Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'de ikinci atama olmaz da ek yerleştirme olursa durum krize döner

Konular
49
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Ben Bugüne kadar Bu sitede özürlü Arkadaşlarımın İyiliğine ömss de yazılrar yazdım özürlülerin hakkını arar ve savunur yorumlar yazdım ...tarafsız yazılar yazdım ama bu değilki hakkının hakkını hakıya vermemek ...ARKADAŞLAR Son günler de zor günler geçiriyorum.......... O yüzden de fazla bi yorum yada yazı yazamıyorum .....Eğer Bilmeden kırdıysam sizleri üzdüysem hakkınız helal edin

sn Bakanın Ağzından:'' kırmızı ile işaretlediğim yerler yazının can alıcı ,ömss'nin akıbetini açıklar nitelikte,,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yasaya göre aynı yıl iki özürlülerin yerleştirme yapılamayacağından, 2013'ün ilk üç ayında boş kalan engelli memur kadrolarını dolduracak şekilde ikinci bir alım yapılacağını bildirdi....

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engelli memurlar için 2012 yılında yeni bir yerleştirme yapılacağı sözünü vermişti. Bakan Şahin'in bu açıklamasına burada yer vermiştik. Ancak Sayın Bakan dün kendisine yöneltilen "Engellilere yönelik memuriyet sınavında yeni yerleştirmeler ne zaman yapılacak?" sorusunu şöyle yanıtladı:"Engellilere yönelik ilk kez yeni bir sınav sistemini test ettik. Kendimizi test ettik. Tüm engel gruplarını ayrı ayrı sınava aldık. Daha önce tek tip soru soruluyordu. Genelde de bedensel engelliler daha hızlı yapıyordu, daha yüksek puanı onlar alıyordu ve daha hızlı işe yerleştiriliyorlardı. Şimdi tüm engel gruplarını kendi içinde ayrı sınava aldık.7 bin engellimizin boş kadrosunu açtık ama ben engelli kardeşlerimize Ekim ayında 'ikinciyi de açarız' demiştim fakat 657 Kanunu'na göre aynı yıl iki yerleştirme yapamıyorsunuz. O yüzden Ocak ayında yani 2013'ün ilk üç ayında Devlet Personel Başkanlığı ile de görüştük ve boş kalan kadroları dolduracak şekilde ikinci bir alımı da yapacağız. O konuda hiç merak etmesinler. Başbakanımızın birebir talimatı ve birebir takibiyle bunu yapıyoruz. Gereken neyse yapılacak." şeklinde konuşarak engelli memur adaylarımı üzdü

Buda nedemek Kadro çoğaltılmıyıp sade ek yerleştirme altında ilk atamadan kalan boş kadrolar doldurulursa geçmiş ola ..umutlar 2004 ömss ye başka bahara

Hadi geçmiş ola ,Ek yerleştirmenin 2013 şubat'a doğru yapğılacağı netlik kazandı ,o da şubatın sonunu bulur ,asıl sorun şuki Fakat topu topu 2 Bin Kişiden Bahsediliyor, o da zaten boş kalan kontenjanlar ....2. Bir Atama yapılıp yapılmayacağı hakkında hiç bir yorum yok ömss de 1 yıl içnde sadece tek bir atama yapılabiliyor .....2 . Bir atama olmassa Ek yerleştirme ,tam bir hayal kırıklığı olur ......Lise Düzeyinde 83 puan altının düz memurlukta nerdeyse hiç şansı olmaz ...zor zoruna taban puan 82 yi görsün oda istisnai ...Nedeni kadrolarda Yığılma olur .....O DA DÜŞÜK PUANLILARA HİÇ ŞANS BIRAKMAZ ve aynı yıl içinde başka atamada yapılamıyor...ömss nin geçerlilik süresi de iki yıl ....

SN Bakanın ÖMSS ile İlgili ,Açıklaması........

Geri kalan 15 BiN Kadronun Akıbeti İle ilgili Bir bilgi yok ....sadece ömss'nin 2 yıl için geçerli olduğu söyleniyor ....

