Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik tümörü ameliyatı sonrasında güç kaybı oluştu..?

suleyman80

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar. bu mesaji oncelikle tanismak icin yaziyorum.

forumu bi suredir takip ediyorum, oncelikle paydali paylasimlariniz icin hepinize tesekkur ederim.

31 mart 2011 tarihinde omurilikte C7 - T2 bolgesinde bulundugu belirlenen tumor icin ameliyat oldum. ancak tumor mr'da gorunenden cok daha buyuk cikti; yaklasik 25cm kadar. ameliyat oncesinde, bas haric neredeye tum vucutta ciddi oranda guc kaybi, uyusukluk ve yanma hissi vardi. Ameliyati yapan hocamizin ameliyat oncesinde de belirttigi gibi bu guc kaybi daha da fazlalasti. yanma ve uyusma hissi kayboldu. ameliyatin hemen sonrasinda sol bacakta refleks disinda hareket yoktu ancak su siralar cok zayifta olsa hareketler basladi. Hissetme durumu tum vucut icin ameliyat oncesine gore cok daha iyi durumda. 10 gun icinde hastanede fizik tedavi sureci baslayacak (su ana kadar bize gosterilen hareketleri evde tekrarliyorduk). hocamiz 3 - 4 hafta icinde desteki olarak ayaga kalkabilecegimi soyluyorlar.

Benimle ayni durumda olan arkadaslarimin deneyimlerini - yasadiklarini okumaktan buyuk zevk alacagimi umt ediyorum. ayni zamanda farkli konular da olsa diger arkadaslarim yorumlarini okumak beni mutlu eder.

Öncelikle geçmiş olsun ve hoş geldiniz.Bende 20 li yaşlarda omurilikte tümör ameliyatı gecirdim.Belirtiler belde ve ayağa inen ağrılar vardı daha sonra ayaklarım uyuşmaya başladı ağrılar azaldı ve toplam 6 ay içersinde ayaklar uyuştu yürüyemez hale geldim ve ameliyata felç olarak girdim.Bu altı ay zarfında bir kaç doktora gittim belirtiler klasik bel fıtığı şikayetleri olduğu için ,mr cektirmeme rağmen teşhis konulamadı.Sonra ünlü bir hastanenin doktoruna göründüm doktor kısa bir muayeneden sonra sende kesin belinde ya intihaplanma yada tümör var dedi, tam teşekküllü bir üniversite hastanesine yatmamı söyledi tetkikler için.Daha önce bel mr ında tümör görünmediği için ,baş, boyun mr ı ve tıpbbi tahliller yapıldı yaklaşık 1 ay hastanede yattım birşey bulunamadı en son tekrar sırt bölgesinden bu sefer ilaçlı mr çekildi ve sırtımdan belime kadar tümör oluştuğu belirlendi, ve beyin cerrahisinde ameliyat oldum.Ameliyata felç girdim felç cıktım, ne ayaklar hareket ediyor nede idrarımı yapabiliyordum.1 ay hastanede yattım, sonra kısa bir süre evde kaldım cok geçmeden onkolojiye (ışın tedavisi gördüm) ameliyatın iyi geçmesine rağmen bu ışın her halukarda 21 seans uygulanıyormuş.Taburcu olduktan sonra evde yatağa bağımlı kaldım ne his nede hareket vardı.Sonra evde fizyoterapist yardımıyla fizik tedaviye başlandı haftada 3 gün.Yaklaşık 7 ay sonra bastonsuz yürümeye başladım.Bu tür amaliyatlardan sonra eğer yatar hasta iseniz ilk 8 ay yoğun fizik tedavi cok önemli, ben başlarda inanmıyordum yürüyeceğime ilk bir ayın sonunda his ve harekette artma olunca hem hırslandım hemde moralim yerine geldi önemli olan o elektiriği yakalamak.
Şu an yaklaşık 16 sene geçti ayak bileğimdeki felç hala düzelmedi bileğimi kendime cekemiyorum , mesanedeki şikayetler tam geçmesede devam ediyor,anlayacağınız.Bunada şükür daha önemlisi tümörde bugüne kadar gecen sürede bir tekrarlama olmadı önemli olan bu zaten.Biraz uzun yazdım ama olsun ,eminim siz bir solukta okumuşsunuzdur.

