Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS Tercihlerini Yaparken Dikkat etmeniz Gereken Yerler ve Tercih nasıl yapılır?

Nevra

Aktif Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
9
ARKADAŞLAR TERCİHLERİ YAPARKEN Bİ ÇOK ARKADAŞIN SORUN YAŞADIĞINI FARKETTİM VE SİZLERE YARDIMCI OLMAK İÇİN BU KONUYU AÇTIM.AŞAĞIDA Bİ ÇOK MERAK ETTİĞİNİZ SORUNUN CEVABI BULUNMAKTADIR.

TERCİH KILAVUZUNDA YER ALAN SINIF İBARESİNİN ALTINDA BULUNAN GİH, TH, SH, AH, DH, YH NE ANLAMA GELİR?

Bu kadrolarda 657'e tabi kadrolardır. Bu kısaltmalar ise çalışılacak hizmet sınıfını göstermektedir: Hizmet sınıfları şu şekildedir:

GİH: Genel İdare Hizmetleri Sınıfı
TH: Teknik Hizmetler (Teknik Meslek Lisesi)
SH: Sağlık Hizmetleri (Sağlık Meslek Lisesi)
AH: Avukatlık Hizmetleri
DH: Din Hizmetleri (İmam Hatip Lisesi)
YH: Yardımcı Hizmetler

TERCİH KILAVUZUNDA YER ALAN DERECELER NE ANLAMA GELİR?
Derece, memuriyete giriş derecesidir. Giriş dereceleri 657 sayılı Kanunda belirlenmiştir. Dereceler tamamıyla teknik bir düzenleme olup, adayları ilgilendirmemektedir. Bu nedenle tercih yapılırken derece hususuna hiç dikkat edilmemelidir. Bazı unvanlarda dereceler daha düşük olabilirken bazılarında daha yüksektir. Bu değişikliğin adayları ilgilendiren bir yönü bulunmamaktadır.

TERCİH KILAVUZUNDA YER ALAN NIT1-NIT2-NIT3-NIT4-NIT5-NIT6-NIT7-NIT8 YAZAN YERLERDE Kİ FARKLI KODLAR NE ANLAMA GELİR?
BU KODLAR LİSE, ÖNLİSANS VE LİSANS MEZUNLARI İÇİN MEZUN OLDUKLARI BÖLÜMLERİN KODLARIDIR.
İLKOKUL,ORTAOKUL VE İLKÖĞRETİM MEZUNLARININ İSE EĞİTİM DURUMLARININ BELİRTİLDİĞİ KODLARDIR.
Örneğin; Önlisans tercih bölümünde yer alan Çatalca Belediyesi 1 kişi alacakmış fakat bu 1 kişi için istenilen niteliklerde yer alan kodlar şunlar;

3173= Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi
Uygulamaları önlisans programlarının birinden mezun olmak

3179= Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi,
Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3183= İnsan Kaynakları, Personel Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi önlisans programından mezun olmak.

3185=Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3249= Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İnternet), Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve
Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama önlisans programlarının birinden mezun olmak.

1 kişinin bu 5 kodda yer alan 25 Bölümün hepsini okuyup mezun olması imkansız. Hepsi 2 yıllık, 25*2=50 yıl yapar :D
:) o yüzden burada demek istediği burda yer alan herhangi birinden mezun olmanız yeterli. Zaten kılavuzda bu açıkça yazıyor.

[SIZE=3]tercih kılavuzu sayfa 2'de[/SIZE][SIZE=4]
[/SIZE]
4. TERCİHLERİN YAPILMASI İLE İLGİLİ İŞLEMLER
4.3 Tercihlerinizi yaparken, kadrolar için “Aranan Nitelikleri” gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle
incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir.

Bir kadro için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması
yeterlidir.
Ayrıca, Devlet Personel Başkanlığı tarafından bu kılavuzda düzenlenen “Başvurma Genel ve Özel
Şartları”nı mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

SINAVA VEYA KURAYA MEZUN GİBİ GİRDİNİZ AMA ALTTAN DERSİNİZ OLDUĞU İÇİN YADA SINAVINIZ ÖNÜMÜZDE Kİ AYLARDA OLURSA NE OLUR?
Ne yazık ki TERCİH YAPAMAYACAKSINIZ.TERCİH KILAVUZU SAYFA 2'DE YAZIYOR.

