Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçlilerin çocuğu olur mu?

titan

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar aramızda omurilik felci olduktan sonra cocuk sahibi olanlar var mı? omurilik felçlileri cocuk sahibi olabilir mi?

Kadınsa da olur, erkekse de olur
Kadınlarda sürekli doktor kontrolü çok önemli tabii.
Erkeklerde ise kendiliğinden sperm atımı yoksa, çeşitli yöntemlerde sperm alınıp, anneye zerk ediliyor ve döllenme sağlanıyor.

Olmaması için bir sebep yok. Çocuk sahibi olmak için maddi manevi hazır olmak gerekir. Gerisini tıp halletmiş zaten... Dün kader dediğimiz bir çok hastalık bugün tıbbın gelişmesiyle kader olmaktan çıktı. Ne güzel! Her şey biz insanlar için! Omurilik felçli bir erkeğin de bir kadının da çocuğu olur. Omurilik felcinden sonra kadının doğurganlığı sekteye uğramıyor. Omurilik felçli bir erkek için de günümüzde çocuk sahibi olmak çok kolay. Normal şekilde sperm geliyorsa sorun yok, gelmiyorsa yurtdışında sperm atımını sağlayan bir cihaz var. Çocuk sahibi olmak isteyen yurtdışından getirtebilir. Multicept diye bir cihaz. Erkeklerde %90 sperm atılımını sağlıyor. O bir çare olmasa bile tüp bebek var. Tıpta çareler tükenmez! Siz yeter ki çocuk sahibi olmaya karar verin...

Şunu da ekliyeyim: İkinci bahar arkadaşımız çok iyi bir insan. biraz hayata olumsuz bakıyor arasıra ama kötü olduğunu iddia etmeden önce biraz tanıyın derim. Sert konuşmaktan kaçınalım biraz!

ßen oLmaz ßiLiyorum.
İmkansız oLduqunuda duydum doktordan ama siz deqişik yoLLardan qiderseniz oLmaz diye ßişi yok.
Ne kadar saqLıkLı oLacaqına ßaqLı ßide...
yeday tüp ßeßeqin aLakası yokki konuyLa.

Blackrace omurilik felçli birinin çocuğu genetik olarak sorunlu değildir ki sağlıklı olmasın. Hayatının belli bir döneminde sapasağlamken kaza nedeniyle felç olan bir kişinin çocuğu neden sağlıklı olmasın ki? Örneğin ben yıllarca sporla uğraştım, Türkiye çapında başarılarım var, fiziksel olarak son derece sağlıklı, sportif bir bedene sahipken kaza geçirip felç oldum. Şimdi ben çocuk sahibi olmaya karar versem çocuğum neden sağlıksız olsun? Tabiki benim sağlıklı zamanlarımdaki genetik özelliklerime uygun bir çocuğum olacaktır. Bizim şu anki felçli halimizin doğacak çocuğumuza yansıması mümkün değildir.

Evet omurilik felçli bir erkeğin çok rahatlıkla çocuğu olabilir. Bunun için bazıları tıbbi desteğe muhtaçtır çünkü ejekülasyon olmadığından spermler alınıp rahme yerleştirilmelidir. Tabi felç olmasına rağmen ejekülasyon sorunu olmayan küçük bir azınlık bu yardıma da ihtiyaç duymazlar. Bunun yolları var. Örneğin idrar içinde bulunan canlı sperm hücrelerinden örnek alınıp gebelik için kullanılabiliyor. Yada direkt olarak testislerden sperm alınıp yine aynı şekilde rahme yerleştirilebiliyor. Yurtdışında yaşayan evli ve engelli bir arkadaşımdan duyduğum bir diğer yöntem ise testislere sürülen bir tür merhemle yapay bir ejekülasyon sağlanması sonucu elde edilen spermlerin kullanılması şeklindeydi. Ancak bu konuda ülkemizde bigi sahibi olan kimseye rastlamadım.

