Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS ile kazandığım kuruma atamam gerçekleştirilmedi..?

ulugbey

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Ömss ile kkk kazandığım halde atamam gerçekleşmedi. 2013 şubat -mart dönemi alımlarında tercih yapabilir miyim?Klavuzdaki maddeye göre tercih yapamıyorum ama bir şansım yok mu ne bilim dilekçe yazsam sonuçta haklıyım yeni rapor isteyeceklerini bilseydim kkk hiç tercih etmezdim.2014'deki sınavda belki bu kadar şanslı olmayabilirim.

KARDEŞİM,

atandığın kurum, bu kurumu tercih yapacalar için özel şartlarında bu durumu belirtmesi gerekirdi diye düşünüyorum. bu senin değil kurumun hatası ve bundan dolayı atanamamışsın. bence her nekadar atananlar atandiıkları yere başlamazlarsa bir daha tercih yapamazlar maddesi olsada bu senin dışında bir durum. sisteme göre tercih hakkın vardır demiyorum ama eğer yoksa bu hak mutlaka verilmelidir diye düşünüyorum.
ayrıca merak etiğim konu neden acaba sonradan rapor istemişler anlamadım.

engelliysen tekrar rapor almanda sorun çıkmazdı bence. keşke tüm kurumlar kkk yaptıgı gibi yapsalar. bu sayede zihinsel engelli ömss 1çlerden kurtulurduk.

Eger sartlarin tutmadan tercih yapip atandiysan ozaman kurum hakli sarlrin kurumun acikladigi kadro nitligine uyup yinede atamani kabul etmedilerse sen hakli olarak mahkeme yolun aciktir.bundanda emin ol mahemeyi kesin kaznirsin Gelelim tercih soruna omss klavuzunda acikca belirtilmistirki atamasi olan yerlesen veya atanipta kadro uygnsuzlugu nedeniyle atamasi iptal olunan adaylar bir sonraki atamalarda tercihte bulunaz bulunsa bile atamasi yapilamaz.sizin icin en garanti mahkeme acmaniz.Bolge ismahkemelri davayi 4 ayda kesin hukm baglar .Allah yardimcin olsun kardes.

işin içinde bir bit yeniği var demekki atamanız olmadı

raporun nasıl kabul görmedi yahu ne gibi eksiklikler vardı ki ?

Raporum sürekli 41% eksik bir tarafı yok askeri hastane bana %39 verdi raporu düşürdü yani kazandığım halde bu hakkımı elimden aldı.işin içinde bi bit yeneği var diyen arkadaş sen raporunu askeri hastaneden al bakalım alabiliyorsan...

syildirim1412;
sonradan rapor isteneceğini bilseydim kesinlikle yazmazdım tekrar uğraşmayı kim ister ki üstelik burada bazı arkadaşlar bunun kesin engeli yoktur doktor haklıdır kanaatinde peki siz hiç vergi indiriminden faydalanmak için rapor almaya çalıştınız mı? Kolay mı öyle rapor almak.

Zihinsel engellilerden ne istiyorsunuz onların durumu diğerlerinden daha kötü gerçekten birşeyi olan adam zaten korkmazda anlmadım bu ne demek

serdaruz;

mevzu bu değil benim sorduğum soruyu farklı yerlere getirmeyin dengesiz dengesiz yorum atanları kaale alma kardeşim.

engelin neydi ve raporun % kaçtı? kkk= Kara Kuvvetleri Komutanlığı değilmi? eğer öyleyse onlar sana askere alınamaz raporu vermemişlermiydi?

işitmeden kardeşim % 41. evet kara kuvvetleri komutanlığı. daha önce muaf raporunu da aynı askeri hastaneden almıştım.

Kardeim sonuç olarak tercihler açıklansın bekle gör geçmiş olsun inşallah tercih yapıp atanırsın

Sınavdan önce millete sallıyordum bak noldu şimdi? Bir dahaki sınav 2014 te ona hazırlanmaya başla , tabi raporuna oran yeterse..

Anlama kıtlığımı var acaba bazı arkadaşlarda raporum sürekli diyorum kardeşim. Hala rapor oranın yeterse diyor.Her kurum yeni muayene yeni rapor istemedi bunu sadece kkk yaptı. yani benim sürekli olan raporum hala aktif. Askeriyeden aldığımın hiç bir hükmü yok.

ne sıfatla adam alıyorlar bilmiyorum kardeş ama eğer özel şart arıyorlarsa bilemem senden neden yeni rapor istediklerini de anlamış değilim Allah yardımcın olsun

yani ben bişeyi çözemedim sizin kkk haricinde devlet hastanesi yada devlet hastanesine eşdeğer bir hastaneden raporunuz var mı?
askeri hastane hariç...
eğer raporunuz askeri hastanenin rapooru ise ve siz bu raporla müracat ve iş başı yapmak istiyorsanız bu olmaz herhalde...
yada raporunuz devlet hastanesindense neden 2 bir rapor istiyorlar....