bende bütün omurilik kanalı boyunca küçük ve çok sayıda tm vardı. radyoterapi ve kematorapi gördüm. kematorapi işe yarmadı ama radyocerrahi iyi geldi.
3 sene oluyor egzersizlerle güçlenme oldu bende tam felç oluşmadı hala bütün omurilik kanal boyunca tmler var küçük küçük. kalçamdaki başka bir sorun çıkarana kadar hayatım normal insanlaran çok farklıda değildi, her iki ayak düşük ayak bacaklarda güçsüzlük vs.
çocukluğumdan beri beyin cerrahım prof memet özek son kontrolümde geçen hata mevcut tmler için ameliyat veya radyoterapi seni daha iyi yapmaz dedi, ilerde Allah göstermesin sizdeki gibi kanalın tamamen tıkanması yani tam felç olmam durumumda ameliyat ederiz dedi. tabi ameliyat sonrası ne kadarı geri gelir onu Allah bilir dedi

yani arkadaşlar yaşaddıklarınız normal. ftr kısmına gelince gerçekten şaşırtıcı dercede iyi sonuçlar olabiliyor, özellikle su içinde yapılan egzersizlerde alınan sonuçlr mükemmel diye duydum ve öğrendim bunu tavsiye ederim, ben de kalçamdaki problemin tedvsi sonrası yapmayı düşünüyorum. hepimize geçmiş olsun.

Geçmiş olsun..Benim omuriliğimde tümör var 3 tane ve Belimde kuyluk sokuğu denilen yerde 2 tane var ama henüz bir şeye girişmediler :) yani ameliyat olmadım işitme sinirlerimin üzerinde vardı onlar alındı çift taraflı ve sinirler gitti yani artık duymuyorum ama omuriliktekinin henüz bir zararı olmadı ameliyat olmam gerektiğini söylediler 6 ay önce ama bacaklarımda uyuşukluk hissetmediğim için bekliyolar anlamadım ki önce felç olunması için beklenip sonra felci düzeltmeye çalışmak gibi bir şey ne iyileşebilmek için kemoterapi alıyorum ne de ilaç oturdum kesilip biçilmeyi bekliyorum yine de daha kötüleri olmadığı için mutlu olmak lazım :) .. Allah herkese acil şifalar versin.

Plumeria, galiba nörofibromatosiz hastasısın galiba. beynindeki akustik nörinomların ikisinide aldırmışsın o yüz<den duymuyorsun, benim soldakini aldılar sağdaki 1cm kadar o 12 yıldır duruyor duymam biraz az ama işitme cihazı kullanıyorum. ve omuriliğindekiler ben 25 yaşındayım kemoterapi ve radyoterapi dönemi benim omurilikteki tmler yıldız gibi küçük ama çok fazlaydı. 1998 den 2008 e kadar benim omuriliğimde de 3 5 tane m vardı bana etkisi çok azdı. drlar bana alırız ama sonra hastalığım nedeniyle çıkma ihtimalinin olduğunu belirttiler ve amliyatın felç riski de var. yani şunu söyliyim bende nörofibromatosiz hastasıyım drların bana dediği bu hatalıkta hastaya cerrahi, ilaç veya rayoterapi müdahale konusunda son ana kadar beklenmeli diyorlar. geçen hafta drum tmlerin 27 yaşından sonra büzülme yani küçülme ihtimali olduğunu söyledi. benim beynim hala yumurta kadar bir tm var ama bana zararı yok almıyolar, tavsiyem tmleri kafana takma kardeş kardeş yaşa onlarla. birde üniversite hastanesinde tedavi olmaya bak. mesela senin beyimdeki akustik nörinomlar ne kadardı ki ikisinide aldılar, belindeki tmler için egzersiz yap , geçmiş olsun