2013 de ömss de 2. Bir tercih olusa 15 Bin kadro nun 7 Binini daha atanır yada atamaz olmazsa zaten yandık ... ...7/8 bini ni de 2014 ömss ye bıraka bilirler ....Yada 15 Bin kadroyuda 2014 Bırakırlar Belkide 2016 ya bile ...Kim Bilir ...40 bin öretmen bir anda atanır :eek: Bir avuç özürlü yıllarca:D
:DKıymetinizi değerinizi bilin Arkadaşlar......
....Bu ne ÖMSS imiş Arkadaş şaştık şaşırdık...

Ömss de hakkımızı yiyenlere Hakkımız helal değil...ömss deki en büyük haksızlıklardan biri Özür Guruplarına göre soru ve süre FARKLI verildi atamalar özür guruplarına göre olmadı .....çok kişi hakkı oladığı yere işe yerleşti ...şimdi de yeni fiyosko ...imam diye atanan düz memur olacak ...bu ne lahana turşusu bu ne pehriz ...

Benim net anladığım 7 bin kadrodan kalan doldurulamayan kadrolar buda 2 bin kişi geçmiş olsun yalan dolan kandırmaya devam Bu bakan ne zaman doğru bişey yaptı ki veya söylediği oldu mu hiç gören bilen var mı ? Ama bizlere müstehak birlik ve dirlik olamayan engellilerin önüne konulan engellerle mücadelede sessiz kalan sadece boş laf yapan dallamalar olduğu sürece engellilerden bir cacık olmaz önüne atılana razı olan durumunda, toplumda bir kambur gibi görünmeye devam ederler.Bakan demişki artık literatürde özürlü olmucak bunu kaldırdık engelli ibaresini getirdik ne büyük bir iş yapmışlar aman Allahım inanamıyorum sen engellinin işini ve o zaten özürlü engelli kim size gösterir yolunu yap neymiş çok büyük bir iş gibi açıklama yapmış Allah hepinizin belasını versin yazık bu insanların umutlarına hadi bizim iyi kötü bir işimiz var durum itibari ilede birçok engelli kardeşimden iyi durumdayım ama ya işi gücü ve durumu benden kötü olan kardeşlerimiz arkadaşlarımız bu işe umudunu bağlayan binlerce kişi ne olacak yazıklar olsun size ve size sahip çıkanlara...

BİO Doğru söyleyeni Dokuz Köyden Kovuyorlar Kardeşim ....Bugünlerde Formda Senin ve Benim yazıları eleştiriyorlar...Arkadaş siz daha iyisini yazın da görelim...
ÖMSS DEKİ Hata Geçmişte Birkaç Makalem de de Yazdığım şu sorun: ÖMSS sınavını KPSS sınavıy'mış gibi değerlendirilip ona benzer Bir Atama Düzeni getirilmesi.Ömss Nin Kpss ye Benzetilmek istenmesinde ki asıl neden de Belli : Elde Kpss gibi Daha Öncesin de defalarca denenmiş Bir sınavın Bulunması,ÖMSS de Gerekli alt yapı ve sistemin Kpss Eğilimli bir sınav olma sonucunu getirmesi. Öyleki ömss okadar kpss ye benzetildiki ; Ömss Yönetmeliğinde Atamalar özür gurubuna göre olacak diyor ,Ömss Tercih kılavuzu açıklanınca durum bu ortadan kalıyor ,özür gurubu ayrımı yok deniyor ,Resmi gazete yayınlanmış kendi yönetmeliği ile bile çelişiyor.....Tüm Bu sonuçlar değerlendirde ÖMSS nin KPSS ye Benzetilmesinden oluşan şöyle olumsuz Bir sonuç ortaya çıktı..........KPSS milyonlarca Adayın katıla Bildiği çok kapsamlı ve büyük kitlelre hitap eden bir sınav Kpss ve Ömss nin tercih kılavuzu hazırlanırken , Kpss de öğrenim, serifika vb Durumlarda seçim yapmak kadroları doldurmak kolaydı...ÖMSS de ise Bir avuç insan topu topu 60 bin kişi devlet bu bir avuç insanın tamamını atasa ne olur atamasa ne olur kaldıki sanki kpss gibi milyonların içinden seçim yaparcasına hazırlanan tercih kılavuzları ömss nin bugün gelinen durumun özeti......
Tüm Bunların yanıs sıra Özür guruplarına göre ve her fırsatta büyük bir başarıymış gibi lanse edlilen fakat başarı nın yanında büyük başarısızlık ve de adletsizlik getiren özür guruplarına göre ayrılan soru kitapcıkları , ek süreler,tekkişilik salonlar.......
Mesala özür guruplarına göre ayrı soru kitapcığı hazırlayıpta aynı şart ve sürelerde yarıştırmayı , ayrı özür guruplarını aynı şartlarda atamak ,özür guplarına göre atama yapmamak Aslın da ömss deki en büyük adaletsizlik.....
Zihinsel engelli kesime sorduğu soru gurubu belli.....Tek kişilik sınav solonları ve okuyucu ve işaretcilerin tam adaletli ve tarafsız davranıp davranmadığı da belli....Bu durum tamamen şaibeli ve su istimale açık ........ilk 3-4 bine baksak bunun içinde kaçtane zihinsel özürlü vardır kaçtane kaçtane okuyucu ve yazıcı yardımı alan çok başalı kişi vardır kim bilir......