twilight;

işte bende bunu anlamıyorum askere almıyorlar engelli diye ama iş memurluğa gelince engelsiz değilsin diye rapor veriyorlar. Bence daha önce verdikleri askerliğe elverişli değildir raporunu örnek göstererek bi avukata yada bilen birilerine sor. Çünkü o raporu verende Askeriye

Ataman yapıldığı için o puanını tekrar kullanamazsın. Çünkü sen ösym nin siteminde bir yere yerleşmiş olarak görünecek ve tercih hakkına sahip olmayacaksın bu nedendendir ki kurum değiştirmek veya atandığı ili beğenmeyenler tekrar kpss sınavına girer tercih yaparlar ömss sınavınıda ösym yaptığı için prosedür aynı işleyecektir. ama bu konuda en net bilgiyi ösym ye dilekçe göndererek ulaşabilirsin. Umarım yanılırım tekrar o puanını kullanabilirsin. Allah yardımcın olsun.

Ve atamam gerçekleşmedi demişsin ama ataman gerçekleşmiş kurum seni kabul etmemiş. ikisi çok farklıdır bence iyi bir avukattan bilgi al.

hakanım;
çok önceden devlet hastanesinden aldığım raporum var ben bu raporla ömss başvurdum.

taho;
kurum kabul etmedi evet.Bende okudum klavuzu evet orda kesin bir bilgi var ama ortada da ösym'nin yanlışı var kurum yeniden rapor isteyebilir ibaresini koyabilirdi en azından klavuzda bunu belirtmesi gerekirdi.

Maral;
Bu işi yargıya intikal ettirirsem işler uzar diye düşünüyorum. şubat-mart dönemine kadar eğer dava açarsam imkanı yok 2 ay içinde sonuçlanmaz başka alternatifler denemeliyim.

ne yazık ki başka bi alternatif çözüm yok. Çok açık ve net tercih yapanlar atandığı kurumun niteliğini karşılamıyorsa 2 yıl boyunca tercih yapamaz :(

ya ben bir sey anlamadım senden tekrar rapor istenilmesi anormal çünkü herkes 98 yıllı raporla bile iş başı yaptı sen herkes gibi elindeki mevcut raporu verecektin olay bitecekti ben konuyu çözemedim .

Bence siz haklısınız. hem neden tekrar rapor istiyolar ki sonuçta bi raporunuz var. hadi tekrar rapor istediler niye düşük veriyorlar. Bir heyetin verdiğini diğer heyet hayır mi diyor. devlet kendi içinde bile çelişkili. Arkadaşın bi bacağı yok adamcağıza %29 rapor verdiler hakmı bu yani. özel işyerleri engelli olduğun için kabul etmez devlette böyle saçma cetvel çıkarıp bizi mağdur eder.umarım bi yol bulursunuz...

ne yazık ki bazı kurumlar tekrar rapor istediler. Bunun içinde sınavı yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıda vardı diye hatırlıyorum.Kendi sitesinde görmüştüm istenilen evrakların içinde

sürekli bir raporda tekrar rapor isteme hakları yok zaten verende askeri hastane bence mahkeme yolunu dene..kazanılmış hakkın senin nasıl vermezz.. sonuçta bu sınava o raporla girdin ve yeni rapor istenir maddesi mi koymuşlar..2. tercih hakkı vermezler bence çünkü tercih yaptın ve kazandın.. inşallah bi çözüm yolu bulursun.. :(

aile bakanlığı en başta yeni rapor istedi ama sonra düzeltti ve eski raporlarda geçerlidir dedi.

süreli raporlarda istendi ama arkadaşın raporu süresizz yani rahatsızlığı geçici değil demek yeniden rapor istemeleri saçmaa..

Ömss sınavı sonucu kazananlardan, kkk dışında hiç bir kurum yeniden rapor istemedi arkadaşlar.Bu özel koşulu kkk nin ösym ye bildirmesi gerekirdi.Eski raporumu zaten ben ilk personel temin merkezine gittiğimde dosyamda mevcuttu adamlar yeniden rapor alınacak dedi kendi yönetmeliklerine göre iş yaptılar herkes den yeni bir rapor istendi. Hatta bir diğer arkadaşım da aynı şekilde elendi.

Öncelikle dilekçe yazmayı düşünüyorum dava açmak saçma olur bu saatten sonra kkk de çalışmayı katiyyen istemem keşke başka kurumları yazsaydım.

twilight;
kardesim kesinlikle osym ye git tercih hakinin olup olmadigini sor cunku sorun sende degil kkk nin detayli bilgiyi orda verirler sana

kkk tipik askeriye mantığı. allah bildiği gibi yapsın bunları....

Üst Alt