Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik tümörü ameliyatı sonrasında güç kaybı oluştu..?

merhaba

babamın T1A sekansta başlayıp heterojen izointes-hipointes,T2A sekansta hetorejen hiperintes,postkontrast kesitlerde düzensiz yoğun konstat tutulumu gösteren 9,4*2*1,8 cm boyutlarında omurilikten yukarıya doğru büyüyen tümörü var.sağ ayak vesağ kol da cidi güç kayb var. görüştüğümüz çoğu doktor çok riskli dedi,felç olbilir solunum cihazına bağlı kalabilir ya da hayatını kaybedebilir dedi.şaşırmış durumdayım,zaten ameliyat olmazsa yine yatağa mahkum olarak hayatını kaybedecek.benzeri ameliyatlar yaşayan varsa lütfen bilgi paylşımında bulunsun. iyi ve duyarlı bir doktor tek umudumuz.

Omur İlik Tümörü

Merhaba Arkadaşlar.
Aranıza yeni katıldım benim hikayem 2009 yılında başladı ilk tanışmamız ayaklarımdaki uyuşma,, güç kaybı, kıralacakmışcasına bel ağrısı ve afedersiniz ara sıra idrar kaçırma ile, 2009 yılının haziran ayında denizli devlet hastensine bu şikayetler ile başvurdum yapılan muayene ve mr sonucunda lomber L4 seviyesinde omur iliğimde 2.9 cm tümör tesbit edildi daha sonra İzmirde Prf Dr. MEhmet ZİLELİ 'ye muayene oldum benden tekrar mr istedi çekilen mr sonuçunda tümörün boyutu biraz daha büyümüştü oradaki sonuçlarda 3,5 cm çıktı sonra Mehmet Bey tekrar muayene etti sorunlarımı anlattım dediki; Hakan bu tümörün kötü huylu olacağını zandetmiyorum ancak sana demiyorumki kötü huylu çıkmaz ancak bunu bilebilmemiz için örnek almamız gerekir dedi ama şuan için onada gerek duymuyorum dedi 1-2 yıl seni gözlemleyeceğim dedi bu süre zarfında geceleri ani ağrı, sızı, idrarını, büyük abdestini tutamama, yürüyememe olursa gece gündüz deme mutalaka beni ara dedi (Allah razı olsun Mehmet bey benimle çok ilgilendi)

sonra izmirden ayrıldım 2011 yılında kontrol amaçlı denizli devlet hastanesinde tümörü takip amaçlı mr çektirdim sonuçlarda 2 yılda tümör 0,4 artış yaşamış ve 3,9 olmuştu bu süre zarfında bel ağrısı ve idrar kaçırma kendiliğinden geçmişti sadece sol ayağımda ağrılı güç kaybı ve bazen ayağıma geçeleri giren ağrı artmıştı bu yılın başında çektirdiğim mr sonuçunda tümör biraz daha büyüyerek 4,9 cm ulaşmış
şuan ayağımda güç kaybı ve hiç geçmek bilmeyen bir uyuşukluk ve ara sıra giren ağrı var Mehmet beyi Tekrar ziyaret edeceğim sanırım :(

arkadaşlar acaba başka bir doktora daha görünmem gereklimi? yada ameliyat derse felç kalırmıyım

şuan hayatımı daim ettirebiliyorum ne yapacağımı şaşırdım :( Allaha şükür durumum diğer hastalara ya da yazılanlara göre gayet iyi. Allahım dert verip derman aratmasın ama kendim için değil sevenlerim için üzülüyorum tümörün büyüyor çünki.

Herkeslere çok çok geçmiş olsun Saygılarımla Hakan :)

Ameliyat kararı vermeden önce iki ayrı doktordan görüş almak bence şart. Riskler belli, ama bir yanda can varsa, yaşamı seçip ameliyat olmak bence tek seçenek... Sabır, şans, umut...

