Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS Lise Mezunları Sonuçlar ve Yorumlar

ya anlamadığım arkadaşlardan bazıları sanırım dalga geçiyor bu ne 85-90 olan arkadaşlarım ümidim yok atanırmıyım felan iyi biz 74,6 o zaman hiç düşünmeyelim bile hepimizin hakkında hayırlısı olsun ama bireysel düşünmeyin bizleri ayakta tutan ümit siz o puanlarla öyle derseniz düşük puan alan bizler bitik durumdayız demektir .

Arkadaşlar bir afyonlu olarak ümüdim yok çogu tanıdıgım arkadaşlar 90 nın üzerinde puan almış ilk tercihleri yaşadıgı il olurlarsa şansımı az görüyorum 80 puanla kalırım her halde

arkadaşlar kişiler tercihlerini ikamet ettikleri il bazındamı yapabilecekler yoksa türkiye genelinde mi .? bilgisi olan varmı bildiğin kadarı kişi bağlı bulunduğu il dışına tercih yapamayacaktı ama yanılıyor da olabilirim. bilgisi olan varsa yazabilir mi

zaten genelde herkes yasadıgı ıllı tercıh eder herhalde ılk sırada ...

böyle oluncadasehir ortalaması olacak...

sanırım ben ıstemeye ıstemeye baska memleketı tercıh edecegım

sınava girenlerin iller bazında dagılımını gösteren bir çizelge var mı acaba googleda aradım böyle birşeye rastlayamadım.

ortaöğretim 58 puan hiç biyer çıkmaz...:confused:

AyArR_Mustafa;

Sonuçlar linkinide yazınız...Teşekürlerr

murat arkadaşım zaten sıramın yanlış olduğunu belitmiştim benim gerçek sıram 11 bin küsür ben bu sene hayatta atanamam ama umrumdada değil olmadı dedim geçtim :cool:

87.5 ve sıralama 1133.

istanbul'a tayin olmazsa gelibolu yada yalova olabilir. :)

LISE - IŞITME ENGELLIYIM ( Konuşuyorum )

genel sıralama : 47334

başarı sıralama : 2460

ınsallah atanırız atanma ve tercıh yaparsanız ılk memleketınızı yazın arkadaşlar sansınız dahda artar.:)

Arkadaşlar bence karamsar olmayın herkesin hakkında hayırlısı olsun.Herkesin gönlünce olsun.Umudunuzu yitirmeyin:):):)

genek yetenek dogru:29yanlış: 1
genel kültür dogru: 18yanlış:12
sıralama: 1142.
sınava giren; 47334 (ortaögretim)

84,45275

lise 2098

bazı yorumlarda yüksek puan alan arkadaşların umutsuz olduklarını gördüm.bence ben bu puanla atanırım.diye düşünüyorum umutsuzluğa yer yok :eek: yüksek puan alamayanlarıda daha çok umutsuzlandırmaya ne gerek var sonuçta 20000 alım yapılacak 2 yıl içinde üçte birimiz atanacağız. ayrıca bazı arkadaşlarımız atandığı halde gitmeyecektir.meb sınavından ve diğier sınavlardan bliyorum.bazıları trcih etmeyecek bazıları tek tercihde bulunacak.bunlarıda göz önünde bulunduralım.

80 puan aldım 90 puan aldım fakat atanacağımı düşünmüyorum bu puan çok düşük diye ortalığa karamsarlık,ümitsizlik pompalayan kişilere aldırış etmeyin. 40 puan alan dahi atanacaktır en geç gelecek sene sonuna kadar sabırlı olun. Karamsarlığa düşürmeye çalışanlara sakın ama sakın ola aldırış etmeyin zira onların istediğide bu zaten. Allah işinizi rast getirsin kardeşlerim.

işitme engelliyim ( az duyuyorum ,konuşuyorum )
puanım 83,26205
başarı sıram 2632
aday sayısı 47334
bu puanla istediğim mesleğe atanabilirmiyim ?

arkadaşlar şu 80 ve üstü puan alıpta atanamam diyipte kendi kendine buraya yorum yazana helal olsun diyorum başka bişe demiyorum..

