Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliler: Kaç günde bir tuvalete çıkıyorsunuz?

d_iskender

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Benim tuvalet hissim yok. Gata rehabilitasyon merkezinde bize hergün ayni saatte tuvalete çikmamiz öğretilmişti. Hergün tuvalete çikmama rağmen hergün gelmiyor ve saatlerce tuvalette kalmak zorunda kaliyorum. Sizler kaç günde bir tuvalete çikiyorsunuz. Kaçaklariniz oluyor mu? Buna konuda görüşünüzü almak istedim.....

iskender kardeş öyle hergün çıkmana gerek yok.bunu en iyi sen bileceksin ve kendini ona göre ayarlayacaksın. bu yeme miktarına da bağlı bence. ben az yiyorum ve 3-4 günde bi çıkıyorum. hergün çıkmak hem zahmet hem de karavana atış oluyor dediğin gibi...
(bu arada konuya şimdilik 80 kişi bakmış kimse bişey yazmamış. bu milletin yediği nereye gidiyor ya? )

Haftada 1-2 kere çıkmak normaldir. Her gün çıkmaya can mı dayanır :)

Haftada 1-2 kere çıkmakmı?Bülent çok az değilmi yaw ben hergün hemde istisnasız hergün cıkıyorum ve yine yanlış bilmiyorsam hergün tuvalete çıkmak bağırsak lar için çok yararlı.ve yine D.r ların söylediğine göre günlük tuvalet e cıkmakla 3 günde bir cıkmak normal sayılıyor tabi tercihen her gün cıkmayı öneriyorlar.

Omurilik felçliler için söyledim ben. Bizde barsak hareketleri ve kas çalışmadığı için...

Pardon pardon OF'lu olmadığım için söylediğin özel durumlardan haberim yoktu.

olsun halilcigim of'lu ile bayburtlu arasında pek fark yok zaten:)

haftada en fazla 3 kez.

Geçmiş olsun iskender bey;
Ben bitkisel hap kullanıyodum, kabız kalmadığın surece,üç dört günde bir cıkıyodum,burada yemek alışkanlığı önemli, harekette ,klozete kadar gidebiliyosan bence hergun yapmayı dene,karnında şişlik olur anlarsın zaten.Belli bir zamandan sonra alışırsın problem olmaz.

iskender sana birinci elden tuvalet eğitimini öğretmişler.hepimizin sorunu.buna atonik kabızlık adı veriyorlar.
bu konuda epey yazı okumuştum.eğer her gün tuvalete oturmazsak gaita(dışkı)sertleşiyor.ön tarafta tıkaç görevi görüyor. benim komşum engelli olmadığı halde kronik kabızlıktan hastanelik olmuş.doktor parmak yardımı ile boşaltmasını tavsiye etmiş.
normal olan sabah kahvaltıdan ve akşam yemeğinden sonra mutlaka tuvalete oturmak lazım.

dengeli beslenmek de çok önemli. bağırsaktaki posa miktarını artırmak lazım bunun için büyük marketlerde satılan tam buğday/tam çavdar ekmeği var.içinde kepeği de dahil oluyor.biraz pahalı ama ( firmaya göre 2-3ytl arası) ben bir hafta yiyorum.sabah kahvaltısında bir tatlı kaşığı zeytinyağına da banarak yersen sonuç alırsın.beslenmenize çorba,lifli sebze de ekleyin.
zencefil bağısak kaslarını güçlendiriyor diye okumuştum.ben çok kullandım.toz zencefili karabiber gibi plav,makarna,çorbaya serperek yenilmesini tavsiye ediyorlar.günlük mitar en fazla bir tatlı kaşığı.