Hakan.

merhaba hakan bey bendede aynı senin belirtelerin var hatta azcık daha iyiyim sana göre ama doktor bana hemen ameliyat önerdi ve bir hafta sonra ameliyat olacam büyemesinde cerrahi kadar riskli olduğunu söylediler ankarada 2 doktorda aynı şeyi söyleid benimde tümor l5 de doktorum ayhan attar sende bir an önce başka bir doktora görün bence

Hepinize Geçmiş Olsun
Eşim 6 yıl ama son 3 yılı çok şiddetli bel ve bacak ağrıları yaşadı. Mersin ve Adanada çok yere gittik. önce bel fıtığı dediler sonra sinir sıkışması dediler. Özellikle Mersin Özel Doğuş Hastanesi para hırslarından dolayı eşim için çok değerli zamanını çaldılar. Sonunda Adana da Tahsin Hoca omuilikde tümör olduğunu söyledi. Tümör omurilik zarının içindeymiş. 3,5 ay önce omurilikde tümör ameliyatı odu. Tam sırt bölgesinden (T10-T12). Ameliyata felç durumu olmadan girdi. Ameliyattan sonra 1 ay kadar idrar tutma sorunu yaşadı ama şimdilerde daha iyi. Fakat sol bacak felç kaldı. Daha radyoterapi filan görmedi. His, yanma ve karıncalanma var ama yürüyemiyor.
Fizik Tedavi alıyoruz ama çokda iyi neticeler aldığımız söylenemez. Mersin sağlık konusunda çok geri. Sizler ne tür fizik tedaviler aldınız? ve ameliyat sonrası ağrılarınız ne kadar sürdü.
Ameliyat öncesi ve hemen sonrası konusunda tecrübelerimizi isteyenlerle paylaşabiliriz.
Hakan. geçmiş olsun.
Eşimdede aynı belirtiler vardı. Bizde prof Selçuk Palaoğluna gitmiştik. Oda aynı şeyi söyledi. Yani bu bölgedeki tümörler kötü huylu yani kanserli olmuyormuş. Ama bize söylediği ameliyat şart. Çünkü tümör omurilik etrafında sinirlere baskı yapıyor bu sırada o ağrıları hissediyorsun. Bizede Mehmet Zileliyi tavsiye etmişlerdi. Çok iyi bir hoca olduğunu söylediler. Selçuk Hoca bize ameliyatın riskleri olduğunu ama ameliyat olmazsak kesin felç olacağımızı söyledi. Eşim ameliyattan sol bacak felçi olarak çıktı. şimdi fizik tedavi görüyor. İdrar kaçırmalar kalmadı. Doktorlar çok daha iyi olacağını söylüyor.
Ama tabiki hocalar daha iyi bilir. Biz bu süreçte HASTALIK YOKTUR HASTA VARDIR lafına çok inandık. Yani eşim felçi çıktı diye seninde öyle olacağın anlamına gelmez. Geçmiş Olsun.

Merhaba,
Ben de 2000 senesinde omurilik tümörü ameliyatı geçirdim. L1 L5 Seviyesinde 20cm uzunluğunda bir tümördü. Ameliyata girmeden öne his kaybı yoktu sadece karıncalanmalar ve şiddetli ağrılar oluyordu. Ameliyattan sonra önemli ölçüde his kaybı oldu, idrarımı hissetmiyordum.. Ancak idrar hissi 3 ay sonda kullanımından sonra geri geldi ve sondadan kurtuldum. 8 ay fizik tedavi gördüm 7. ayda atık duvara tutunarak kendi kendime yürüyebiliyordum. Allaha şükürler olsun artık hiç yaşanmamış gibi. Yinede her yıl düzenli Mr çektiriyorum hala. Ameliyatımı Necmettin Pamir yaptı, Allah razı olsun ondan, hep dua ediyorum ona.

arkadaslar öncelikle merhaba bende geçen sene nisan aylarında omurilik tümör amelıyatı geçirdim omurilikten 4,5-5 cm büyüklüğünde tümör çıkarttılar çok şükür şuan hafif agrılarım dısında hiç bir agrım yok çok riskleri olan bir amelıyattı ama dediğim gibi hamd olsun rabbime şuan iyiyim herkese rabbim acil şifalar versin .Geçmiş olsun.