Kısaca engelli kişiler çocuk sahibi olabilmek için büyük bir sorunla karşı karşıyadır. Bu, kişinin sakatlığından kaynaklanan sıkıntılarla ilgili olmaktan ziyade bir partner bulma sorunudur. Birlikte çocuk sahibi olma kararı alınan bir partner bulunduktan sonra tıp elindeki imkanlarla bu sorunu kolayca aşabilmektedir. Yeterki insanlar buna karar versin.

Bu işin erkek yönü. Kadınlarda da felç olmasına rağmen çocuk sahibi olan birini tanımıştım. Ancak oldukça zor ve gerçekten dikkat gerektiren bir durum bu. Yine de olmaz diye birşey yok.

Arkadaşlar hepinize paylaşımınız için teşekkurler...yeni bi başlık açmak değildi amacım :cry: ...
Yeday "Multicept" diye bir cihazdan bahsetmişsin nasıl getirtebiliriz...

blackrace bu konuda bilgi eksikliğine sahip olduğunu düşünüyorum. Eğer erkekte sınırlı sayıda sperm varsa sahip olunan az spermle çocuk sahibi olma şansını arttırmak için tüp bebek yöntemi uygulanmaktadır. Yani erkekten alınan spermle anneden anlınan yumurta laboratuvar ortamında döllenip embriyo oluştuktan sonra anne rahmine enjekte ediliyor. Bu embriyonun anne rahmine yapışması bekleniyor. Sınırlı sayıda sperm olması durumunda başarı şansını arttırmak için TÜP BEBEK yöntemi uygulanmaktadır.

Bu konuda peşin yükümlü olup önyargılarla hareket ederek diğer arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim. Çocuk sahibi olmak isteyen omurilik felçli arkadaşların rahatlıkla çocuk sahibi olacaklarını, tereddüte düştükleri konularda bir uzmana danışarak çözüm yolu bulmalarını tavsiye ederim.

Bu konuda bayke'nin bir mucitliği vardı hatırladığım. Ses ver abi!?

Ürünün Almanya menşeili sitesi: www.multicept.dk/Uk/index.htm

fcp.jpg

userguide.gif

volume.gif

penis_stimulation.gif

Konuylla ilgili olarak Türkiye'ye katalog vs. istenebiliyor sanırım: www.multicept.dk/Uk/fertord.htm

Not: ikinci bahar elbette kötü biri değil. Sadece aşırı kötümser :)

Multicept denilen cihaza buradan ulaşabilirsin. http://www.multicept.dk/PBS/index.htm

İngilizce biliyorsan bu siteyi detaylı bir şekilde inceleyebilirsin. Maalesef Türkiye'de distribütörleri yok. Ama siteden online olarak alışveriş yapabilirsin. Siteden alışveriş yapmak ne kadar güvenli olduğu konusunda pek bir bilgim yok. Bu konuda iyice araştırma yaptıktan sonra siteden alışveriş yapmanı tavsiye ederim.

Nasıl yav bu ürünü bizim üstat mı icat etti? Eğer öyleyse gidip el etek öpek evinin duvarına bi yüz sürek, kendisini mehdi falan ilan edek... :)

Ferticare i duymuştum ama Mlticep diye bilmiyodum...ayrıca sevgili bayke bu sırrını benimle paylaşmıştı 8)
sır olduğu için açıklayamam :wink:

sitede bi yerlere yazmıştım, trafik kazasında OF olan bi arkadaşımı prf. halim hattat ikiz çocuk sahibi yaptı.
spermler testisten alındı.
yani OF olunca insan OFF olmuyo pause oluyor ya da stand by diyelim. sadece play e basacak bi dr. gerekiyor.
bi arkadaşım daha yaklaşık 20 yıl önce ve o günün
teknolojisiyle erkek çocuk sahibi oldu. oğlu şimdi ast subay ve ailesinin en büyük destekçisi.
kuş mu kondurcak deyince sitemizin neşesi ikinci bahar, o geldi aklıma. çocuk helikopter teknisyeni. bi gün
babasına hava atmak için demir kuşu mahallede alçaktan
uçurtmuş. üstleri haber alınca iyi bi ceza vermişler delikanlıya.
çünkü az daha yüksek gerilim hatlarına takılıp
kuşu tam kondurcakmış evlerinin tepesine :D

icat konusunda gaza gelmem çekin pedaldan ayağınızı. aradan 15 yıl geçti ve o iş iyice ayağa düştü. ama şunu
söyliim türkiye'de bunu ilk yapan ve satan benim. şimdi bu
işin resmen kakası çıktı .anahtar kelimeyi googleye yazdım
1.200 sonuç verdi. daaa ne diiyim.

