Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS soruları özür gurubu ve öğrenim durumuna göreydi. Atamalar neye göre olacak?

Sınavdaki soru çeşitlendirilmesi ile her engel gurubuna ayrı sorular sorarak eşitlik sağlanmaya çalışılmış ve sınav sonucunda eğitim durumlarındaki sıralamada kaçıncı olduysak ona göre atama yapılacaktır. 5 kişilik kurul ise ösym seni hangi ile atadıysa atamanın yapıldığı ildeki bir kuruldur bu kurulda bütün evraklar incelendikten sonra belgelerinde tercih ettiği ildeki duruma birer bir uyuyorsa yazısı yazılarak ve onaydan geçerek işe başlatılır aksi takdirde belgelerde sahte beyan veya tercih durumuna uymayan bir durumu söz konusu ise bu haklardan direkt olarak mahrum olunacaktır hak talep edilemeyecektir. Aile ve sosyal il politikalar müdürlüklerinde imza edilen husus çok önemlidir eğerki ösym gözden kaçırıp sınava farklı kategorilerde girilmiş olsabile bu kurulda büyük ihtimal o kişiler mutlaka sorun yaşayacaklardır. Bu kurullardaki kişilerde atama süresinden önce seminerlere tabi tutulacaktır. Yazmış olduklarım tamamen kendi fikrim ve düşüncemdir resmi bir geçerliliği söz konusu değildir. Herkese saygılar...

İbrahim Kardeşim ; Yorumlarına Aynen Katılıyorum ... Bu Şekilde Net ve Güzel Verdiğin bilgi dolayısıyla Sana Çok Teşekkür Ediyorum ...

Saygılar ...

Rica ederim kardeşim farksız düşünmüyoruz biliyorum :) Saygı bizden her daim görüşmek üzere inşallah haftaya çark caddesinde birer çay içmek nasip olur...

Bio ; mutlaka tanışmak isterim ... Özelden bazı bilgileri yazıyorum kardesim ...

Ya arkadas madem özür gruplarına göre atama yapılacak o zaman neden sonuc acıklama sayfasında özür grubuna göre kaçıncı sıradayız diye bir ibare cıkmadı ayrıca örnegin görme engellilere % 100 görmeyen muamelesi ya da isitme engelli birine % 100 duymayan biri muamelesimi olacak eger aceleyle böyle bir uygulama olursa görme ve isitme engellilerin durumu cok ama cok zor olur görme engelliler telefon santralinde calısır misal ..

Özür guruplarına bir göre atama olacağı ömss yönetmeliğinde açık ve net var...

slimer;

Özür guruplarına göre bir atama olacağı ömss yönetmeliğinde açık ve net var... Kimse Kabullenmek istemesede....Hakkımızda Hayırlı olur işallah

slimer;

Dikkat ettiysen sınav giriş bilgisine .. yazı puntu . refakatçi,,, vs bilgiler mevcut.. yapılacak atalmalarda da onlar zaten dikkate alınacaktır.

yok görme engelli orda çalışır yok bu burda çalışamaz herkez özrüne göre ne iş yapabilceğini bilir ona göre tercih eder.görme engelli biri çıkıyor görme engelliyi santralde çalıştırırlarsa ben çalışmam biri çıkıyor bilmem kurum seçtirmezler rastgele bi yere atarlarsa ben çalışmam afedirsiniz ama buna .m bulup kılını aramak denir düne kadar ne iş olsa yaparız diyorduk şimdi kurum seçer oluyoruz valla benim engellime uygun bi iş olsun hangi kurumda hangi ilde olduğunun hiç bi önemi yok bizede genel müdürlük vercek halleri yok ha santralci olmuş,ha yazıcı,ha çizici bunlara takılmayın a kurumu olsa ne b kurumu olsa ne iş olsun yeterki...

Ben lise genelden girdim. Bende işitme kaybıda var . Yani işitme den girmedim ben nasıl tercih yapacam .mülakata girersem işitme engelliyim demem heralde (cihazla sorun yaşamıyorum iyi duyuyorum) bu konuda ne diyorsunuz??

dıe another day;

Neden işitme engelli grubundna degilde genel grubdan girdinizki kardeşim. Raporunuzda işitme engellimi yazıyor yoksa başka engelinizde varmı ?

centirmen;

böbrek hastasıyım (işitmeyle ilgili raporum yok) İşitmeden girseydim ek süre soruların kolaylıgı falan daha fazla puan alırdım neyse . Tercih klavuzunu görelim ona göre bişeyler yaparız.

dıe another day;

Keşke raporunuza onuda ekletseydınız de işitme grubundna girip dediğininiz sanslardan sizde yararlanaydınız... Neysem hakkınızda hayırlısı neyse o olsun...

benımde işitme ve sedef hastalığı (sol kulak) ama ben işitmeden girdim 62 puan aldım umudum yok. pek acıkcası
bio kardeş sanada tşk ederim acıklaman çok güzel özkancey gibi allah sizden razı olsun bilgileriniz için

süleyman doğuştan işitme mi girdiniz sorular çok zor değildi az almışın

süleyman bekar kardeşim ; Amin . İNŞALLAH ... ALLAH SENDEN DE ; HEPİMİZDEN DE RAZI OLSUN ...