Degerli arkadaslar.

daha once de yazmistim gerci ama ben de 2002 de omurilik tumor ameliyati (Ankara Fatih Universitesi Ahmet Ors Hastanesinde)olmustum. Ameliyata girerken 2 ayagim felc olmus bir sekilde girmistim. ama ameliyattan sonra radyoterapi ve fizik tedavilerle cok sukur yurumeye basladim. Ayaklardaki guc kaybi 10 yildir hala devam ediyor, yuruyor ama kosamiyorum. buna da sonsuz sukurler olsun Rabbime.

Asil bahsedecegim mesele ise ayaklarimdaki agrilarla alakali. Bu konuda bir cok arkadas bu forumda yazmisti ve dayanilmaz ayak agrilarindan bahsetmislerdi. Ben de de 10 senedir bu agrilar vardi hala da var ama guzel bir gelisme oldu hamdolsun.

Ben 5 senedir. Avustralya Sidneyde yasiyorum. Burada 1 ay kadar once bir arkadasin tavsiyesi ile Iridolog bir doktora gittim. Iridoloji Turkiyede var ama cok yaygin degil zannediyorum. Insanin gozune bakarak ne hastasi oldugunu soyluyorlar. Bu doktorda bana tumor ameliyati oldugumu ve nokta tayini gibi tam yerini de soyledi. Ayaklarinda agri var vs. butun durumumu anlatti. Adam Israilli bir doktor. Aslinda keramet falan gosterdigi de yok. butun iridologlar goze bakarak hastalillari soyluyorlar zaten. Bu amca bana bir melhem verdi ve bunu omurilik bolgesine ve diz kapaklarima gunde 1 defa surmemi soyledi. ben de 1 aydir dedigini yapiyorum. ayaklarimdaki agrinin bayagi azaldigini hissettim. Daha onceden ozellille geceleri agrilar yuzunden 50 defa uyaniyordum ama su an Allaha cok sukur eskiye gore daha rahat uyuyabiliyorum. Daha onceden cok degisik agri kesiciler kullanmistim ama hic biri fayda etmemisti. Bu melhem bayagi iyi geldi.

Benim gibi bu problemi ceken arkadas varsa turkiyede bir iridologa gidip buna benzer bir melhem veya krem bulup kullanilrlarsa faydasi olur diye dusunuyorum. ben bahsetmis oldugum kremin linkini gonderiyorum ilgilenenler icin. Buradan gondereceklerini zannetmiyorum zaten posta ucreti de astarini gecer herhalde. Ama benzeri bir sey Turkiyede vardir insaallah.

Bahsettigim kremin linki aşağıda. İnsaallah bir faydam olmustur.

kalin saglicakla

Herbal Cream

Arkadaşlar herkese merhaba ve geçmiş olsun..Konuya hemen girecek olursam babamda bel ağrısı şikayetiyle başlayan sürecin sonunda onur iliğinde kuyruk sokumunda 10 cm civarında obüyük olmak üzere omuriliginde yukariya dogru kücük kücük tm ler oldugunu ögrendik önce baska biryerden sıcramıstır dediler her türlü arastirma sonucunda baska bir yerde olmadığını ogrendik simdi açık ameliyat şeklinde biyopsi alınacak bunun bir riski var mı lutfen bilgi verir misiniz sizden de biyopsi alındı mı babamda cok sükür güç kaybı yok sadece cok ağrısı var me yapmalıyız cok şaşkınm burayı okudugum kadariyla gül hanımın durumuna benziyor babamin durumu lutfen yazar misiniz

Allah herkese şifa versin, uzmanlık isteyen konularda iyi bir hastane ve doktor şart. selametle...

Kbra

Biyopsi kendi başına riskli bir işlem değildir. Yapması zorunlu bir işlemdir.

Üst Alt