Arkadaşım ben 22 yıldır omurilik felçlisiyim ve Gata da öğrendiğime göre
her gün gece yatarken tuvalete çıkıyorum.Doktorumun söylediği gibi
Parmak yardımınıda kullanıyorum.

ben haftada 1 veya iki kere ama spasmex ilacını bıraktıktan sonra 2 3 günde bi kere çıkıyorum

omurilik felçli için kabızlık aslında bi nimet.
ilaçlarla falan istediğin gün ve saatte çıkabiliyorsan sosyal yaşamın daha stressiz oluyor.
bi düğüne, bi toplantıya veya çarşıya çıktık diyelim.
her zaman, her yerde emrimize amade uygun bi wc yi nereden bulacağız?
ben en az 20 yıldır sinameki+rezene çayıyıyla 4 günde bir def-i hacet eyliyorum.
içtikten 7-8 saat sonra etki ediyor ve o gün evden çıkmam.

HADİ MIÇMANIN HAYATIMIZDAKİ ÖNEMİ KONUSUNDA Bİ HİKAYE AKTARAYIM. :p

İncili çavuş adı çok duyulur olmuş bi ara İstanbul sokaklarında herkes her yerde ondan bahseder olmuş.
Tabii saraya kadar ulaşmış ünü.
Demişler ki padişaha: bu incili çavuş denilen zat müthiş biri . bir halk feylesofu,
bi ermiş, bi yüce kişi halk ona çok saygı gösteriyor ve seviyor.
Bu sözler üzerine padişah getirin bakayım şu adamı demiş bi de ben göreyim konuşayım feyz alayım.
Emir gelince padişahtan varmış huzura incili çavuş
Uzun uzun sohbet etmişler.
..ve padişah sormuş tam ayrılmak üzereyken.
Söyle bana ey yüce kişi;
-hayattaki en büyük keyif nedir?
-Yiyip içmek osurup sıçmaktır padişahım.

Bu söz karşısında padişah şaşırmış. Nasıl olur benim huzurumda böyle bi laf etme cüreti gösterirsin?
-Atın bunu zindana demiş. Aklı başına gelsin. Edepli olmayı öğrensin.
Günler geçmiş aradan. Ama nolmuş dersiniz.
Padişahımız efendimiz yiyormuş ama sıçamıyormuş bi türlü.
Hiç bi ilaç hiç bi tedbir kar etmiyormuş. Bağırsakları öylesine dolmuş ki nefesi bile bok kokar olmuş. Sıçamama korkusundan artık yemek bile yiyemiyormuş..
Aklına birden zindanda unuttuğu incili çavuş ve onun sözleri gelmiş.
"Hayattaki en büyük zevk yiyip içmek osurup sıçmaktır."
Amman demiş getirin hemen onu bana.
Ve incili çavuş’u zindandan alıp padişahın huzuruna çıkarmışlar tekrar.
Ben ettim sen eyleme. Sen bi yüce kişisin bense aciz bi kul affet beni .

sen haklıymışsın..!
Padişah o gün bi def-i hacet eylemiş ki o kadar olur
Padişah o gün öyle gümbür gümbür yellenmiş ki İstanbul halkı küffar donanması şehri topa tutuyor sanmış.:p
bi dosta, bi psikoloka içini boşaltmaktan daha rahatlatıcıdır klozete içini dökmek:cool:

Haftada 3-4 gün arayla yapıyorum, haftada 2 gibi oluyor aşağı yukarı. Fakat bu vücudun hareketleri ve yediklerimize göre değişebiliyor. Posalı yumuşak şeyler tüketir ve çok hareket ederseniz tuvalete çıkma sıklığı otomatikman değişiyor.

Pek çok OF'linin en büyük dertlerinden biri de sanırım budur.. :)

ben yeri geliyor günde 4 kere, yeri geliyor 3 günde 1, tuvalete çıkıyorum.birde yemenize içmenize yediklerinize bağlı .

Benimde haftada 1 yada 2 kere oluyor ilaç kullanmıyorum.uyarma yapmıyorum kendiliğinden geliyor ama bazen 1 hafta olmadığı oluyor o zamanda libelaks diye bi ilaç var onu kullanarak boşaltıyorum.Birde bana her gün kahvaltıdan önce iki tane kuru kayısı yememi söylediler onunda faydası oluyormuş.

