Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Önce ehliyet sonra engelli raporu aldım. ÖTV'siz araç almak için ne yapmalıyım?

Bu5r4

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba. Benim araştırıp bulamadığım bir konu var sizlere sormak istedim. Ben 2022 senesinde normal ehliyet aldım 2023 yılında ise engelli raporum çıktı, araç alabilmek için engelli ehliyeti gerekiyormuş sanırım tam içeriğini anlayamadım. Bu konuyla alakalı bilgisi olan varsa yazabilir misiniz lütfen 🙏🏼

Ehliyetin engelli değilse önce onu engelliye çevirteceksin. Bak dikkatli ol ehliyetine el koyabilirler buna hazırlıklı ol yani komisyon ne yapar belli olmaz.
ÖTV siz araç diye çok zorlama baktın ehliyete el koyacaklar dilekçe ver işlemleri iptal ettir.

Teşekkür ederim, peki ehliyeti engelliye nasıl çeviriyoruz yani tekrardan engelli raporu için heyete mi giriliyor yoksa sadece ehliyet için mi heyete giriliyor?

Aile Hekimi > Eğitim Araştırma Hastanesi ne gidiyorsunuz. Poliklinik muayenesi oluyorsunuz bazen onlar direk sürücü olur diyor yada komisyona gönderiyor. Sürücü olamaz da diyebilirler.
Komisyon gerekiyorsa tertibat kodları verip sağlık raporu veriyor. Bu raporu Nüfus müdürlüğüne götürüp Engelli kodu olan ehliyeti alıyorsunuz.
Sonuç olumsuz olursa Ankara da yaşıyorsanız önce kırıkkale sonra samsuna gönderirler. Her ikisi de sizin lehinize çıkması gerekir.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

merhaba ben de bu konuda bir soru sprmak istiyorum. 2023 yılında 02 koduyla ehliiyet aldım işitme cihazı kullanıyorum. bu forumda gördüğüm kadarıyla bazı işitme engellilere 42. ile başlayan kodlardan da verilmiş. ben de bu kodlardan ehliyetimde olsun istiyorum ve engellii raporum çok eski olduğu için onu yenlietirken rapora bu kodlaraı eklerler mi? eklenirse ehliyeti tekrar nasıl değiiştirebilirim?

@Bu5r4,

Engeliniz ortopedik değilse zaten ötv den faydalanamassınız boşa uğraşırsınız ancak 90 üstü tam bağımlı olmayan raporun varsa faydalanırsın

@Merveaydin,
Kod eklettirmeye gerek yok o tertibatı kendin de yaptırırsın. Ehliyete kod eklettireyim derken Ehliyetini kaptıracaksın.
Böyle saçma sapan arayışlara kesinlikle girmeyin, engellilerin trafiğe çıkmaları zaten istenmiyor. Sistemde bir açık bahane, ehliyete el koyabilecekleri bir şey bulurlarsa acımazlar. Ehliyetinizi alırlar.

%62 işitme engelliyim. Ehliyetim de aşağıdaki kodlar mevcuttur;
Sürücü Belge Kısıtları: 02 (İşitme desteği/iletişim desteği), 102 (Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz.)

42.01 kodu: Arka görüş için uyarlanmış cihaz
42.03 kodu: Yan görüş sağlayan ek iç cihaz
42.05 kodu: Kör nokta görüntüleme cihazı
42.06 kodu:Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları

ÖTV siz araç alabilir miyim? Eğer alabilirsem önce nereye başvuru yapmam gerekiyor?

@erdemgreen,
Hareket ettirici tertibat olmadığı için alamazsınız. KÖR nokta görüntüleme olan araçlar zaten Yerli alabileceğin markalarda yok.
Hyundai Tucsonun bile 3 milyon 150 bin tl lik modelinde var.

En pahalı tertibat Kör Nokta, ÖTV siz alırsanız BYD ve Chery ye bakın diğer makalar da çok pahalı

@Merveaydin,

Benim ehliyetim olduğu halde ve hareket ettirici aksamda tertibat var. Uyarlanabilir Gaz ve Fren pedalı var. Engelli raporunda hareket ettirici aksamda tertibat kullanması gerekir gibi bir ibare yok. Bunu yazdırmak için yeni engelli raporu almaya gittim adamlar sürücü olamaz yazıyorlardı hemen dilekçe verip iptal ettirdim.

Sizin araç kullanıp kullanmadığınıza bakmıyorlar bunu unutmayın en ufak bir şekilde ehliyeti iptal edebilme hakları varsa iptal ediyorlar. Mahkeme falan hikaye en hızlı mahkeme 2 sene sürüyor onun da kazanma garantisi yok.
2 sene o karar geçerli 2 sene sonra da ne olacağı belli olmaz.
Siz bilirsiniz ama belirttiğim gibi ehliyet giderse 2 sene hakkınız yok 2 sene sonra da alamayabilirsiniz. Kör Nokta tertibatı istenirse o araçlar zaten çok pahalı ÖTV ile alınabilir. Bu riske bence girmeye gerek yok.

Üst Alt