ömss tüm bunlardan arınıp şeffaf hale gelmeli

ÖMSS deki muammalar 1-Tekkişilik sınav sınav salonları....
2-Bir türlü açıklanamayan sınav soruları......
3- içeriği sır gibi saklanan ve yayınlamsı ayları bulan tercih kılavuzu ......Dinayetin kayyum vb sertifika süprüzü ...Bunun yanında bilgisayar çağında orta çağ dan kalma daktilo sertifikası......
4-açıklaması günler süren tercih sonuçları .....
5- ömss de hiç kopya vb iddanı olmamsı da ayrıca çok şaşırtıcı....
6-sınav sonucuna itiraz edenlere baştan savıcı geçiştirici basit açılamalarla red.....
7-En önemlilerinde biri Neden .... Kişiye özel cevap kağıtları neden ösym nin sitesinde yayınlanmadı

Benim yazımı eleştirebilir, eleştirme sebeplerini söyleyeyim kısa ve öz algılama problemi,sempatizanlık duydukları siyasi partiler,forumda gereksiz boş aylak gezen insanların yapacağı iş, onların kendilerine faydası yok engellilere hiç olmaz ömss sürecinde forumda kimlerin ne şekilde forum dışındada ne şekilde mücadele ettiğini biliyoruz o yeter Dalkavuklarla uğraşmam benim fikrim zikrim bellidir. Bilen bilir bilmeyenede kendimizi anlatma gibi bir derdimiz yok özel mesajla Allah razı olsun diyenleri gölgeleyemez o gevşekler ben gayet rahatım kalender şah....

vallah ben ümidimi yitirdim 2014dekine katılacam hiç şansım yok

http://www.aa.com.tr/documents/AA/modules/videogallery/162/80aae12a2f493b10462a06e6a794a0f8.mp4
"Boş kalan kadrolar doldurulacak şekilde 2.atama da yapılacak." Yani bahsettiğiniz üzere sadece 2000 ile sınırlı kalabilir de kalmayabilir de... Ucu açık bir konuşma yapmış bakan. Bir sonraki katılacağı programı bekleyip, kadro sayısının boş kalan kadrolar ile sınırlı olup olmayacağını sormak ve cevap almak gerekiyor. Lakin mevcut açıklamaları üzerinden kontenjan sayısı hakkında farklı yorumlar yapmak mümkündür.

tosun paşam hepimiz aynı durumdayız 2014 de Kim öle kim kala....Taht değişir baht değişmez....

srhtslym Ömss En zor döneçte .....

ikinci atama olmaz da ek yerleştirme olursa krize giren durum nedir ? yani hangisi ile atandığınızın ne önemi var onu anlamadım ?