yukarıda sözügeçen multicep'in laboratuvar ve klinik
seviyesinde dr. kontrolunda şimdikine göre ilkel
sayılabilecek bir yöntemle uygulandığını teee 20 sene önce
ABD den gelen/getirttiğim bir broşürde okumuştum. testislerdeki belirli
noktalara elektrik akımı vererek sperm boşaltımını
sağlatıyorlardı. ama şöyle de bir not vardı.
bu yöntem her omurilik felci için uygun
olmayabilir...sonuç kesin değildir.

belgesel

biraz geç oldu ama NTV de bugun 11:25 te bizimle ve bu konuyla ilgili belgesel var :!: :!: :!:

Heh yerden yere vurmuşsunuz ßeni :D
ßenim doktora sorduqum normaL oLanıydı ßakın neLer neLer çıkıyor.
MuLticept demekki yararLı ßir icatmış.
Dediqiniz qißi müdaheLeyLe çocuk sahißi oLunaßiLiniyor.
iLk yazdıqım mesajda ßen Tüp ßeßek oLayını tamamen ßaşka ßirşeyLe karıştırmışım...

Neden olmasın

Omurilik felçlilerininde çocuk sahibi olma şansı diğer insanlar gibi %50 dir.
Ben ve çevremde birçok bay ve bayan arkadaşım çocuk sahibi oldular..

Arkadaşlar ben bu başlığı kaçırmışım.15.5 yıl oldu O.F yim, evlendikten sonra kaza geçirmiştim 91 de.2002 eylül ayında bir kızım oldu şu an 5 yaşında, ege ünv. tıp fak. tüpbebek merkezinde tedavi ile oldu kızımız.
Yani her o.f linin çocuğu olabilir (bunu sadece erkekler için sölüyorum tecrübe yaşadığım için)
ikinci baharın olumsuz yazısını okudum, kuş kondu evet:)) , yaşama bakışımız ve gelecekiçin umutlarımız arttı kızımız olduktan sonra.Herkezin bu duyguyu tatmasını dililiyorum.

cocuk sahıbı tabıkı olunabılır.belkı bıraz doktor yardımıyla gercekleşır ama olabılır.bende arastırdım bu konuyu eşimle beraber.tüp bebek konusunda karar kıldık.umarım olur.ve aılemıze yenı bı üye katılıp hayata daha cok baglanıp yasamamızdakı mutluluk bı kat daha artar:)

Felçten sonra iki çocuk sahibi oldu

Felçli Geoff Luther ve eşi yapay döllenme sayesinde üç yılda iki çocuk sahibi oldu.

Amerikalı Geoff Luther'in, 1991 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından belden aşağısı felç oldu. Luther'in kazadan önce hoşlandığı bir kıza yaptığı çıkma teklifi "kibirli" diye reddedilmişti. Ancak hem fiziksel hem de duygusal anlamda Luther'in hayatını değiştiren kaza, bu kızla arasında müthiş bir aşk başlattı.

