Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'de hangi konulardan soru gelir sizce?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
özürlü memur sınavında sızce hangı konulardan sorulur..bilgisi olan varmı.? yada tahmini....

özürlü memur sınavında sızce hangı konulardan sorulur..bilgisi olan varmı.? yada tahmini....

ÖMSS daha önce örneği olan bir sınav olmadığı için geçmiş yıllarda yapılan özürlü sınav konuları ve soru sayıları aşağıdaki gibidir :
Atatürk İlkeleri ve Türk İnkılap Tarihi 10
Temel Yurttaşlık Bilgisi 5
Türkiye Coğrafyası 5
Türkçe 10
Matematik 10
Görevin özelliğine göre mesleki bilgiler 10

KPSS kitaplarından çalışmak en iyisi.. Konular genelde hep aynı .. soru şekilleri farklı olabilir..Sınavi geçmiş yıllarda Milli Eğitim ( Eğitek ) yapmakta idi..Şu anda ÖSYM nin yapacağına dair açıklamalar mevcut, ancak net degil.. 657 Devlet Memurlar Kanununa çalışmakta fayda var.. Bende yargı yayınevi özürlü personle sınavı kitabımı aldım hasan çiçek ve meral ay hazırlamışlar ( 2010 baskısı 631 sayfa - 2011 baskısı 790 sayfa - Bende 2010 baskısı mevcut ) kitaba çalışmaya başladım birde netten geçmiş sınav sorularını çıkardım..Mantıklı olan KPSS kitaplarından konulara çalışıp, internetten de geçmiş yılların özürlü personel sınav sorularını çözmek, alabiliyosaniz yukarıda yazdığım kitap soru çözme açısından iyi - konu anlatimi zayif..

OLaSiLiK Kardeş profiline baktığımda birsey dikkatimi çekti ve paylaşmak istedim yanlis anlamassan. Aşağıda yazılan soruya verdiğin cevapla , ÖMSS de hangi konulardan soru gelir sizce ? Sorusu biraz çelişki olmuyor mu ?
7. Hangi mesleği yapmak istemezsiniz? DEVLET MEMURLUGUNU

Ben mı cevap vermıssım soruya..
Hangi mesleği yapmak istemezsiniz diye..:)

besalti20;

besalti20 sanirim sen Tanıtım daki soruyu yanliş okumuşsun, boyle bir tepki verdiğine göre...Bak Tanıtımda aynen boyle demişsin :
7. Hangi mesleği yapmak istemezsiniz? DEVLET MEMURLUGUNU ---> Bu nedenden dolayı sana yukarıda sormuştum..

S©o®PioN;

ÖMSS Nisan 2012 yapılacağı Bakan Fatma Şahin Tarafindan söylendi. Ancak net tarih henüz belli degil..Ben genis tutup şöyle bir yorumda bulunayım.. Mart - Nisan - Mayıs bu aylardan birinde yapılacaktır diye dusunuyorum.

benim anlamadığım mesleki bilgi soruları bana göre saçma olmuş neden diceksiniz bi işe başlamadan önce bilginiz olmaz bilgiyi zamanla kazanırsınız...geçmiş yıllar özürlü sınavlarında var bu tür sorularda adam ömründe hiç devlet işinde çalışmamış ki nerden bilsin:eek: bide kafama takılan sınavda puan birinci sırada olmayacak komisyondan da geçmek gerekecek...geçen haberlerde yarğıtayın zabitlik sınavındaki gibi sorular çıkarsa bide işimiz Allah'a kaldı demektir hayaller hayal olarak kalacak :D

xxxman;

xxxman söylediklerine aynen katılıyorum... Yalnız ÖMSS yepyeni bir sınav olacağı icin, gecmiş sinavlari pek dikkate almamali, mutlaka sorulara çalışılmalı. Ancak yuksek bir ihtimal bu sinavi ÖSYM yapacak gibi gorunuyor.. Özida ve Devlet Personel Başkanlığını Arayan arkadaşlara net olmasa da ÖSYM nin yapacağı soylenmiş, dpb daki yetkili kanaatini belirtmiş.. Sonuc olarak KPSS nin engelli versiyonunu duşunursek, şıklar 5 şıklı olma ihtimali var, sorularin biraz daha zor olma ihtimali var, aynı zamanda Vatandaşlık ve ANayasdan soru gelebilir, 657 den az gelebilr..Her turlu varyasyonu düşünmek gerekir.. Atanma da mülakattan bahsetmişsin, onunda yanlış olduğunu düşünüyorum fakat Bakan Faruk Çelik 8.243 Kadro icin yaptiği açıklamada KPSS Kasım atamalarında diyor ki : ÖSYM tarafından yerleştirilen adayların, yerleştirildikleri kadro ve pozisyonun niteliklerini taşıdıklarının ilgili kurumda oluşturulan sınav değerlendirme komisyonunca tespit edilmesi üzerine de atamaları gerçekleştirilecek.. Yani daha önce KPSS atamalarinda boyle birsey duymamistim, gecri KPSS tecrübem fazla yok ama bu açıklamaya göre KPSS atamalari da direk puan ile olmuyor... Bilen varsa açıklasin gerci ama ..

