Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS soruları özür gurubu ve öğrenim durumuna göreydi. Atamalar neye göre olacak?

Konular
49
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar , TercihKılavuzları Henüz Yayınlanmadı , Bazı Konularda , sesimizi duyurma şansımız var…..
ÖMSS T.C. yetinde yapılmış en değerli ve sistemli özürlü sınavı . Bu sınavı yapanlara ,tüm emeği geçenlere tşk ler şükranlar. ÖMSS nin Özürlü sınavına getirdiği sistem nerdeyse dünyada bir ilk , Arkadaşlar Böylesi değerli bir sınavda eksikliklerin ve fazlıkların olması da doğal olacaktır .BİZ ÖZÜRLÜLER Kendi Gördüğümüz aksıklıkları veya eksiklikleri dile getireceğiz ki ,Bizimde Bu sürece ÖSYM ve ÖMSS yi düzenleyenlere ve kendimize bir katkımız olsun.. unutmayalım ki ösymdeki görevlilerde bizim gibi insan............Ama bizi en iyi biz biliriz,derdimizi sıkıntımızı....
Arkadaşlar Ünlü Fransız filozof Descartes in latince yazımıyla "Cogito ergo sum olarak da bilinen ünlü sözü var ,Onda da şöyle demekte; Artık kesin bir şey varsa o da şüphe ettiğidir.Şüphe etmek düşünmektir. Düşünmemiz ise var olduğumuzun kanıtıdır . Ve son tahlilde "Düşünüyorum, öyleyse varım, der......
Bizde düşenelim ,şüphe edelim ki var oldğumuzu kanıtlayalım. yazalım tartışalım ki özürlüler olarak var olduğumuzu kimseye unutturmayalım ÖMSS ye süreçte yararlı bir katkımız olsun ...
İş işten geçtikten sonra çığırtkanlık yapmanın gereği yok. ösym yi ve ömss yetkilileri suçlamanın hiçbir anlamı ve hiç kimseyede bir faydası olmaz ……Ata sözünde deği gibi Atı alan üsküdarı geçmiş olur.......
Ben özürlü Atamaların da ki kontenjanlarının belirlenirken ;Adil bir atama için , öğrenim düzeyi kadar özür guruplarının da göz önünde tutulup Atama yapılmasın dan tarafım. Atama kontenjanları belirlenirken öğrenim durumu, puan ve sıralamanın yanı sıra özürlü guruplarıda etken olmalıdır …. Nasıl ki süre ,soru tipi ve kitapcıkları özür guruplarına ayrı ayrı belirlendiyse atamada ve kontenjanlar belirlenirken etken olmalıdır …..

yok kardeşim bu adalet değil neden biliyormusun senin bi yazını okudum sen 79 puanla 5.000 sıralardaymışsın ve önündeki 4.999 kişi içindeki işitme engelliyi hesaplıyorsun ha önünde 100 işitme engelli varsa benim iş garanti diye düşünüyorsun.belkide devlet kadrosundasın ve bu sınava girdin ve önündeki 5.000 değil sadece işitme engelliyi hesaplıyorsun bu adil olur mu sence dicemde millet adaleti falan geçmiş ben giriyim gerisi naparsa yapsın düşüncesindeyiz özür grubuna göre alım adaletsizlik olur her gruptan ilk sıralara giren var başka bi işitme engelliyle sende aynı soruyu çözdün o 95 alıp ilk 100e giriyor ömss 1.si zihinsel engelli çıkıyorsa demek ki sınavda şartlar eşitlenmiş birde alımda üstünlük verilmez sıradan alınsın herkezin özürüne göre iş verilsin SIRALAMAYA GÖRE ALINSIN.

kalender şah;

