Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS ile kazandığım kuruma atamam gerçekleştirilmedi..?

kardeş senin durumu baştan sona okudum ve gerçekten üzüldüm.. ama şunuda biliyorumki deniz kuvvetleri kara kuvvetleri memur alımında böyle bir yamuk yaparlar diye ozman bende düşünmüştüm çünkü ordumuz kendini ayrı bir yönetim sanıyor sen %90 raporlar gitseydin bile yinede onlar isterdi.. ama yasal olarak mahkemeye başvur çünkü ösym sana bir daha tercih hakkı tanımaz sanırım.

Bence mahkemeye başvur kardeşim. Artık kkk de çalışmayacak olsan bile alacağın mahkeme kararı bundan sonra atanacak arkadaşlar için emsal olur. Sen de haklılığını tescil ettirmiş olursun mahkemede. En azından sana haksızlık yapanlar cevaplarını alırlar. Allah yardımcın olsun. Kendini devletin üstünde görüp, özel uygulamalara gidip insanları mağdur edenler cevaplarını almalı.

1.senin adına üzüldüm. bizim ülkemizin saçma sapan kanunları olduğu açık bir gerçek nedeni ise kurumlar birinin verdiği raporu diğer kabul etmemesi.bu ülke de askeriye yıllardan beri ayrı bir devlet ve ayrı kanunları varmış gibi hareket ediyor.
2.ben senin yerinde olsam bu kurumu yazacağıma normal devlet memurluklarından bir tanesini yazardım.örneğin kamu hastahanelerini.ama olan olmuş umarım bu haksızlık bir an önce giderilir ve ikinci atamalarda hakkını verirler.bununla ilgili araştırmalarını iyice yapmanı gerekli birimlerden daha fazla bilgi almanı önermekten başka bir şey diyemiyorum.

Yayınlanan yeni yönetmelikte senin durumunu lehine düzenleyen bir madde var. Bu maddeye göre atamanın yapılması için KKK'na müracaat et hemen:

http://www.engelliler.biz/forum/ask...tenegi-yonetmeliginde-degisiklik-yapildi.html

MADDE 31- Aynı Yönetmeliğin 85inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
[...]
Türk Silahlı Kuvvetlerine alınacak sivil engelli memurlara, 22/8/2011 tarihli ve 2011/2192 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır. Ancak, bu Yönetmeliğe göre alınacak engelli sivil memurların özür oranlarının tespiti, 14/1/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre belirlenir.

Evet, ilgili Yönetmelik'te yapılan bu değişiklikle durumun lehinde senin.

Çünkü Türk Silahlı kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin daha önceki 85. maddeye göre senden yeniden rapor istenmesi gerekiyordu.
Bu anlamda yaptıkları işlem doğruydu:

"... Türk Silahlı Kuvvetlerine alınacak sivil sakat memurlara, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü maddesi uyarınca çıkarılan ve 27 Temmuz 1983 tarihli ve 18117 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren "Sakatların Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Hangi İşlerde Çalıştırılacakları Hakkında Yönetmelik" hükümleri uygulanır. apılır."Ancak bu yönetmeliğe göre alınacak sakat sivil memurların sakatlık derecelerinin tesbiti 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinin 3 üncü bendi uyarınca çıkarılan 28/04/1981 tarihli ve 17234 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren "Sakatlık İndiriminden Yararlanacak Hizmet Erbabının Sakatlık Derecelerinin Tesbit Şekli ile Uygulanması Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre yapılır

Aldığın özürlü sağlık kurulu raporu "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre" düzenlenmişti ve farklı bir Yönetmelik kapsamındaydı. O yüzden senden yeni bir rapor istendi.

Şimdi bu hüküm değiştirildi (diğer hükümler de güncellendi) ve artık engelli sivil memurlar için "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" geçerli.

Bu yönetmelik geriye doğru işler mi? Sonuçta tamam KKK hatası tercih kılavuzunda belirtmedi kendi yönetmeliklerine göre tekrar sağlık raporu istedi hastaneye sevk etti ama şüphelerim var bu yönetmeliği önlerine sürsem geçmişe yönelik işlem yapamıyoruz deyip üstünü örtebilirler.

Geriye doğru işlemez malesef. Yeni Yönetmelik'in değişen ilgili hükümleri, 6.2.2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Bugün yani.
ama siz o % 39'luk rapora itiraz edin. Bu şekilde durumunuzu güncellemiş olursunuz.

İtiraz ettiğinizde sizi o eski Yönetmelik hükümlerine göre değil yeni Yönetmelik hükümlerine göre degerlendirmek zorunda kalırlar.

Siz itiraz ettiniz diyelim rapora. E yeni rapor için hastaneye sevkeidldiğinizde eski TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği 85. madde hükümlerine göre de rapor isteyemezler.
Bu durumda sizden "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre" rapor istenmesi gerekecektir. E elinizde de zaten o rapordan var.
Siz bu yönde adım atmaya yoğunlaşın.