3. TERCİHLERİN YAPILMASI İÇİN GENEL BİLGİLER
Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercih süresinin son günü itibariyle sınava girilen öğrenim
düzeyinden mezun olunması zorunludur. Tercih süresinin son günü tarihi itibariyle mezun durumda
bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile atamaları yapılmayacaktır. Adayların kadrolara
yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan
tercihlerin geçerli olması zorunludur.

KURA İLE YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ Bİ YER
TERCİH KILAVUZU SAYFA 3'DE
6.1 Kadrolar için aranan öğrenim düzeyi, cinsiyet vb. nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek, bunlardan
herhangi birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

6.2 657 sayılı Kanunun 36 nci maddesine göre 11 inci dereceli kadrolar için İlkokul mezunları kura ile
yerleştirme tercihinde bulunamayacak, tercihte bulunsalar dahi bu tercihleri dikkate alınmayacaktır.

Niteliklerde yazan 1101 ve 1103 ne anlama geliyor?

1101 yazan yerleresadece erkekler başvurabilir. 1103 yazan yerlere sadece kadınlar başvurabilir.Bu ikisi de yazmıyorsa iki grupta başvurabilir anlamına gelmektedir.

Kadrokod nedir?

Tercih formunda yazanilköğretimlerde 400.... Ve 500... Ile başlayan, ortaöğretim(liselerde) 100...Ile başlayan, önlisanslarda 200... Ile başlayan, lisanslarda 300... Ilebaşlayan kadro kodları kurumların kadrolarının kodudur.bu kodu tercih işlemisırasında ösym'nin sayfasında ki tercih kısmına yazacaksınız.

Sıra geldi tercihe

kılavuzu iyiceinceledikten sonra tercihlerinizi size uygun olan ve istediğiniz sıra halindeönce bi kağıda yazın. Sonra bu linke tıklayın http://ais.osym.gov.tr/
sonra adayişlemlerine ulaşmak için tıklayıp karşınıza çıkan ekrana tc kimlik no veşifrenizi girip, sisteme giriş yapacaksınız. Ardından işlem yapmak istediğinizaktif sınav diye bi kutucuk çıkacak oradan ömss-2012/1 seçip tamamı tıklayın,sonra sol tarafta tercih bildir diye bi kısım olacak oraya tıklayıptercihlerinizin kodlarını oraya yazıp kaydet'i tıklayın 15 tercihinizitamamladıktan sonra tamamı tıklayıp işleminizi kaydedin sonrada 1 çıktısınıalın

hadi hayırlı olsun
sorularınız olursayardımcı olmaya çalışırım..:)

Bilmeyenler için faydalı olmuş teşekkürler

Rica ederim ben tercihlerimi dün itibariyle yapmış bulunmaktayım :) yardım isteyen olursa bildiğim her konuda yardımcı olmaya çalışırım

ÖMSS için hangi tercihleri verebilirim ?

Selamun Aleyküm Arkadaşlar

Bilişim Teknolojileri Alanı / Web Programcılığı Meslek Lisesi Mezunuyum. Meb Onaylı Bilgisayar,Bilgisayarlı Muhasebe ve İngilizce Sertifikam var. Tercih konusun da bana yardımcı olabilirmisiniz ? Tercih Edebileceğim Yerler, Alanlar ve Bölümler Hangileridir ? Konu ile ilgili Deneyimli Arkadaşların Yardımına ihtiyacım var. Yardımlarınız için Hepinize Teşekkür Ederim.Selametle...

Not: Benim için il veya ilçe farketmez çalışırım.

başka bir ile atanan kişi ne kadar süre sonra memleketine tayinini isteyebilir?

Öncelikle asaletini almak durumundadır kişi ( buda bir yıldır) sonrası ise yani bir yıl geçtikten sonra becayiş ile yer değişikliği yapabilir tayin durumunda ise kurumların tayin dönemleri vardır ne zaman açılırlar ise o zaman tayinini isteme haklarına sahiptirler diye biliyorum

ömss ilkokul tercih kılavuzu hatası

nitelik 999-1000-1001 ben de ilkokul mezunuyum türkiye kamu hastaneleri ni kabul etmiyo sistem acaba ben mi yanlış yapıyorum bi bakarmısınız tercih kodu 40020127605

arkadaşlar yokmu yardımcı olacak bi baksanız

Bende ilkokul mezunuyum daha tercih yapmadım klavuzda yazılıyor kamu hastanelerini tercih edebiliriz nasıl olmuyor

