlik icin memurluktan istifa edip ogretmen oluyor simdide ogretmenlikten istifa edip memurluga girmek istiyor buna dedim bak kac kisi giremiyor onun yuzunden ise sayman varsa say ben boyle fantezi pesinde olanlara lafim gelde bunu senin gibi okuma eksikligi olan arkadaslara anlat

Tekrar tekrar söylüyorum iyi oku arkadasim 2 konuya deyindim 1.si yukarda yazdigim 2.si yasal olan hersey günah degildir demenin yanlış olduğuna yani sen iyi okumadigin icin anlamiyorsun

morfeuse23;

ben sana müftünün verdiği cevabı veriyorum. senin yaptığına bak. kaybetmişliğin vermiş olduğu rahatsızlıkla hakarete başvuruyorsun. bu normal bir durum sizin gibiler için. sana kötü söz söylemek içimden geliyor fakat söyleyipte senin gibiler yüzünden insanlığımı zedeleyemem. kem söz sahibine aittir. bunu da unutma. kal sağlıcakla...

Yarismi yapiyoruz kaybetmisim ne alaka belliydi zaten okumadan yazmandan belliydi sirf yorum yazmak ben biliyorum egonu tatmin etmek olduğunu alakasiz yorumlarla kendini yarışta sanmandan belliydi kendinde yazdin zaten neyse oku kardes oku ama dogru oku okudugun zamanda anlayarak oku boş boş okuma.Arkadaşım yazdim anlamadim soru sordugun muftuye bende sana anlatmaya calistiklarimi yazdim ve verdigi cevap inslah surekli dedigim gibi okursan anlarsin.Sayın Ahmet P....Müftülüğümüz e-mailine gönderdiğiniz ileti tarafımızca değerlendirilerek aşağıdaki hususların bilginize iletilmesi uygun görülmüştür.1- Tarafinizdan "Yasal olan hersey günah degildir "demek dogrumudur şeklinde Yöneltmis olduğunuz soru aslinda düşününce doğru olmadığını gösteriyor fakat bazı insanlar kendilerini bu şekilde avutarak vicdanlarini rahatlatmak eyleminde bulunuyorlar. Dediğiniz gibi faiz de yasal olmakla beraber "Haram"dır. 2-Bahsettiginiz kişi memurluk görevini yerine getirirken istifa edip öğretmen olmuş ve tekrar öğretmenlikten istifa edip memur olacakmış kanunen taninan bir haktir. Fakat başkasının hakkının yenmesi durumuna gelince kişi memurluk görevine ataninca 1 kontenjan doldurmuştur oradan istifa ettiğinde bu kontenjan boş kalacaktır, kişi daha sonra öğretmenliğe atanmış ve ayni şekilde 1 kontenjanda orda boşa gitmiş olacaktir. Kişinin yaptığı eylem sonucunda 2 kadro boş kalmıştır. O kadrolara atanacak kişilerin hakkına gasp edilmiştir. Kanunda bu hak tanınmıştır diye keyfi kullanilmamalidir. Kişi vicdaninin sesini dinlediği zaman bunun hak olduğunun fakat etik olmadığını görebilmelidir. Kişi buna zorunlu değildir fakat bu erdemli ve vicdanli bir davranıştır. Bilgilerinizi rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.Hikmet YAZICIKaracabey Müftüsü

Son düzenleme:
hayatın bir yarış olduğunu daha anlayamamışsın maalesef. yarış dediysem olimpiyatlarda 100 metre koşusu olarak mı anlıyorsun sen. ayrıca bu mesajı değiştirmeden önceki yazdığınız hakaretleri görmedim sanmayın. haksız olan kızar, kızdığı zaman başlar kıvırmaya veya hakaret etmeye. unutmayın kem söz sahibine aittir.
egodan bahsetmişsiniz ama anlamını kavrayamamışsınız. egonun sözlük anlamı benlik. sadece ben olayım demektir. yazdıklarımdan bu anlamı nasıl çıkardınız merak ettim doğrusu.

boş kalan kadrolara atamalar olmadığını mı sanıyorsun sen. atamalar oluyor elbette. galiba ben atanayım da kim ne olursa olsun havasındasın sen.
ayrıca bu işler nasip meselesidir bunu da unutma. Allah nasip etmediyse atanamazsın. atandıysan bile kaybedersin bunu da unutma.

Allah herkesin gönlüne göre hayırlısını versin inşallah.