Ya da Kurum'a yeniden başvurun, böyle bir imkan varsa (araştırmadım bu konuyla ilgili olarak).
TSk Sağlık Yeteneği Yönetmeliği 85. madde bugün itibariyle değiştirildi ve güncellendi, benim aldığım rapor,
"Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre" uygun.

Zaten ÖMSS ile ilgili Yönetmelik de
"Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre" alınmış raporları esas alıyor deyin.
Olmadı, bu konuda haklarınızı bilmeniz açısından ne yapabileceğiniz konusunda alo 183'ten hukuki alanda danışmanlık isteyin.

iki kere itiraz etmiştim rapor oranına. üçüncü kez itiraz ettim hakem hastaneye sevk istedim demişlerdi bana iki olumsuz raporunuz var o yüzden iki olumlu rapor almanız gerekiyor tekrardan demişlerdi.Farklı illere sevk ettiler ben gitmedim. Onun da belli bir süresi vardı hatırladığım kadarıyla şu güne kadar gitmeniz gerekiyor demişlerdi.Buradan bir şey çıkacağını zannetmiyorum.

Lehime değil de aleyhime işliyor bu yönetmelik.Kuruma gidip şansımı denememde fayda var.

Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü, yaşlı hizmetleri genel müdürlüğünden de yardım isteyin:Aile TV | Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kanalı | İletişim

Aylin Çiftçi'nin faksına hemen faks çekin. Durumunuzu açık ve net bir şekilde izah edip yardım isteyin.

Ayrıca BİMER aracılıgıyla bilgi edinme kapsamında durumunuzun yeniden degerlendiirlmesini talep edin.
her kurumu ayaga kaldırıp hakkınızın peşine düşün pes etmeyin derim.
Gelişmeleri de anlatın lütfen.

Az evvel 183 aradım 48 saat içinde mesaj gelecek dedi bizimle tekrar iletişime geçip uzmanlarımızla detaylı konuşabilirsiniz dedi.

işin içinde bir bit yeniği var demekki atamanız olmadı
Madem atama gerçekleşmeyecekti de biz niye o kadar ders çalıştık, dalga mı geçiyor bunlar şimdi ben de marta tercih yapcam atanacağımı sanmıyorum zaten 2022 de kesiyorlar resmen bizi aç bırakacaklar

kardeşim ordudan atılın adamları, yeni çıkardıkları yasalarla geri çağırıyorlar.ben senin itirazını kabul edeceklerini (etmek zorunda olduklarına) inanıyorum.bir an önce imkanın varsa şahsen git.yönetmeliği göster.

maalesef arkadaş sen yerleşmişsin 2. bir tercih hakın yok,
ancak rapor konusunda idare mahkemesinde dava açabilirdin!

kardeş senin iş zor askeriyeyi bilirim senin %41 raporun varsa sana askeriye imkanı yok %40 bile vermez 2 tercih hakkında yok çünkü ataman yapılmış ancak bu işi mahkeme çözer başka yolu yok bence tabii bu kendi fikrim sonra yanlış anlama olamasın

elinde raporun varsa vardır zaten yönetmeliğe göre seni almak zorundalar yeni rapor da neymiş zaten sürekli diye yazıyordur ulan bu millet ne yapsın arkadaş sınav derler girer kazan derler kazanır ama sonuc hep aynı sonuç yine boştasın yazıııkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

kardeşş yılma bence üstüne düş ve hakkın olanı al boş durma calmadık kapı bırakma hakkını ara

Bence senin ikinci tercih hakkın olmalı.Çünkü atanamamanın seninle ilgili bir sıkıntısı yok.Yanlış bılgi beyanındada bulunamamışın anladığım kadarıyla.Size tavsiyem işin peşini bırakmadan bütün ilgili kurumlara bildirmen.

Şimdi ÖSYM bu arkadaşın bu tür olaylar yaşadığını bilmez ben göndermişim o girememiş der taki arkadaş bunu bir dilekçe ile bildirip durumu anlatıncaya kadar eyer bunu bildirmez isen ÖSYM hatayı sende bulur sistem gereği bir daha atama yapmanı yasaklar. Bu askeriye aynı pisliği maliyede yapıyor ama bunun hakkında kazanılmış davalar var diye okumuştum. Evet artık askeriye eski askeriye değil kafasına göre kendi yasaları olan askeriye değil o yüzden normal bir mahkemenin aldığı kararı uygulamak ile yükümlüler bilgin olsun. Sen dava açki atanamasan dahi davayı kazanman diğer arkadaşların umudu olsun.

Ösym ve DPB ' ye dilekçe yazdım 1buçuk hafta önce hala dönüş olmadı yazılı olarak dönüş yapılmasını istemiştim. Dava konusuna gelince önce yapılması gerekeni yani kuruma gidip bu yönetmeliği gösterip atamamın yapılmasını talep edeceğim. Eğer olumsuz dönüş olursa dava açmayı düşünüyorum.

twilight sen baştan sona kadar çok hatalısın bir kere askeriyenin raporu detaylı olarak inceleyip ayrıntılı muayene yaptığını bilmiyormuydun askeriye atamanı gerçekleştirmemiş muayene sonucu elindeki raporun bir anlamı kalmamış zaten memur olarak çalışmıyormusun gözü doymazlık yapma da 2014 yılındaki sınava gir ozaman farklı kurumları tercih et boşuna dava açıp kendini maddi manevi olarak yorma işine bak çalışmaya devam et.

