Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Önce ehliyet sonra engelli raporu aldım. ÖTV'siz araç almak için ne yapmalıyım?

Bu5r4

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba. Benim araştırıp bulamadığım bir konu var sizlere sormak istedim. Ben 2022 senesinde normal ehliyet aldım 2023 yılında ise engelli raporum çıktı, araç alabilmek için engelli ehliyeti gerekiyormuş sanırım tam içeriğini anlayamadım. Bu konuyla alakalı bilgisi olan varsa yazabilir misiniz lütfen 🙏🏼

Ehliyetin engelli değilse önce onu engelliye çevirteceksin. Bak dikkatli ol ehliyetine el koyabilirler buna hazırlıklı ol yani komisyon ne yapar belli olmaz.
ÖTV siz araç diye çok zorlama baktın ehliyete el koyacaklar dilekçe ver işlemleri iptal ettir.

Teşekkür ederim, peki ehliyeti engelliye nasıl çeviriyoruz yani tekrardan engelli raporu için heyete mi giriliyor yoksa sadece ehliyet için mi heyete giriliyor?

Aile Hekimi > Eğitim Araştırma Hastanesi ne gidiyorsunuz. Poliklinik muayenesi oluyorsunuz bazen onlar direk sürücü olur diyor yada komisyona gönderiyor. Sürücü olamaz da diyebilirler.
Komisyon gerekiyorsa tertibat kodları verip sağlık raporu veriyor. Bu raporu Nüfus müdürlüğüne götürüp Engelli kodu olan ehliyeti alıyorsunuz.
Sonuç olumsuz olursa Ankara da yaşıyorsanız önce kırıkkale sonra samsuna gönderirler. Her ikisi de sizin lehinize çıkması gerekir.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Üst Alt