Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçli arkadaşlar: His seviyeleriniz ne alemde?

14 ay oldu araç ıcı trafık kazası seviyem T5 allaha sukurler olsun cok guzel gelişmeler soz konusu....His seviyesıne gelınce sukurler olsun ondanda gelişmeler var...devamını dılerım ınsallah...hepımız ıcın en hayırlısı olur.

Klasik bir cevap vereyim his orta seviyede ;
Cem yılmaz bu espiriyi yapsa gülmekten yere yatardınız ,hep beraber gülelim hadi :):):)

!Konu güncelliğini yitirmesin arkadaşlar.

97-kasım ayında kaza gecirdim T7-8 Seviye hiç bir ilerleme olmadı. omurilikte kopma yok kemik ve kaslarda hiç bir erime yok. fazla tembellikten dolayı biraz kilo almak dışında

kaza yapalı 7 ay oldu seviye t 7 beyin cereh omurilik kopuk sende iyileşme olmaz diyor fakat 3 ay fizik tedavi gördüm ilk önce göğsümden aşağıda hareket yoktu şimdi ise hareketim kalçama indi kalçamı sallayabiliyorum fakat his hiç gelmedi dizlerime kadar kaldırıp şinav çekebiliyorum şinav çekerken kalçamı rahat kaldırıyorum anlamadığım ayaklarımda acayip ağrılar var göğsümden aşağıda his olmadığı halde neden ağrılarımı hissediyorum anlayabilen varmı

arkadaşlar benimde L1 seviyesi zedelenme kesi yok ağustos 2011 yılında toplam 3 yılım olacak şu an ki durumum tek kanedyenle yürüyurum ve kanedyensizde yürüyurum ama sadece dengemi sağlayamıyurum birde sol ayak bileklerimi yüzde 70 oynatabiliyurum sağ ise yüzde 40 larda oynatabiliyurum yani gelişmelerimin olduğu farkındayım yvaş yavaşta olsa allahtan umudunuzu kaybetmeyiniz ve morelinizi yüksek tutunuz herkese geçmiş olsun

selam arkadaslar 17 nisan 2010 çatıdan düşme sonucu L1 ve sol ayak bilegi kırıgı ameliyattan 10 gün sonra konya tıp fak. ftr de 3 ay tedavi gördüm kanedyenlerle şu 1 km yürüyorum kasılma ve aşırı gerilmelerden dolayı ayak bileklerim taş gibi olmuştu 2011 ocak ayında aşopilasti midir nedir AYAK BİLEKLERİMİN yatması için kas ameliyatı oldum sol ayak bilegimi orta sag ayak bilegimi zayıf ve parmaklarımı oynata biliyorum yalnız çok şiddetli agrılarım oluyor son ameliyattan önce bu kadar agrım yoktu kas ameliyatı öncesi bundan iyi yürüyordum kendimi 6 ay öncesinden daha kötü hissediyorum gücümde azalma ve halsizlik var ayak bileklerim 3 gün donuyorsa 2 yanıyor birde ayaklarımı birseyler sıkıyor sanki kırılmış ufalanmış gibi hissdiyorum egzersiz olarak sadece kanadyenle yürüme ve ev bisikleti kullanıyorum yürüdükten sonra aşırı dercede ayaklarda şişme olusuyor idrar normal enfeksiyon yok tam işlev yok ama idare ediyoruz tak yok ejekulasyon ( boşalma ) zorsa olsa oluyor allah kısmet ederse 7veya 8 gün sonra 3. evladım oluyor pisikoloji berbat bunalma sitres umutsuzluk çaresizlik ne ararsan var merak ettigim bu agrıları ömür boyu cekermiyiz biz bu beni mahvediyor ilaclar kesmiyor LYRICA 300 MG kullanıyorum günde iki tane hepinize saygılar sevgiler gecmiş olsun herkeze .. lüzümsüz bir sey yazdıysamda özür şimdiden

1999 marmara depreminde omurilikfelci oldum.seviyem L1 L3 L4 tam kesi.hatta dr t11 ve t12de de zedelenme oluşmuş demişti.o günden bu yana his ve hareket konusunda hiç bir gelişme olmadı.his kaybı göbek seviyesinde.2. yıl sondayı bıraktım doktorumun yönlendirmesi ve cabalarımla.yeni yeni kalcamda yanma ve acıma hissi olmaya başladı.önceden böyle birşey yoktu gelişme olarak düşünüp umutlu olmaya çalışıyorum.belkide egzersizlerin faydasıdır artık tembellik yapmadan hareketlerime başladım ve düzenli yapıyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun...