Ben ben ben diyenlerden degilim benim puanima gore ilk atamada atanma sansim % 1milyon ben sana en basindandir diyorum fantezi pesinde olanlara lafim bos kadrolara muftun cvp vermis sana verdiginde baska soz etmiyorsun üstüne bize verdigi cevabi paylasinca yine yorum yazmak icin yaziyorsun ne alaka olimpiyatla ne alaka yarisla ben seninle bi yaris icinde degildimki anlamakta sikintin var diyorum sonra hakaret diyorsun var iste kendi kendine bi yaris icine girdin hayat yarisiyla burdaki yarisin ne alaka burda yorum yaziyon sonra kaybettin diyorsun neyi kaybediyoruz enteresansin valla egoya gelince ben evet ben demek ama suda var demi ben bilirim ben yaparim benim dedigim dogru ben daha iyiyim buda benliktir demi yazdiklarindan sunu cikardim kendi kendini tatmin ediyorsun bos bos milletin yorumuna yorum yapip sonra kaybettin demek ego tatmin etmekte nedir olmayan yaris olmayan iddiayi nasil kazaniyorsun yada kaybettin diyorsun diyorum ya egonu tatmin ediyorsun nasipi cok iyi bilirim emin ol liseyi bitirdim polislik sinavina girdim sorular ve cevaplarindan 120 sorudan 105 netim wardi o sene uni de kazandim polislik olacagi icin kayit yaapmadim sonra turkiye tarihinde ilk defa bir sinav iptal oldu hem polislik hemde uni gitti sonra nasip degil dedim ertesi sene zabit katipligine girdim 700 kisiden en iyi 5 yazandim sözlü mulakat denen zimbirtiya girdim 8 sorudan 7 dogru werdim 8 de 2 dogru veren kisi ve 700 de 120. Yazan kisiler girdi ben giremedim(not: heyetteki en yetkili kisinin korumasiyla sözlü mulakattan ciktigimda hayirli olsun iyi yazmissin ve iyi cevap vermissin ama dua et inslah cok baski olmaz çünkü surekli telefonla araniyor agir ceza reisi diye ekledi) bunada nasip degil dedim önüme baktim gecen sene dgs de mühendisliği kazandim fakat askeri islemler icin gatada 1 ay felan yattim o sirada onun islemleride gitti onada nasip dedim emin ol nasibi cok iyi bilirim bu sene ekpssdr iyi puan aldim fakat nasip 15 tercih yapacagim nasiple alakali normal sartlarda puana gore girmem lazim ama nasip degilse gireemem o yuzden dedigim gibi bilip bilmeden yada yazilanlari tam okumadan yorum yazmayin seninle farkli seyleri tartismiyoruz aslinda fakat sen bi yaris icine girdin laf yetistirme lafına konu baska yere kaydi tekrar diyeyim benim lafim fantezi yapanlara yani örnek verdigim kisi gibi 3 kere atanmis olup 3 kere istifa eden arkadasa ayrica yasal olan herseyin gunah degildir sozunun yanlis olduguna

senin dediğin gibi olsun ne diyeyim. Allah acil şifalar versin ihtiyacı olanlara. atama şansım %1 milyon diyorsun ama bir şeyi gözden kaçırıyorsun bence. umarım yanılıyorumdur. tercihler de çok önemli burada. sen mesela 92 puan aldın diyelim. diğer arkadaşta 84 puan aldı. senin yaptığın tercih listesinde yer alan kurumların en düşük puanı 93 olursa atanamazsın. 84 puan alan diğer arkadaşın tercih listesinde yer alan kurumların en düşük atama puanı 84 veya daha düşük olursa o atanabilir. bu da var.

Kardessssssssssss ricaaaa ediyorum ne olursun tam oku bak sonlara doğru yazmisimki normal sartlarda puana gore girmem lazim ama nasip 15 tercih yapacagim nasip gözünü sevdiğim en basindandir anlasamadigimiz bu iste sen tam okumuyon ;) demisim zaten dedigini sansim nasibim yoksa turkiye siralamasinda 16. Olayim 15 tercih x ili yapayim benden onceki turkiye ilk 15 i de x ilini tercih etsin ben giremem nasip işte yapacak birşey yok yoksa ayni dusunceleri paylasiyorum senle En bastada yazdim Inslah tum engelli kardeslerim atanir issizlik normalde zor zaten birde engelli olup işsiz olmak dahada zor Allahim hepimize saglik ve is nasip etsin inslah alimlar fazla olur en azindan buyuk bir kismimiz atanir.

Üst Alt