Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felci vb. teşhisi olup idrar tutamama sorunu yaşayanlar..?

Kuzay_66

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Omurilik Felçli - Spina Bifida Rahatsızlığı olup, İdrar Tutamayan Arkadaşlar Hakkında Genel Durumlar.

Doktor TAK yapman gerekiyor dedi oda canımı acıtıyor mesaneye yakın bir yere geldiğinde acı yapıyor
hangi aralıklarla TAK yapmam gerekiyor ve memur olduğum için zorlanacağım mesai saatleri içerisinde sen hangi TAK önerirsin en iyisi ve hijyen acısından nasıl bir yol izliyorsun enfeksiyon kapmamak için ne yapmalıyım yada neler kullanmalıyım

@Kuzay_66,

Eğer kendin mesaneni boşaltabiliyorsan, ama içerde 100cc kadar idrar kalıyorsa, bu durumda fazladan günde 2 defa TAK yapman yeterli olur. Eğer kendin işeyemiyorsan, bu durumda günde 6 defa tak yapmalısın.

His var ve onun için mi TAK esnasında acı hissediyorsun?

Ben Hi-slip kullanıyorum. Bu içinde su soketi olan, su ile temas ettiğinde kayganlaşan klasik bir katater. Ama sen his nedeniyle bu işlemi yaparken acı hissediyorsan, önerim, katater su ile kayganlaştığında bir de girişe cathajel jel sıkman, böylece daha kaygan olur.

12 numara kullan bu arada.

Sakın ıslak mendil ile temizlik yapma. Bez-su-sabun. Giriş bölgesini bu şekilde temizle, el sürmeden katateri içeri it (katater ucunda idrar torbası olsun), mesane boşalınca temizle bitir işi.

Abi bende mesane kendiliğinden sıkışınca idrarımı yapabiliyorum yada kendim zorlamayla mesaneyi boşaltabiliyorum öksürsem hapşırsam idrar devamlı kaçıyor.

(His var ve onun için mi TAK esnasında acı hissediyorsun? ) Katater 8-10 cm girdikten sonra mesaneye girerken mi tam orası hangi bölgeye denk geliyor orada açı veriyor.

Katater ucunda idrar torbası olsun demişsin ben normal tuvalete ayakta daha rahat olduğu için ucunda herhangi bir şey olmadan yapıyorum.

Enfeksiyonu önlemek için takviye kullanmam gereken ilaç vitamin vs gibi şeyler önerir misin

Son düzenleme:
su içmediğim halde idrara çıkıyorum doktor idrar torban küçük demişti

O kadar kolayca sızıntı olmamalı. Mesane basıncını azaltan bir ilaç kullanıyor musun?

Tam mesaneye giriş anında takılır. Derin bi nefes alıp ittirdiğinde acımaz aslında. Yani hissettiğin şey rahatsızlık verir şüphesiz ama o çok da acımaması lazım. :)

Ucunda torba olsun. Bu, mesanendeki idrarın daha çok dışarı çıkmasını sağlar.

Mesane basıncını azaltan hiç bir ilaç kullanmıyorum.

Üst Alt