Teşekkür ederim Uğur.. O nörofibro.. gibi bi hastalık duymadım hiç öyle bir şey söylemediler.. Sol kulak işitme sinirlerimde 2 tane vardı biri 2,5 cm diğeri 3 cmdi 5,5 yıl önce alındı sağdaki bitaneydi o da 2,5 cm olana kadar beklediler o da 1 yıl önce alındı..Ayrıntıları geçiyorum :) Schwannoma tümör demişlerdi..Belimdekilere ameliyat dediler ama herhangi farklı bir şey söylememişlerdi falan filan.. Size de çok geçmiş olsun

Bir de benim tümörler işitme ve yüz sinirlerimin üzerinde olduğu için ameliyat olmasam da duymayacaktım sol işitme zaten ameliyattan önce gitmişti sağdaki de azalmıştı tümör sinirlere baskı yaptığındanmış ameliyatla da tam köreldi işte

Gül , bu tümörler seni ne çok sevmişler öle , her yerinden sarılmışlar :D basılar fazla artmadan iyi bir hastanede ii bi cerreha aldırmak lazım ..

Gökhan evet bir de kolumda vardı ondan da ameliyat oldum bitti :) iyi bir Cerrahtayım diye düşünyorum ama hayat hiç bir şery belli olmuyor bakalım..

Gurur kardesim, yaziniz icin tesekkur ederim. Umarim kalan sikayetleriniz de duzelir.
Benim ameliyat oncesi problemlerim olmasina ragmen, ameliyata yuruyerek girmistim. Bende de sizde oldugu gibi yanlis teshis durumu vardi. sikayetler basladiktan 3 - 4 sene sonra dogru teshis koyuldu ve teshis sonrasinda 20 gun icersinde ameliyat oldum. Fizk tedavinin baslamasini bekliyorum su anda: hastaneye yatis yapilmasi gerekiyormus, yer bosalmasini bekliyoruz, onumuzdeki hafta yer baslanacagini belirttiler

tesekkur ederim, bulent kardesim. yeni uye olmama ragmen, forumda bu konuyla ilgili bircok basligi yaklasik 2 haftadir takip etmeye calisiyorum: belirttiginiz konulari da okumustum. tekrar tesekkurler

ugur kardesim, tesekkur ederim.
bana kemoterapiden hic bahsedilmedi ancak radyoterapinin mumkun olmadigini belirttiler. omurilik uzerinde olan basidan dolayi omurilik cok incelmis ve eger radyaterapi uygulanirsa ilk zarar verecegi yer omurilik olur ve tam felce neden olur dediler (ameliyat sonrasi hocamiz omuriliginin -tabiri caizse- kagit gibi kaldigini acikladi) Bende ki tumor tek parca ve oldukca buyuktu. Allah size de acil sifalar versin

Gul kardesim, oncelikle gecmis olsun ve tesekkur ederim. durumunuzu tam olarak bilmiyorum (tabiki doktarlarimiz bizlerden cok daha iyi biliyorlar) ancak, eger iki sene once dogru teshis konulup ameliyat olsaydim, yuruyerek girdigim ameliyattan yureyerek cikabilecegim soylendi. buna sukur...

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarımız varsa lütfen yazsın...

