Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sınavına girebilmek için raporun hangi tarihli olması lazım?

NSBMEHMET

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Yeni bir memurluk sınavına doğru gidiyoruz benim raporum 2001 yılında almıştım % 40 ve sürekli işaretli şimdi yeni yapılacak sınavda bu rapor geçerli olurmu yoksa yenisinimi isterler benden

geçmiş olsunn sızin ne rahatsızlıgınız var %40 rapor aldınız..

ben 2005 yılında aldım % 57 oranında rapor ve atamam yapıldı yolladım raporumu ve kabul etmediler yanlışlıkla çalışamaz yazıyor diye (7 yıldır çalışıyorum bu baska konu ) tekrar heyete girdim ve zar zor %40 aldım oranlar düşmüs rapor oranları yani ve 2006 dan önceki raporlar gecerli degil dendi

ama benim raporumda calışabilir yazsaydı muhtamelen kabul ediceklerdi bilgin olsun diye yazdım kabul olurmu olmaz mı bilmiyorum ama

raporun gecerli.sıkıntı yok..ama memur olursan vergi indirimin yoksa tekrar rapor çıkarmak zorundasın...1998 yılından sonraki sürekli olan raporlar sınav ve işe girmek için geçerli.....

vergi indirimi için bu ay içinde aldıgım rapor gecerli olur mu acaba? designer_07

vergi indirimi raporu şuanda en önemli rapor engelli birey için ne kadar önemli olduğunu biraz forumda gezersen anlarsın.vergi indirimi raporları ömür boyu gecerlidir...istersen 1986 yılında al....

rapor

ben 2008 tarihinde % 51 özürlü raporu almıştım. raporumda sürekli ibaresi var. 2010 daki kanunla beraber tekrar raporu yenilemek gerekiyormu? teşekkürler

ÖMSS DE 2012 yılın raporumu gerekiyor yoksa eski raporla gire bilirmiyiz?

arkadaşlar yardım edermisiniz?

arkadaşlar bence raporu eski tarihli olanlar yeni rapor çıkartsınlar yönetmelikte açık açık yazıyor bilginize

buzluçay;
Nerde yazıyor? Bilmeden anlamadan milletin kafasını karıştırmayın. sınav kılavuzunu bekleyelim.

ÖMSS'de eski raporlar geçerli mi ?
Bu soru tam bir muamma kimse şimdiden bir şey diyemez Kılavuz yayınlanmadan kulaktan dolma bilgilere itimat etmeyin sayın arkadaşlar..
Ama,
“Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak?Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik”in 4.Maddesi f.bendi derki ,
f) Sağlık Kurulu Raporu: 16/12/2010 tarihli ve 27787 sayılı (Mükerrer) Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınmış sağlık kurulu raporunu,
Yeni rapor istenmesi içten bile değil ve (bu tamamen benim fikrim) istenmeli şart olmalı...

eski raporlar geçerli diye kimse kendini kandırmasın 16/12/2010 tarihli rapor ÖMSS açıklanırken duyrulmuştu kimse eski raporun geçerli olacağı iddasında bulunamaz.Klavuz çıkınca herşey netlik kazancak bence biraz daha beklemekte fayda var 14/01/2012 YÖNETMELİK DEĞİŞTİĞİ İÇİN belki bu tarihten sonraki raporlar istenir belli olmaz bu kadar beklemişiz az daha bekleyelim;)

Bencede isteyecekler gibi çünkü 16/12/2010 tarihli ve 27787 sayılı (Mükerrer) Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınmış sağlık kurulu raporunu,

bu açıklama yetti benim için ki bi de işi sağlama almak en doğrusu bence kılavuzda yeni rapor isterse o zaman da rapor için hastanelerde yığılma olacaktır. ben yakın zamanda hastanedeheyete gireceğim...

bir taraftan sürekli ibareli roporlar geçerli derken bir yandanda geçmez deniliyor saçma geçmesi lazım...
peki dogru yanlışı götürmelimi diye sorsam oda meçhul bekliyecez

yenileyin arkadaslar sürekli raporlarda zaten hastalıgınız sureklıyıse sorun cıkmazkı

memurluk sınavına girebilirmiyim

15.10.1974 doğumluyum 1996 yılında işkur tarafından devlet hastanesinden %40 sürekli raporu aldım. vergi indiriminden yararlanmak için vergi dairesinin hastaneye göndermesiyle %20.%18.%20ve%20 ayrı ayrı raporlar aldım.o kadar uğraşmama rağmen vergi indirimi ve ya erken emeklilik benim için artık hayel. benim öğrenmek istediğim %40 sürekli yazan raporum geçerli olurmu ve 29 nisan daki özürlü memur sınavına girebilirmiyim .yoksa en son aldığım raporlar mı geçerli olur.sınava giremem mi merak içindeyim yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.