9 ay önce t12 seviyesinden yaralandım. tam kesi yok sadece zedelenme var. ilk haftalar hiçbirşeyi hissetmiyordum ama zaman içinde hislerim arttı. şu an bacaklarımın her yerini hissediyorum ancak karıncalanma şeklinde. bazı yerlerde de çok kuvvetli değil. kazadan sonra oluşan his kaybı olan bölgeler hiçbir zaman eskisi gibi olmadı ancak yine de geri dönüşü oldukça iyi olduğunu düşünüyorum

babam ağaçtan düşme sonucu c5 c6 c7 t1-2 kırıkları varsiirlerde kesi yok sadece zedelenme.ama şu anda boyundan aşağısı felç.daha çok yeni 7 hafta oldu.düşme anında çiğerleride zedelendiği için solunum sorunu yaşadı ama bayağı düzeldi solunumu.trakeostomisi ve peg'i var yutkunma güçlüğü de çekiyo.ayaklarında his var ama hareket yok.kollarındada uyuşukluk var.omuzlarını oynatabiliyo.çok fazla kasılıyo ve kasıldığını damarlarının gerildiğini hissediyo.sırtındada his var. ama doktorlar %99 yürüyemez dediler.sizin bu konuda çok daha biilginiz var.benide bilgilendirirseniz çok memnun olurum.RABBİM inş. hepinize şifalar nasip eder.

Öncelikle geçmiş olsun.Sinirlerde kesi yoksa doktor neye dayanarak 99 yürüyemez demiş, bu tür vakalarda kesi yoksa zedelenme varsa ilk 2 sene fizik tedavi görmesi lazım 2 senede baya bir aşama kayeder, ilk 6 ayda da cok ilerleme kayd eder dediğim gibi fizyoterapist ya eve gelecek yada hasta hastanede yatacak.Babanızın yaşı kaç bu arada ?

çok teşekkür ederim.valla bende bilmiyorum neye dayanarak öyle söylediler.burdaki yazıları okudukça zamanla ve sabırla olacak birşey olduğunu daha iyi anladım ama trakeostomisi ve peg'i kapanırmı zamanla.ve ne kadar zamanla kapanır ortalama bilginiz varmı acaba.babam 54 yaşında bu arada.zayıf ve çok dinç birisi.sağlığında da atikti zaten pasif ve tembel değil yani.bunlarda benim avuntum.

yıl 1993 trafik kazası, T5 T6 T7 T8 zedelenme dediler,bir dahada doktora gitmedim bedenimin tam simetri olduğunu kazadan sonra anladım. çok afedersiniz ama yoğun bakımdayken ilk hareket eden yerim penisti, onunda yarı tarafında his vardı. belli bir noktaya temasla eraksiyon ve sonrası tam oluyor, sol bacağımda hiç his olmamasına rağmen oturduğum yerde her hareketi yapabiliyorum, sağ bacağımda ise bütün hişlerim olmasına rağmen sadece belli bir süre parmaklarımı oynatabiliyorum. ve şu an, 18 sene sonra bacak kaslarımda hiç bir zayıflama yok adeta atlet bacakları gibi duruyor. eşim dahil kimse yürüyemediğime inanmıyor

aynı ağrılar bende oluyor. benim bundan anladığım. kalk hareket et, rahatlat beni diyor vucut. eğer bacaklarımı hareket ettirmezsem titremeye başlıyorlar titreme dediğim, sarsılma gibi deprem gibi sonrasında bacaklarımda rahatlama oluyor. tavsiyem ağrı olduğubda hareket etmen

Üst Alt