Süleyman kardeşim bende hastaneye ortaokulda gitmeye başladım hep idrar kaçırma bel ağrısı şikayetlerim vardı lise 2. sınıfa ayaklarıma vurmaya sabah uyandığımda yatakdan kalkamıyordum yürüyünce çizgi film karekteri ten ten gibi yaylanarak yürüyordum :) vellhasıl kelam 1997 yılında çekilen mr sonucu T11 T12 L1 L2 L3 L4 L5 omuriliğimde 25 cm tümör teşhisi kondu doktorlar ya masada kalacağımı yada boynumdan aşağısının tutmayacağını felç olacağımı söylemişlerdi. Ameliyat olalı tam 14 sene olacak mayısın 6 sında şuan rabbime şükürler olsun çok ama çok iyiyim ameliyatın bana hediye bırakdığı rahatsızlıklarım nörojenik mesane ve gaita inkontinansı, sol ayağımda uyuşukluk ve his kaybı ameliyatımdan sonra 15 gün kadar fizik tedavi uygulandı fizik tedavi uzmanı ile yürüyüşlere başlamıştım şuan ellerde kollarda bu rahatsızlığıma rağmen çok ciddi kayıplarım söz konusu değil bu halime şükür ediyorum site içersinde arkadaşlarımızın yazdıklarını görünce, umarım bütün kardeşlerimin rahatsızlıklarına rabbim şifa verir şuan bu kalıcı rahatsızlıklarım için idrar için tak gaita inkontinansı için yumuşatıcı ilaç kullanıyorum rapor oranım % 88 Rabbim herkese şifalar versin inşallah sağlıcakla kalın....

omurilikteki küçük yani 2 cm yi geçmeyen tmleri hastanın öyküsüne göre drlar almayabiliyorlar, tabi kanser şüpesi olduğunda işler değişebiliyor. benim vucududaki tmler kanser değil ama 1998 de beynimdeki tmler için dr aileme bu çocuğun zamanı dakikalarla sınırlı demişti. Belinde bir kaç tane küçük tmleri olan hastalara drları ameliyata gerek yok diyorsa ona güvensin derim, çünkü ben marmara ünivdeki drum bana öyle dedikten sonra cerrahpaşada başka b ir hastalığımın yanıma verdiği asistanla elimizde mr ve tetkikler cerrahpaşanın nöroloji ve nörojirurji bölümündeki drların tamamının dolaştık ortak görüş de aynen marmaradaki drum dediği gibiydi, ama cyber knife denen ileri radyocerrahi o dönem cerrahpaşa ve marmara da yoktu fakat diğer radyocerrahi düşünüldü onada fiziki durumumun iyi olması nedeniyle uygun olmaz dendi, benim bu olaylardan anladığım hayatı fazlaca olumsuz etmediği müddetçe iyi huylu tmlere dokunmuyor doktorlar. ne zaman hastayı bozuyor, o zaman acil müdahale ediyorlar tabi o zaman da devlet hastanelerinde sıra beklemeniz gerekiyor hastayada doktorların hesaba pek katmadığı bu dönemde olan oluyor deneyle sabit. arkadaşlar tavsiyem eğer hayatınızı olumsuz etkileyen pek bişi yoksa kendinize dokundurtmayın neticesinde bu ameliyat veya diğer müdahalelerin de riski var, aklınızda şüphe kalmaması için başka drlara da sorun fakat kasap olmayanlara, çünkü bir kasapla karşılaşmışlığım var. son olarak kendi nörolojik muayenenizi iyi yapın

Arkadaslar iyi dilekleriniz ve paylastiginiz deneyimleriniz icin tesekkur ederim. Pazartesi gunu fizik tedevi baslayacak, hastaneye yatis islemleri bugunden yapildi

hastaneden dondunten sonra (firsatim olursa hastanedeyken de) yapilan islemleri ve durumu, ayni durumda olan arkadaslara referans olmasi acisindan sizlerle paylasacagim :)

