Geriye doğru işlemez malesef. Yeni Yönetmelik'in değişen ilgili hükümleri, 6.2.2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Bugün yani.
ama siz o % 39'luk rapora itiraz edin. Bu şekilde durumunuzu güncellemiş olursunuz.
İtiraz ettiğinizde sizi o eski Yönetmelik hükümlerine göre değil yeni Yönetmelik hükümlerine göre degerlendirmek zorunda kalırlar.
Siz itiraz ettiniz diyelim rapora. E yeni rapor için hastaneye sevkeidldiğinizde eski TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği 85. madde hükümlerine göre de rapor isteyemezler.
Bu durumda sizden "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre" rapor istenmesi gerekecektir. E elinizde de zaten o rapordan var.
Siz bu yönde adım atmaya yoğunlaşın.
Ya da Kurum'a yeniden başvurun, böyle bir imkan varsa (araştırmadım bu konuyla ilgili olarak).
TSk Sağlık Yeteneği Yönetmeliği 85. madde bugün itibariyle değiştirildi ve güncellendi, benim aldığım rapor, "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre" uygun.
Zaten ÖMSS ile ilgili Yönetmelik de "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre" alınmış raporları esas alıyor deyin.
Olmadı, bu konuda haklarınızı bilmeniz açısından ne yapabileceğiniz konusunda alo 183'ten hukuki alanda danışmanlık isteyin.