Ark.ben kendimden örnek vereyim.Ben idrarımı kendim sondasız boşaltım yapabildiğim için günde 4 defa tuvalete çıkıyorum.Büyük tuvaletim alışkanlık kazandırdığım için akşamları yatmadan yapabiliyorum zaten narmalde sağlıklı insanlarda genelde günlük 1 kez büyük tuvalet ihtiyacı olur genelde

merhaba arkadaşlar
duyduğum bitkisel herşeyi denememe rağmen kabızlıktan kartulamıyordum 10-15 günde bir oda laüman yardımıyla.verdiği sıkıntıyı tahmin edersiniz heralde.ROKO nun iyi geldiğini duydum onuda denedim yemeklerle beraber 4-5 dal yedim.dünya varmış şimdi 2 günde bir çıkıyorum ve barsakları tam anlamıyla boşaltıyo lütfen deneyin sizdeki etkilerinide paylaşırsanız çok sevinirim.

bayke,
Abi takdiklerimiz aynı fakat ufak farklar var. Bende Sina Meki çayını akşamdan içiyorum. 3 günde bir tuvalete çıkıyorum rezene çayınında kullanmıyorum.
Bu Sina Meki çayı iyi oluyorda bir yan etkisi var. Bu çayın bağımlılık yan etkisi mevut.

hergun yada iki gunde bir cıkıyorum, tartısma konusu olmasın ama yemege içmeyede bağlı.. misal ben alkol aldıgım aksamı somnrası gun hergun cıkıyorum.. zorlanırsan parmak tek cozum..

bende dediğin rokadan denedim ama diğerleri gibi pek bi faydasını göremedim malesef

bende omurılık felclısıyım ama normal cıkıyorum ıkı gunde bır ama hıcbır rahatsızlık duymuyorum.

kabak çekirdeği kullanan varmı buda ihtiyaç gidermeye yardımcı oluyormuş

Günde 7-8 kez idrar hissi geldiğinde tak ile mesaneyi boşaltıyoruz. 2 günde bir de bağırsakları boşaltıyoruz. Duphalac şurup içiyorum operasyondan önceki gece ve Libalaks lavman kullanıyoruz operasyon için.

arkadaslar bende of luyum daha onceleri bazen her gun tuvalete cıkıyordum ve karavana olmuyordu son iki haftadır 4 5 gunu geciyor ve ilac yardımı ile ihtiyacımı gideriyorum bu arada klozete oturdugum da kan geliyor cok degil ama tuvalet kagıdı ile tezimlenirken fark ediyorum sizce ne olabilir fazla ıkınmadanmı yoksa baska bir durummu var.bu durumda ne yapmam gerekir

millet bide kiviyi deneyin ayrıca mevsiminde bol bol sebze yemeği yiyin ayrıca sindirime yardımcı meyveler sabah aç karna 4-5 kuru kayısı kompostusuda iyi geliyor birde incir ve tabikide erik her gün tuvalete çıkarsınız ama fazla abartmayın karın ağrısı ve cırcır yapıyor.. hadi hayırlı .......lar

seyithan;
arkadaşım bu kan gelme işini ihmal etme bir genel cerraha görün bendede oluyordu doktora gittim hemoroid çıktı sendede olabilir erken teşhiste ilaçla tedavi edilebiliyor yoksa bizim gibi of'lileri doktarlar sürekli oturduğumuz için bir faydası olmaz devamlı enfeksiyon kapar diye ameliyatta etmiyorlar sonra da tek çare kolostomi öneriyorlar tek çare bu sakın ihmal etme...

ben 2 günde bir gece yatarken magnesıe calcınee adında bir ilaç var ondan iki ölçek içiyorum 13 14 saat sonra yaptırıyor

Selam

Ben 3 günde bir gidiyorum hiç bir sorun olmuyor kendime göre yeme içme taktiklerim var

Üst Alt