Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Onkoloji hastaları hangi oranda rapor alabilir?

@alikemall, anladım çok teşekkür ederim cevabınız için. Bende bu konuda muallakta kalmıştım tam olarak %40 mı %20 mi diye. Bende farklı bir hastanede ameliyat oldum, işin kötü tarafı 2006 yılında ameliyat oldum ben, arşivdeki dosyalar su basması dolayısıyla zayi olmuş.. Benden de böyle isterlerse ne yapacağım bilmiyorum :)

@BnymnYldz, Evet malesef açıkca belirtilmiyor eski raporumda sadece sol diz diye bir ibare var. teşekkür ederim, sizin de hakkınızda hayırlısı olsun

İlk yorumu mu ilk defa rapor alacakmışsınız gibi düşünerek yazdım.

Elinizde sınırda olan bir rapor var ve oranın düşmesi sizi tedirgin ediyorsa;

Ben olsam bilgiyi burda değilde poliklinik randevusu alarak doktorlara danışarak alırdım, hatta birden fazla doktora danışmayı bile tercih edebilirdim.

Burdan alacağınız bilgiler de tecrübeye dayalı olsa da doktor görüşü bir tık daha iyi olabilir.

----------------

Şahsi görüşüm %40 raporun bana sıfır faydası var. Elimde %80 rapor var ve bana hiç faydası yok. (Emeklilik için faydası olmasını bekliyorum ama o da SGK Hastalık Listesinden dolayı etkisiz durumda)

Elindeki rapor işine başka türlü yaramıyorsa (Örneğin ileride vergi indirimi ile emeklilik için işine yaramaycaksa) ÖTV indirimi için riske edilebilir. Zira ÖTV indirimli araç alınınca zaten engelli yardımı vs. kesilecektir. Vergi indirimi haricindeki tüm emeklilik başvurularında da yeni tarihli rapor istenecek.

Yatırım tavsiyesi değildir.

----------------

@crzylvr, Babam 2017 yılında akciğer kanseri 1. Evre laboktomi ameliyatı ile ciğerinin bir lobu alındı.

Hiç kemoterapi görmedi şuan halen onkoloji takipli hasta %20 oran verdiler.

@MİDNİGHT34 yönetmelik 2019 yılında değişmiş. benimde raporum 2016 tarihli, o tarihte bana da onkolojiden %20 verdiler. ancak değişen yönetmelikte %40 olduğu söyleniyor, bence siz de araştırın.

@OğuzHan112,

Dün heyet randevusu alıp tıbbı onkolojide muayene oldum, remisyonda 5. yıldan sonrası için %40 oran verdi onkoloji doktoru. Herkesin bilgisine 🙌

@crzylvr, Geçmiş olsun gözünüz aydın en azından yeni raporunuz %40 altına düşmemiş engelli haklarınız devam edecektir.

Ortopedi veya Ftr bölüm muayeneleri bitti mi. ÖTV muaf araç almak istiyordunuz galiba. Raporunuzun açıklama kısmında "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi olması gerekiyor bunu unutmayın.

@BnymnYldz,
Teşekkür ederim. Ortopedi ve ftrye haftaya muayene olacağım inşallah onu da belirteceğim
@Aliemin,
Rapor süreci henüz bitmedi ancak bence süresiz olacaktır. Çünkü ben 5. Yildan sonraki dönemdeyim.

Beyler bende c71.9 kötü huylu beyin tümörü tedavisi görüyorum 2008 de 1 2022 de 2.kez yakalandım kurtuldum şuan kontrole vs gidiyorum %81 verildi süresiz 1.5 yıl oldu alalı raporu şuan emeklige vs versem dusuyormu bu rapor bilgisi olan varmı

@crzylvr,
süreç hakkında haberdar edermisiniz 3 yıl süreli remisyon da olduğum için şu an bana verilen. 3 yıl sonra bende aynı sorular icindeyim süresiz olur mu acaba emekli olma konusunda treddud içindeyim bu sebeble

Selamlar, yeni teşhisi konulan kolon kanseri için ne kadar oran verilir acaba?

Eski kanser oranı ile cetvelde yeni kanser oranı cetvelde nasıl malulen emeklilik

Eskiden nasıldı yeni cetvelde nasil

@Linkinpark50,
Hali hazırda tedavi devam ediyor ise %80, tedavi bittikten sonraki 5 yıl içinde %60 süreli veriliyor. Tedavi bittikten 5 yıl sonra ise minumum %40 süresiz veriliyor. Ancak sizde tekrar etme durumu olmuş bu durumda ne kadar verilir onu bilmiyorum. Bir onkoloji polikliniğine giderek danışın bence en net bilgiyi alırsınız. Emeklilik süreçlerini hiç bilmiyorum malesef

@Aliemin,
5. yıldan sonra Allah göstermesin nüks etme durumu olmazsa %40 süresiz olarak alıyorsunuz.

mrb, bir sorum olacakti.

2018 de evre1 kanser nedenli sag ust akciger odasi alindi. 2020den beri bir bobrekte evre3 kanser nedenli kontrol ve tedavim devam ediyor.

saglik kuruluna girdim ve onkoloji akciger icin 40, bobrek icin 80 puan is gucu kaybi yazmis. ancak genel baltazar hesabina sadece 40 puan dahil edilmis gozukuyor. dolayisiyla diger oranlarla birlikte toplamda 70 cikiyor. ancak onkolojideki 80 de eklenirse toplamda 90 ustu oluyor.

bu durum hatali degil midir?onkolojinin yazdigi 40 ve 80 baltazara ayri ayri dahil edilmeli midir? ya da yuksek olan mi dahil edilir? (ayrica bir soru: 40 puana akciger uzuv kaybindan dolayi 20 daha eklenmeli midir??) boyle bir durumda saglik kurulundan yeniden hesaplama istenmeli midir?

bilgisi olan yardimci olabilir mi?

Son düzenleme:
Üst Alt