Tekrar çok geçmiş olsun inşallah girdiğin şekilden daha iyi çıkarsın ameliyathaneden.. Allah acil şifalar versin (Hepimize)

bugun fizik tedavi sureci basladi. ilk basta bacaklari calistirmak icin bugune kadar kadar evde yaptigimiz bacak hareketleri ile basladik. arkasindan 15 dakikalik elektrik tedavisi ile devam edildi daha sonra ise dik konuma gelebilen bir yatak uzerinde dizlerin sabitlenerek 10 - 15 dakika kadar ayaklarimin uzerine bastirildim. Bu surec 10 gun kaar devam edecek, arkasinda durum tekrar gozlemlenip tedaviye devam edilecek

Cuma gunu itibari ile hastaneden 20 gunlugune taburcu edildim. 20 gun sonra tekrar baslaycagiz. hastanede kaldigim sure zarfinda "russian stimulation" adli elektrik tedavisi ve hareketlere devam edilmisti. Su anda sol ayak tum bolgelerde hareket basladi. Yurutec (walker) yardimiyla 10 - 15 metre kadar baskasinin yardimi olmaksizin yurumeye basladim. Henuz sol bacakta diz ve bilek kilitleme cok zayif oldugu icin kisa vadede bu bolgeleri kilitlemeye yardmci olacak bir aparat tavsiye edildi. firsat buldukca gelismeleri aktaracagim. yaklasik iki ayik bir surec icersinde yardimsiz ve desteksiz, normal olarak kendi basima yuruybilecegimi tahmin ediyorlar (%90 in uzerinde bir iyilesme bekleniyor)

Çok iyi son durumuun süleyman, bırakma egzersizi sakın !! kendine günlük program oluştur ve mutlaka yapp !! unutma 2 yılda ne gelişirsen o senin olacak ..

Geçmiş olsun, evdeki süreçte pasif egsersizlere devam et, ger me uzatma egsersizlerinden sonra , piyasada cırt cırtla bağlanabilen kum torbaları var, ayak bileklerine onları bağla oturur vaziyette dizini kendine cekmeye çalış sonra ayağını yere pareler şekilde ayak ucunu yukarıya kaldır güçlenmeyi fark edeceksin.

Tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler arkadaslar, fizik tedavi hareketlerini hic aksatmadan devam ediyoruz. Bazi bolgelerde harekete karsi direnc uygulayarak hareketleri tekrarliyoruz, bazi bolgelerde ise hareketi tamamlamak icin destege ihtiyac duyuyorum (guc: 3/5: yercekimine karsi koyabilecek ancak desteksiz hareketlerde zorluk cikartacak duzeyde) Bugun kontrol vardi, kollar ve ellerdeki gucun ameliyat oncesindeki duzeye geri dondu, daha da guclenecegini belirtiyorlar: su anda kollarim kendi vucut agirligimi tasiyacak kadar kuvvetli (110Kg :) ) Sag bacaktaki guc, uzerine her ne kadar uzun sureli basamasam da, adim atmamda (15-20 metre) bir zorluk cikarmiyor. Sol bacak ise adim atarken, surekli olmasa bile, dizi kilitlememe yetecek duzeyde (ancak onumuzdeki bir kac hafta sol uzun bacak ortezi kullanmam tavsiye edildi, bugun teslim aldik). Sol ayak bilegindeki hareket cok zayif, bilegi sabitleyecek bir destek olmaksizin adim atarken biraz zorlaniyorum. Sol ayak parmaklarimi da rahat bir sekilde hareket ettirmeye basladim.

Bugun ayakta detseksiz dengede durmaya calistim ama basarili olamadim, asla vazgecmek yok :)

Süleyman anlattıklarından anladığım kadarı ile ve aynı sağlık problemini birebir yaşamış bir insan olarak durumun çok iyi gibi umarım dahada iyi olacaksın inşallah böyle kritik ve ağır bir ameliyatın ardından bu durumda olman çok sevindirici ameliyatınında çok ciddi olduğunun farkında ol ve moralini hiç bozma herşey çok iyi gidiyor senin için dahada güzel olacak sabır ve zaman aynı zamanda egzersizler mücadeleye devam....

Yorumlariniz ve tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim arkadaslar.