[FONT=Calibri]İş işten geçtikten sonra çığırtkanlık yapmanın gereği yok. ösym yi ve ömss yetkilileri suçlamanın hiçbir anlamı ve hiç kimseyede bir faydası olmaz ……Ata sözünde deği gibi Atı alan üsküdarı geçmiş olur.......[/FONT]
sadece gülmekle yetiniyorum :D :D :D

ne var bunda gülecek dersen eğer,sana değil senin bu çağrına gelmeyecek olanlara gülüyorum..yine burda verip veriştirirler.bir öneri,şikayet dediğinde geri kaçarlar..Demiştim ben,"bu sözlerimi her fırsatta yazıcam" diye..yine yazıyorum ki,ister forumda ukala olarak anılıyım,ister boş beleş konuşan birisi oluyum..yaptığını "ben şunları yaptım" diye anlatmayan ama arka planda çabalayan arkadaşlar var..onlar kendini hissettiriyor..bazı arkadaşlarda sağolsun bir vekile dahi ulaşsa burada bizle paylaşıyor..bazılarıda var kiiiiiiiii,onlara da bakarsın dünyayı dize getirecek,ama sadece buraya yazdıkları ile kalıyorlar..o yüzden kardeşim,inşallah çağrın ses getirirde toplu hareket edip,sorgulayıp,sorunlarımızı bilip,eksiklerimizi bilip hareket etmeyi öğreniriz..sorumluluklarımızı hatırlatan bu yazın için teşekkürler kardeş..

kalender ben lise işitme engelden girdim 88 puan aldım 1019 sıram tabiki engele göre olmalı ben şimdi telefona asla bakamam beni atasalar bile istemem

ekinoks puanında sıralamanda iyi fakat özüre göre alım olmaz mümkün değil neden derseniz kurumun biri ortopedi ister belki kolu olmayana göre bir iş ayağı olmayan başvurcak o zaman ne olcak? herkez sırasına göre alınıp özürüne göre iş verilmeli a kurumu diyelim 10 kişi alcaksa 10nuda aynı işi yapmaz birine sen şu işi yap birine sen şu işi yap derler böylece hem sıraya giren alınır hemde özüre göre iş verilir.

alımlar sıraya göre yapılmalı zaten sınav gruplar arası eşitsizliği ortadan kaldırdı

güzel düşünceler. Alimlara gelince, alımlar kurumların istegine bırakıldıysa ki bırakıldı. Kurum amiri kendisine uygun olan şartlarda eleman talep edecek. Bunun en hatalı tarafı şu olmalı.. ki benim fikrim.. bunu sayın fatma şahinlede paylaşmayı düşünüyorum.... bir kurum alacagı kişi sayısı kaç tane ? bu alımlarda Egitim durumuun belirleyecek . ve her gruptan en az 1 tane alım şartını koyacak.
neden Derseniz böylece her kurumun içine her gruptan bir tane eleman vermekle adil davranmış olurlar.
ama eger kurumlar tutupta illede lisans ve önlisans derse adaletsizlik, kurumlar illede gene özürlü derse yine adaletesizlik, yine kurumlar beden işçisi için işitme. görme gibi eleman talep edrees yien adaletsizlik yapmış olur.
burda devletin yada bakanlıgın yapması gereken en basit yöntem, her kuruma en az 4 tane eleman ve her ruptan 1 tane olacak şekilde .. buyrun size adalet..
varsa başka bir fikri buyursun beraber paylaşalım...
Saygılar..

evet kardeş bende sana katılıyorum yazın için teşekkürler

xxxman yazımı iyi okumamışsın ben 3 binli ; Bir sıradayım O yazımdaki punı Beş binli sıralamayı misalen hesap yamak için yazdım

Arkadaşlar 12 HAZİRAN 2012 SALI Günü ; 0 312 418 80 71 no'lu ve Dahili : 215 Olan Telefondan DEVLET PERSOENEL BAŞKANLIĞI'NDAKİ bir yetkili ile görüşmem sonucunda ; yukarıda açılan Konu Başlığı ile ilgili olarakta; konuşulan konunun İlgili bölümü aşağıdaki gibidir :

Sınava Giren Kişilerin Özür Gruplandırılması ; 1-) Genel Özürlü 2-) İşitme 3-) Görme 4 -)Zihinsel Özürlü .. Tercih Kılavuzunda ; Yine boyle Gruplamalar olacak mi ? Yani ; İşitme Kontenjanları ayrı , Zihinselin Ayrı , Görmenin ve Genelin Ayrı mi Diye Sorduğumda :
Cevabı Şu Şekilde oldu : Hayır Hepsi Bir listede olacak; aynı tercihleri secebilecekler ; ancak bazı Kontenjanların yanlarında Özel Şartlar olacak şeklinde ifade etmişlerdir ...

