Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS saglık raporunda sahtekarlık!

bulent381

Üye
Konular
73
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar bugün babamla görüştük telefonda babam bi adliye çalışanı 2012 de ömss biri adliyeye atanmış ve bu kişi 4-5 gün önce adliyede müdürle kavga etmiş müdür bunun durumundan şüpelenmiş ve raporunu inçelemiş ve raporun haksız verildiyi ortaya cıkmış tekrar hastaneye sevk etmişler ve aynı rapor %15 olarak dönmüş artık o kişi devammı eder ne olur bilinmez işte kul hakkı yiyen ne diyeyim artık allah doktorlara vicdan versin

okadar cok ınsan varkı ole sahte raporlu tanmadan 2022 maası alıp bıyandanda kuraya katılıyo adamlar ayagında hafıf bı kusuru var bu adamlarınnn

Ben sadece böle kişinin bi sorunu olmadan o kişiye degerinin üstünde rapor veren veya sırf tanıdık diye rapor veren doktorların öteki dünyada iki elim yakalarında olsun amin

Arkadaşlar o durumda çok insan var. Bu sahtekarlık olduğunu göstermez. 1 sene önce aldığın raporla 1 sene sonraki tutmuyor. Siz gitseniz kaç alacaksınız bilinmez. Rapor oranı hastaneden hastaneye bile fark ediyor. %80 engelliye %15 rapor verilen sonra mahkemelik olunan bir ülkedeyiz.

b
en 30 yaşına kadar sağlıklı bir bireydi.özürlülük ne hiç aklıma gelmezdi.ama bazı şeyler benim kaderimde varmış.ve yaşadım gördüm.etrafımda bir sürü insan var .hepsi haksız yere rapor aldıklarını biliyorum .ve bunları bunun gibi gerçekten alınmayacak raporu alıpta hakkı olanın hakkına tecavüz edenin öbür dünyaya havale ediyorum.

mcagatay;

kardeş hangi hastaneye gidersen git % 41 olan rapor % 15 e düşmez katakullü vardır emin ol

Mesela bundan 7 yıl önce falan rahatlıkla %40 ın üzerinde rapor almayı hakeden tek göz protezli biri şimdi en fazla %32 alıyor ,şimdi bu kişi önceden özürlüydüde şimdi sapasağlam mı oldu.Böyle durumlarda olanlara bazı doktorlar insaflı davranıp bir iki oynamayla %40 verse ,bu durumda o doktorda sahtekarlık yapmışmı olur yoksa bu kanunu bu hale getirenlermi insafsızlık yapmış oluyor hangisi doğru ? Kim diyebilirki bu kişi sağlamdır diye ,normal olarak işe başvursa kimse ona tek gözünden iş vermiyor,özürlü raporu almaya gidiyor yok sen sağlamsın diyorlar ...ee ne yapacak bu kişi ....O yüzden bence şöyle demek lazım mesela günlük ''her türlü işi rahatlıkla yapmasına'' hiç bir engel oluşturmayacak kadar bir ufak özrü varsa ancak o kişinin %40 ı başka yollarla alması sahtekarlıktır...Yanlışmıyım ?

şimdi burda şöyle bi durum var diz altı protezi eskiden rahatlıkla 40 veriliyodu şimdi 35 bu adam engelli olmaktan çııyormu şimdi

eşim kalça çıkığı nedeni ile daha önce 2 kez aldığı raporu 40 şimdi aynı durumda 30 üstünü vermiyorlar

çok uzaktan bi tanıdığım bayan kalça çıkığı nedeni ile hastaneye gidiyor aldığı oran 39 şimdi engelli mi değilmi

şimdi kişimi hatalı doktormu devletmi böyle hem engelli olup raporu 40 altında olan kişilerin sucu günahı nedir

burada hata devlette kusura kamayın

sağlam olup hiç bir şeyi olmayıp sağlam raporu alan yokmu var

o raporu alanda verende hem dünyada hem ahirette allaha havale ediyorum

unuttum bana da tokatta mevcut yüzde 47 raporumu sıkı durun 35 vermişlerdi

durumum diz altı protez sonradan ankaradan

haksız hukuksuz alanları savunmak değil amacım asla

sağlam olupta haksız hukuksuz alanları cenabı allahım engelli yaparda ozaman aldığına pişman olur

Allah Allah,Diz altı protez nasıl olurda %40 ancak alır,o da öncedenmiş...aklım almıyor adamın ayağı yok resmen ya, ne saçma bir düzenleme heleki şimdi %35 verilmesi tam bir facia..Şimdi bu adama orjinal ayağını aynen yerine takabilecek tıbbi bir gelişme mi olmuşta biz bilmiyoruz...Benim Mantığım oranın %50 nin altında olmaması lazım...