ÖZKANCEY kardeşim şimdi tamam komisyona girelim girmesinede o zaman bu sınav niye yapılıyor madem puan geçerliliği yok? diyelim ki ben çok yüksek bi puan aldım komisyona girdim bu işi yapamaz denip yerime başka biri alıncaksa o zaman beni ay yıl gün yaş prim bilmem ne sınırı koymadan hemen emekli etmeleri gerek niye devletin işe almadığı birini özel sektör hiç işe almaz...vardır bu komisyonda da bi iş bence bu sınavda da torpil konuşacak formalite olsun...YADA SINAVDAN ÖNCE KOMİSYONA GİRELİM ÇALIŞABİLİR DURUMDA OLANLAR SINAVA KATILSIN...SINAVDAN SONRA KOMİSYONDA NEYMİŞ?

Sosyo ekonomik olaylarda nasıl sorular çıkabilir?

arkadaşlar bu sosyo ekonomik olaylarda nasıl sorukar çıkar bana yardımcı olabilirseniz sevinirm

önlisan -lisans matematik konuları neler geometri varmı biri yazsın lütfennnn.

SpeedyGonzales;

Özür Dilerim Siz Sınava Girecekmisiniz ?
Eğer cevabınız EVET ise bence sınava girmek için birdaha düşünün derim ben.

Genel Yetenek Testi Soru Sayısı1) Türkçe 152) Matematik 15
Genel Kültür Testi Soru Sayısı
1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
4)Türkiye Coğrafyası 5
5)Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve
Güncel Sosyoekonomik Konular 6

2012-ÖMSS adaylarına duyurulur

ırvatistan 2013 yılında Avrupa Birliğine 28. tam üye olarak katılacak.

•Türkiye 2020 Yaz Olimpiyatlarına Adaylığını Resmen Açıkladı

•Kyoto Prokolü'nün geçerlilik süresi 2012 yılı sonunda bitiyor.ABD bu antlaşmayı imzalamamıştır.

• 6. Dünya Su Forumu Mart 2012′de Fransa ‘nın Marsilya Şehrinde Yapılacak.

• En fazla döviz rezervine sahip ülke Çin’dir..

• Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ‘ün Görev Süresi yapılan düzenleme ile 7 Yıla çıkarıldı.

• Türkiye ile 71 ülke arasında vizeler kaldırıldı. Vizelerin kaldırıldığı ülkelerin listesi içintıklayınız.

• UEFA Kongresi 2012 yılında İstanbul’da yapılacak.

•IMF ve Dünya Bankası 2012 yıllık toplantılarını Japonya ‘da yapacaktır

•Avrupa Konseyi Parlementer Meclisi (AKPM) TBMM'yi temsil etme yetkisi'ni DenizBaykal'a verdi.

bunun gibi şeyler :)