Saygılar ...

ekinoz

doğuştan değil sonradan evet az aldım kafa matematığe basmıo ondan ya ama mesleğim var eczaneye devam burdur gibi yerde allaha şükür ihtiyacı olan girsin diorum

Doğuştan mı derken okul öncesi işitme engelli den mi girdin demek istedim bende 13 yanlış var 10 tane si matematik ti

Merkezi yerleştirme olduğu için aynı KPSS gibi branş(bölüm) bazında olacak...

kurthakan;

aman sus sen ne diyorsun :)Bugün Bu konuya çok Benzer bakış açılarıyla; Başka Balıkta değindim değindim diye neredeyse ,demedikleri kalmadı

Evet Büyük ihtiaml Branş BÖLÜM şeklinde olacak...sn Fatma şahinin sözleri ' Herkes oturduğu Koltuğun Hakını verecek , Nitelik KOD Kılavuzu ve özel şart denilen şey

ve Herkesin göz ardı Ettiğİ ömss yönetmeliği ...böyle olacağını gösteriyor

ömss önlisans

arkadaşlar ömss de önlisansta kaç kişi alınır haberi olan varmı........cevap yazın tşkr şimdiden​

Şuan için kimse bilemez 11/07/2012 günü yayınlanacak olan tercih kılavuzunda belli olacak kaçar kişi alınacağı.

Mesela Ben Meslek Lisesi Web Programcılığı Mezunuyum.Bilgisayar,Bilgisayarlı Muhasebe,Yabancı Dil,Turizm ve Konfeksiyon Sertifikalarım var + 63 küsür puan almışım. tercihler de en çok nelere göre atamalar olur sizce ?

ÖMSS İçin net bir yorum yapmak ... Zor fakat kpss de yukarıdaki sıraladıkladağın sertifika ve okul önemli....63 puan dan ziyada sıralamada kaçıncısın oda önemli ......Eğerki Ömss de de kpss gibi bir tercih sistemi uygalınırsa bu punala bile doğru tercihte şansın yüksek olur......

rabbim hepimizin yardımcısı olsun

benim puanım 75 önlisans mezunuyum 1475 başarı sıralamm .atanırmıyım acaba​

Kalender ŞAH;

Sıralamam aşağıda doğru tercih derken izlemem gereken yollar nelerdir ? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

63.29134
26562
47334

AS21;

Sıralamam aşağıda doğru tercih derken izlemem gereken yollar nelerdir ? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

slm arkadaşım ANNATIKLARIM FARAZİ ; Tercih yaparken öncelikle . tercih kılavuzunu iyi oku ve anla...sonra tercih kılavuzunda ; Nitelik kod kılavuzu denen bir bölüm olacak , Burdan mezun olduğun okul karşılığı olan bir kod varsa onun kodunu bul biryere not et : Meslek Lisesi Web Programcılığı Mezunuyum demişsin güzel bölüm...... sonara sırasıyla Bilgisayar.......Bilgisayarlı Muhasebe.......Yabancı Dil.......Turizm...... Konfeksiyon Sertifikalarım var demişsin. Bunlar ÖMSS nitelik kod kılavuzunda aranılan bir sertifika İse karşılığında kodları olacaktır onları bul ve bir kağıda yaz .

Sıra tercihte ....öncelikle öğrenim durumuna uygun karoları seçmen lazım ...özür gurubu ve özür durumu ayrımı olacamı onu şu an bilmemeyiz...fakat tercihler için oda bir etken hemde çok önemli bir etken;eğerki olursa özür gurubu ve durumuna uygun kadroları seçmek zorundasın ......sıra sertifikada ;Tercihte özellikle bu sertifikalrı isteyen yerleri işaretle mümkünse işaretlediğin yer tek bir sertifika istesin bu şansını dahada yükselir ......sertifikadan dolayı işaretlediğin yeri sadece sertifaka şatına uygun kişiler işaretler. Normale göre atama şansın 4/5 katı Artarr...Arkadaşlar yazınca Kızıyorlar ama özürlülülerin çok büyük bölümünde sertifika yok ......Tercih ettiğin ile olan rabet de şansını artırır .....Mümkünse alınacak kontenjen sayısıda çok olsun düşünki ,otobüs durağında araç bekliyorsun önün kalabalık , küşük araç gelirse öndekiler biner ama büyük otobüs gelirse en arkada olsanda ayakta kalsanda sende bine bilrsin , bu da o kadroyu senden yüksek puanlılar yazsa bile senin şansını artırır ........Tercih ettiğin yerde yinede puan çok önemli bundan sonrası ÖMSS nin TAMANINDA şans .... Ama bu punla sertifikan ve okulun olmasaydı nerdeyse atanma şansın çok düşüktü nerdeyse hiç yoktu..1 . atamada olmasada ikincide şansın yüksek olur...

ÖMSS DE Yarın büyükgün HERKESİN Hakında hayırlı oluri İŞALLAH .....ALLAH Yardımcınız olsun.....

Kalender Kardeşim Bilgilendirmen için teşekkür ederim.Allah razı Olsun.Herkese Başarılar Dilerim...

Üst Alt