Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sınavını kazanırsanız hangi kurumlara atanmak istersiniz?

aksamcı

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar eger tercih kılavuzu yayınlandıgında tercih edebileceginiz kurumlar hangisi olurdu acaba yni çalışmak istediginiz tabi özür durumumuza göre

elbette ki kendi mesleğimi yapabileceğim bir yere atanmak isterdim, bu da ya üniversitelerin gıda laboratuvarları, ya da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (eski Tarım ve Köyişleri Bk.) gıda kontrol şubesi veya gıda analiz laboratuvarları olurdu... tabii inşallah kadro açılırsa...

milli egiyim bakanlıgını pekdüşünmüyorum nedeni geçmiş yıllarda atanan arkadaşlar pek memnun degiller forumdan takip ettigim kadarıyla çogu tekrar ÖMSS sınavına girdi h

diyanet işleri olabilir tabe kazanırsam:(

meb'deki gibi olmasın tek atanayımda tuvalet temizleyip diyipte yusuf yusuf edip de kaçacak yer aramayın sonrada önüne çıkan sınavada girip boşta olanları engellemeyin adam gibi tercih yapın derim,yapamayacagınız işin başına geçmeyin tek bekleyin 2 sene sonra dogru düzgün puanla istediginiz yeri tercih edin bence..

meb de öğretmen alımı yok galiba.olsa ben onu isterdim ama kısmet

Arkadaşlar çok araştırma yaptım da hala net cevap gelmedi..
Atamalar mezun olduğumuz okul ile alakalı başvuru yapılaçak ,
ben düz lise mezunuyum , ama bilgisayar sertifikam , bilgisayarlı muhasebe elemanı sertifika , ustalık ve usta öğretici (elektrik) belgem var
başvuru yapaçağım yer mesela dedaş ve elektrik alakalı başvuru yapamazmıyım ?
usta öğretici en az meslek lisesi gibi gecerli

yani lafın kısacası elimizdeki olan sertifika ve belgeler bir şey yaramıyor

Xendewan,
atamalarda bildiğim kadarıyla sertifikalar da geçerli, yani her kadronun özel istekleri olabilir, bilg. sertifikası gibi... ama usta öğreticilik devlette olmuyor bildiğim kadarıyla... öyle olsa ing.ögrt. usta öğreticilik sertifikasıyla öğretmenlik yapardım maalesef bu mümkün değil... yine de sertifikalar işe yarayabilir, sonuçta nereye atanacağın konusundaki kadrolara sen tercih yapacaksın

sağlık bakanlığı istiyorum her nekadar imkansız olsada:p

şu anda sadece ah bi atansam diyorum tercih yapacak durumum yok neresi olursa olsun giderim.

merve hanım cevap tsk ederim ..
usta öğretici belgesi , en az meslek lisesi gibi önemli
bilgisayar serfitikası 3 , 4 ay kurstu , bilgisayarlı muhasebe elemanı oda oyle..
ama usta öğretici ise , çıraklık eğitim merkezinde 1,5 yıl kalfalık bitirdim , ustalık için 2 yıl ara olması lazım ondan sonra ustalık belgesi 1 yıl yani 2 dönem gittik usta öğretici içinde 6 hafta gittik ..
yani anlayacağın usta öğretici anca 5 ,6 sene gecti ..

usta öğretici belgemle elektrik arıza ekibine girebilirim malum , direklere tırmanma ve kablo çekmekten yapamıyorum..

Syn İbrahim sami ne güzel özetlemiş üstüne yorum dahi abest kaçar lakin yazdık affola

ben bi özel bankada çalışıyorum. ziraat bankasına atama olursa isterim valla. bi tek bi çift maaş alıyolarmış. sonuçta devlet bankası. olursa banka , olmazsa limanlarla yada denizlerle alakalı bi yer olsunki deniz olmayan bi yere göndermesinler. . tabi bunların olması için kazanmam lazım.

nankörlük insanoğlunun mayasında var,şimdi devlet kapısı olsunda nersi olursa olsun diyenlerin %90'ı bir yıl sonra çalıştığı yerleri beğenmemeye başlarlar...kimseye kızdığım filan yok yanlış anlamayın dediğim gibi mayamızda var.

aynen ferdi sana katılıyorum ..
ben tercihimi yapabileçeğim ve mesleğime uygun tercih yaparım
devlet kapısı diye yapamaçağım işi yapmam ve tercihde yapmam

Bence öncesinde atanmaya bakın. Sonra kurumiçerisinde yapılan sınavlarla ünvan ve hizmet sınıfınızı değiştirebilirsiniz.

zeki günaydın;

Sevgili Arkadaşım
Hangi bankada çalışıyorsun bilmiyorum ama ben senin o çok çalışmak istediğin bankada çalışıyorum
gireli bir sene oldu bir tek bir çift maaş alındığını nerden duyduysan yok öle bir şey lise mezunu isen 1000 tl bürüt üniversite mezunu isen 1400 tl bürüt maaş veriyor.Yalnız dikkat et bu ücretler bürüt 3 ayda bir bir bürüt maaş ikramiyen var.Üstelik burda çalışmaya başlayanlar artık devlet memuruda değil özel bankada çalışan sizler nasılsanız burdakilerde aynı,bence bir kere daha düşün özelde 1350 tl net maaşı bırakıp koşa koşa geldim senin gibi düşünerek,ama içerden bakıldığında dışardan bakıldığından farklı......

verdiğin bilgi ve uyarı için teşekkürler. bi arkadaş bahsetmişti. demekki oda yanlış bilgi edinmiş.
ben kırmızı bankada çalışıyorum. reklam olmasın şimdi :) valla benim net maaşım 1600 civarı. ben ziraat bankası devlet kapısıdır hemde bildiğim sektör diye heveslenmiştim. neyse o zaman ben başka kurumlarla ilgili hayal kurmaya başlıım :)

Ben o parayı anca ikramiyeli ayda alıyorum diğer iki ay 950 tl zar zor ama ben lise mezunuyum.eğer sende lise mezunu isen ve o maaşı alıyorsan valla bende geleyim o kırmızı bankaya....

Enerji bakanlığında çalışmak istiyorum ama tabi açılırsa ki çok zor :S

Buulleenntt;

valla üstadım 6 yıldır çalışıyorum bu bankada. lise mezunuyum. engelli kadrosuyla çalışıyorum.açıktan üni. okuyorum. ama mezun olmadım daha. bizim bankada ilk giren aylık 1000 tl ile başlıyor. üç ayda birde çitf maaş var tabi. valla operasyon merkezi iste ve bizim bankaya geç derim şefim. eğer dediğin gibiyse boşa zaman harcama. ama operasyon merkezi gebzede haberin olsun .

aile ve sosyal politikalar bakanlığı na girip engelli alımlarını bizzat takip etcem ;) yada dpb da olur

Yarabbi sen bizlere yardım et bunca zaman çektiimiz sıkıntıları sen biliyorsun inşallah her kes iyi bir yere gelir. Kamu olmasada özel sektörde iyi yerlere gelirsiniz.

sahipsizengelliler;

Amin . İNŞALLAH ...

ben kurayla katılacaktım ama işim çok güzel seveneye emekl olacam ozaman çıma mkgerekecek ondan katılmadım katılan arkadaşlarına allah gönüllerine göre versin

bağkur engelli emeklisinin maaşı kesiliyormu devlet memuru olursa

Üst Alt