muhammed kardeş diz altı olduğundan şimdiki nesil protezler biraz daha rahat olduğundan 35 veriyorlar

ama şu var dr insafına kalıyor 35 proteze bişeyler daha katarak yüzde 40 ama bu hastane hastane değişiyor

mustafa diye bi arkadaşım çocuk felci uzun süre tedavi gördü kaslarla ilgili ameliyat oldu rapor lazım oldu önceki 40

istanbulda hastaneye gidiyor 35 vermişler ama çıldırıyor doktorla tartışıyo

ve ay geçemeden başka hastaneye gidyordeynekle raporu 50 alıyor

şimdi deynek kişi kendini zorlarsa deyneği sevmezse bırakıyo canı yansada

şu an benim biri protez diğeri topukta sıkıntı var deynekle uzun süre yaşadım bazı dış etkenlerden dolayı

çabaladım deyneği bıraktım ve en son aldığım raporu deynekle yürürken aldığım vergi dairesine 60 alıp 60 onaylandı

burda ben kişlerden daha fazla devlet ve doktorlardır zırt bırt cetvelle oynanması diyorum

Arkadaşlar bazı doktorlar vardır yapıyorlar tanıdık veya tüşvet vs onlarıda allaha havale ediyorum gerek burda gerek öteki tarafta

Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Ben 2.5 yaşında çocuk felci geçirdim. Sürekli bir rahatsızlığım var bacağımda ; hakem hastaneleri şuan bana % 40 ve üzeri rapor vermiyorlar. Bu nasıl bir adalet anlamadım. Bunun yüzünden de emeklilik hakkım yanıyor. Olamıyorum . Tek diyeceğim Allah'ın adeleti sonsuz...

oda bişeymi bizim köyde 4 kişi var kimisi inşaatta çalışıyor kimisi köyde çobanlık yapıyor ama aldıkları sahte ağır engelli raporlarıyla evde bakım parası alıyorlar ve gerçekten ağır engeli olup o paraya ihtiyacı olan o kadar insan varki

Sürekli engelli raporu alanlar tekrar hastaneye niye gönderilsin ki? Anlamadım gitti..

niyemi gönderilsin doğru ama

10 yıl geçtiyse raporundan ve vergi indirimi almadıysan zamanında

emeklilik günü geldiğinde yüzde 40 rapor alamayıp emekli olamayan baya insan vardır

oysa yıllarca engelli diye ssk ya bildirilen engelli kontenjanında çalışan kişi

bunu devlette ssk biliyor raporunda sürekli ama o gün gelip çatınca yeni rapor

alamayınca ortaya engellisin ama değilsin

sözü tabir se ne şehit ne gazi ...... niyazi

Usulsuz rapor verenleri gerçekten rahatsız olmadığını bildiğimiz kişileri ihbar etmekte bize düşer

evet arkadaşlar benimde kulağıma böyle şeyler geldi örneğin adamın biri adanadan heyete girmiş rapor alamamış araya birtakım kişileri sokmuş o kişilerde izmire götürüp rapor alacaklarmış hem adamlar alamassan para istemiyoruz demişler yani garanti veriyorlarmış ne işler arkadaşlar ya

Abi bu böle olmaz birleşim emliyete suç duyurusu yapalım nerde Engelli kolları başkanı ha fesdr görüyorum resim atıyor profil güncelliyor kısacası UYUYOR savunamıyorsan bırak başkanlıgını sayın ŞÜKRÜ POYRAZ

Rapor alırken en az 10 doktorun karşısına çıkıyorsun. Sonra oy birliğiyle karar veriliyor. Eğer sahte rapor almak için bu 10 doktoru geçebiliyorsa o zaman sistem bozuk arkadaşlar. Bu kısmı geçti diyelim işin komisyon kısmı da var. Ataması yapılan ilgili kurumda da komisyonu geçip kuruma yerleşmesi kolay değil ki? Eğer komisyon da bunu göremiyorsa yine sistem bozuktur ve elden bir şey gelmez o zaman. Allah hepimize sabır versin..