Bugun 15 -20 saniye kadar ayaklarimin ustunde desteksiz olarak durabildim, denge sorunu da yavas yavas cozulmeye basladi :)

degerlı arkadaşlar

ben bu siteye yeni üye oldum. Yazmıs oldugunuz her seyı okudum. ben de omurılık yumor hastasıyım . 9 sene once ameliyat oldum. ameliyata girmeden once belden asagı hıc bır seyımtutmuyordu tümor yuzunden. doktor bir sansımız deneyelım deı. zaten herseyini kaybetmıssın belkı ameliyatla tümörü alabiliriz dedi. tümörü aldılar ondan sonra radyo terapi ve fizik tedavi gördum. su an cok sukur yuruyorum. ama kosamıyorum. tabı bunada sukur. bende de norojenik mesane ve gaita inkontinansı var ama malesef bunların cozumunu su an bulamıyorlar. hergun 4-5 defa tak kullanıyorum. ayrıca detrusitol de kullanıyorum 9 senedir.
Süleyman kardesim senın durumunda anlattıgına göre cok ıyı. Sakın fizik tedaviyi aksatma. bazen istemesen de yapman gerekiyor. Allah hepimize acil sifalar versin insaallah

Uzun süre sonora tekrar merhaba.

Şu anda son durum: baston veya kol değneği yardımıyla yürüyebiliyorum ama çok uzun mesafeler değil. Tek seferde 50 metre civarında. Tekara MR çekildi, durumun iyi olduğu açıklandı ancak omurilik daha iyileşme sürecini tamamlamamış diye açıklandı. Desteksiz yürüme sürecinin beklentilerinden daha sürdüğünü ama herşeyin çok iyi durumda olduğu belirtildi.

Bu arada tuvalet ihtiyacı ile ilgili ben fazla bir sorun yaşamadım; ama uzun süre yürüyemem sonucunda bazen biraz kabızlık oluyor.

Fizik tedavi halen devam ediyor; yakalaşık 3 hafta fizik tedavi sonrasında, 1 ay evde hareketlere devam ediyoruz. Bayram sonra yeni fizik tedavi süreci başlayacak.

Bende 1 yıl önce t6-t10 arasında omurilik ameliyatı oldum.12cm büyüklüğünde tumor alındı.
Ameliyattan önce şiddetli bel ağrısı şikayetim vardı.Belim ağrımaya başladıktan 3ay sonra tek bacağımda uyuşma oluştu ve zorlukla yürümeye başladım.Çektirdiğim kontrastlı MR sonrasında omuriliğimde 12cm lik tümör olduğu anlaşıldı.Ameliyat olmak için görüştüğüm doktorların %95'i felç kalacağımı söylediler. Daha 23 yaşımdayken ve gerçekleştirmek istediklerimin başındayken yürüyemeyeceğimi düşünmek gerçekten çok korkutucu.
Bacağım uyuşmaya başladıktan 7 gün sonra kendimi ameliyat masasında buldum. Ameliyattan çıktıktan sonra iki bacağım da uyuşmuştu. Bacaklarımı hissediyor ve hareket ettirebiliyordum ancak yürüyemiyordum. Önceki duyduklarımızdan sonra bu bile beni ve ailemi sevinçten ağlatmaya yetmişti.
Pataloji sonucu geldikten hemen sonra 12 seans kemoterapi ve 25 seans radyoterapi tedavisi planlandı,uygulamaya geçildi.
Ameliyattan 2 ay sonra destek alarak yürümeye başladım. Kemoterapi ve radyoterapi tedavileri gördüğüm için fizik tedavi doktorlar tarafından ertelendi.
Şuan hala fizik tedavi olamadım ama yürüyüşüm büyük oranda düzeldi. Birinin koluna girerek (güç almadan) dışarıda da gezebiliyorum. Kemoterapi ve radyoterapi tedavilerimi tamamladım. Yakın zamanda fizik tedavi görmeye başlayacağım.
Ben yürüyemezken de umudumu hiç kaybetmedim. Fizik tedaviden sonra daha da düzeleceğimi ve herşeyin normale döneceğine inanıyorum.
Bu tarz sorunu olup da yazdıklarımı okuyanlara tavsiyem umudunuzu hiçbir zaman kaybetmeyin. Umutsuz konuşmalara kulak asmayın. Çünkü kendinizi neye inanırsanız o olur... Hep pozitif olun.
Bende ameliyat sonrasında hastaneye sedyeyle giderken ve kemoterapi sırasında ilaçların yan etkilerinden dolayı çok zor zamanlar yaşadım zaman geldi hüngür hüngür ağladım "Neden ben?" diye sordum ama umudumu hiç yitirmedim.
Doktorlara "Yürüyebilecek miyim?" değil "Ne zaman yürüyeceğim?" diye sordum hep...
Şimdi hala çok daha iyi olacağıma inanıyorum ve biliyorum ki olacak... Omurilik ameliyatı olmak için ise gözünüz kapalı kendinizi teslim edeceğiniz bir numaralı doktor Prof.Dr. Murat Hancı dir.
Lütfen yazdıklarımı dikkate alın. Bu zorluklardan geçmiş bir insan olarak bir kişiye bile umut verir yardım edebilirsem ne mutlu bana. Tavsiyelerime uyup da elde ettiğiniz sonuç karşısında mutlu olur bana hayır dua ederseniz mutluluğum daha da katlanır.
Medikal Onkoloji tedavisi için ise Prof.Dr. Nil Molinas Mandel'i tavsiye ederim.

