Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sınavında sahte raporların önüne nasıl geçilmeli?

Walla aklım ermedi bu işe... Neden derseniz Türkiye'de 9 milyon engelli var... Tahminen bu sayının % kaçı sınava başvuracaktır? Şuan çalışmasına rağmen işinden memnun olmayan, memnun olsa bile devlet güvencesini arkasına almak isteyen kaç engelli vardır? walla abartmak gibi olmasın ama bana kalırsa bu sınava 1 milyon kişi başvurabilir... Bu kadar insanın 2010 aralıktan sonra kaçı yeni rapor almıştır? Hastaneler dolup taşar... Belkide şuan taşmakta... Sınava sayılı günler kaldı artık ve bu uygulama yüzünden sınava başvuramayacak birçok kişi olacaktır... Bence süreklidir ibareli raporları kabul etmeleri ihtimali olası... Aksi taktirde yeni rapor alınması işi bu sınava yetişecek gibi görünmüyor... Doğrusu elbette güncel rapor kullanılması ama senelerdir dert yandığımız rapor çıkartma angaryasının son bulması için yapılan çalışmalar ne olacak? 2010 yılında yürürlüğe giren yeni rapor kıstasları eğer ki bir milat ise ve gelecek yıllarda bu rapor bizim her işimizi görecekse bu seferlik bu raporu çıkartmak bizim görevimiz ama devlete ya da millete her işimiz düştüğünde yeni rapor çıkartacaksak bunca emeğin ve isyanın bir anlamı yoktur demektir..

sevgili arkadaşlar ! gerçek ten özrü olan arkadaşların ve bu işi sahtekarlıkla yapılanların ayıklanması şarttır.
fakat devletin yeni çıkardığı yasalarda , önceki yıllarda % 40 ve üzeri rapor alabilen arkadaşlar ,şimdi bu yasadan sonra % 10, % 20 vs... sonuçlarla karşılaşıyor. bu kapsamın içine giremiyor.

polisekeli rahatsızlığım var ( çocuk felçi ) şimdi yasa beni bu kapsamın dışında tutuyor.

dışarıda iş aradığım işyerlerinde beni sakat olarak görüp iş vermekten çoğu zaman çekindiler.

daha önceki yıllarda iş-kur aracılığı ile almış olduğum % 40 rapor ve bununla başvuru yapacağım

işin özü diyeceğim sahtekarlıkla bu işleri yapıp , hak yiyenlerin ayıklanması ama bizleri mağdur ederek değil.

economist ;

Şuan çalışmasına rağmen işinden memnun olmayan, memnun olsa bile devlet güvencesini arkasına almak isteyen kaç engelli vardır?

devlet güvencesini arkasına almak isteyen gerçek engelli sayısı azdır belki,ama sahte engelli olmayan sözde engelli ile bu rakam epey kabarabilir..amacım felaket tellallığı değil ama bu gibi durumların olması için Türkiye çok müsait..

merhaba arkadaşlar
daha yeni rapor aldım Salı günü
12 yıllık böbrek nakilliyim şu an tedavimin son aşamasındayım ve bu tedavi aşaması ömür boyu bu şekilde devam edecek
düzenli ilaç kullanımı ve periyodik kontroller eşliğinde tabii...
bugune kadar bu raporu almayı kendime yakıştırmadım
elim ayağım tutuyor Allah izin verirse ben çalışırım, engelli ya da özürlü denince bedensel olarak düşünürdüm ve bu raporu almaya teşebbüs edersem onların hakkını yerim diye istemezdim
ama bu siteye üye oldum bana sunulan hukuki, sosyal maddi-manevi haklarımı öğrendim
madem bu devletin bana vermiş olduğu bir haktır benim bunu kullanmamam saçma olur düşüncesiyle pazartesi gittim hastaneye
dediler ki nefrolojide muayene ol gel ki sabah 10 falandı dr yokmuş bugun git yarın gel dedi tıbbi sekreter
ertesi gün sıra no aldım ve muayene sırası 11e doğru geldi 12ye 10 kala da diğer heyet drlarını gezdim tek tek ilgilendiler öyle baştan savmadılar Allah razı olsun hepsinden
drları cok severim ve onlara olan sevgim bir kat daha arttı
biliyor musunuz o gezmek durumunda oldugum drlardan biri nefroloji uzmanıydı ve onun bana muayene sırasında verdiği "özürlü raporu almaya uygundur" yazısına bakılmadı bile heyetteki görevli tarafından ve tekrar gidip elime tutuşturulan listeye nakilli yazıldı %70 özür oranı diye de eklemiş
öğleden sonra heyete girdim dahiliye uzmanı istihdam-sosyal yardım- özürlü kimlik kartı ve vergi indirimi kutucuklarına evet yazdı ama raporumda istihdam ve sosyal yardım kutularına "değerlendirilmedi" yazılmış ki görevli yardımcı olmadı bu konuda ama bana sürekli özürlü raporu verildi %70 oranlı... benim durumum malum isteseler tekrar gidip aynı raporu alabilirim
ama yazılanlardan ilk sayfayı okudum diğer sayfalara göz ucuyla bakabildim
bahsedildiği gibi özürlü raporu almak için başvuru çok
bunların içinde yeşil kartlı olup da rapor alan yaşlı insanlar bile vardı devletten para almak için sanırım tam bilmiyorum
ama bence bu sınav için sürekli raporlar kabul edilse ve süreli raporlar için de hastalığa bağlı bir değerlendirme yapılsa daha iyi olur ama tabii bu bnm fikrim devlet onun da düzenlemesini elbet yapmıştır herhalde
bu arada mesela ben bu yeni yönetmelikten önce alsam %40 verirlerdi şimdi %70 olmuş bu benim için avantaj ama dezavantaj da yaşayanlar var anladığım kadarıyla...