ÖMSS Atamalarında Gelinen Durumda Diyorki 1 yıl İçinde sadece tek bir ömss Ataması yapıla Bilir . Bunun Açılımı Şu 2012 ömss atamalarında birokratik ve sistemsel hatalardan dolayı ömss de Onca Kadro Boş kaldı .....Bu da yetmez Gibi Aynı yıl içinde yeni yerleştirme yapılamadığı da ANLAŞILDI....ömss nin ek yerleştirmesi 2013 yılına sarktı , 2013 Yılında da 2012 den kalan boş kadrolara yerşeştirme yapılırsa Bu ömss nin hükmü bitmiş olur .... Yeni Atama yeni ömss ye kalır .....2012 ömss haükmünü yitirmiş olur ....özet olarak ek atama zaten mevcutta açılmış kadronun tamamlanması ek atama yapıiırsa 2 . Bir atama aynı yıl içinde yapılamıyor ve 2012 ömss atamaları bitmiş ,özürlülerin yeniden atatana bilmesi için sil baktan 2014 ömss ye katılmaları gerekiyor ,,,,, .....2 atam ise yeni kadroların açıiıp daha yüksek adetlerde memur ataması yapılması ....

Daha Ayrıntılı bilgi yukardaki yazımda

Çıkmayan Candan Umut KESİLMEZ : Ömss Atamaları 2013 ' ilk 3 Ayına Sarktı, uzadıkca uzadı Şimdi de Koskoca 5 aylık yeni bir Süreç başladı , Bu süreçte kapalı kutu açıkta kalan 2 Bin Kişilik kadromu dolacak yada yada kamuda istihtam edilmesi gereken Boş Kalan Tüm özürlü kadroları dolacak ......

Sn Bakanın Yeni açılklaması üstü kapalı Her Türlü yoruma ve belirsizliklere açık muammalar la dolu, sn Bakan'da haklı Baktıki ÖMSS de ne Açıklama Yapsa tam tersi oluyor bunun sonucu eleştiri oklarının ve aksaklıkların TeK SUÇLUSU ilan edildi ,Artık üstü kapalı yorumlar açıklamalar yapıyor :İşte o açıklama
“Engellilerimiz hiç merak etmesin”

Soru: Engellilere yönelik memuriyet sınavında yeni yerleştirmeler ne zaman yapılacak?
Cevap: Engellilere yönelik ilk kez yeni bir sınav sistemini test ettik. Kendimizi test ettik. Tüm engel gruplarını ayrı ayrı sınava aldık. Daha önce tek tip soru soruluyordu. Genelde de bedensel engelliler daha hızlı yapıyordu, daha yüksek puanı onlar alıyordu ve daha hızlı işe yerleştiriliyorlardı. Şimdi tüm engel gruplarını kendi içinde ayrı sınava aldık.
7 bin engellimizin boş kadrosunu açtık ama ben engelli kardeşlerimize Ekim ayında 'ikinciyi de açarız' demiştim fakat 657 Kanunu'na göre aynı yıl iki yerleştirme yapamıyorsunuz. O yüzden Ocak ayında yani 2013'ün ilk üç ayında Devlet Personel Başkanlığı ile de görüştük ve boş kalan kadroları dolduracak şekilde ikinci bir alımı da yapacağız. O konuda hiç merak etmesinler. Başbakanımızın birebir talimatı ve birebir takibiyle bunu yapıyoruz. Gereken neyse yapılacak

Sn Bakan Bu sözünün Açılımını Açıklamalı Ömss Sürecinin Kilit Sözü :Boş kalan kadroları dolduracak şekilde ikinci bir alımı da yapacağız

;)yaw kardeşim zaten bu boş kalan kadrolara hep meslek istemiş yani yine boş kalcak onlar 2000 kişden ancak 300-400 kişi atanır nerde bu tedaş,dsi, vb devlet kurumları nerde nerde bu söylenen onbinlerce boş kadrolar nerde yeter artık

çok garip!!!yasa gereği aynı yıl içinde 2 kez atama olmuyormuş.o zaman yasayı değiştirin ve değiştirmekte elinizde bu bir bahane değil kabahati örtbas etmektir.ikiinci atama dedikleride diyanetin boş kalan yerleri doldurmaktır heralde.ben bunu anlıyorum..