Hastalara acil şifalar herkese mutlu bir yaşam dilerim...

Bende cerrahpaşa tıp fakültesinde ameliyat oldum, Murat hocada filmlerime bakmıştır, ama benim doktorum emin Özyurt tu bende onu tek gecerim :)Allah c.c. doktorlarımızı eksik etmesin.Anlattığınız süreçleri bende bir bir yaşadım.Ameliyattan 2 ay sonra bende radyoterapi gördüm, fizik tedavimi ancak eve taburcu olduktan sonra görebildim, fizyoterapist haftada üç gün eve geliyordu.Gerisi bildiğiniz şeyler, kapanırsın odaya ,misafir gelsin istemezsin, gaz olur diye az yersin Vb. ŞEyler :)

Evet son mr sonuçlarınıda aldım omuriliğimde ameliyattan kalan yapışıklıklar mevcut gayet normal ancak kemik iliğimde incelme tespit edildi onuda yapılan ameliyata bağladılar ayaklardaki kuvvetsizlik uyuşukluk ve his kaybının bundan olduğunu söyledi doktorum sonuçları birde ameliyat eden doktoruma göstermemi istedi bugün kan tahlili verdim onada bakacaklar önerileri spor egzersiz ve vitamin oldu.....

Arkadaşlar benimde 14 yıl önce omurilikten ur alındı..fakat yukardaki arkadaşlar gibi detayını hiç bilmiyorum..T1,L1,nereden ne kadar ur alındı vs. bilmiyorum..benim ameliyatımı o senelerde hacettepe hastanesinde Nejat Akalın adında bi doktor yapmıştı..o seneler türkiyenin saygın doktorlarından birisiydi..hatta bi ülkede ki başından yapışık ikizlerin ayrılması ameliyatı içi türkiyeyi temsilen benim doktor gitmişti...o kadar uzmandı..neyse amelyatımı olmadan belden sol bacağımdan sol ayak uçlarıma doğru kesik kesik sancılar geliyordu..ama ne sancı..öyle bi sancıydı ki ayağımı duvara vuruyordum çaresizlikten..Allah o günleri göstermesin bi daha..neyse amelyat olunca bu sorun ortadan kalktı..fakat bu sefer de başka sorunlar oluştu..mesela ameliyatta benimde mesaneye giden sinirler zedelenmiş,idrarımı yıllarca zorlanarak yaptım..ama bu azdan çoğa doğru bir periyotla gerçekleşti..ben geçer dedim üstüne düşmedim..bizide yıllar önce doktor uyarmadığı için (yani mesane sorunu olacak idrarın bi miktarı içerde kalacak bunun farkında olmayacak) gibi açıklama yapmadığı için bizde bilmediğimiz için.mesanede acayip derecede kasılma oluşmuş..şuanda TAK sonda kullanmam gerekiyor ama o kasılma nedeni ile kullanamıyorum..üroloji doktorum prostat hapı kullanmamım tek şansım olduğunu söledi..o kasılmayı gevşeteceğini ve bol su içtiğimde bi riskin kalmayacağını söyledi..bende ona güvendim..ama içime korku yıllardır yerleşmiş ya yinede güvenemiyorum..