Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. Sağ kolumdaki kısıtlılık bahanesiyle ehliyet verilmiyor..?

İlknur67

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
4
Merhaba omurilik felçli yürüyemiyorum sağ kolumu da çok az kullanıyorum yüzde 84 engel oranım ehliyet için başvurduğumda komisyon sağ kol yüzünden vermedi itiraz ettim yine red yedim 2 yıl önce.
Bu konuda benim gibi olup ehliyet alan veya bilgisi olan yazabilir mi tekrar başvurup ÖTV muhafiyet araç almak istiyorum iyi akşamlar

merhaba, farklı hastanelerden birinde denemenizi öneririm. Değişiyor heyetten heyete, anlattıklarınızdan ayaklarınızı ve sol kol ile sol elinizi kullanabildiğinizi anlıyorum. Sağ kol ve sağ elin araç içinde yapacağı görevleri sol tarafa tertibat yaparak bunu çözebiliyorsunuz. İşte vites kolu sola alınıyor, silecekler sola alınıyor, otomatik araç kullanmanız zorunlu zaten yani engelinize uygun kod tanımlaması yapılarak verilebiir ancak sol tarafda ve ayaklarınızda her hangi bir engeliniz varsa iş değişir. Kolay gelsin.

Merhaba eski raporunuz süresi doldu ise yeniden başvuru yapabilirsiniz.Komsiyon muhtemelen yine onay vermeyecek sizi dinlemeyeceklerdir.araç sürdüğünü ikna edemeyeceksiniz.Rapor red çıkarsa mahkeme açınız mahkeme bilirkişi isteyecek bilirkişi komisyondaki gibi değil gerçek anlamda araç sürebiliyorsanız sürücü olur diye mahkemeye bildirecek.Mahkemeyi kazanırsanız o zaman komisyon mahkeme ve bilirkişi raporlarına istinaden sürücü belgesi verebilir.Tabi bu süreçte en az 1 yıl gibi.

Diyorsunuz ki ; Sağ kolu çok az kullanabiliyorum.. Omirilik felçliyim ki, muhtemelen ayaklarınızı da kullanamıyorsunuz..
O zaman sizin için Sağ kol çok önemli hale gelecektir, şöyle ki, sol el ile direksiyon ve sağ el ile de gaz-firen aparatını kullanmanız gerekecek..
Sağ koldaki kısıtlılıktan dolayıdır ki, size ehliyet verilmemiş..

Üst Alt