Özürlü Memur Seçme Sınavında Atanamayan arkadaşların Dikkatine!!!
Aşağıda ki metni kopyalayarak sizlerde Bimere yada gerekli yerlere gönderebilirsiniz.Dilekçe bu linkten alınmıştır.
Arkadaşlar 1. Sayfada Başbakanlığa Gönderilecek Dilekçe Hazır - Memurlar.Net - Forum
Dilekçeyi Mail olarak Göndereceğiniz adresler;
bimer@basbakanlik.gov.tr
http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx
BAŞBAKANLIK ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜNE
ANKARA
Sayın Başbakanım,
Engelli bir birey olarak almış olduğum eğitim ve sahip olduğum mesleki yeterlilikler göz önünde bulundurularak istihdam edilmek ve kendi hayatını idame ettirebilen, sosyal ve mesleki statü sahibi vatandaş olarak ben de ülkeme katma değer sağlamak istiyorum.
Bu amaçla 2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı’na (ÖMSS) girdim. Fakat, 2012 yılında yapılan 2012 ÖMSS/1 Tercih işlemlerinde herhangi bir kadroya yerleşemedim ve zaten niteliği uymadığı için binlerce kadro da boş kaldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma ŞAHİN’in medyaya yansıyan demeçlerinde her yıl sadece bir yerleştirme yapılabildiği ve bu nedenle boş kalan kadroların 2012 yılı içerisinde değil 2013 yılının ilk üç ayında yapılacak yerleştirme ile doldurulacağını belirtmektedir. Fakat, 2013 yılı için tahsis edilmiş herhangi bir engelli personel kadrosunu ne yazık ki hala telaffuz etmiş değildir.
Türkiye’de bizler engellilerin milletvekili olarak görev aldıklarını ve milleti temsil ettiklerini gördük ve görüyoruz. Böylesine modern ve çağdaş bir toplum haline gelmişken engellilerin istihdamı konusunda kısır tartışmalara girilmesi engelli camiasında infiale sebep olmaktadır.
Bizler, oturduğumuz yerde “devlet bize baksın” mantığı yürütmüyoruz, çalışmak istiyoruz, iş istiyoruz ama çalışma bakanı Sayın ÇELİK, 2013 yılı ile alakalı sadece 5423 kadro ayrıldığını söylüyor. Peki şuanda grup (ilköğretim ,ortaöğretim, önlisans, lisans) olan adaylara bu sayı gerçekten yeter mi? Bunu hangi vicdan kabul eder? Bu mudur bizlere verilen değer? Lütfen bize böyle davranmalarına müsaade etmeyin
Sayın Başbakanım,
Bir programda Büşra AYDAR adlı engelli bir arkadaşımız size ve tüm konuklara “Hor Görmeyin” adlı şiirini okumuş ve siz gözyaşlarına boğulmuştunuz. Bu şiiri arşivinizden tekrar dinlemenizi ve engelli istihdamı ile ilgili olarak; 2013 Yılında sadece 2012 yılında ilan edilen fakat nitelik uymadığı için boş kalan kadrolara değil 2013 yılı için ilave kadro eklenerek en az 12.000 engelli memur ataması yapılmasını talep ediyorum.
Gereğini bilgilerinize arz ederim.
[FONT=Calibri][FONT=Times New Roman][SIZE=3]
[/SIZE][/FONT][/FONT]