Ben anlamıyorum şu yeni rapor alınması gerekiyor sınav için yeni rapor geçerli diyenleri ..Eski rapor karşıtları sizlere soruyorum SÜREKLİ işaretli raporların anlamı nedir sizce? Sürekli nedemek sözlükden bakın bence :) ömür boyunca geçerli olur sürekli alınan raporlar ya varmı öyle bi saçmalık ! ..Kimse eski tarihli alınan sürekli işaretli raporlar geçerli değildir demesin bilip bilmeden konuşmasınlar, açın bakın Sağlık Raporu yönetmeliğindeki kazanılmış haklar bölümüne bi gözatın ya :)) her yeni çıkan rapor yönetmeliğinde eski yönetmeliğe göre alınan raporların kazanılmış haklar korunur ve orda bahseder .. bitirin bu eski yeni tarihli rapor mevzusunu ya :))

Arkadaşlar antalyada ilk başvuryu ben yaptım.. Raporla ilgili sorun çıkmadı raporun aslı veya aslı gıbidir gördükten sonra.fotokobiye aslı gibidir ibaresi not düştüler aslı sizde kalıyo ..onun dışında benim raporum 1999 yılında aldım sürekliyse problem cıkmaz....

2010 da ki sınavlardada aynı rapor muhabbeti vardı noldu eski tarihli raporların hepsi geçerli sayıldı. yine öyle olacak sürekli olan raporlar GEÇERLİDİR....

Kardeşim bu yazıyı okumanı öneririm saygılar 2010 dan sonraki durum
Kaynak:Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü
MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.
Yürürlükten kaldırılan yönetmelik
MADDE 19 – (1) 16/12/2010 tarihli ve 27787 sayılı mükerrer Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

arkadaşlar tabii bu benim fikrim ama sınavdan sonra kazanan arkadaşlar için yeni rapor istenir bu taahhütnamenin anlamı bence bu iyi düşünün yoksa neden bize taahhütname imzalatıyorlar şimdi yeni rapor isteseler çok büyük kargaşa çıkacak ama en mantıklısıda bence bu şekil

raporum geçerli mi ?

arkadaşlar bir kaç sorum olacak

ben 2009 da rapor aldım bu rapor geçerli mi ?

ömss sınavına giren bu sınava girebilecek mi ?

ÖMSS Rapor Hakkında

arkadaşlar ben 2012 de bir rapor aldım bu rapor bir yıl süreli ve çalıştırılamayacağı alanlar bölümünde ağır ve tehlikeli işler yazıyor. diğer rapor 2010 tarihli sürekli ve çalıştırılamayacağı alanlar bölümünde el ve ayağını kullanmasını gerektiren yazıyor. bu raporlardan hangisi ömss için daha uygundur?

Bende fikrimi yazayım

Sosyal hizmetler de kayıt yaparken eski raporlar ile kayıt yapacakalrını fakat işe girerken yeni rapor isteneceğini söylediler.

ne yeni raporu ya. kafa karıştırmaya gerek yok yönetmelikte bile kazanılmış haklar diye bir madde varken bunun tartışılması yersiz. iyi valla 2004 yılında %40 raporla sınava gir ondan sonra ''pardon arkadaş yeni rapor al sen'' mi diyecekler. böyle şey olmaz....

sınavdan sonra yeniden rapor isteneceği doğrumu ?

mrb ömss sınavından sonra sınavı kazanan engelli bireylerden yeni rapor isteneceği söyleniyor.doğruluk payı nedir ? bilgisi olan paylaşabilirmi acaba.teşekkürler şimdiden :)

eski sürekli raporlar ömss için geçerli olcakmı?

kimin ne dediğini allayamıyorum biri raporlar yeni yönetmelikle deyişti yani yenilemek lazımmış kimide sürekli raporlar geçerli oluyor allah aşkına eski raporlu olupta kayıtyaptıran varsa bu işin aslını anlatsın işin dorusune ...

halil54;

Arkadaşım buzamana kadar sen daha başvurunu yapmadınmı? Başvuru için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının İl Müdürlükleine başvurunu yapacaksın oraya gittiğinde ordaki memur senin raporunun geçerli olup olmadıgını söyleyecek geçerli ise başvurunu işlemine başlıyacak geçersizse raporunu yenile diyecekti burda birilerinin geçterli demesini beklemen bence çok yanlış. Başvuru için yarın son gün, bildiğim kadarda uzatmadılar. Başvurumu ben yaptım, yaptığım yerdeki memur benim raporumun tarihine bakmadı bile Özürülü sağlık kurulu raporumu,Sürelimi değilmi ve oranına baktı ve formda takip ettiğim çevremdeki başvuranların hepsinde bunlara bakıldı. Eski rapormuş yeni rapormuş dikkate alınmadı.

Üst Alt