şükür olsun yukarda bi bayan işitme işleini kaybetmiş benim en azında öle bi durumum olmadı..mesane sorunumda inşallah tıbbın gelişmesi ile çözülür..ne biliyim kök hücre falan gelişir inşallah ta bir çok hasta artık umutla bakar geleceğe...sosyal hayatı epeyce etkileyen bu hastalıklarımız zamanla yok olur inşallah...

İlk önce sizlere çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. Benim problemim küçük yaşlardan anne karnın çıkarkan veya anne karnında olmuş 90 doğumluyum ve 97 yılına kadar bel ağrısının verdiği sebebiyetten dolayı sürekli hastanelere götürmüş annem beni. Bendeki tümör kuyruk sokumunun oralarda bütün sinirlerin geçtiği yerde çıktı. Bunu öğrenene kadar çok eziyetler çektim çocukluğum hastanelerde geçtiği için hastane kokusu alır almaz ölüyormusum gibinefesim kesiliyor ve şuan 22 yaşında olmama rağmen halen iğneden kaçıyor ve saklanıyorum iğne olmamak için herşeyi deniyorum. bendeki şikayetler sağ bacağımda ve cinsel organlarımda güç kaybı yaşıyordum ameliyat olmadan önce bir çok doktora gittim bunlardan biri haseki allah düşürmesin hiç bir insanı oraya 2007 yılında gitmiştim asıl teşhis konulması için oradki doktorlar belimden aşşağısını kaybedeceğimi ama buna rağmen genede ameliyat olmam gerektiği söylediler. Bu denli büyük tranvayı türk dizilerindeki gibi doktorlar beni odada bırakıp annemi babamıdışarı çıkıp anllattılar ve ben bunları duydum o an yaşamıyordum annem babam ben perişan haldeydik halen bu konuyu anlatınca ağlıyorum kafamdan silemiyorum. bir süre sonra doğudan bir telefon geldi ve Prof. Dr. Muzaffer Bayhan ismini önerdiler ve dünya tatlısı bir amcaydı bembeyaz saçlar yüzü, gözü ve eli olum ben seni kurtaracağım der gibiydi ve amliyat olmayı kabul ettim 8 saat süren bir amliyat sonrasında sağsağlim çıktım ilk gün çok sancılı geçti idrarımı yapmıyordum bu sorun 3 ay sonda kullanarak geçti ve şuan devam eden bir problemim büyük ve küçük tuvaletlerimi hayatımı adadığım basketbol oynamama engel oluyor. Koşunca iste dışı tuvaletlerimi tutamıyorum bende kalan tek problem bu bunun bir sebebide amliyattn sonra aldığım 25 kilo sanırım ama şimdi onarı vermekle uğraşıyorum. Tekrardan herkese geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.

Bu konuda tecrübelerini aktaran herkes sağolsun. Çok kıymetli bunlar... Lütfen paylaşmaya devam edelim.

Üst Alt