[FONT=Verdana]Türkiye'nin, dünyada ilk kez aynı anda bacak ve 2 kol nakli ile yüz nakli ameliyatını gerçekleştirmesi, dünya basınında geniş yankı buldu. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan yaptı. Yüz nakli gerçekleştirilen hasta Uğur Acar‟dır[/FONT][FONT=Verdana]Yusuf Ziya Özcan‟ın Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı‟ndaki görev süresinin sona ermesi ile birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Başkanlığı'na Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'yı atadı. memurlarahaber.com[/FONT][FONT=Verdana]Türkiye „de ilk Nükleer Santraller Mersin Akkuyu ve Sinop „da Yapılacak.[/FONT][FONT=Verdana]Çevreye en çok karbondioksit yayan ülkeler, ABD, Çin, Hindistan, Rusya, Brezilya'dır. Türkiye ise 23. sıradadır.[/FONT][FONT=Verdana]Mersin Akkuyu Nükleer Santrali için Rusya ile anlaşıldı.[/FONT][FONT=Verdana]İlk defa bir padişah için Dolmabahçe‟de anma töreni düzenlendi. (Abdülmecid)[/FONT][FONT=Verdana]Kıbrıs‟ta petrol araması çalışması yapan gemi Piri Reis‟tir.[/FONT][FONT=Verdana]Türkiye ile Ekvador arasındaki vize uygulaması 90 günlük ziyaretlerde kaldırıldı.[/FONT][FONT=Verdana]Van Erciş‟te 7,2 şiddetinde deprem oldu.[/FONT][FONT=Verdana]Avrupa Birliğine aday ülkeler AB hâlihazırda Hırvatistan, Türkiye ve İzlanda ile katılım müzakerelerini yürütüyor, Makedonya ve Karadağ‟ı aday ülke ilan etti. Arnavutluk, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Kosova‟yı ise potansiyel aday ülkeler olarak görüyor. memurlarahaber.com[/FONT][FONT=Verdana]Haydar Berk 9 Ekim 2009′dan itibaren NATO Daimi Temsilciliği görevini yürütmektedir. NATO Füze Savunma Sistemi Malatya Kürecik ilçesinde kurulacak. Ukrayna ile Eylül 2011 „den itibaren vize uygulaması kaldırılmıştır. 2011 yılında İbrahim Tatlıses kendisine yapılan suikasttan ağır yaralı olarak kurtulmuştur.[/FONT][FONT=Verdana]Tarihte linç girişimiyle öldürülen ilk devlet adamı „Muhammer Kaddafi‟dir[/FONT][FONT=Verdana]1 Ocak 2012 tarihi itibariyle ülkemizde Zorunlu Genel Sağlık Sigortası uygulaması başladı.[/FONT][FONT=Verdana]13 OCAK 2012 KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş Vefat etti.[/FONT][FONT=Verdana]2011 Mısır protestoları sonucu Hüsnü Mübarek‟in yönetimi devrilmiş, yerini geçici olarak- seçimlere kadar askeri hükümet almıştır. Seçim takvimi konusunda anlaşamayan askeri yönetim ve muhalifler arasında çatışmalar zaman zaman sürmektedir. Nazım Hikmet Ran‟ın Türk vatandaşlığından çıkarılmasına ilişkin 25 Temmuz 1951 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı‟nın yürürlükten kaldırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı,[/FONT][FONT=Verdana]Resmi Gazete‟de yayımlandı. Böylelikle Nazım Hikmet yeniden Türk vatandaşı oldu. "Kıvırcık Ali" olarak tanınan sanatçı Ali Özütemiz, Çatalca'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Türkiye'nin ilk haber spikerlerinden Jülide Gülizar vefat etti.[/FONT][FONT=Verdana]Orta Doğu Teknik Üniversitesi‟nde (ODTÜ) bir grup bilim adamı tarafından Türkiye‟de ilk kez yapay Gen üretimi gerçekleştirildi.[/FONT][FONT=Verdana]Namık Ekin 24 saatte su altında 24 bin 800 metre yürüyerek dünya rekoru kırdı.[/FONT][FONT=Verdana](2011) Türk Kızılay‟ı başkanı Tekin Küçükali istifa etti, yerine Ahmet Lütfi Kırdar seçildi. memurlarahaber.com[/FONT][FONT=Verdana](2011) Türkiye'de üretilen ilk yer gözlem uydusu RASAT Kazakistan'dan uzaya gönderildi.[/FONT][FONT=Verdana](2011) Büyükşehir Belediyeleri; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Kocaeli, Gaziantep, Konya, Antalya, Diyarbakır, Mersin, Kayseri, Eskişehir, Samsun, Adapazarı ve Erzurum‟ dur. ( 16 tane)[/FONT][FONT=Verdana]Norveç‟te Oslo‟da aşırı sağcı terörist Anders Behring Breivik‟in 77 kişinin ölümüyle sonuçlanan eylemi 2011 yılının en çok konuşulan olaylarından biriydi[/FONT][FONT=Verdana]Türk Hava Yolları Euroleague Final Four Organizasyonu, 2012 yılında İstanbul'da yapılaca[/FONT]

arap isyanı nerede başladı tunus
ne devri YASEMİN DEVRİ

yapılan değişiklikle abdullah gül'ün görev süresi 7 yıl bu görev 2014 yılında bitiyor. bu yıldan sonra seçilecek cumhurbaşkanının görev süresi 5 yıl ve yapılan değişiklikle 5 + 5 yıl olarak 2 kez cumhurbaşkanı seçilebilir.

ÖSYM Klavuzuna hiç bakmadınız mı?

Mat:15
Türkçe 15
İnkılap:10
Temelyurttaşlık:6
Turk kultur ve medeniyetleri:3
Coğrafya:5
Güncel:6

ösym nin kpssde sık sorduğu soru tarzı. "hangisi mahalli idare birimi değildir?"
şıklara yanıltıcı olsun diye büyükambar mahallesi diye bi seçenek koyarlar, bi de büyükşehir belediyesi koyarlar.
mahalleler mahalli idare birimi değildir.

arkadaslar sorular kaç şıklı 5 mi 4 mü anlamadım

mrb kara 5 şıklı old. klavuzda yazıyor mu ben bulamadımm
tşk

yazıyor. zaten 4 yanlışın bir doğruyu götürdüğü sınavlar 5 şıklı olur.

kpss türü gibi sınav olur arkadaşlar tahminin ona göre çalışın kpss çalışıyormuş gibi çalışacaksanız bu kadar üniversite ve meslek lisesi mezunlar atanma sansı yüzde 85 90 larda tahminim

acaba coğrafya konusunda,türkiyenin matematik konumu,meridyenler,enlemler falan çıkarmı ki ?

bence çıkar golden heart çalış sonradan pişman olma çalışmadığına ben öyle yapıyorum:eek:

bi dolu coğrafya konusundan sadece 5 soru çıkması insanı arafta bırakıyor. ona çalışacağına güncel konulara bakmak daha mantıklı sanki.

Üst Alt