Ben konu başlığına yazılanları tekrar tekrar okuyorum şu konuda hem fikiriz her yorumumda belirttim engelli olup yüzde 40 altına düşen arkadaşlarımız kardeşlerimiz var cetvel tekrar gözden geçirilmeli mağduriyetleri giderilmeli ve ondan sonra bir değerlendirilmeye tabi tutulsun ama bunu yaparlarmı saygı değer büyüklermiz bilemem sahte rapor alanlara ve veren doktorlarada çok ciddi yaptırımlar getirilsin bu iş çözlür ama dediğim gibi ne kadar zamanda yapılır nasıl olur bilemem kılavuz bir açıklansın yeni rapor istenilecekse mağdur olan kardeşlerimiz bu cetvele göre yandı amaç gerçek engelli kardeşlerimin raporlarını alabilmeleri sahtelerinde bu sayede ayıklanması...

ARKADAŞLAR BOŞUNA KİMSE YIRTINMASIN SAHTE RAPORUN ÖNÜNE NASIL GEÇİLİR DİYE http://www.engelliler.biz/forum/sag...ilinda-kac-saglik-raporu-verilmektedir-2.html bestin taktiğe bakın artı olarak psikolojiye gir takıntım var bilmem nap psikolojim bozuk de diye taktik veriyor BU BALTAZAR FORMÜLÜ OLDUĞU SÜRECE ELİNİ KOLUNU SALLAYAN GİDER RAPORU ALIR TEK HASTALIKTAN yada iki hastalıktan fazlasına rapor verildiği sürece adam kelliğine kadar sorun görüp psikolojiyi ekletip kabızlığınıda araya katınca en sağlam insan bile alır bu raporu....

Malesef sıkınılı bir konu
Gönüliterki engelli engelsiz herkes istihdamedilsin ancak zaten engellenmişoln engelinin bu tür uygulamalarl engellerkoymak hakaniyete sığmaz sorunlu birkonu

önceliklesorunun kaynaklarını sıralamk gerekirse

1) ilgili özürlü ölçütünde çeşitli engellilik halleri %40 altında tuluyarK GERÇEK ENGELLİmağdur ediliyor( palo seker . tek göz görmemezliği v.s)
2)mevcut baltazar uygulmasında kesın puanlar yer almıyor alt ve üst puan heyetteki doktorun insiyatıfıde bırakılıyor değişik zamanlarda girlilen sağlık kurullarında değişik oranlarda özür oranı verilebiliyor.
3.hakkı olmayanlar uygulamayı suıstımal edip bırden fazla doktora görünüp ilgili oranı tamamlıyor
vs vs-----------------------------------------------------

aklıma geldikçe eklerim başğlığı açan arkadaşa teşekürler bendeböyle bir başlık açmayı düşünüyordum sağlık kurulunda çalışmam munasebtiyle malesef bu turden mevzularla karşılaştım

HALİLİBRAHİM KARDEŞ hakkı olana tek hastalıktan rapor verilse sorun yok ama adam göze giriyor %10 bilmem nere giriyor bilmem ne kadar cigerlere giriyor siğara kullanıyor ve tiryakiyse ciğerlerden alır ordan burdan derken taş gibi insan bile alır özürlü raporunu kimsede sen özürlü değilsin diyemez kapı gibi raporu var adamın bu dünyada ne uyanık insanlar var engelliyi takan falan yok kendi rahat etsin yeter...sonrada hastanelerde yığılma var herkez rapor peşinde adam 10 bölüm gezip alır raporu...

xxxman kardeş lütfen dikkat et!!!
belki istemeden yapıyorsundur ama bu işler düşündüğün kadar basit değil bu balthazard formülü de boşuna çıkarılmış değil; bu uygulamayı suistimal edenler vardır ona bir sözüm yok. ama tek hastalıktan rapor alınacak diye bir yorumda düşüncesizlik olur. şu şekilde açıklayayım sana. kanser hastasıyım aldıgım tedavi kemoterapi ve radyoterapi vücudumun birçok sistemini mahvetti. sindirim sistemi, dolaşım sistemi, sinir sistemi vs. şimdi benim bu farklı organlarımda çıkan özürleri gözardı etmek söz konusu olabilir mi!!!