Puana göre atama tahmini kaç olur....kaç puan alan atanır..daha önce sınava girmiş ve tecrübeli arkadaşlar yorum bekliyorum saygılarla ..

15
24
82.02558
3219
47334

Genel Yetenek Testi
Genel Kültür Testi
ÖMSSP1 Puanı
Öğrenim Durumundaki Başarı Sırası
Öğrenim Durumundaki Aday Sayısı

kıskanç&erkek;

GARDAŞ sende bana bağlısın ben atanirsam sen rahat atanirsin atandiğimda sana yazarım özel mesajdan mesajima bakar bakmaz sende ösym sitesine girer atandiğini görürsün

selamlar, sınava gıren arkadaslara soruyorum; 80 uzerı puan alıpta ben sınavı kazandım mı? yada benım umudum yok gıbı acıklama yapan arkadaslar bu puanı almıs olabılır mı? kımsenın ınsanların umudunu kırmaya hakkı yok.

ÖMSS yönetmeliğinde atamaya ilişkin açıklama şöyle;
MADDE 15 ‒ (1) Özürlü adaylar ÖMSS ve/veya kura işlemleri sonuçlarına göre Devlet memuru kadrolarına yerleştirilir.
a) ÖMSS sonuçlarına göre yerleştirme;
1) Adaylar, kadrolara;eğitim durumları ve özür gruplarına ilişkin şartları taşımaları kaydıyla, ÖMSS puanları, tercihleri, kadro sayıları ve koşulları gözönünde tutulmak suretiyle yerleştirilir. Yerleştirme işlemlerinde, diğer koşullar saklı kalmak kaydıyla, yerleştirmenin yapıldığı tarihte aynı adaya ait geçerlilik süresi bitmeyen sınavlardan alınan en yüksek ÖMSS puanı dikkate alınır ve aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, her ikisinin de aynı olması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.

29 Nisan 2012 tarihinde yapılacak ÖMSS’den sonra Haziran ayı içerisinde yukarıda belirtilen şekilde atama işlemi yapılır. Daha sonraki aşamada ÖMSS yönetmeliği aşağıdaki şekilde açıklamıştır.
MADDE 17 ‒ (1) Adaylar, yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşlarına, atanmak üzere Tercih Kılavuzunda yazılı olan belgeler ile birlikte süresi içinde başvurur.
(2) Kamu kurum ve kuruluşları, yerleştirmeye ilişkin olarak atamaya yetkili amirin onayı ile beş kişiden oluşan bir değerlendirme komisyonu kurar. Bu komisyon, atanmak üzere bildirilen adayları, aranılan nitelikler yönünden inceleyerek, nitelikleri uyanların atamalarının yapılmasını teklif eder.
(3) Yerleştirilen adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarınca başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanır.
(4) Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmaz.

işitme engelli arkadaşlar okul öncesi işitme engelli kategorisinden mi girdiniz belirtir misiniz
ben anneden ırsi işitme kaybım var var ama normal okula gittim yüzde 50 raporum var okul öncesi işitme engelli kategorisinden
girdim 88 puan aldım

mühim olan puandan ziyada ne kadar çok şehiri tercih edebilecek olmakta
ben sadece yaşadığım şehiri yazmak zorunda olduğumdan benden daha düşük puan alan bir çok kişi atanacak ben atanamıyacam (Allah korsun ) belkide

büyükşehirlere atanmak küçük şehirlere atanmaktan çok daha kolaydır

inşallah hakedenler hakına kavuşurlar.bütün engelli arkadaşlarımızın yeni bir sayfa ile hayata devam ümidiyle.

Üst Alt