Becayiş demek yer değişikliği demek

Örnek verilecek olur ise asalatini tamamladıktan sonra bulunduğun ilde değilsin örnek olarak veriyorum sen izmirdesin ama mersini istiyorsun bende mersindeyim ama izmiri istiyorum işte ikimiz de birbirimiz ile iletişime geçiyor kurumumuza yani atamamızın yapıldığı kuruma yazılı dilekçe ile yer değişikliği yapmak istediğimizi belirtiyoruz kurum uygun görür ise size olur yazısı veriyor aynı şekilde karşı tarafa da kendi kurumu olur yazısı veriyor o olur yazıları ile kişilerin yerleri değişiklik olunabilir.

1000-1001 o kadroları ilköğretim ortaokul mezunları tercih edebiliyor

ya ben düz lise mezunuyum yardımcı olan olursa sevinirim 90 almıştım genel özürlü türkiye sıralamam771 biri yardımcı olursa çok memnun polurum hiç anlamıyorum bu konulardan...

Benim Henüz Mezuniyetim Belli Değil Daha Doğrusu 28-29 Temmuzda Mezun Olabilirim Son Sınavım Bu Tarih'de Yani Mezun Olsam Dahi Hiç Değişen Birşey Olmayacak Çok Kötü Oldu Bu Benim İçin Temmuz 20'sinde Tercihler Bitiyor 28-29 Temmuzda Mezun Olsam Bişey Değişmeyecek Resmen Oyuna Getirdiler. Bu Nitelik'de Arıyorum Fakat Pek Tercih Yapıcak Yer Çıkmadı Sınava Boşuna Girmiş Oldum Dolandırıldık Resmen.Tercih Yapsam Birşey Olurmu Birşey Değişirmi?

2113 Ortaöğretim kurumlarının Bilgisayar, Bilgisayar İşletimi, Bilgisayar İşletimi
Teknisyenliği, Bilgisayar Donanım, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar
Yazılımı, Bilgi İşlem, Bilişim Teknolojileri alanlarının birinden mezun olmak.
1202 1217 3853 3021 1197 3015 4176
[FONT=Arial][SIZE=1][FONT=Arial][SIZE=1][SIZE=2][/SIZE][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]Not: Anlatım İçin Teşekkürler Elline Sağlık.
[FONT=Arial][SIZE=1][FONT=Arial][SIZE=1][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

cok tesekkurler yardımınız için cok faydası oldu peki 7225 Güvenlik Tahkikatının olumlu olması nedemek ilköğretimim mezunuyum ben basvurabiirmiyim engel olurmu veya nasıl bi yol izleyecez

ben ilkögretimim 400 le baslayan kodlaramı basvyracam yh 12 olanlara dimi yh 11 ve 500 le baslayan sanırım ortaögretim 999 1000 1001 olursa basvuracammı yardımcı olurmusunuz

7225 halk dilinde sabıka kaydıdır. Ayrıca NİTleri eğitim ve ekstralar olarak iki bölümde değerlendirin. Eğitim nitlerinden 1i size uyuyorsa yeterli ama eğitimin yanında extra bir nit istiyorsa(sertifika vs.) o koşullarıda sağlamalısınız doğru tercih için.

AS21;
senin bölümünün kodunu bulup o nitelikte alım yapan yerleri yazabilirsin onun dışında düz memurlukları da yazabilirsin. Nereler olur onu bilemem oturacaksın ve kılavuzdan sana uygun yerleri seçip onları ösym'nin sitesinde ki forma yazacaksın

x55x;
niteliklerinde başka bi özellik istiyorsa o yüzdende kabul etmiyor olabilir onun dışında bi hata vermemesi gerek. tekrar dene istersen

refik tunç;
ne konuda yardım istiyorsun anlamadığın kısımları söyle bizde yardımcı olalım

arkadaşlar ilkokul meznlarına iş imkanı vermemişler niteliklerine baktım 999 1000 1001 olan ilkögretimler yani ortaokullular başvurabiliyormuş..bi arkadaşım çok ümidleniyordu ama yok:(