okaneren kardeşim anlamadın sanırım tek hastalıktan diyorum kanser diyelim tedavi ediliyorsa atıyorum %x tedavi edilmiyorsa %y ama türüne göre atıyorum bağırsak kanseri olacağı tespit edilen kanser başlamadan gerekli olan tedavi yapılan birinede %z işin derinine inersek işin içinden çıkamayız herkez kendine göre haklı çıkartır kendini gerçekten hak eden var raporu hak etmeyen var çocuk felci geçirmiş birine %40 altı verilirken felç geçirme ihtimali olan birinede %40 verilmemeli verilcekse ihtimale göre değil olana göre verilmeli....

xxxman kardeşim, evet söylediğinde haklısın, asıl rezalet özürlülük cetvelinde gibi görünüyor.

boş konuşuyorsunuz 2006 da çıkan yönetmelikten sonra ta ki 2010 son engelli memur alımına kadar hep eski raporlarla girildi neden onlar girerken sesiniz çıkmadı hee simdi onlara dava açın o zaman çünkü onlar eski raporlarla girdi hadi bakalım maçanız yiyorsa onlarla ugrasın

Uzun lafın kısası cetveldeki eksiklikler giderilsin ve 2. atamalarda bütün kurumlar yeni rapor istesin artık bu sahtekarlarla engelli olmayıp engellinin hakkına göz dikenlerede gerekli ceza çok sert bir şekilde verilsin ...

Engellilerin hakları gasp etitmeyin.

Son zamanlarda, engellilerin durumlarının masaya yatırlıması konusunda çiddi atılımlar yapıldı,üzülerek söyleyim, uyanık ve simsar ruhlu insanlar engellilerin hakkını gasp etmekteler.
Sahte özürlü raporu alarak memuriyete atananlar olduğunu işittik, %70 özürü olarak kamuda göreve başlayan bir hizmetli, duyarlı bir arkadaşımızın farke temesi neticesinde raporu tekrar tetkim ettirilir, gelen sonuç %30 olarak gelmiştir. sahte olduğu su götürmez bir gerçek, buna benzer yüzlerce kişi olduğuna inanıyorum.
Engelli konfederasyonları ve dernekleri devreye girerek bu tür yolla işe gireblerin tepitinin yaptırarak devleti zarar uğratmayı ve engellilerin hakların gasp edilmesininin önüne geçerler, bu tip insanlar özürlü maaşı alıyor,bakım ücreti alıyor,gelir vergisinden muaf tutuluyor,su ve elektirik,ulaşım gibi gizmetlerden haksız yere yararlanıyorlar, hak edenlere bu haklar verilsin. sayglarımla.

s.a.
benim çalıştığım işyerinde de buna benzer bir olay oldu bir kişinin sağ elde 1 sol elde 2 parmağı yok zamanında %55 rapor vermişler vergi indirimi için Ankaraya gönderdiği rapor %33 olarak geri döndü bir de zamanında haddinden fazla rapor alıp engelli olmayanların çoğu şimdi rapor oranı düşer mahvolurum korkusuyla vergi indirimine bile başvurmaya korkuyor bunların düzeltilmesi için bazı adaımlar atıldı daha da atılması lazım

Sağlam Türk ne gibi adımlar atıldı paylaşırsan bilgi sahibi olalım arkadaşım...

Bu arada yörük beyi o rapor alan arkadaş bence cetvel mağduru yüzde 70 den 33 düşürüldüyse demekki bir engeli varmış buna sahte rapor demiyelim isterseniz bence sorun cetvelde ve sistemde...

Mesela yakın tarihde bir vatandaşı soru önergesi komisyon tarafından kabul edildi ve meb bakanlığından cevap istenildi. Bedensel engeli olanların öğretmenlik yapamayacağını onların yerinde düz memur alındığını cevap olarak vermişler . Bu nasıl bir zihniyettir eğer insanlar zor şartlarda okuyup öğretmenlik eğitimi alabildilerse neden öğretmenlik yapamasınlar o insanların engelleri beyinlerinde değil ancak bizleri yönetenlerin engelleri beyinlerinde bu açık ve ortada bütün zorluklar ve engeller kendi engellerimiz yetmiyormuş gibi birde bu tip gereksiz engeller konulmakta Allah ıslah etsin mücadele etmeyen engelliler olarak önümüze konana razı oluyoruz.

Sahte raporlar

işttiğimize göre bir çok kamu kurmlarına işe girebilmek için sahte rapor alarak bir çok kişi göreve başlamış,asıl hak sahibi olanlar haklarına bir türlü kavuşamamkta,engelliler konfedrasyonu ve engelli dernekleri bu konunun takipçisi olsun.

Üst Alt