ben şuanki durumu söylüyorum arkadaşlar herkes şundan emin olsunki bugünki puan cetveline göre oran almak bu kadar güçken türkiyedeki engelli sayısına bakıyoruz müthiş derecede fazla ben bu sayının gerçek hakkedenlerin sadec yarısı olduğuna inanıyorum siz ne dersiniz bilmem sayı bu kadarda fazla olunca haliyle gerçek engelli kişilerde haklarını alamamakta memurluk puanları tavana çıkmakta ve gerçek engelli kişiler dururken sapasağlam insanlar işlere yerleşmektedir bu gözle görülmektedir devletimizde bunu engelleyememekte ve habire özür cetveliyle oynamakta oranları yukarı çekip birşeyleri düzelteyim derken daha çıkmaz duruma sokmakta alacak kişiler her şartta o raporu elde etmekte ve olan gene sınırda engelli puanına sahip aarkadaşlarımıza olmaktadır yani kaş yapim derken göz çıkarılmaktadır bunun çözümü çok sağlam denetlemelerden geçmektedir denetleyenide denetlemek lazımdır maalesef ülkemizde durum budur arkadaşlar

hem sadece sınavlar için değil arkadaşlar diğer haklar içinde raporlar alınmaktadır örneğin engelli maaşı bakım parası vs .

[SIZE=3]ortpedık engellıler 2006daki degışıklık ıle saglam sayılmaya başladılar yenı mı haberınız oldu.[/SIZE]

Bence Türkiyedeki gerçek engelli sayısı verilen rakamın %95 idir.Sadece en fazla %5 i uydurma raporludur.Yani yukarda arkadaşın dediği gibi yarısı falan değildir.Ayrıca hafif engelli ile ağır engelli kavramını aynı kefeye koymamak lazım ama hafif engellide mağdurdur ağır engelli de zaten daha mağdur durumdadır.Sorun ise hafif engellilerin son yıllardaki rapor cetvelinin habre kurcalanması sonucu engelli yerine sayılmayıp sağlam kategorisine sokulmasıdır.

Malesefki ayağı dizden olmayanı rahat düzgün yürüyor diye 35 vermek hafif engelli diye engelli yerine koymayana ne diyeceğiz ki

mtunc52;

sen öyle san kardeşim bak turan yılmaz arkadaşımız ne diyor adamın dizden aşağı yok sağlam diyorlar neden peki 2006 öncesi bu insan özürlü yada ağır özürlü sayılırken şimdi sağlam sayılıyor işte hep benim söylediğim sebeplerden sayı okadar çokki devlette napsın habire oranları yükseltiyor

ayrıca türkiyenin nüfusu kaçki yaklaşık 10 milyon engelli var buda 80 milyon desek 8de 1i engelli oluyor yani sizce rakam abartılı değilmi arkadaşlar

Benim yazdığıma inanmayanlar olabilir AMA yeni rapor alanlar anlayaçak

Son sınavda yeni raporlar istenseydi ve gerekten sahtekarlık olmadan verilseydi bunların hiç biri olmazdı diye düşünüyorum. hemen hemen her şehirde sahte rapor vakası çoktandr var zaten. bunların önüne geçilmediği sürecede daha çok haksızlık olur zaten.

Yani Engelli raporu almak çok zor, birde bunu sağlam almak daha zor,
engel derecelerinde oynama var bunu kabul ediyoruz, ama sahte olarak almak çok zor diye düşünüyorum,
Kendi açımdan baktığım zaman;
Tek tek doktorların odasına gidiyorsun,çoğu zaten kapıdan çeviriyor, elinde bir belge tahlil ne bilim bir şey olmadı mı? kapıdan çeviriyor, sonra toplu heyete giriyorsun sana bakıyorlar, kararlaştırıyorlar, hakem hastane hiç bir doktor birbirini tanımıyor,
sonra ankara ya gidiyor raporun, %80 oranın düşürülüyor, baltazer formülü ile benim oranım, %53 iken %41 ile ankaradan onandı, sahte almak çok zor diye düşünüyorum,

Kardeş i hoş diyonda şimdi zorlaştı adam 2000 yılında almış sürekli raporu bütün işleri onla yapıyor olamazmı gelçi şimdide vardır minareyi çalan kılıfına uydurur devlet devlet olmalı doktorunu saglık çalışanlarını denetlemeli bu konuda uyarmalı ceza verilmeli

Engelli bir kişiye 3 5 yıl önce % 40 üzerinde oran verilirken şimdilerde % 10 a kadar oran da veriliyor.. Belki sizide tekrar hastaneye sevk etseler daha düşük bir oran verebilirler.. çünkü kanuna göre engelliyiz.. Yani o kişinin raporunun sahte olduğu mechul kalır...

Ayrıca sahte rapor almak değilde doktora kalmış bu işler % 30 alabilecek birisine % 40 da verebilir

Üst Alt