Saygılar ...

Çok TŞK ler özcan Abi ......Hakkımızdan hayırlı olur işallah .....

aynı;
elektrik mezunu olanların bilgisayar operatörlüğü kadrosunu tercih edememesi gibi,burda da karşılarında özel şartlarda duyma problemi olmayacak yada ortpedik engeli olmayaca gibi şartlar olacaktır..ona göre tercih yapmamız istenecektir..kpss deki gibi..

ozkancey;
Teşekkürler Bende böyle olacağını okumuştum herkes için hayırlı olur inş.

btl ; Rica Ederim ... Hayırlısı İNŞALLAH ...

Kalender ŞAH ; Rica Ederim ... ismim Özkan ... Hayırlısı Olsun İNŞALLAH ...

xxxman;

Doğru bir yorum. Her kurumda her özre göre bir iş illaki vardır. Yerleşenler kurumlarına gider, orada kendilerine uygun bir serviste çalışırlar.

alımlar özere göremi yoksa sıraya göremi

ARKDAŞLAR . Benim bu başlığı esas açma sebebim ÖZKAN abi bir kaç yazın da okuduğum kadarıyla atamalar sıralamaya göre olacak.
ÖZKAN Abi özellikle ; Senin sözlerin den hiç şüpem yok ,atamala ,gidişata bakılırsa , öğrenim gurupları ve sıralamaya göre olacak.
Abi tercih yapılırken Galiba bir kaç bon servis ve sertifika da istenecek....
Benim Özürlü arkadaşlarıma anlatmak istediğim Konu , Farzedelim yarın bir devlet kurumuna atandınız ..........
Kimse bizi ATADIĞIMIZ kurum kapısında davul zurnayla karşılamayacak........

Arkadaşlar eğer sn fatma şahinin hanımın çabaları ve diğer emeği geçen insanların gayreti olmasaydı kamu kuruluşları pekte özürlü çalıştırmaya hevesli diğildi ........
Sn Bakanımız fatma şahin ne diyor? cumhuriyet tarihinde bizim dönemiz kadar özürlü istihdamı ,yapılmadı !!!

Arkadaşlar Bir sorunda merkezi atmayla ilgili
Atandığımız kurumda sizi , beş kişiden oluşan bir heyet , bekliyor . Bu he heyet neyi değerlendirecek ?
Genel evrak konturolümü yada başka şartlarmı değerledirecek ...........
Mesala özür gurubu gibi ........

Ömss Yönetmeliğinde de onlarca madde de özürlülerin özür guruplarına göre atanacağına dair içerikte ...
Atama yönetmelik dışında olursa bu da ayrı bir sorun teşkil eder !!!!
Bu yönetmelik resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe girdi......
Arkadaşlar Yönetmeliği açın iyice İNCELEYİN ...
Arkadaşlar 5 kişilik değerlendirme heyetin , yetkilerine bir bakın
Heyet yönetmeliği uygularsa ,sizi özür durumunuzdan dolyı atamaya bilir .........
Fakat merkezi atmada özür gurupları ayrışmıyacak deniyor
sizlere yönetmelikten kısa bir alıntı ......
Bu komisyon, atanmak üzere bildirilen adayları, aranılan nitelikler yönünden inceleyerek,
nitelikleri uyanların atamalarının yapılmasını teklif eder

YÜREGİNLE YAZ senin yazdığın çok adil olur senin düşüncene göre her mezun ve özür grubundan 1'er kişi bi hesaplayalım ilk okul başvuru sayısı yok lise sayısı 47334 ön lisans 6000 lisans 5017 bunların içinde giren işitme görme zihinsel genel oranlarıda belli ama ben temsili konuşcam her mezundan ve her özür gurundan 1 kişi alınsa 20.000 alım olsa ön lisansla lisansın tamamı girer liselide 1000 genel 1000 işitme 1000 görme işitme giren ne 7.000 kişi %15i girer zihinsel 3.000 kişi 1000 kişi alınsa %30u genel 32.000 kişi 1000 kişi alınsa %3ü girebilir LİSE TOPLAMIDA 47334 KİŞİDEN %12Sİ GİREBİLİR ANCAK LİSANLILARIN %100DE 100Ü NE adalet NE ADALET sıraya göre alınıp özre uygun iş verilmesi en mantıklısı böylece hak eden girer...

fatma_24 ; Rica Ederim ...