özerim tosun paşam Vay Halimize ki ne halimize / Bir ata sözü derki gelin ocağa geçti ocak bucağı geçti ...Bu İşin maliyeti özürlülere ağır oldu /astarı bezini geçti..
parotoner ........Hakkımızı vemeliler .... Ömss de Boş kalan kadroları tabiki doldursunlar fakat yeni kodrolarda oluşturulsun

ben kpss den 62 aldım dercih yapsam yeleşme şansım varmı?

Şah yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum, daha başında dağ fare doğurdu dediğinde adam haklı demiştim. Haklısın malesef bir kesim ataması olanlar şimdi hemen koruyucu tavır takınırlar ama bilmiyolar ki yenilen haklar da hepimizin hakkı, bu ülke ne zaman bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesinden vazgeçer ise, belki o zaman bişeyler değişir. 2012 ömss benim için bitmiştir, 2014 için ne olur dersen eğer bu kadrolaşmacı zihniyet değişmediği sürece biz daha çooook imam kayyum müezzin kadrosu görürüz. :)

Fikirlerine katıldığım ve aynı yöne geniş çaplı bakan arkadaşlarımdansın burak kardeşim yazdıklarının noktasına virgülene kadar katılıyorum kısa ve öz anlatmışsın yırtınsakda boşa muhabbetle ....

Bio ve burock ikinize çok tşk ler ...... En azından bir kaçımız ömss nin geldiği durumun ve gittiği durumun farkındayız ....Hala herkes magazin peşinde .... İman diye atandılar memur olacaklar ...zihinsel engelli diye sınava girdiler 1000 ne yakını meslek lisesi mezunu ...ilkokul düzeyi sorular cevapladılar nerdeyse ilk bini zirveyi kapladılar başılk açtım bu konuyla ilgili 1 TANE YORUM YAZILMADI....Nekadar ACI...

Şah: Dediğim gibi önce bizler kendi haklarımızı savunmayı öğrenebilirsek ne zaman örgütlü bir olabilirsek belki o zaman bişeyler değişir. Şimdi sınava girildi tamam bu sınav ilk kez yapıldı. Çok yakın bir kardeşim, ömss'den 65 alırken normal 2012 kpss'den 71 aldı. Önlisans mezunu kardeşim, çok konuştuk ÖMSS'de sorular daha az iken puan nasıl düşük oluyor? KPSS'de iki kat soru varken puan neden yüksek çıkıyor? Sınava giren aday sayılarından bahsetmiyorum bile, balığın baştan koktuğu o kadar belli ki danışıklı dövüş yapılmış. İşte benim anlamadığım nokta şu madem ki bu sınav kpss gibi düz olacaktı neden yapıldı ? İş kur vs. gibi kurumlar neden kpss yerine biz engelliler için ömss'yi baz almıyolar? Sorulacak çok şey var, ancak ortada doğru dürüst net cevap verecek insan yok. Misal ömss başvuru zamanında sırf sınava girmek için psikoloji'den %40 ve üzeri rapor alıp senin benim hakkımı gasp eden kişiler gördüm. Sonuçlar açıklanmadan önce Aile ve Sosyal Pol. bakanlığına dilekçe ile bu durumu belirmeme rağmen standart bir cevap geldi. Biz komisyon olarak inceleceğiz vs. denildi. Atananların gerçek engelli arkadaşlarımızı tenzi ediyorum, kaçı gerçekten engelliydi ? Sınav günü gördüğüm kadarıyla çok az gerçekten engelli vardı. Bu raporlar tekrar yenilendi mi? Denetlendi mi? Hayır yine kadrolaşmacı zihniyet iş başında biz gerçek engelliler uyutulurken birileri bizlerin kontenjanına geçmiş oldu.

