özdilli, kasılmayı şu etkenler tetikler. Bunların olmadığından emin olur musun önce:
A) 500 cc çok güzel bir mesane kapasitesi. Bu kapasiteye karşın sızıntı oluyorsa, bu durumda;
1- Kesinlikle günde beş defadan az TAK yapma. Mümkünse özellikle evde olduğun zamanlarda TAK sayısını günde altıya çıkar. Böylece hem mesanen zorlanmamış hem de mesanede uzun süreli idrar birikmemiş olur.
2- Bu demek değil ki suyu az iç ve mesane dolmadan boşalt. Aksine, suyu -kontrollü olarak- arttır, her TAK'da 400-500 cc birikmesini sağla.
3-Üropan, Detrusitol, Spasmex deneyip memnun kalmayanlar için benim önerim Mictonorm. Hepsini kullandım, içlerinde bunun kadar etkilisi olmadı. Israrla -sabah akşam- bunu kullanmanı öneriyorum:
http://www.engelliler.biz/forum/saglik-omurilik-hasarlari/9153-mictonorm-kullanan-var-mi.html
B) Mesanede enfeksiyon olmadığından emin ol. İdrar Kültür Testi yaptır. Eğer bakteri ürerse. Doğru antibiyotiği doğru süre (2 kutudur genelde) kullan
C) Oturduğun yer sertse ya da bir şekilde basıya neden oluyorsa, bu da kasılmayı çok arttırır ve tuvalete çıkma hissini tetikler. Mümkünse tekerlekli sandalye için şu minderden edin:
http://www.engelliler.biz/forum/eng...deri-onerisi-roho-contour-select-cushion.html
D) Bedenindeki her hangi bir hastalık, yanlış duruş pozisyonu, ayakların uzun süre sarkık kalmasından kaynaklı şişlikler, psikolojik hal, grip vb. hastalıklar, aşırı-sıcak soğuk, mevsim değişiklikleri vb. durumlar da kasılmayı arttırır. Bu şartları olabildiğince düzeltmeye çalışmalısın.
E) Eğer mümkünse, günde 10 dakika da olsa pasif eklem hareketleri çok çok çok yararlı olur. Eklemleri ve kasları fazla zorlamadan ypılacak basit egzersizler kasılmalarını büyük oranda azaltacaktır. Hele mümkün olur ve üşenmeyip ayağa kalkarsan, çok faydasını görürsün.
Bu konulara dikkat edersen, Lioresal'i arttırmak bi yana, azaltabilirsin de. Lioresal'i arttırmak... Bence hiç de güzel bişey değil. En en en en son seçenek olmalı. Ki, arttırsan da bi fayda sağlayacağının garantisi yok.