Konu çok önce açılmış ama bilgi vermek için sizinle tecrübelerimi paylaşamak istiyorum. Ben 12 yaşından beri omurilik felçlisiyim. L1-L3 seviyesinden. Şimdi 30 yaşındayım.İki buçuk sene önce evlendim, evlendiğim tarihten beridir bebek istiyoruz. ama olmadı, bende boşalma sorunu var bazen de ereksiyon yani sertleşme sorunu oluyor. İlk önce devlet hastanesine gittim, doktor sperm testi istedi. ama boşalma sorunu yüzünden sperm veremedim. haliyle sperm testi yaptıramadık. Eşimle özel bir tüp bebek hastanesine gitmeye karar verdik. İlk muayenede doktor eşimi muayene etti ve onda bir sorun olmadığını söyledi. Eşim zaten saglıklı, her hangi bir engeli yok. Ben de her zaman sperm veremediğimi söyledim. Doktor senden şırınga ile sperm alırız dedi. Yani o gün tüp bebek yaptırmaya karar verdik. Eşimden yumurta toplandı. Benden de PESA yöntemi ile sperm alındı. 10 dakika sürdü. biraz ağrı oldu ama kolay oldu. PESA yönteminde küçük bir şırınga ile testisin üzerindeki epididimist damarından sperm çekilerek tüp bebek yapılıyor. PESA işleminde sperm bulunamassa TESE işlemi yapılıyor. TESE işlemi biraz daha zahmetli, direk testisin içinden lokal anestezi yapılarak sperm alınıyor. Çok şükür sperm PESA işleminde bulundu ve yumurtalar ile döllendi. Embiyolar oluştu. önümüzdeki hafta 1 embiryo eşime transfer edilecek. Transferden 10 gün sonra da hamilelik testi yaptıracagız. İnşallah bebeğimiz olur. Sizden duaistiyorum. Gelişmeleri sizinle paylaşacagım. ^_^