Sınav anında sorulan sorular nasıl ayrım yapıldı ? Meslek lisesi mezunu insan nasıl oluyor da zihinsel engelli kont. sınava giriyor. Neden kimse de çıkıp arkadaş bu böyle olamaz olmamalı dememiş hayret ediyorum. İşimin yoğunluğu gereği çok sık siteye giremiyorum o konuyu görmedim görsek kesinlikle bu işte bir bit yeniği var deyip tavrımı ortaya koyardım. Sınav seviyesi basit düzeyde olsa hepimiz full çekerdik. Birilerinin yeğeni adamı torunu vs. olmadığımız için atanamadık bu gidişle de olacağını sanmıyorum. :)

Zaten biz birbirimize karşı objektif olamazsak, bize de kimse objektif olmaz. Özetle ne ekersen onu biçersin.
Yazılacak çooook şey var ama Sussam gönül razı değil, Konuşsam tesiri yok.

Puandaki Adaletsizlik Neden Biliyormusun Kardeşim Özür Gıruplarına göre süre ve soru sordu fakat tüm soruları harcı alem şekilde öğrenim gurubuna göre değerlendirdi benim anlayamadığım farklı soru tiplerini nasıl olurda tek bir parçada değerlendirir sin...zorluk yada kolaylık dereceleri arasında da uçurum var ....Dediğin gibi balık baştan kokuyor..

Bu sitede zihinsel engelliler le ilgili bu sitede başlık açtım tek bir yorum yazan olmadı ....

http://www.engelliler.biz/forum/ozu...ilerin-omss-puani-iptal-edilecek-deniyor.html

Türkiye insanı "dayımız olmadığı için atanamadık, amcamız olursa atanırız" psikolojisinden bir türlü çıkamadı. Çok yakın tarihte kendi ideolojilerinin yönetimlerinde bu tür kanunsuz uygulamaları çok gördükleri için, diğer yönetimlerde de aynı uygulamaların devam ettiğini sanıyorlar. Oysa ÖSYM gibi puana göre atama yapan bir kurumun kanunsuz işlere bulaşmayacağını bilmeleri gerekiyor.
Kimse de demiyor ki bu iddiadaki bu arkadaşlara; "Arkadaş dayısı veya amcası olup ta atananları biliyorsanız bir dilekçe yazıp şikayette bulunsaydınız dava açsaydınız." Sizin de içiniz rahat olaydı, bizim de içimiz rahat olaydı.
Son bir not: Bilgisayar başında klavyeden forumlara "sayfalar dolusu konu açmakla" olmuyor maalesef bu işler.
Kalın sağlıcakla

Ak Parti'ye sempati duyan biri olarak şunu söylemek zorundayım hükümet özürlü memur atamalarında malesef başarısız olmuştur.Aslında tercihler açıklandığında durumun pek parlak olmadığı ve hükümetin konuyu savsakladığı belli olmuştu.

Ösym ' yi Haklı Bulup ömss de Bunca Aksileğe Haksızlığa ramen savunanlara sadece Gülüyorum:eek::eek::eek:

2013de sonuç değişmezse ben 2014 ömssye hazırlanacam kursunada gidivecem

Düşmez kalkmaz Bir ALLAH....Herkesin ALLAH gönlüne Göre versin
william shakespeare'in julius sezar oyununda beni mest eden markus antonyus'un söylediği replik. tiradin(konuşma) söyledir;

dostlar, yurttaşlar, romalilar;
ben sezarı övmeye değil gömmeye geldim.
insanın ettiği kötülük yaşar ardından,
iyilikleriyse toprağa girer kemikleriyle.
bırakın, öyle olsun sezar için de.