Kalender ŞAH ; Yukarıdaki Mesajına İstinaden :

Arkadaşlar 12 HAZİRAN 2012 SALI Günü ;
0 312 418 80 71 no'lu ve Dahili : 215 Olan Telefondan
DEVLET PERSOENEL BAŞKANLIĞI'NDAKİ bir yetkili ile görüşmem sonucunda ; yukarıda açılan Konu Başlığı ile ilgili olarakta; konuşulan konunun MÜLAKAT VE KOMİSYON ile İlgili bölümü aşağıdaki gibidir :

Benim bir diğer sorum şuydu : 3 Ekim 2011 Yönetmeliğine göre ; Atanılan Kurumdan 5 kişilik bir komisyon nedir ? Mülakat mıdır ? İçeriği Nedir? Diye Sordum..
Cevap aynen Şu şekilde: Mülakat olmayacak ; Siz atandıktan sonra; atandığınız kuruma gerekli evrakları götüreceksiniz . Evrak bazında kontroller yapılacak.. Mesela Diploma, Özürlü Raporu, Özel Şartlar Olursa Sertifikalar gibi ; Atanılan işe uygun olup olmadığına bakılacak ve evraklar uygun mudur değil midir onlar kontrol edilecek, yüzyüze bir mülakat söz konusu degil şeklinde ifade ettiler...

Saygılar ...

özkan abi

Nerdeyse tüm yazılarını okudum , özellikle ömss ile ilgili olanları . Abi Mülakatın olmayacağını biliyorum ; Yukarıda bir konu seninde dikkatini çekmiş 5 kişik heyet özürlünün atanma durumunda 'Atanılan işe uygun olup olmadığına bakılacak. Bu maddenin ucu açık ve özürlü guruplarının dağlımıda dengeli diğil genel özürlü gubu gurubu en kalabalık gurup... abi özür guruplarına sorulan sorular da hiç dengeli diğildi ,şişi yakmayak derken kebab yandı ....mesala zihinsel özürlülerden lisans ve lisans üstü mezunlar var buna da bir anlam veremedim, sınavda sorulan , zihinsel engellilere sorulan ,sorular ilkokul düzeyi gibiydi... kim bilir bazı pskiyatrik hastalıklar zihinsel özür gurubunda mı değerlendirildi ...zihisel özürler genelde doğuştandır istisnai durumlarda 16 yaşına kadar görüle bilir ....özkan abi bu duruna bir yazında geniş bir şekilde yer vermişsin eline sağlık...

arkadaşlar benim anlamadıgımda şu ben önlisan bilgisayar tek.ve pprogramcılıgı mezunuyum ayrıca lisede anadolu meslek lisesi bilgisayar yazılım mebden onaylı bilgisayar işletmenliği sertifakısı almak zorunlulugum varmı kpss tercihlerinde böyle ayrıca sertifika istenıyor burdada istenecekmi : ?

ekinos hanım sıkıntı şuki merkez atar , kurul atamaz,özür gurubuna göre olursa kimse hakımızı inkar edemez ve yarın atandığımız kurumda kimse özürümüzün elvermediği bir iş bekleyemez ......

xxxman;

Kusura bakma ben sadece özür durumundan giderek yazdım. Egitim durumlarını hesaplamadım.. benım fikrim sadece alınacak özür durumu.. ile ilgiliydi.. teşekkürler.

xxx Man ALLAH seni başımızdan eksik etmesin en azından yazan çızan ömss le ilgelenen birileri var
Çoğu zaman mualif olsakta yazmak çizmek anlatmak lazım ,Arkadaş ömss ile ilgili bu formda bu başlıkta 500 tane yorum olmalı ,özürlü arkadaşlar ne yapıyorsunuz , ilk atamada 60 bin kişide 7 bin kişi atanacak basit bir sayımı,Bunun ikinci belki üçüncü atamaları var ...Arkadaş kpss de Bu yedi bin kontenjan için özürlü , özürsüz milyonlar bir biriyle yarışıyor .........