DENEMEDİKLERİ KALMADI
Kısa sürede evlenen çift, çocuk sahibi olmak istedi. Ancak cinsel fonksiyonlarını kaybeden binlerce felçlinin uygulanan pahalı operasyonlara rağmen çocuk sahibi olamadığı gerçeği, çifti endişelendiriyordu. ABD'nin Michigan Üniversitesi'nde görevli Dr. Carol J. Bennett tarafından geliştirilen ve düşük kalitedeki spermlerin boşaltılmasını sağlayan bir cihaz çiftte denendi. Ancak sperm kalitesinin düşük olmasından dolayı sonuç alınamadı. Umudunu kaybetmeyen Luther çifti, yapay döllenmeyi denedi. Doktorların şansın düşük olduğunu söylemesine rağmen bu kez çocuk sahibi olmayı başaran çift, 3 yıl sonra aynı yöntemle bir çocuk daha dünyaya getirdi. Luther ailesinin şu anda 6 yaşında bir oğlu ve 3 yaşında bir kızı var.

bi şey eklemekte fayda görüyorum. haberde bahsedlen "sperm kalitesi düşüklüğü" olayı sağlıklı erkeklerde de sık rastlanan bir durumdur..yani OF la doğrudan ilgisi yoktur.
sabah 27 mrt 2007

BU BİR ÖRNEK SADECE

BENİM YAŞADIĞIM YERDEDE BİR BAYAN ARKADAŞ T-6 OF. ÇOCUĞU OLDU.

eger bir insanin cocugu olma imkani varsa neden kendi canin´dan kanindan olmasinki

arkadaşlar ben burda gördüm omürilik yaranmış arkadaşlar çocuk sayıbi olduğu gürdüm

bende bır of olu olarak evlıyım ve sımdı cocugum olcak tup bebekde deyıl hemde normal olmaz dıyen arkadaslar denemısmı hıc baba oluyorum.bol bol kecı boynuzu ve havuc yedım.

Cocugum var

Seviyem T6 tam kesi 12 yil once kaza gecirdim 7 yil once bir kizim oldu kim demis of nin cocugu olmaz diye 10 yil once ankarada 3 ayri doktora gittik cocugumuz olurmu diye universite profosorleri bu insanlar birisi olursun doguramazsin dedi digeri cocuk 9 aylik dogar ama yedi aylik gibi dogar bebegi besleyemezsin dogunca kuvezde buyur dedi bir digeride olabilirde olmayabilirde Allaha kalm1s dedi Allaha sukur bebegimin hic kuveze 1ht1yaci olmadi yanliz hamilelik doneminde 2. aydan sonra devamli yatmak zorunda kaldim 5. aydan sonra banyo yapamadim suya degince banyoda bayiliyordum bircok kez ambulansla hastaneye kaldirildim cok zor oldu ama maasallah cok tatli bir kizim var kizimida ben buyuttum bana cok bagimli deli oluyor benim icin benimle ilgili hicbir kompleksi yok cunki ben cok pozitifim ona ve arkadaslarina hic yansitmiyorum sorunum oldugunu yani cocuk sahibi olmak cok guzel olumsuz dusunmeyin cocugunuz olur Allahin izniyle kimseyede kulak asmayin sevgiler:)

olur abıcım ıstedıkten sonra neden olmasın ımkansız dıye bırsey yoktur yeterkı sen yurekten ıste...:)

arkadaşlar bu konu cok önemli of lu olup cocuk sahibi olanlar buraya deneyimlerini yazarsa bilgi almak isteyenler bilgilenir...

izmirli bir arkadaş vardı. ismi Vedat tı. OFlu olduktan sonra bir kızı olmuştu. o da bu sitede yazıyordu. deneyimlerini paylaşırsa seviniriz. ondan başka OFlu olduktan sonra evlenip çocuk sahibi olan arkadaşlar deneyimlerini bizimle paylaşırlarsa çok sevineceğiz.

slm

slm ark bende felc lıyım cocuk sahıbı olmak ıcın neden dr danısmıyorsunuz kı ben konustum d r olur dedı

Omurilik felçli erkekler deneyimlerini paylaşırsa çok yararlı olur. Ne bileyim, aşılama yöntemi ile mi tüp bebek yöntemi ile mi yapılıyor, süreç nasıl işliyor vs.vs.

slm bende 2 yıl önce üzerime beton düştü ve omur ilik felciyim çocuk yapmak istiyoruz ama bunu annayamadım yazılarıbile okuyamıyom okuyan yazsın lütfen

Allah rahmet etsin bayke nin sırrı kendiyle toprağa mı gitti öğrenemiyccek miyiz

Üst Alt