Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik kanal daralması için hangi tedaviyi almam gerektiğine karar veremiyorum!?

yoksul

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
50
Merhabalar arkadaşlar

omurilikde kanal daralmasının tek çözümü ameliyat mı ?
bitmek bilmeyen belde ağrılar bacakda uyuşma halsizlik ve ayakların altında elektriklenme iğne batması gibi durumları yaşıyorum şiddetli ağrılarım oluyor

farklı farklı doktorlara gıttım görüştüm ameliyat olmak ıstmedım ne yapabılırım doktorlar fizik tedavi dedi yüzme ve kilo verme sırt kasları ve bel kaslarını güçlendirme gibi ve sormak istediğim bitmek tükenmek bilmeyen ağrılarım için hangi ilaçı kullanmalıyım ?

piskolojimi alt ust etti ağrılar ağrılardan dolayı ağlayacak durumdayım ayrıca kortizon vs iğne kas gevşeti iğneler birçok ilaç yazdı ağrı kesici diye fayda göremedim.
sevgili bülent abim @OturanBoğa senin tavsıyelerın ve bu hastalığı yaşayan arkadaşların tecrübelerinden yararlanmak isterim şimden herkese teşekkür ederim.

@yoksul,

Ben parapleji tam felcim, bu türden bir daralma kaynaklı deneyimim yok kardeşim.

Bu hastalıktan muzdarip arkadaşlarımız deneyimlerini yazarsa hepimiz bilgilenmiş oluruz.

@OturanBoğa Bülent abim çok teşekkür ederim Rabbim şifa versin . abi hastalıklar bir türlü yakamızı bırakmaz oldu bir dünya hastalıktan sonra bi anda bu çıktı moralim altüst piskolojide gitti iyice

slm dostlar omurilikde kanal daralması diye hastalıkla mücadele ediyorum şuan belde çok yoğun şiddetli ağrı yaşıyorum bacakla halsizlik güçsüzlük ve ayak altlar parmak topuk kısımında elektrıklenme ve iğne batması gıbı yeni fizik tedaviye başladım fizik tedavi gördükden sonra eve gıdıyorum ağrılarım tekrar başlıyor piskolojimi alt ust etti doktor ameliyat demişti ama biraz öteyelim orayı güçlendirme fizik kılo verme yuzme dedi ama şuan ağrılarla baş edemiyorum nasıl bir yol izlemeliyım tecrubelı olan arkadaşlar yorumlarını paylaşabılırse bi anda oldu bu ağrılar 1 ay içerisinde ama geçmek bilmeyen ağrılar ve kortizon iğne kas gevşeti iğneler aağrı kesiciler kullandım fayda etmedı ağrıdan dolayı hayatım mahvoldu ne yapmalıyım aynı sıkıntıyla mücadele eden varsa yorumlarını paylaşabılırse.

LOMBER SPİNAL MRG TETKİKİ (KONTRASTSIZ) Teknik: Sagittal T1A, T2A ve TİRM T2A, aksiyel T2A. Bulgular: Lomber lordoz hafif düzleşmiştir. Lomber vertebraların korpus yükseklikleri, dizilimleri normaldir; sagittal TİRM T2A serilerde patolojik medüller sinyal değişikliği yoktur. Vertebralarda hafif end-plate düzensizlikleri vardır. İntervertebral disklerde minimal simetrik posterior taşma vardır. Lateral resesler ve nöral foramenler hafif daralmıştır. Sinir kökü basısı yoktur. Diğer lomber intervertebral disklerin yükseklikleri, intensiteleri ve posterior konturları, dural kese konturları, spinal sinir kökleri, faset eklemler ve ligamentum flavumlar normaldir; bilateral nöral foramenler açıktır. Spinal kord L1 diski düzeyinde sonlanmaktadır. Kauda ekuina normaldir. Yapısal dar spinal kanal vardır. Paravertebral yumuşak dokular normaldir.
Merhaba arkadaşlar mr sonucum bu bilgisi olan arkadaşlar yorum yazabılırse 2 doktora gıttım omurilikde kanal daralması var dedi piskolojım alt ust oldu kimisi ameliyat dedi kimisi fizik tedavi yurumek yuzmek dedi ama çok şiddetli ağrılarım var bacakda uyuşma ayak altında karıncalanma gıbı şeyler yaşıyorum omurilik kanal daraalması ile problem yaşayan bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparsa şimdiden teşekkürler ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@jonjon Çok teşekkür ederim . muayene tedavi görüşme oldunuzmu hiç abdullah hocaya.?

Üst Alt