Eyvallah kardeş benim yerimde sen olsa idin bu kadar rahat es geçecek miydin çok merak ediyorum. gözü doymazlık yapma demişsin rahatlık battığı için değil şartlar öyle öngördüğü için ben bu sınava girdim.Bilmiyordum yeniden hastaneye sevk edeceklerini ki prensip olarak hastaneye sevk etmeleri yanlış kılavuzda her şey açıktı. Ayrıntılı muayene mi güldürme beni birader işitme engeli olanlara nasıl bir muayene yapılması beklenir ki her şey odyocunun elinde belli frekans aralığında ki değerlerle oynaması senin kaderini belirliyor. Benim raporu tam sınırda ( % 39) bırakması sizce neyin göstergesi ?

twilight ben onu bunu bilmem senin madem puanın iyidi daha iyi kurumlar vardı yazabilirdin askeriyenin rapor konusunda ince eleyip sık dokuduğunu bilmen lazımdı kaldı ki ben askerlik muaf olduğumu kanıtlamak için 3 gün boyunca Etimesgut hastanesine git gel yaptım akülü sandalyede bir insanım ulaşımımım cok zor oldu doktor bile kalk ayağı yürü dedi bana inanmamazlık hat safhada anlayacağın rapor sınırını bilemem sonuç olarak atanamamışsın askeriyenin muayene ve rapor prosedürü gereği Allahtan hayırlısını iste ne güzel memursun çalışmaya devam et .

Evet çok sıkı tutuyorlar işleri askeriyede. Ben de askerlikten muaf raporu için gidip gelmiştim. Buyurgan ve sivilllere tepeden bakan bir yaklaşım içindeler nedense. İşitme testi yetmezmiş gibi bir de iğneyle uyutup abr testi yaptılar. Ondan sonra alabildim raporu.
twilight, yaşadığın talihsizlik olmuş. Kalem arkadaşın açıklamalarını da okudum. Kimileri yine devlet içinde devlet gibi davranmış ama yavaş yavaş düzeliyor işler. Geçmiş olsun demekten başka elimden bir şey gelmiyor. Bu olmazsa , İnşallah 2014 sınavı var.

nasıl insanlarsınız siz ya engelli bir kardeşimiz olarak ona destek cıkcağınıza konuştuklarınıza bakın yazıklar olsun

sonuna kadar memur olması engellenen kardeşimiz haklı bence dava açsa kazanır bu askeriye neden her alanda böyle adamlar teknolojinin bile 10 yıl gerisinde yaşıyor her işleri yavaş ve kendince

K.K.k lığı kadro açmışşsa bizden birileride mutlaka tercih edecektir.Atanamayan arkadaşımızı eleştiren kardeş biraz egoist davranmayın.k.k.k.nin yaptığı biz engellilere göz dağı vermektir,biz resmiyette engelli kadrosu açsakta sizler tercih etmeyin,yoksa başınıza geleceği bu. Şimdi bunu anlıyacak mantığınız yokmu acıyorum size.twilight.sizin yerinizde olsam asla ve asla bu yanlışlığın ve hak gaspının peşini bırakmam.sadece şunu kkk na göstermek için herşey sizin istediğiniz gibi olmayacak ve bu ülkedede adalatin var olduğunu bildirmek.Bu bir emsal olur hapimiz için.

Merhaba;
gözden kaçırılan bir nokta var burada.sürekli ibreli raporu olan engelli bir vatandaştan yeni rapor istenmesi devletin kendi kendini yalanlaması demektir. O raporu veren kurum devlet hastanesidir.
Sürekli yazıyor ve oranı belli ... Buna rağmen yeni rapor istenmesi saçmalığın alasıdır.Kolu olmayan vatandaşa verilen %40 oranı sürekli olan rapor bir kaç sene sonra yeni rapor istenmesi kolun yeniden çıkıp çıkmadığını kontrol etmek gibi bir şeydir.
Hakkını sonuna kadar ara bence

144 aradım idari mahkemeye gidin dediler.Öncelikli olarak kuruma gidip durumu izah edeceğim.Pazartesi gününe kadar iyi bir plan yapıp KKK'ya gideceğim.Sonuç olumsuz olursa son olarak idari mahkemeye başvurcam.Son durum bu şekilde.

Twi anayasaya kadar git kardeşim haklısın sonuçta bırakma peşini emsal karar oluşana kadar devam et zafer senin olacak senle emsal karar oluşacağına inanıyorum sonrasında kimsede tın olmuyacak ve dua alacaksın....

Üst Alt