ÖMSS Ye Sahip çıkalım

Arkadaşlar Bazen Elimizdekilerin değerini Bilmiyoruz .....ÖMSS özürlüler için gerçekten çok değerli ve adaletli bir sınav sistemi ........ Eğer ÖMSS Bundan 4 yıl önce olsaydı ,meb sınavların da sağlık bakanlığı sınavların da açıktan işe alımlarda , bugün herşey inanın çok farklı olurdu ....

arkadaşlar;

ömss ile personel alımlarında , bence iş biraz asıl amacından çıkarak reklama dönüştü, alımlara gelince mantıken eğitim durumu , meslek sahibi olma , iş gücü kaybı vs gibi faktörler çok önemli ve göz ardı edilemez. Ben İİBF mezunuyum , 9 yıllık bankacılık deneyimim var , ama devlet bu gibi durumlarda özel sektör gibi düşünmüyor, birincisi oy kaygısı, hem seçmenini etkileme hem oy almadığı kitlelere ulaşma , hem de bu konu sadece istihdam , kalifiye istihdam değil, bir sosyal politika , O YÜZDEN UMARIM OLMAZ AMA ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKABİLİR. puanıma gelince 79,8 lisans düzeyinde sıralamam da 625 ama inanın içim hiç rahat değil, HAKKIMIZDA HAYIRLISI ....

AYRICA BANA GÖRE , TERCİHLERDEKİ TEMEL BELİRLEYİCİ FAKTÖRLER ÖNEM DERECESİNE GÖRE , eğitim , engel durumu, mesleki bilgi ve beceri, .... asla bilemeyeceğimiz ama süprizler yaratabilecek bir konu daha var ki o da şu , yaşadığı şehir dışında tercih yapacak , dahada önemlisi yapabilecek adaylar, birde sıralamada bizimle eşdeğer özellikler kaç kişi var o sıralamadki yerimiz.... öyle sanıyorum ki bu bahsettiğim konular klavuz açıklandığında ds bilinmeyen olarak kalmaya devam edecek, ne dersiniz.

ÖMSS 10 laraca tercih yapcağız , Yaşadığımız İLDEN BAŞAKA İle atandığımızda?

Arkadaşlar ÖMSS Tercih Kılavuzu Hala yayınlanmadı , Yayınlandığın dada tahmini 15 - 20 Tane farklı tercih yapacağız bu tercihlerin çoğu ,yaşadımız il ve çevre dışında olacak ....... Yeni bir başlangıca ,yeni bir hayata hazırmıyız ?

Bu soru ilk günden berri kafamı kurcalıyıp duruyor ...... Yeni bir hayat yeni bir başlangıç , tasarlıyıp duruyorum.....Çok başarılımıyım diğilim ,şu an esnaflıkla uğraşıyorum işlerim iyimi pek diğil , ,bir özürlü için esnaflık gerçekten çok zor hem bedenen hemde zihnen ,günde 12 veya 13 saat arası çalışıyorum ,cumartesi pazar dahil ,nerdeyse hiç yıllık iznim yok ... yinede işimi seviyorum rabbim bir iş nasip etmiş , ALLAH olmayan arkadaşlarıma nasip etsin ....

Ama artık yoruldum bedenim ve ruhumda yoruldu ,Bir Devlet Kurumuna atanıp Memur olmak istiyorum . yarın ne olacak kaygısından kurtulmak istiyorum .......

Ben yeni bir hayata hazırım ........ya siz .......

Hüseyin metin güzel bir konuya farklı bir bakış açısıyla değinmişsin eline sağlık.......

Üst Alt