Bunlar içinde öyle olur işallah ,taht,taç ,makam ,mevki hep geçici.....

İyilikleri Kendileriyle mezara , Kötülükleri ise ebedi arkalarından anılsın.Bir kıssadan hisse; Eskiden osmanlı da görev yapan celatlar ,normal mezarlıklara gömülmezmiş , nedeni ozamanki ahali halk onlarla mezar komşusu bile olmak istemezmiş. Bunun neticesinde de Kendilerine Ait Bir mezarlıkları varmış....Halkta orasının cellatlar mezarlığı oldunu bilir oraya hep kötü gözle nefretle kinle bakarmış ....Cellatlar mezarlığının ayrı bir mezarlık olmasının yanı sıra en önemli özelliği mezar taşlarında o mezarda bulunan kişinin merhumun isiminin yazması ; hiç bir mezar taşında ism yok ...Nedeni ne Biliyormusunuz ? Ben söyleyim ,insanlar adımızı mezar taşından okuyupta bize ismizle beddua etmesinler diye ......Ey ömss yi düzenliyipte bukadar özürlünün Bedduasını Alanlar siz ne yapacaksınız,ÖMSS de Özürlülerin Atnaması için engel koyan kurumlar ,kurum görevlileri ,tepeden tırnağa kim varsa . Nereye Saklanacaksınız,Ahir dünyada Bukadar özürlünün hakkını nasıl ödüyeceksiniz.....
ÖMSS de Biz özürlüler den yardımını esirgemeyenler, atanmaların olmasına çalışanlar atıyanlar ,özürlülerin selayeti için çalışanlar,ALLAH CC sizlerin herzaman yadımcı olsun hayır Duğalarımız sizinle

Tosun paşam 2013 / 2014 Mü Kaldı Yapama ......

2011 Rakamlarına göre ~2.500.000 kadro var ve ~600.000 kadro boş,
2011 Rakamlarına göre %3 şartı geçerli olan 1.467.900 kadro var,
2011 Rakamlarına göre %3 şartına göre 44.189 kadro var ve bunların 20.829'u doldulabilmiş, 23.360'ı boş.
Kaynak: DPB

Benim bildiğim bu %3'lük kadronun belirlenerek doldurulması 657 sayılı kanunca hükme bağlanmıştır. Bu boş rakam 2011 ağustos ayında DPB tarafından belirlenmiş ama 1 yıl sonraki ömss ile doğru kadro açılmayarak 657 sayılı kanunun emredici özelliği hiçe sayılmış ve anayasa çiğnenmiştir. Hal böyleyken yırtınmaya gerek yok, keyifler neyi isterse o olacak, ömss kadrolarının artırılması için toplanan imzalar 3000 olmamış bile:)) . Bu tablo varkende birilerini övmek iki yüzlülüktür. Unutmadan şunuda söyleyeyim geriye kalan 18.000'lik boş kadro meşhur 2023 hedefine kadar dolacak:)

Ted Bizim Duğamız Bize yardımcı olanlara Bedduamızda Bizi Bu Durumda Koyanlara...ALLAH onlarında Belasını versin ne düzenimiz kaldı nede diğirliğimiz...

Ey ömss yi düzenliyipte bukadar özürlünün Bedduasını Alanlar siz ne yapacaksınız,ÖMSS de Özürlülerin Atnaması için engel koyan kurumlar ,kurum görevlileri ,tepeden tırnağa kim varsa . Nereye Saklanacaksınız,Ahir dünyada Bukadar özürlünün hakkını nasıl ödüyeceksiniz.....
ÖMSS de Biz özürlüler den yardımını esirgemeyenler, atanmaların olmasına çalışanlar atıyanlar ,özürlülerin selayeti için çalışanlar,ALLAH CC sizlerin herzaman yadımcı olsun hayır Duğalarımız sizinle

Arkadaşlar ömss yetenek sınavı değil Fakat sanki mesleki sınavmış gibi atama yapıldı

Üst Alt