OzİStar;

tercih yapamıyorsun ne yazık ki çünkü mezun olma şartı istiyor 20 temmuza kadar. eğer tercih yaparsanda 2 yıl içinde ki tercih hakkın ölüyor. bu yüzden 2. tercihleri beklemek zorundasın :(
Not: Anlatım İçin Teşekkürler Elline Sağlık. ;
rica ederim :)

fokus20;
7225 - Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması
Tercih yapan adayın yerleşmesi durumunda, adayın kuruma teslim ettiği atama evrakları doğrultusunda güvenlik birimleri tarafından güvenlik soruşturması ( güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması) yapılarak ilgili kuruma gönderilmektedir. Bu kod için adayların ne tercih ne de atama döneminde yapmaları gereken bir husus ve almaları gereken herhangi bir belge, rapor vb. yo
ktur.

ilköğretim kodu 1001 yazan heryeri tercih edebileceksin tabi karşısında başka bi nitelik daha istenmiyorsa bazı yerler cinsiyeti erkek bazıları kadın istiyor onun gibi...
derecesi 11 olan yerleri sadece ilkokul mezunları yazamayacak sizler yazabiliyorsunuz. 400 ile ve 500 ile başlayan yerlerden size uygun olan yerleri yazabileceksiniz.
999: ilkokul mezunu olmak
1000: ortaokul
1001 ilköğretim mezunu olmak
bu 3 kodda varsa hepsi başvurabilir anlamına geliyor ama sadece 2si varsa sadece ikisi başvurabilir anlamına geliyor

esra baltacı;1
rica ederim :) yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

sonbahar.44;
olur mu öyle şey arkadaşım! bu 3 kod varsa hepsi başvurabiliyor anlamına geliyor sadece 1000-1001 varsa ortaokul ve ilköğretim mezunları başvurabiliyor anlamına geliyor. karşısında 999 yazan her yeri ilkokul mezunu arkadaşlar tercih edebiliyorlar

bacm orda nitelik şartı olarak sadece 999 olsa neyse,deneyen varmı hani sadce ilkokul olan ve sadece 999 niteligi olan denemiş mi..tercihleri kabul olmuşsa arkadaşa bildireyim hemen

X kurumu 3 memur alıyorsa, tercih listesinde tercih kodunu üç kez mi girmeliyim. Yoksa bir kez yapmam yeterli mi olacak?

nitelik 999 yazan heryeri tercih edebilir sadece derecesi 11 olan yerleri tercih edemiyor. lütfen kılavuzu dikkatlice inceleyin. dün ilkokul mezunu bir engelli abinin tercihlerini girdim onay verdi.uygun olmasa onay vermezdi. lütfen arkadaşları yanlış yönlendirmeyin

X kurumu 3 memur alıyorsa, tercih listesinde tercih kodunu üç kez mi girmeliyim. Yoksa bir kez yapmam yeterli mi olacak?
1 kez gireceksin :) her kurum için 1 kez gireceksin

maral hanım sizde benim yazımı düzgün okursanız ozaman yönlendirmemi yanıltmamı anlarsınız,kimseyi burda yanlışda yönlendirmem kimseyede akıl veremem burda size sorulan varsa arkadaşa bildireyim söyleyin dedim dimi..hava ya gerek yok

burdan bilgi aldım arkadaşa söylüycem kimseye olmuyor die yanlış bilgi vermiyorum bilginiz olsun..maral hanım:mad:

sonbahar.44;
niteliklere baktım ilkokul mezunlarına iş vermemişler diyorsun ya ben ondan yola çıkarak dedim kimseyi yanlış yönlendirme diye.çünkü arkadaşların bazıları tecrübesiz ve okudukları her şeyi doğru sanıyorlar o yüzden dedim. yoksa amacım burda hava falan yapmak değil. ben tercihlerimi yaptım ve işim dolayısıyla da yanıma gelen engellilerin tercihlerini de ben yapıyorum.Bilgim olduğu için burda arkadaşları bilgilendirmeye çalışıyorum bana inanmayan yada güvenmeyen olursa da arasın ösym'yi bu kadar basit

AsilUye;
Rica ederim :)

maral hanım benim yazımı okuyan,alttaki sizin yazınızıda okur heralde dimi sadece benim dedigimle kalsa ozaman tamam derim ama sizde eklediniz altına düzeltme yaptnız tabi yanlışım varsa maral hanım..

ömss tercih

ömss tercih klavuzunda yer alan bir kadro için belirtilen tüm nitelikleri taşımak gerekiyor mu yoksa herhangi birini taşımak kafi mi ??? bu konu hakkında fikri olanların yorumlarını bekliyorum.

Üst Alt